Hvordan reise fra Amsterdam til Paris

Hvordan reise fra Amsterdam til Paris

Amsterdam til Paris er en rute som tusenvis av reisende tar hvert år. Backpackere, business folk, by-hoppere, de er på jakt etter å dra fra 1500-talls kanalene av det blomsterkledte Nederland til bugnende kunstsamlinger og vinbarer i den franske hovedstaden. Om du er blandt dem er de bare å lese videre.

Denne guiden vil gi deg et overblikk av alle måtene du kan bytte ut de Nederlandske vaflene mot franske baguetter. Du finner info om hurtigtogene til Gare du Nord og flotte kjøreturer gjennom det Belgsike lansdskapet, med detaljer om priser, rutetider med mer. Bon Voyage!

TransportTidPrisBilletter
Amsterdam til Paris med tog3.5 t340 krBook Online
Amsterdam til Paris med fly1 t310 krBook Online
Amsterdam til Paris med buss6 t140 krBook Online
Amsterdam til Paris med bil6 t580 kr

Amsterdam til Paris med tog

Amsterdam til Paris med tog
Hurtigtoget Thalys drar fra Amsterdam sentralstasjon © Harry Beugelink / Shutterstock.com

Tid – 3t 20 min
Pris – 340+ kr
Komfort – 5/5

Det finnes ingen mer romantisk måte å dra fra lavlandet i Amsterdam til Paris på enn med toget. Det er denne måten folk har reist dit i flere tiår på og du kan fremdeles få smaken av eventyr på denne turen. I tillegg er reisen rask og praktisk, spesielt med det fantastiske hurtigtoget Thalys som kan nå opp til hastigheter på 300 km i timen. Herlig!

Fordi du drar med hurtigtoget fra stroopvaffelens hjem til «Lysenes by», kan reisen ta så lite som 3 t 20 min. På denne ruten vil du stoppe innom steder som Rotterdam, Antwerpen og Brussel langs veien, før toget ruller inn på Gare du Nord. Det er et veldig praktisk sted å ankomme fordi du får gode metro forbindelser til Paris 7ende arrondissement der du finner mange ikoniske monumenter og det atmosfæriske Montmartre kvarteret.

Seter i et av Thalys togene
Seter i et av Thalys togene

Det er noe spesielt med å se den nederlandske og belgiske landsbygda suse forbi fra togvinduet på vei fra Amsterdam til Paris.

Selve Thalys togene er supersmidige å reise med. Interiøret er stilrent og det finnes tre ulike klasser, med en som er Premium. Den andre er en Comfort klasse, som har et to-en seters oppsett og polstrede seter, det er nesten som å være på kino.

En ting å huske på er at det er viktig å kjøpe Thalys billetter god tid i forveien. Det er lurt å huske med populære ruter som Amsterdam til Paris som lett blir fylt opp i travle tider. Ikke bare er foråndsbetalte billetter pålagt på denne reisen, men prisene kan bli skyhøye om du venter til siste liten. Prisen kan starte på 350 kr og stige opp til hele 2000 kr om du kjøper de samme dag.

Amsterdam til Paris med fly

Amsterdam til Paris med fly
KLM og Air France er blant de mest populære flyselskapene som reiser fra Amsterdam til Paris © Huang Zheng / Shutterstock.com

Tid – 1t 15 min
Pris – 310+ kr
Komfort – 4/5

Det er ingen grunn til bekymring når du flyr fra Amsterdam til Paris. Det er minst tre flyselskap som opererer med flyvninger regelmessig. De inkluderer de beste som er KLM og Air France sammen med det budsjettvennlige selskapet Transavia. De første to har avgang mandag til søndag, med noen som drar før kl 7:00 (mest for pendlere) og de andre som vil dra over til Frankrike så sent som kl 18:40. Transavia derimot flyr kun en gang i uken på torsdager, med avgang fra Amsterdam utpå kvelden.

