Hvordan reise fra København til Stockholm

Hvordan reise fra København til Stockholm

Det er 530 km av skandinavias fjorder, det kalde baltiske hav og ville nordiske skoger mellom de to herlige byene København og Stockholm. Men ikke la det påvirke planleggingen som vil tillate deg å oppleve begge.

Denne guiden tar et dypdykk og sjekker ut alle fremkomst måtene som kan ta deg fra den ene byen til den andre. Den nevner den raskeste ruten, samt de billigste og den mest komfortable. Dermed kan du se frem mot en ferie som bugner av vikinghistorie, dansk bakst og svenske kjøttbullar og hippe skandinaviske kafeer og barer. La oss sette igang…  

TransportTidPrisBilletter
København til Stockholm med hurtigtog5.5 t650 krBook Online
København til Stockholm med fly1 t730 krBook Online
København til Stockholm med buss9 t310 krBook Online

København til Stockholm med hurtigtog

København til Stockholm med hurtigtog
Toget fra SJ (Svenk Jernbane), X2000 ved plattformen på Københavns sentral stasjon, klar for avgang mot Stockholm © Tommy Alven / Shutterstock.com

Tid – 5.5 til 6 timer
Pris – Vanligvis rundt 650 kr
Komfort – 5/5

Helt tilbake på 90-tallet jobbet Sverige for å introdusere hurtigtog-linjer mellom den danske hovedstaden og Stockholm. De bruker moderne og stilrene togsett – X2000, som betyr at du kan komme opp i en hastighet på 200 km/t på noen deler av strekningen. Alle tog er super komfortable med polstrede seter som er satt sammen to og to- på andre klasse, og to-en ordning på første klasse, sammen med en bistro vogn og velfungerende klimaanlegg. Det finnes også Øresundstog ET på denne ruten, som er noen tregere men også moderne og er godt utstyrt.  

Rentingen toget tar mellom København og Stockholm lover fantastiske utsikter. Det begynner med den flotte krysningen på Öresundsbroen (en av de største i Europa). Derfra kan du nyte utsikten av den svenske kystlinjen, med brede elver og mindre skandinaviske byer og landsbyer som fyker forbi togvinduet. Det er sjarmerende uansett årstid, men det er spesielt fabelaktig om vinteren når det er snøbelagt.

Hurtigtog forbindelsen fra København til Stockholm er trivelig og smidig, med ruter som tar deg direkte fra by til by.

Det tar mellom 5,25 og 6 timer for å fullføre reisen med de fleste hurtigtogene opp til Stockholm på X2000 togene eller Öresundståg. Flesteparten av turene involverer minst et togbytte, men du kan få det til med en direktereise om du er villig til å ankomme til Stockholm Södra stasjon ved Södermalm (sør i byen). Avgangen vil alltid være fra Københavns sentralstasjon (også kjent som København H) som er i hjeretet av byen nært det velkjente Tivoli.

X2 train interior
Første klasse har 2+1 sete løsning for bedre plass © Tommy Alven / Shutterstock.com

Som de fleste europeiske tog operatørene bruker SJ og den Danske jernbane begge en dynamisk prismodell. Det betyr at du vil betale mer om du venter med booking av billetter. De beste prisene finner du stort sett godt i forkant av reisedatoen din. Det er vanlig at billettene legges ut for salg rundt 90 dager i forkant, så sjekk ut 12Go.co og reserver ditt sete noen måneder i forveien om du vil kutte på reiseutgiftene.  

København til Stockholm med fly

København til Stockholm med fly
Norwegian fly klart for avgang fra København Flyplass © Gustavo MS_Photography / Shutterstock.com

Tid – 1 h 10 min (kun fly)
Pris – Starter på rundt 730 kr
Komfort – 4/5

Det vil være super enkelt å finne direktefly mellom disse to herlige skandinaviske byene. Det er så mange om 22 avganger hver dag i løpet av sommeren. De fleste driftes av velkjente Norwegian og SAS (som er både dansk, svensk og norsk eid). De tar alle mellom 1t10min og 1t15min i luften, som gjør at flyet blir desidert den hurtigste måten å reise dit på, selv om du legger til tiden det tar for å dra til og fra flyplassene.

Å fly er den raskeste måten å bytte ut dansk bakverk for svenskt tyttebærsyltetøy, med kun 60 minutter i luften.

Når det er snakk om flyplassene starter reisen fra den største i scandinavia, København flyplass (CPH). Det finnes raske metro- og togforbindelser dit, som kommer på 50 kr, det betyr at du kan være på flyplassen på så kort tid som 15 til 20 minutter. Landingen er ved den store Arlanda flyplasss. Det er ingen sak å nå hjertet av den svenske hovedstaden fra ankomsthallen. Det er bare å hoppe på et hurtigtog som venter på å ta med passasjerer til Stockholm på kun 20 minutter eller så kan du ta Flygbussarna-bussene, de bruker 35 minutter.

Copenhagen to Stockholm by plane
Et SAS fly som er klar for landing ved Stockholm Arlanda Airport © B.Forenius / Shutterstock.com

Å booke kortdistanse flyvninger fra København til Stockholm er det det samme som å booke et hvilket som helst annet fly. Generelt sett, jo tidligere du klarer å ordne deg en billett, jo mindre betalter du. Det er vanlig at prisene starter å krype oppover nærmere to måneder før planlagt take off, så vi anbefaler å gjøre et søk på 12Go.co så snart du vet avreise datoene dine. Regn med at du må legge ut noe ekstra om du vil ha med innsjekket bagasje.

København til Stockholm med buss

København til Stockholm med buss
Flixbus tilbyr bussruter over hele Europa © Jarretera / Shutterstock.com

Tid – 8.5 til 9.5 timer
Pris – 310 kr+
Komfort – 3/5

Europas største tilbyder av by-til-by buss, tilbyr nå direkte buss mellom København og Stockholm. Om du vil søke opp disse rutene fra Flixbus kan du sjekke de ut på 12Go.co. De bruker omtrent 10 timer, med en planlagt avgang om morgenen og to som er satt opp på natten, som vil ankomme Stockholm så tidlig som klokken 6 eller 7 på morgenen. Du kan finne Flixbus stoppet ved Ingerslevsgade nært Københavns togstasjon. Ankomsten vil være ved Cityterminalen i Norrmalm, i Stockholm.

Det er ikke uvanlig at bussen er den rimeligste måten å komme seg mellom den danske og svenske hovedstaden på. Book tidlig, før de beste prisene forsvinner, da kan prisen være så lav som 300 kr for hele turen. Det er gode nyheter. Det som ikke er så godt nytt er at busser slett ikke er så komfortable som toget, selv om de har klimeanlegg og tilbakelenende seter.


Det kan ikke fornektes at København og Stockholm er blant Europas hovedsteder man bør få med seg. I den ene har du stilrent skandinavisk design og du kan more deg på Tivoli med berg og dalbanen. I den andre kan du vandre langs de brosteinsbelagte gatene i Gamla Stan og oppdage ABBAs historie. Høres herlig ut, eller hva?


København til Stockholm Vanlige spørsmål (FAQ)

Hva er den billigste måten å reise fra København til Stockholm på?

Bussen. Med denne vil du faktisk kunne betale en brøkdel av hva du må ut med for å ta et fly eller en plass på toget. Det er likevel fornuftig å booke så tidlig som mulig. Sjekk ut 12Go.co omkring 60 til 90 dager på forhånd og du vil mulig kunne få deg et sete på rundt 300 kr.

Hva er den raskeste måten å reise fra København til Stockholm på?

Å fly er fremdeles det hurtigste valget for å dekke den 500 km strekningen mellom København og Stockholm. Selve flyet tar kun 1t10min eller 1t15min og reisen fra flyplassene er ganske korte og effektive. Det vil bli en total reisetid på omkring 3,5-4,5 timer fra sentrum til sentrum.

Hva er den beste måten å dra fra København til Stockholm på?

Det er ganske likt mellom tog og fly for de fleste reisende, men det kommer an på hva du er ute etter. Om du har det travelt er selvsagt fly måten å reise på, fordi reisetiden kommer på litt over en time. Om du ønsker å få et glimt av landlige omgivelser og den svenske kysten fra by til by, tilbyr toget dette med en fem timers utflukt opp kystlinjen til Stockholm.

Finnes det et direktetog fra København til Stockholm?

Ja, det finnes men ikke til Stockholm sentralstasjon. Det er direkteruter som driftes av SJ på de raske togene som tar deg til Stockholm Södra stasjon. Det er ved den hippe bydelen Södermalm, det er gode forbindelser her til de andre delene av hovedstaden. Om dette blir reisealternativet du velger, anbefaler vi å booke billetter så tidlig som mulig på 12Go.co for å holde prisnivået nede.

Hvor lang er togturen fra København til Stockholm?

Direktetog med kun et stopp på ruten mellom København og Stockholm vil ta omkring 5,5-6 timer. Det raskeste alternativet er ombord på SJ X2000 togene. Se etter disse når du booker på 12Go.co.

Hvor mye koster en togbillett fra København til Stockholm?

Togbilletter fra København til Stockholm som er på tilbud kan droppe helt ned til 400 kr per person. Det er et supertilbud som kun vil være tilgjengelig om du bruker et nettsted som 12Go.co for å booke reisen din på forhånd. En vanlig gjennomsnittspris vil kunne komme på nærmere 650 kr.  

Er det bedre å fly fra København til Stockholm eller ta toget?

Om du behøver å dra til Stockholm så raskt som mulig er det ingen tvil om at fly er det raskeste alternativet for deg. Reisetiden fra by til by er på kun 3,5 til 4,5 timer via luften, som gjør det til den aller hurtigste ruten av alle. Om du ønsker å bidra til å senke karbonutslippene, reise komfortabelt og ha utsikt utover landsbygda er det verdt å vurdere toget.

Hvor nyttig var dette innlegget?

Klikk på en stjerne for å vurdere!

Gjennomsnittlig vurdering: / 5. Antall stemmer: