Hvordan reise fra Eindhoven til Amsterdam

Hvordan reise fra Eindhoven til Amsterdam

Du vil krysse hjertet av det vestlige Nederland på vei fra Eindhoven til Amsterdam. Turen blir på mer enn 105 kilometer nordover, fra fotballklubben PSV og elektrogiganten Philips sin hjemby til den flotte UNESCO-merkede hovedstaden i landet.

Dette er en rute mange reisende vil fullføre spesielt når mange budsjettflyselkskap, flyr inn til Eindhoven flyplass fra mange steder i Europa. Det kan også være en glede når det enten står mellom tog eller bil, som vil ta deg gjennom tulipan-åkre, med våtmarker og diker, og den historiske byen Gelderland og Utrecht langs veien. Ha en trivelig reise!

TransportTidPrisBilletter
Eindhoven til Amsterdam med buss fra flyplassen1.75 t220 krBook Online
Eindhoven til Amsterdam med vanlig buss1.5 t94 krBook Online
Eindhoven til Amsterdam med tog1.3 t220 krBook Online
Eindhoven til Amsterdam med taxi1.5 t1100 krBook Online
Eindhoven til Amsterdam med bil1.5 t770 kr

Eindhoven til Amsterdam med buss fra flyplassen

Eindhoven til Amsterdam med buss fra flyplassen
Ta AirExpressBus ved Eindhoven flyplass © Ivo Antonie de Rooij, W.Kulczycki / Shutterstock.com

Tid – 1t 45 min
Pris – 220 kr
Komfort – 4/5

Som så mange andre, ser du kanskje etter hvordan du kan komme deg til Amsterdam fra Eindhoven fordi du planlegger å ankomme med fly til Eindhoven flyplass med en av de mange lavprisflyene som flyr dit fra over hele Europa. Det finnes en dedikert flyplass-buss som er et godt valg. Den tar deg raskt og enkelt fra terminalene til hovedstaden i Nederland hver dag i løpet av uken.

Det er kun ett eneste stopp på veien, i den aktive studentbyen Utrecht, og reisen tar totalt 1,75 timer fra start til slutt. Det betyr at du kan gå av bussen på Prins Hendrikkades gate utenfor Amstedam Centraal togstasjon samme morgen som du lander på rullebanen lenger sør.

Bussterminalen ved Amsterdam Centraal
Bussterminalen ved Amsterdam Centraal

AirExpressBus er en beleilig måte å dra rett fra terminalene ved Eindhoven flyplass til det pulserende hjertet av Amstedam.

Med det passende navnet AirExpressBus som tilbyr denne turen, matcher avgangene ankomstene til populære flyforbindelser. Det betyr at det er færre ruter på tirsdager og onsdager, men mange fler iløpet av helgen. Den tidligste bussen går vanligvis fra Eindhoven flyplass kl 9:30, med en siste avgang som er kl 16.00.

Fordi det kun er en operatør på denne ruten kan plassene fort forsvinne, vi anbefaler derfor å booke på forhånd om du reiser under sommersesongen eller rundt juletider. Forvent å betale rundt 220 kr for enveisbillett til Amstedam, eller kun 400 kr for en retur reise. Husk også å merk deg plattform D på kartet over parkeringen, det er der bussene har avgang fra, utenfor terminalene.

Eindhoven til Amsterdam med vanlig buss

Eindhoven til Amsterdam med vanlig buss
Flixbus har bussruter som går over hele Europa © Jarretera / Shutterstock.com

Tid – 1 t 25 min
Pris – 94+ kr
Komfort – 3/5

Om du ordner deg billetter tidlig med selskap som Flixbus så kan du benytte deg av den aller rimeligste transportmåten på denne listen. Det tar kun 1,5 timer fra start til slutt, du får reise med store, moderne busser med toaletter ombord, strømuttak ved setene og WiFi. Alt dette kommer på en gjennomsnittspris på kun 100 kr, når du forhåndbooker med 12Go.co. Ikke verst hva?

Ved norsiden av Eindhoven finner du avgangen, og du ankommer enten ved den sørlige Amstedam Bijlmer eller ved Sloterdijk, som er like ved nordvest fra Amsterdam Centraal. Selve reisen følger motorvei A2 nord gjennom Nederland, så bærer det gjennom hjertet av lavlandet på veien. Noen av bussene kjører direkte uten ett eneste stopp på veien.

Eindhoven til Amsterdam med tog

Eindhoven til Amsterdam med tog
Eindhoven Centraal stasjon © BYonkruud / Shutterstock.com

Tid – 1 t 20 min
Pris – 220+ kr
Komfort – 4/5

Det første steget for å ta toget fra Eindhoven til Amsterdam er å komme seg til den store stasjonen Eindhoven Centraal. Det er en grei sak fra sentrum, det er 10 minutters gange forbi alle kaffebarene og ølpubene fra hoved-markedsplassen i nord. Fra flyplassen må du hoppe på enten buss nummer 401 eller 145. Du finner vanligvis tilbud som går minst hvert tiende minutt og turen tar omkring 20 minutter totalt.

Når du er ved stasjonen må du se etter det vanlige inter-city toget i retning Amstedam Centraal. De har avgang flere ganger i timen, hver time, med den første som drar kl 6:32 og den siste slutter å gå rett før midnatt. Standard billettpriser starter på under 220 kr, men kostnaden vil øke om du dropper forhåndsbooking og kjøper de samme dag. Det er derfor vi anbefaler å bruke 12Go.co så snart du vet avreisedatoene dine.

Toget er en komfortabel måte å reise fra Eindhoven til Amstedam på, du får nyte synet av den sjarmerende Nederlandske landsbygda mellom de to byene.

Selve turen kan innebære et bytte av tog ved Utrecht, selv om mange av togene drar direkte til Amstedam. Det kan bli en idyllisk tur når du krysser over det landlige Gelderland, og de vidstrakte våtmarker i Nord Brabant, så er det å ta seg videre langs skogholt med blomsterenger i Utrecht provinsen før du kommer til utkanten av den store byen.

Eindhoven til Amsterdam med Intercity-tog
Et intercity dobbel-dekker tog © S-F / Shutterstock.com

Togene er vanligvis dobbel-dekkere, Nederlandske intercity modeller med rundt 7 til 9 vogner. Det finnes god aircondition og mange seter på begge klasser, sammen med brede vinduer for utsikt til landskap som ruller forbi. Om det er pent vær anbefaler vi å finne sitteplass øverst, utsikten er noe bedre der.

Eindhoven til Amsterdam med taxi

Eindhoven til Amsterdam med taxi
En taxi i Amsterdam © DutchMen / Shutterstock.com

Tid – 1.5 timer
Pris – 1100+ kr
Komfort – 5/5

Hovedgrunnen til at noen reisende vurderer å booke en privat taxi fra Eindhoven til Amsterdam er om de skal lande ved byens flyplass og vil reise videre i retning coffee shops og kanalene rett som det er. Det er et praktisk alternativ, som betyr at du allerede vil ha en sjåfør som står klar for å plukke deg opp rett etter at du har hentet bagasjen din. (Du kan også muligens spørre sjåføren om å bli plukket opp ved hotellet om du vil reise fra Eindhoven by istedet)

Å booke en taxi på forhånd kan forenkle hele turen din fra Eindhoven flyplass til Amstedam, det tar så kort tid som 90 minutter.

En anne fordel ved å ta taxi er komforten på turen. Det kan være en triveligere måte å reise på enn en fullstappet buss, spesielt om det er på en varm sommerdag. De lover også å fullføre reisen nordover på kortere tid, uten uventet trafikk kan reisen ta omtrent 90 minutter, hele veien til Amsterdam sentrum. Det som ikke er så fordelaktig med taxitur er prisen. Det kan som regel komme opp til fem ganger så mye som for både buss og tog, og under de travleste reisemånedene som juli og august kan det til og med bli mer enn det. Uansett er jo prisen for hele bilen, så det kan hende du kan spare noe om du deler det opp med de du er på reise sammen med.

Eindhoven til Amsterdam med bil

Eindhoven til Amsterdam med bil
Broen over Lek elven langs motorvei A2 mellom Eindhoven og Amsterdam © Aerovista Luchtfotografie / Shutterstock.com

Tid – 1.5 timer
Pris – 770+ kr
Komfort – 5/5

Et steg opp fra å bestille en privat taxi er en bil som du selv kan leie! Sjekk utvalget på RentalCars.com, der kan du forhåndsbooke en bil i Eindhoven for turen din opp til Amstedam. Kostnaden vil være sammenlignbar med taxi, som vil ligge på rundt 800-1000 kr totalt. Det inkluderer både den daglige kostnaden og reisen en vei, på turen helt fra sør i Nederland helt til nord.

Snakk om å dra fra sør til nord, det er der moroa begynner når du skal reise på en roadtrip. Uten en plan eller spesifikk rute, kan du jo stoppe hvor enn du måtte ønske langs veien. Du kan jo se for deg stoppe i den hippe og kreative byen Utrecht for en kaffe ved kanalen kanksje? Ellers kan du planlegge en omvei langs den brede Lek elven. Kanskje du vil foretrekke å se den spesielle Loonse en Drunense, sanddynene som brer seg ut fra byen Tilburg? Selvsagt er alt dette opp til deg.


Mange reisende tar turen fra Eindhoven til Amsterdam, takket være et økende antall lavprisfly som lander ved Eindhoven flyplass. Det er derfor det er så mange muligheter for å gjennomføre turen fra A til B, uansett om du ser etter en budsjettvennlig måte å reise på som bussen, eller vil kjøre hele veien på egenhånd.


Eindhoven til Amsterdam Vanlige spørsmål (FAQ)

Hva er den billigste måten å reise fra Eindhoven til Amsterdam på?

Busselskap som Flixbus tilbyr den beste verdi-for-pengene reisen på Eindhoven-Amsterdam ruten. De har billetter som starter på lommebokvennlige 100 kr. Book din billett online ved å bruke 12Go.co for å få de beste tilbudene, og husk at du trenger å betale ekstra for den lokale bussen eller taxien til holdeplassen om du lander på Eindhoven flyplass.

Hva er den raskeste måten å reise fra Eindhoven til Amsterdam på?

Om du har det travelt med komme deg til Amsterdam fra Eindhoven flyplass, anbefaler vi å punge ut for en privat taxi eller leie deg en bil. Hele turen fra Eindhoven til Amsterdam kan fullføres på 90 minutter, forutsatt at det ikke er for mye trafikk på vei inn til hovedstaden. Fra selve Eindhoven by kan toget være en raskere løsning, som kan ta deg dit på 1 time og 20 minutter.

Hvor mye koster toget fra Eindhoven til Amsterdam?

Billetter til togreisen fra Eindhoven til Amsterdam starter på omkring 220 kr per person. Det vil være prisen på forhåndsbookede billetter, som du finner ved å søke på 12Go.co, i god tid før du lander i Nederland. For billettkjøp samme dag kan du forvente å betale det dobbelte og mer om du vil ha en billett på førsteklasse.

Hvor lang er togturen fra Eindhoven til Amsterdam?

Med toget vil det kun ta 1 t 20 min til Amsterdam Centraal fra Eindhoven. Tiden vil utvilsomt øke om du velger togreisen som involverer et bytte i Utrecht. Du kan sjekke alle rutetider og tog, samt booke de billigste billettene på forhånd via 12Go.co.

Hvor mye koster en buss fra Eindhoven til Amsterdam?

Det går en buss som koster omtrent 220 kr, som kan ta deg hele veien til Amsterdam fra Eindhoven flyplass. Men det er ikke det billigste alternativet fordi selskap som Flixbus drifter forbindelser fra den Nederlandske hovedstaden for så lite som 100 kr, fra JF Kennedylaan nært hjertet av byen.

Hvor mye koster en taxi fra Eindhoven flyplass til Amsterdam?

Ta deg råd til å reise med stil til coffee shops og pannekake bodene i Amster ved å ordne deg en privat taxi. Om du forhåndsbooker, kan prisen bli på omkring 1200 kr. Det høres kanskje mye ut, men det er kostnaden for hele bilen, så prisen per person vil droppe om du har med deg flere i reisefølget ditt og kan dele kostnaden.

Hvor nyttig var dette innlegget?

Klikk på en stjerne for å vurdere!

Gjennomsnittlig vurdering: / 5. Antall stemmer: