Hvordan reise fra København til Amsterdam

Hvordan reise fra København til Amsterdam

København er Danmarks hovedstad som kan minne om scener fra et eventyr. Med sine brosteinsbelagte gater pudret med snø eller dekorert med blomster, som snirkler seg blant hippe kafeer og middelalder tårn. Amsterdam er Nederlands hovedstad med sine mange kanalbåter og det fascinerende Rijksmuseet med sin storartede kunstsamling av de hyllede gamle mestre.

Begge er verdt å få med seg for de som vil la seg fortrylle av en reise rundt i nord-europa. Vi har satt sammen denne guiden slik at du kan finne den beste måten å reise på, med detaljer om flyavganger, togreiser og andre reisemåter som vil ta deg dit på de 600 km over Nordsjøen fra by til by, med informasjon om hvor mye det vil koste og hvor lang tid det vil ta.

TransportTidPrisBilletter
København til Amsterdam med fly1.5 t220 krBook Online
København til Amsterdam med tog12 t540 krBook Online
København til Amsterdam med buss14 t450 krBook Online

København til Amsterdam med fly

København til Amsterdam med fly
KLM fly som boarder passasjerer ved København flyplass på vei til Schiphol Amsterdam © Alfonso de Tomas / Shutterstock.com

Tid – 1 h 35 min (kun fly)
Pris – 220+ kr
Komfort – 4/5

For å komme deg fra Danmark til Amsterdam med Jylland halvøya og en del av Nordsjøen som skiller de, vil nok fly være et åpenbart valg. Det er iallefall effektivt, du vil reise fra den ene byen og lande i den andre etter kun litt over 1,5 timer i luften. Totalt betyr det at det vil kunne bli en reise på rundt tre til fire timer når du legger til den ekstra reisetiden for å nå terminalene, sjekke inn bagasjen og gå gjennom sikkerhetskontrollen.

Heldigvis finnes det et variert tilbud av operatører som tilbyr forbindelser på denne ruten. De som reiser på budsjett vil nok foretrekke easyJet eller Norwegian. De er kjent for å ha gode tilbud men uten ekstra goder. I tillegg finnes det velkjente KLM Royal Dutch et godt valg, fordi de har et stort antall avganger. De tilbyr rundt syv eller åtte flyvninger fra hovedstad til hovedstad per dag om sommeren.

København til Amsterdam med fly
Budsjett flyselskapet easyJet lander ved Amsterdams flyplass Schiphol © Andrey Zhorov / Shutterstock.com

Flyet er en rask snarvei over Nordsjøen, det vil ta deg til Nederland kun 1,5 timer i luften.

Å forlate København med fly betyr at du må finne transport til Kastrup flyplass. For å gjøre det anbefaler vi å ta den hurtige toglinjen som drar fra København sentrum til terminalene. Det tar kun 15 minutter og koster 50 kr. Når du lander i Nederland kan du hoppe på direktetoget til Centraal stasjonen i hjertet av Amsterdam. De har komfortable dobbelt dekkere og noen ganger hurtigtog, som kun tar 15 minutter og har hele 170 avganger hver dag.

Det er viktig å booke flyvningen fra København til Amsterdam i god tid før avreise. En dynamisk prismodell er det de fleste flyselskap bruker, som betyr at prisene går opp og ned, og sannsynligvis blir dyrere rett før avgang. Som en regel er det lurt å booke de på en nettside som 12Go.co, minst 60-90 dager før avreise.

København til Amsterdam med tog

København til Amsterdam med tog
DB InterCity tog i Hamburg, der det første byttet skjer. © Altrendo Images / Shutterstock.com

Tid – 12 timer+
Pris – Fra 540 kr
Komfort – 4/5

Det er mulig å bruke tog som fremkomstmiddel fra den danske hovedstaden til Amsterdam, det er derimot ingen som går direkte. Passasjerer som krysser denne delen av nord europa må regne med å bytte minst to ganger. Det vil kunne bli en noe hektisk reise som ofte kan ta mer enn tolv timer. På den positive siden er det en artig og miljøvennlig måte å reise på samtidig som du får vakre utsikter av den Tyske landsbygda, og du kan alternativt velge å stoppe ved LEGOLAND® Billund resort og i Odense, som gir deg adkomst til det rustikke Funen (det vil nok ta omtrent en dag å se disse skikkelig).

Vi vil si det er en god ide å lete etter avganger som drar fra Københavns Hovedbanegård (jernbanestasjonen) der du vil finne togreiser som du kun vil måtte gjøre bytter kun to ganger. De har avgang enten kl 11:26 eller kll 7:26. Om du velger den tidlige forbindelsen vil du ankomme i Amsterdam like etter kl 19:00. Med den andre vil du ankomme nærmere kl 23:00.  

Osnabruck togstasjon
Det andre byttet du må gjøre er ved Osnabruck togstasjon © Fotomark85 / Shutterstock.com

Toget kan være en komfortabel måte å dra fra Danmark til Amsterdam på, om du har over 12 timer å avse for turen!

Den gode nyheten er at du vil bruke hele dagen på et moderne og velholdt DB InterCity tog eller de danske IC togene. De av de beste regional togsettene i Europa. Ombord får du WiFi, klimaanlegg og strømutttak ved setene er noe av det du kan se frem til. Du får også ulike setevalg, noen vogner har åpen planløsning og andre har lukket avdelinger om du vil ha det mer privat. Men husk å ta med deg egen mat på det danske toget på vei til Hamburg fordi det ikke finnes noe serveringstilbud.

Andre klasse på ICE toge
Andre klasse i to-til-to oppsett, og første klasse vogn med med to-til-en oppsett på ICE toget © Chris Redan / Shutterstock.com

Forhåndsbooking vil hjelpe deg å kutte ned på kostnaden for togforbindelsene på dagtid mellom København og Amsterdam. En standard pris vil ligge på rundt 500 kr, som er en ganske god deal for en 12 timer lang reise. For å få tak i disse sjekk ut 12Go.co og søk opp billetter så snart du vet hvilken avreisedato du tenker å dra mot Nederland. De beste prisene selges raskt ut og blir sluppet 90 dager før avgang.

København til Amsterdam med buss

København til Amsterdam med buss
Flixbus har bussruter som er satt opp over hele Europa © Jarretera / Shutterstock.com

Tid – 14 timer+
Pris – 450+ kr
Komfort – 3/5

Generelt sett bør du holde av bussen som et backup valg på denne turen. Hvorfor? Vel, til å begynne med vil du på billetter som er forhåndskjøpte kun spare rundt 50 kr sammenlignet med prisen på en togbillett. I tillegg er reisetiden så lang som rundt 14 timer, og du vil måtte gjøre noen bussbytter underveis. Og til sist kan ikke komforten sammenlignes med den du får ombord på et fly eller tog.

Hold av bussen som et backup-alternativ fra København til Amsterdam, spesielt i løpet av den travle sommersesongen.

Likevel kan det under den travle backpacker-sesongen om sommeren kan det vise seg at det ikke finnes noe bedre utvalg enn denne lange bussreisen. Togbilletter kan raskt bli utsolgt og flybillettene er dyre. Den gode nyheten er at du vil kunne komme deg fra København til Amsterdam på en dag med bussen. Det blir mulig om du velger avgangen som drar fra den danske hovedstaden kl 6:10, du vil da kunne være ved byens kanaler kl 20:30 om det ikke er noen forsinkelser.

Amsterdam Sloterdijk stasjon
Flixbus bussen ankommer ved Amsterdam Sloterdijk stasjon. Som enkelt gir deg tilgang til tog/metro/buss stasjon med mange forbindelser for å besøke Amsterdam eller Europa.

Mens togene som regel blir sett på som noe mer luksuriøst og flyet er mye raskere, tilbyr likevel de største busselskapene ganske god standard. Alle bussene har tilbakelenende seter, aircondition og store vinduer for å nyte utsikten. Det som vil være mindre praktisk er at du må gjøre et bussbytte ved Hamburg stasjon, og deretter fra Sloterdijk stasjon til selve sentrum av Amsterdam, det vil ta omkring 22 minutter med lokatransport.


Uansett om du velger å sette deg på et fly og svisje i full fart ned til Amsterdam eller hoppe på en langdistanse buss som dekker bredden av det nordlige Tyskland og Jylland, denne turen kan by på spenning. Det vil jo tross alt handle om å bytte ut Tivoli og Nyhavn for det summende livet ved Amsterdams kanaler og coffeeshops.


København til Amsterdam Vanlige spørsmål (FAQ)

Hva er den billigste måten å reise fra København til Amsterdam på?

Om du får tak i en billett skikkelig tidlig ved å bruke 12Go.co, kan flyvning være den billigste måten å reise til Amstedam fra København. Billige fly som easyJet tilbyr billetter til så lite som 200 kr. Legg til prisen for reisen til og fra flyplassen på begge sider om du ser etter tilbud som slår prisene til buss og tog. Husk at Innsjekket bagasje vil koste mer.  

Hva er den raskeste måten å reise fra København til Amsterdam på?

Det er ingen reisemåte som slår fly på denne ruten når det kommer til hurtighet. Amsterdam og København er adskilt med av en dal av Nordsjøen og en hel del av vest-Tyskland. Det er lettest å få til via luften, med flyvninger som tilbyr reisetider på mellom 3,5 og 4,5 timer totalt (det er fra by til by og ikke fra flyplass til flyplass). Du kan gå over til 12Go.co for å sammenligne tilbudene og avgangstidene med de ulike flyselskapene.

Hva er den beste måten å reise fra København til Amsterdam på?

Vi anbefaler å fly. Det er raskt, selve flyvningen bruker kun 1,5 timer. Det går hyppig, det er over ti avganger hver dag. Det er billig, book billetten på 12Go.co minst 60 dager i forkant og du kan finne billetter på forhånd til kun 220 kr per person om du er heldig.

Går det et nattog fra København til Amsterdam?

Ikke nå lenger. Uheldigvis sluttet nattoget mellom København og Amsterdam å gå i 2017. Det er istedet togavganger som går på dagtid. Forbindelsen mellom de to hovedstedene drar innom noen byer i Tyskland og bruker omkring 12 timer fra avgang til ankomst med den korteste turen.

Hvor mye koster togbilletten fra København til Amsterdam?

Om du starter å søke så tidlig du kan på 12Go.co kan billettkostnaden ombord på togene mellom København og Amsterdam være så lav som 540 kr per pserson. Det er en skikkelig god pris spesielt når du vet at prisen kan øke betraktelig dagene før avgang.

Er det best å fly eller å ta toget fra København til Amsterdam?

I dette tilfellet er det kanskje best å fly. Ja, å reise med tog vil ta deg rett til sentrum av Amsterdam, men det vil likevel ta deg godt over 10 timer. Flyet tar kun 1,5 timer i luften, og kan til og med bli rimeligere. Om du tenker på miljøet kan det jo bli fint å nyte den den Tyske og Danske landsbygda på reisen ombord på et tog.  

Hvor nyttig var dette innlegget?

Klikk på en stjerne for å vurdere!

Gjennomsnittlig vurdering: / 5. Antall stemmer: