Hvordan reise fra Paris til Milano

Hvordan reise fra Paris til Milano

Paris og Milano har mye til felles. De er begge byer med fokus på mote, med et godt rykte for «haute couture» og fine folk. De kan begge by på storartet arkitektur og historiske bygg, enten det er de gotiske spirene på Notre Dame eller de vakre tårnene på Milanos storartede Duomo. Hver av de kan by på kulinariske opplevelser i verdensklasse fra safran-risotto til ferske baguetter, samt herlige oster.

Vi kunne nevnt så mye mer, men det vil holde å si at reisende som liker den franske hovedstaden, ofte elsker hovedstaden i Lombardia også. Denne guiden er ment for de som vil dra tvers over det vestlige Europa langs de 640 km som skiller disse byene. Du finner detaljer om hvilke transportmuligheter du har, med alt fra raske tog til klassiske fly. Bon voyage!  

TransportTidPrisBilletter
Paris til Milano med hurtigtog7 t320 krBook Online
Paris til Milano med nattoget11 t320 krBook Online
Paris til Milano med fly1.5 t300 krBook Online
Paris til Milano med buss13 t300 krBook Online

Paris til Milano med hurtigtog

Paris til Milano med hurtigtog
Hurtigtogene som forbinder Paris med Milano er alle TGV tog © ClS / Shutterstock.com

Tid – 7 til 8 timer
Pris – 320 kr+
Komfort – 5/5

Det er vel ingen annen togtur som er mer fristende enn reisen gjennom Europa mellom Paris og Milano, som er er hele 870 km lang. Den krysser bredden av Frankrike før det går gjennom Alpene og så gjenom lavlandet i Lombardia, det byr på en herlig setting av fjell og vinåkre, samt den rustikke landsbygda du får se i løpet av de syv timene ombord på det komfortable toget. Avgangen fra Gare de Lyon må også nevnes, der du kan gomle i deg en fersk croissant før du stiger ombord på toget om morgenen.    

Hurtigtogene som forbinder Paris med Milano er alle TGV tog. De er det raskeste Frankrikes SNCF har å by på, med en toppfart på 300 km/t. Det er kun på deler av turen toget vil nå den farten, på grunn av at toglinjen går mot Alpene, det er vest for Lyon farten må dempes noe. Ombord kan passasjerene nyte seter som er plassert i to-til-to ordning på andre klasse, og to-til-en seter på første klasse, med en herlig serveringsvogn og aircondition.

Paris til Milano med hurtigtog
Ombord på TGV toget kan passasjerer nyte to-til-to seter plassering i andre klasse © Little Adventures / Shutterstock.com

TGV toget er en hurtig og stilig måte å suse gjennom det vestlige Europa på, mellom Paris og Milano.

Totalt er det avganger daglig fra Paris. Det tidligste toget drar kl 6:28 og ankommer Milano like før kl 14:00. Så er det en avgang kl 10:39, etterfulgt av et alternativ kl 14:42 som ankommer kl 22:00 på kvelden. Den raskeste forbindelsen fullføres på 7 timer, men du kan forvente deg en total reisetid på syv til åtte timer i gjennomsnitt.

Høres dette fristende ut? Fint, fordi det er en super måte å reise på. Men husk at billettprisene ikke forblir lave så lenge. Det er faktisk ganske stor forskjell, rundt hele 930 kr på forhåndskjøpte billetter kontra fullpris. Derfor vil vi anbefale å sjekke ut 12Go.co og booke billetten din så snart du vet når du vil reise. De beste prisene får du som regel tak i mellom seks og tre måneder før avreise.

Paris til Milano med nattoget

Paris til Milano med nattoget
Thello toget har billetter som starter på kun 300 kr per person © Eyesonmilan / Shutterstock.com

Tid – 11 timer
Pris – 320 kr+
Komfort – 4/5

Thello toget er nå det eneste nattog-tilbudet som reiser mellom Lysenes by og motehovedstaden i Italia. Den driftes av Trenitalia (den nasjonale italienske jernbane) som en erstatning av de tidligere nattogene som var satt opp sammen med SNCF (den franske jernbane). Selve reisen er enkel å gjennomføre, du starter fra Paris Gare de Lyon kl 19:15 og ankommer Milano Centrale kl 6:00 neste morgen, med kun et stopp i Dijon. Overraskende lett!

Få deg en natts søvn på Thello toget som reiser gjennom den franske landsbygda, og våkn opp mens toget ankommer Milano Centrale neste morgen.

Det er ingen standard sete-alternativ på dette toget. Passasjerer må velge mellom syv ulike typer klasser. De rimeligste er med fire- og seks-sengers kupeer, som består av senger du kan folde ut med standard sengetøy og puter. De som koster mer er private og har en, to eller tre senger, men prisen kan være tre ganger så høy. Det aller dyreste alternativet er sovekupéer med egen dusj og toalett. De tilbyr også en serveringsvogn ombord, med servitør og en rekke varme måltid å velge mellom.

Thello billetter starter på kun 300 kr per person. Det er akkurat det samme som for en TGV billett, her vil du kunne spare penger for en natt på hotell. Du må legge ut mer for de komfortable sovekupeene (en med to senger koster over 1000 kr). Prisene vil også stige jo nærmere du kommer avreisedato. Om du er ute etter et godt tilbud anbefaler vi å søke de opp på forhånd på 12Go.co for «Smart» priser, de er ikke fleksible men de billigste.  

Paris til Milano med fly

Paris til Milano med fly

Tid – 1.5 timer (kun fly)
Pris – 300 kr+
Komfort – 4/5

Det er omtrent 20 flyforbindelser mellom Paris til Milano hver dag, det er ingen overraskelse gitt at de begge har flere flyplasser og fungerer som viktige knutepunkt i Italia og Frankrike. Gjennomsnittstiden på en flyvning er rundt 90 minutter, men det kan bli mindre, spesielt ved medvind. Denne tiden inkluderer fremdeles ikke turen til terminalen fra Paris sentrum, sikkerhetskontrollen og turen til Milano sentrum. Reisen kan totalt komme på fire til seks timer.    

Det er to ting å vurdere om du vil ta en flyvning mellom Paris og Milano. Det ene er hvilket flyselskap du vil velge, og det andre er hvilken flyplass du flyr fra og lander ved. Det vil ha noe å si fordi det er noen flyselskap som er forbundet med spesifikke flyplasser. Det som er greit å huske på er at det tar omkring 35-40 minutter å nå frem til Charles de Gaulle flyplass, omtrent en time til Orly flyplass og over 80 minutter for å komme seg til Beauvais.

Paris til Milano - Landing på Milano Linate flyplass
Om du lander ved Milano Linate flyplass istedet for Milano Malpensa vil du spare omkring en times reisetid

Å fly fra Paris til Milano er en hurtig måte å reise fra by til by på, med en gjennomsnittstid på 90 minutter. 

Som regel har Ryanair de billilgste billettene. Dessverre har de kun avgang fra det avsidesliggende Beauvais flyplass. EasyJet har også konkurransedyktige priser fra Paris to store flyplasser, Charles De Gaulle og Orly. Du kan også velge blant de noe dyrere flyselskapene som er Air France, de har mange flyvninger daglig fra både CDG og ORY, men du vil som oftest måtte legge til endel mer.   

Når det kommer til ankomsten er det verdt å velge Milano Linate, slik at du enkelt har tilgang til sentrum. Milano Malpensa er også et godt alternativ, men det betyr at du må reise en time ekstra etter landing. Bergamo lavprisselskap flyplass Orio al Serio, er en times tid unna selve Milano, det kan være et godt valg for de som tar sikte på å reise mot de italienske innsjøene eller de vakre sørlige Alpene.

Paris til Milano med buss

Paris til Milano med buss
Den velkjente buss operatøren Flixbus tilbyr forbindelser både natt og dag © dvoevnore / Shutterstock.com

Tid – 13 timer
Pris – 300 kr+
Komfort – 3/5

Du kan ta en buss hele veien fra Paris til Milano. Den velkjente bussoperatøren Flixbus tilbyr både natt og dag forbindelser, med mange avganger fra Bercy Seine stasjon, kl 00:30, kl 8:40 og 20:30, i tillegg til en annen som drar fra Gallieni like før kl 22:00. Totalt tar det beskjedne 13 timer å fullføre den 850 km lange veien. Du vil slippe å bytte buss underveis, og det er med planlagte stopp for pauser eller påstigning.

Prismessig kan bussene som regel koste så lite som 300 kr per person. Det er et godt tilbud, men kanskje ikke helt topp når du vet at for noen hundrelapper mer kan du ta et direkte TGV tog, og det hender flyvninger er rimeligere! I tillegg er bussene ganske komfortable med tilbakelenende seter og aircondition, men de er på langt nær så komfortable som togene eller en flyvning. Konklusjonen vil nok være å bruke bussene som et alternativt valg om du ikke finner rimelige forhåndskjøpte billetter med togene eller flyene.


Reisen fra Paris til Milano blir en utflukt fra en av Europas stilige motebyer til en annen. Det betyr at du vil krysse en stor del av Europa for å komme til hjertet av det nordlige Italia, reisen kan fullføres enten via vei i en buss, med de hurtige TGV togene elle via luften med en rekke ulike flyselskap.


Paris til Milano Vanlige Spørsmål (FAQ)

Hva er den billigste måten å reise fra Paris til Milano på?

Overraskende nok kan det å fly mulig være den rimeligste måten å reise fra Paris til Milan på. Det vil bli med flyselskap som easyJet og Ryanair, som noen ganger kan ha billetter til kun 300 kr. Du kan booke billetter via 12Go.co så tidlig som mulig for å sikre deg de beste prisene, samtidig som du må legge til kostnaden for transport til og fra flyplassene.

Hva er den raskeste måten å reise fra Paris til Milano på?

Å fly er den raskeste måten å reise fra Paris til Milano på. Du vil være i lufta kun 1,5 timer, som totalt vil utgjøre en reisetid på seks timer når du inkluderer sikkerhetskontrollen, reisen til terminalene og innsjekk av bagasje.

Hva er den beste måten å reise fra Paris til Milano på?

Vi har en svakhet for de stilige TGV togene. De er ikke bare superraske (hele reisen til Milano er unnagjort på syv timer), de kan også by på skikkelig fine utsikter av de landlige områdene av de franske Alpene. I tillegg er det jo også et miljøvennlig alternativ, og kan koste så lite som 320 kr per person når du booker billetten på forhånd via 12Go.co.

Hvor mye koster en togbillett fra Paris til Milano?

Det kommer an på når du booker. Om du er rask og sjekker ut 12Go.co i god tid før avreise, er det mulig å få tak i gode tilbud på rundt 350 kr. De vil dobbles og tredobles eller mer når du nærmer deg avgangsdato, da kan de koste over 1100 kr!

Hvor lang er togturen fra Paris til Milano?

På den kvikke TGVen som driftes av Frankrikes nasjonale jernbane nettverk, vil reisen fra Paris Gare de Lyon til Milano ta omkring åtte timer. Om du tar nattoget Thello blir reisen fra kveld til neste morgen, og det tar omkring elleve timer totalt.

Er togturen fra Paris til Milano vakker?

Det er den virkelig. Den første delen av reisen tar deg gjennom de sjarmerende landskapene av det østlige Frankrike. Deretter bærer det forbi Lyon der du kan se Jura fjellene og Alpene stige opp fra horisonten. Mens toget snirkler seg mellom fjellandskapet, vil du få utsikt over de snødekte toppene og de sjarmerende Savoie landsbyene. Deretter vil du kunne nyte synet av Italias mange vingårder og lave fjell før det bærer mot flatere områder på vei mot Milano.    

Er det bedre å fly eller ta toget fra Paris til Milano?

Om du har hastverk, er de nok best å fly. Men timing er vel den eneste fordelen ved å fly. Med TGV toget får du herlige utsikter du kan nyte et måltid ombord mens du farer forbi Alpene. Reisen i seg selv vil ta omkring syv timer, som ikke er så aller verst. Togbilletten kan koste så lite som 320 kr per person om du klarer å få tak på de tidlig nok ved å bruke 12Go.co.