Det er minst tre flyselskap som tilbyr fly forbindelser fra Schiphol Amsterdam til Paris, med mulighet for avganger på morgenen og kvelden.

Alle fly har avgang fra Schiphol flyplass i Amstedam. Det er den største i Nederland, som har digre terminaler med et mylder av kafeer og spisesteder. Sammen med direkte forbindelser til Centraal stasjon (det tar omtrent 20 minutter). For ankomst kan du velge mellom Paris Charles De Gaulle eller den mindre flyplassen Orly. Den første er best egnet om du skal oppholde deg i nord ved Montmartre eller Canal Saint-Martin distriktene. Den andre ligger nærmere Latin kvarteret og Eiffel tårnet.

Det er normalt at flybillett prisene fluktuerer fra dag til dag. Jo større etterspørsel, jo dyrere er flybillettene. Det er derfor det er lurt å booke tidlig ved å bruke 12Go.co for å få de beste prisene, de kan koste så lite som 320 kr. Selvsagt vil du måtte legge til noe ekstra om du ønsker et måltid ombord, hurtig ombordstigning eller innsjekket bagasje.

Amsterdam til Paris med buss

Amsterdam til Paris med buss
Flixbus er et tysk selskap som drifter busser over hele Europa © frantic00 / Shutterstock.com

Tid – 6 til 7 timer
Pris – 140+ kr
Komfort – 3/5

Å legge ut på motorveien i Nederland, Belgia og Frankrike for å fullføre turen fra Amsterdam til Paris med buss er måten å gjøre det på om du ønsker å reise uten å sprenge budsjettet ditt. Billetter kan starte på så lite som 140 kr for hele turen. Det er mer enn halvparten av hva det koster for det billigste toget, og en hel del mindre enn å ta flyet.

Å ta bussen til Paris fra Amsterdam bør spare deg noen ekstra kroner til noen glass rødvin med utsikt mot Eiffel tårnet.

Selvsagt er det noen ulemper ved å reise med buss. For det første kan det bli en langtekkelig tur, det vil ta totalt 6,25 timer. Du vil jo være på en buss der det er mindre benplass og mindre komfort enn på et tog. Den gode nyheten er at de mest kjente selskapene Flixbus og BlaBlaBus har et veldig rent og behagelig interiør. Det finnes aircondition og toalett ombord. I tillegg til det vil bussen stoppe ved flere holdeplasser i den franske hovedstaden. Fra Place de Clichy til Disneyland Paris til Charles De Gaulle flyplass, det finnes en rekke destinasjoner du kan velge mellom.

Fordi bussen mellom Amsterdam til Paris er måten å reise på for budsjettbevisste backpackere er det alltid lurt å booke turen på forhånd under høysesonger som vår og sommer. Det kan du gjøre ved å bruke 12Go.co, der kan du også sammenligne priser og ulike busselskap.

Amsterdam til Paris med bil

Amsterdam til Paris med bil

Tid – 6 timer
Pris – 600-900 kr for bensin og bompenger
Komfort – 4/5

Det vil ta omkring 6 timer å kjøre fra Amsterdam til Paris med bil. Det gjør denne transportmåten raskere enn bussen, men noe langsommere enn fly og tog. Det er ikke kun å komme seg fra A til B som gjelder når du velger å reise i egen bil. Det er virkelig mange flotte severdigheter å stoppe ved langs veien mellom hovedstedene.

Å ha en egen bil for å reise over til Paris kan gi deg frihet til å oppleve noen av nord Europas mest fantastiske byer og severdigheter langs veien

Noen av de mest fascinerende stedene å besøke inkluderer den lekre byen Haag, med de ville Nordsjø-strendene og de stolte nederlandske parlaments byggene. Derfra kan du enkelt komme deg til Rotterdam for en natt, og dra ut på en av de pumpende nattklubbene. Eller dra videre til Bruges for å utforske en av Belgias mest sjarmerende middelalder byer, komplett med gotiske kirker og du kan bestille noen av de beste pomfritt du har smakt. Alt det ovennevnte vil være mer tidkrevende, men det vil bli et eventyr du sent vil glemme.

Uheldigvis kan det å leie bil i Nederland være en en utfordrende og kostbar affære. Derfor er det nok best å ta med deg din egen bil. Og husk å kjøre på høyre side av veien, og forvent å betale bompenger på motorveiene etter å ha kjørt over grensen til Frankrike.


Paris og Amsterdam er begge der oppe som noen av Europas topp destinasjoner. I den ene vil du kunne ta deg runder til «coffee shops» og beundre de fortryllende maleriene av Van Gogh. I den andre kan du få utsikten fra Eiffel tårnet og nippe til Loire dalen viner til hjertets glede. Det er bare å nyte!


Amsterdam til Paris Vanlige spørsmål (FAQ)

Hva er den billigste måten å reise fra Amsterdam til Paris på?

Det er ingenting som slår prisen på bussreiser når du ser etter å komme deg fra Amsterdam til Paris. De billigste billettene som er booket godt i forveien via reisesetilbydere som 12Go.co, koster kun omkring 140 kr. Skikkelig røverkjøp!

Hva er den raskeste måten å reise fra Amsterdam til Paris på?

Du kan spare mer noe tid med å fly, men ikke all verden. Forbindelsen med fly bruker kun 1t 15min, men det inkluderer ikke overgang til Schipol eller turen til sentrum av Paris. Det er derfor toget kan konkurrere fordi de tilbyr reiser som kun tar litt over tre timer rett til Gare du Nord.

Hvor mye koster togbilletten fra Amsterdam til Paris?

Book tidlig og det kan koste så lite som 350 kr. Vent til siste liten og det kan komme til å koste opp til 2000 kr. Det er kun realistisk når prising av rutene er dynamiske, derfor anbefaler vi å søke etter seter på 12Go.co for din reise til Paris i så god tid i forveien som mulig.

Er landskapet på togreisen fra Amsterdam til Paris vakker?

Det er en spesiell del av Thalys linjen mellom Amsterdam og Paris der du kan unne deg vakre lavlands landskap. Områdene vest for den nederlandske hovedstden er spesielt fine med åkre fulle av blomster og tradisjonelle vindmøller. I Frankrike vil du se «Flanders Fields» og departementet Somme før du ankommer vakre Gare du Nord.

Er det bedre å fly fra Amsterdam til Paris eller ta toget?

For å komme seg fra by-sentrum til by-sentrum er toget uslåelig. Thalys koster nesten det samme som et fly om du booker tidlig, og det tar omtrent samme tid, du vil bli sluppet av på plattformen ved Gare du Nord, midt i Paris. Det er jo også en fordel at det er et mer miljøvennlig transport-alternativ. Du kan ordne deg billetter på forhånd ved å bruke 12Go.co.

Hvor mye koster et fly fra Amsterdam til Paris?

Flyet fra Amsterdam flyplass Schiphol til en av hovedflyplassene i Paris kan koste alt fra 300-1400 kr. Det kommer virkelig an på når du flyr (generelt er sommertid dyrere) og hvilket flyselskap du velger (Air France eller KLM er det beste valget). Husk også at det vil koste noe i tillegg du ønsker å ha med innsjekket bagasje.

Hvor lang tid tar bussturen fra Amsterdam til Paris?

De fleste buss selskap kan ta deg fra vaffel bodene i Nederland til vin bistroene i Paris på under syv timer. Men gjør deg klar for at reisetiden kan forlenges om du reiser rundt rushtiden. Spesielt om morgenen og tidlig ettermiddag, da det kan være mye trafikk inn og ut av hovedstaden. Sjekk ut rutene for de mange busselskapene online på 12Go.co.

Hvor nyttig var dette innlegget?

Klikk på en stjerne for å vurdere!

Gjennomsnittlig vurdering: / 5. Antall stemmer: