Hvordan reise fra Oslo til Stockholm

Stockholm city

Hovedstedene i Norge og Sverige ligger omtrent på linje med hverandre, tvers over den store skandinaviske halvøya. Oslo ligger innerst i fjorden, med en glitrende fasade av ny arkitektur og mange fascinerende museer blant annet Vikingskipmusset. Stockholm er bygget rundt det sjarmerende Gamla Stan med sine brosteinsbelagte gater som snirkler seg forbi koselige kafeer, og tar deg med over til en øy der du finner spisesteder med köttbullar og det kongelige slott.

Om du ikke kan bestemme deg for hvilken du vil oppleve, hvorfor ikke reise til begge? Denne guiden viser deg alle alternativ for å reise mellom destinasjonene, med info om det rimeligste, raskeste og det mest komfortable transportalternativet.

TransportTidPrisBilletter
Oslo til Stockholm med hurtigtog5 t390 krBook Online
Oslo til Stockholm med fly1 t540 krBook Online
Oslo til Stockholm med buss7 t280 krBook Online

Oslo til Stockholm med hurtigtog

X2 tog mellom Oslo og Stockohlm ved Hallsberg i Sverige
X2 tog mellom Oslo og Stockohlm ved Hallsberg i Sverige © Roland Magnusson / Shutterstock.com

Tid – rundt 5 timer
Pris – Fra 390 kr
Komfort – 5/5

SJ (svensk jernbane) har fem forskjellige avganger daglig fra Oslo til Stockholm. X2 togene også kjent som modell X2000). Disse kan nå en fart på opp til 200 km/t, som gjør at det er mulig å reise gjennom hjertet av Skandinavia på så lite som 4t50min. Det kan likevel være at de fleste togturene vil ta rundt fem timer, litt over. Alt du behøver å gjøre er å finne ut av om togreisen innebærer et togbytte, når du booker billetten på 12Go.co.

X2 togene er «crème de la crème» av det svenske jernbanenettverket. Utenfra har toget et stilig og stilrent utseende. Du finner komfortable seter delt mellom 1.klasse og 2.klasse vogner, alle har WiFi som standard. Det finens også et supert serveringstilbud ombord. Samtidig er vinduene store slik at du kan få med deg det beste av den vakre utsikten.

X2 train interior
Første klasse har 2+1 sete løsning for bedre plass © Tommy Alven / Shutterstock.com

Togturen fra Oslo til Stockholm kan by på massevis av herlige utsikter.

Ja, landskapet er vakkert. Første etappe vil ta deg over den norsk-svenske grensen før det bærer over det sjarmerende Arvika landskapet med sine mange innsjøer, (hold et øye åpent for elgen i skogholtet). Deretter vil du få med deg landskapet langs Vänern, der kan du jo også gjøre et togbytte for å oppleve flotte Karlstad og de omkringliggende slottene og de små øyene på innjsøen. Mot slutten av reisen vil du dra gjennom Örebro og langs Mälaren innsjøen før du ankommer Stockholm.

Når komforten og det flotte landskapet er der, kan det kanskje tenkes at prisen blir deretter. Likevel kan du få gode tilbud med SJs X2, om du booker på forhånd, minst 60 dager før avreise, da kan prisene komme på så lite som rundt 350 kr. Husk også at det har vært oppgraderinger langs denne linjen, siden 2016, så hurtigtoget har tatt over for de mer langsomme IC togene.

Oslo til Stockholm med fly

Oslo til Stockholm med fly
Norwegian er et mer budsjettvennlig alternativ, her ved Oslo flyplass © EQRoy / Shutterstock.com

Tid – 55 minutter (kun fly)
Pris – 540 kr+
Komfort – 4/5

Flyselskapene er hovedkonkurrenten til de raske SJ X2000 togene på veien fra Oslo til Stockholm. Det er to hoved selskap som regelmessig tilbyr direkte forbindelser fra by til by; SAS og Norwegian. Den første er et skandinavisk eid selskap, og det andre er norsk og noe mer budsjettvennlig. Det hender det er satt opp så mange som 22 avganger per dag ut fra Oslo, de bruker mellom 55 minutter og 1 time i luften.

En flyvning mellom Oslo til Stockholm er en rask måte å komme seg dit på, det tar kun 60 minutter i luften.

Selvsagt er reisetiden endel lenger enn når du legger til reisetiden fra bysentrum til bysentrum. Tiden du bruker på å nå Oslo flyplass (OSL), sjekke inn bagasjen og gå gjennom sikkerhetskontrollen, samt reisen fra Stockholm flyplass til sentrum, må du også legge til. Takket være lokaltoget kan du komme deg dit for 80 kr, det tar deg til terminalen på 25 minutter. Et hurtigtog venter på å ta passasjerer inn til Stockholm, etter ankomst ved Arlanda flyplass, det tar rundt 20 minutter. Fordelen er at den totale reisetiden sjelden vil bli på mer enn fire timer totalt.  

Et Scandinavian Airlines (SAS) fly som lander ved Arlanda flyplass i Stockholm
Et Scandinavian Airlines (SAS) fly som lander ved Arlanda flyplass i Stockholm © Flypix / Shutterstock.com

Priser på flyvningene er noe lik togene, og prisen vil stige jo nærmere avreisedato du kommer. En god deal på et direktefly mellom disse byene vil kunne ligge på rundt 500 kr. For å være sikker på å få tak i disse billettene anbefaler vi å sjekke ut 12Go.co, der kan du kjøpe billetter 60 dager i forveien. Husk også at det kan hende du må betale tillegg for ekastra bagasje.

Oslo til Stockholm med buss

Flixbus Oslo til Stockholm
Flixbus har opp til fire direkte forbindelser per dag, som bruker rundt 7-7.5 timer fra Oslo til Stockholm © dvoevnore / Shutterstock.com

Tid – 7 timer+
Pris – Fra 280 kr
Komfort – 3/5

Det er ingen hemmelighet at Skandinavia ikke er av de rimeligste destinasjonen i verden. Så derfor kan du spare noen ekstra kroner til fika i Stockholm ved å benytte deg av busstilbudet for en reise til denne flotte byen. Prisene starter på lommebokvennlige 280 kr for de som booker på forhånd ved å bruke 12Go.co, det finnes nok ikke noe rimeligere alternativ reisemåte mellom hovedstedene enn dette. Heldigvis har Flixbus opp til fire avganger daglig, de bruker kun rundt 7–7,5 timer fra A til B.   

Så hva er ulempen? Vel, bussen er kanskje ikke like komfortabel som toget, og det kan ikke konkurrere med flyet når det kommer til hurtighet. Likevel vil du få gleden av tilbakelenende seter, strømuttak og WiFi som en standard ombord på Flixbus bussen. Det finnes i tillegg en avgang som du kan ta over natten, da kan du spare noe mer fordi du slipper utgift for en natt på hotell. Du kan stige ombord på bussen ved et kryss i Schweigaardsgate i Oslo og endeholdeplassen vil være den travle Stockholm Cityterminal i hjertet av det urbane Stockholm.


Turen fra Oslo til Stockholm vil ta deg gjennom hjertet av Skandinavia. Du kan gjøre det via land, for å se det vakre skogslandskapet og de ville innsjøene som skiller hovedstedene. Ellers kan du hoppe på et fly for å dra rett på sightseeing i Gamla Stan. Valget er ditt.


Oslo til Stockholm Vanlige spørsmål (FAQ)

Hva er den billigste måten å reise fra Oslo til Stockholm på?

Ta bussen for å spare penger på vei fra Oslo til Stockholm. Med priser som kan bli så lave som 280 kr per person, det er definitivt det fremkomstmiddelet som vil la deg spare noen kroner ekstra for å besøke ABBA museet og alt annet du ønsker å finne på. Men husk de beste tilbudene får du på forhånd, så søk etter billetter så tidlig som mulig ved å bruke 12Go.co, da sparer du mest.    

Hva er den raskeste måten å reise fra Oslo til Stockholm på?

Det er ingen raskere måte å bytte ut den nyskapende arkitekturen i Oslo for de trendy barene i Stockholm, enn å ta et fly. Fra «take-off» til landing, vil reisen vare mindre enn en time i luften, som totalt vil komme på omkring fire timer. De beste tilbudene finner du som regel på 12Go.co rundt 60-90 dager før avgang.  

Hva er den beste måten å reise fra Oslo til Stockholm på?

For oss blir det nok toget. Det vil ta omkring fem timer, men det er en herlig utflukt gjennom den skandinaviske halvøya. Du vil få utsikt mot innsjøer og endeløse skoger, og underveis kan du til og med gjøre et stopp ved Vänern og se hundre år gamle slott om du ønsker.

Går det et direktetog fra Oslo til Stockholm?

Ja. SJ (den nasjonale svenske jernbanen) tilbyr direkteforbindelser på de fancy X2000 togene. De er hurtige og komfortable, og underveis vil toget på deler av strekningen komme opp i en hastighet på 200 km/t. I tillegg er utsiktene herlige, med vidstrakte enger, innsjøer og massevis av urskog.

Hvor mye koster en togbillett fra Oslo til Stockholm?

Kostnaden for toget fra Oslo til Stockholm varierer. Det starter rimelig, så kan det øke jo nærmere avreisedato du kommer. Om du finner priser på forhånd kan de komme på rundt 380 kr og de kan du finne ved å gjøre et søk på 12Go.co. Her kan du booke billetten din hele 60 dager før du skal reise.

Er toget fra Oslo til Stockholm vakker?

Å ja, det blir nok en fantastisk utflukt gjennom det avsidesliggende landskapet i hjertet av den nordlige delen av Europa. Innsjøer som farer forbi vinduet, som inkluderer Vänern, som er den største på kontinentet. Du vil få med deg furuskog og granskog der elgen bor. Og du vil se sjarmerende svenske landsbyer, så det er en tur som definitivt er verdt å nyte.

Er det bedre å fly eller ta toget fra Oslo til Stockholm?

Begge har sine fordeler. Å fly er for eksempel raskest. Da kan du lande i Stockholm på kun 55 min etter at du forlater Oslo flyplass. På den andre siden er togene mer behagelig og du får fine utsikter av de vakre landlige omgivelsene som skiller Nordsjøen fra det Baltiske hav.

Hvor nyttig var dette innlegget?

Klikk på en stjerne for å vurdere!

Gjennomsnittlig vurdering: / 5. Antall stemmer: