Hvordan reise fra Amsterdam til Brussel

Hvordan reise fra Amsterdam til Brussel

Bytt ut stroopwafel mot pomfrittes og majones; oppdag Grand Place istedet for Dam Square, legg bak deg Van Gogh og finn frem til Manneken Pis, det er hva turen fra Amsterdam til Brussel vil handler om. Den dekker en en strekke på 205 km, når du velger veien via land vil du oppleve blomsteråkre og et landskap med vindmøller spredt omkring i Nederland før du kjører inn til Belgia. Det er også en av de mest bereiste rutene i nord-Europa, like populær blandt pendlere som blandt backpackere.

I denne guiden går vi gjennom alle transportmuligheter du kan velge mellom, på vei fra Amsterdam til episenteret i Europa. Du finner tips om tog, busser, fly og bil, med info om priser, reisetider og mye mer.

TransportTidPrisBilletter
Amsterdam til Brussel med hurtigtog2 t900 krBook Online
Amsterdam til Brussel med standard tog3 t360 krBook Online
Amsterdam til Brussel med buss3 t100 krBook Online
Amsterdam til Brussel med fly45 min1100 krBook Online
Amsterdam til Brussel med bil2.5 t180 kr

Amsterdam til Brussel med hurtigtog

Amsterdam til Brussel med hurtigtog
Hurtigtoget Thalys kommer opp i hastigheter på 300 kilometer i timen © Hit1912 / Shutterstock.com

Tid – Mindre enn 2 timer
Pris – 900 kr
Komfort – 5/5

Et av Europas raskeste og mest beleilige toglinjer kobler hovedstadene Amsterdam og Brussel. Til og med de som er vant med togreiser vil bli overrasket over hvor raskt du kan fullføre den 200 km turen ombord på Thalys toget. Ja, på under to timer kan du sette foten på plattformen i Brussel Midi etter at du suser gjennom lavlandet med hastigheter på opp til hele 300 km i timen.

Det er ikke kun hastigheten på reisen som gjør den unik. Du vil også kunne nyte luksus ombord. Alle vogner kommer med klimaanlegg, romslige seter med bord og WiFi tilkobling. Det finnes tre ulike klasser å velge mellom: Second, Comfort eller Premium. De som vil legge ut for de dyreste billettene vil få øl eller vin servert til bordet, samt veldig mye benplass om du ønsker det.

Seter ombord på et av Thalys togene
Seter ombord på et av Thalys togene

Hurtigtoget Thalys fra Amstedam til Brussel vil koste deg mer, men de er garantert raske og komfortable!

Med Thalys togene kan du i tillegg forvente deg en knirkefri reise. Når jernabanen er av nyeste standard og har en hastighet på 300 km i timen, kan toget ta deg dit uten den typiske skranglete følelsen av et eldre togsett. Passasjerene inviteres til å nyte den herlige utsikten av det Europeiske lanskapet fra vinduet mens toget suser forbi elver og blomstergårder.

Det er gitt at du vil betale noe ekstra for alle de ovennevnte fordelene. I gjennomsnitt koster høyhastighets forbindelsen mellom Amsterdam og Brussel rundt 900 kr per reise. Det er alltid best å sikre deg en reservasjon ved å bruke en platform som 12Go.co.

Amsterdam til Brussel med standard tog

Amsterdam til Brussel med standard tog
InterCity togene er langsommere enn Thalys, men billettprisen halveres © S-F / Shutterstock.com

Tid – Under 3 timer
Pris – 350-450 kr
Komfort – 4/5

For å reise for halvparten av prisen av hurtigtoget kan du velge et standard InterCity tog mellom Amsterdam og Brussel, de går hele ti ganger daglig. Togene har avgang så tidlig som kl 7:25, med avganger nesten hver time etter det. Stasjonen toget har avgang fra er den samme som Thalys, Amsterdam Centraal. Men du vil ankomme Brussel Central istedet for Brussel Midi, som er gode nyheter om målet ditt er sightseeing og du har reservert et hotellrom nært den vakre Grand Place.

Det vanlige toget er langsommere enn hurtigtoget, men det slipper deg av ved Brussel Central, nærmere sentrum.

InterCity togene fikk fart på hastigheten i 2018 når de oppgraderte til en raskere jernbane. Det kortet ned turen til å bli under tre timer. Årsaken som gjør at det går tregere, er de nødvendige stoppene ved andre nederlandske og belgiske byer. Men du kan gjøre det til en fordel, fordi det er mulig å kjøpe en billett som lar deg hoppe av og på toget. Skal det være en en kaffe på plassen i Antwerpen kanskje?

Passasjere som ser etter å reise med denne form for transport kan booke romslige seter på første klasse, eller på vognene med tre seters oppsett på andre klasse. Begge er komfortable nok til å kunne få med seg de klassiske nederlandske vindmøllene underveis. Å booke tidlig kan hjelpe deg med å få en smidig reise, billetter er tilgjengelige måneder i forveien på 12Go.

Amsterdam til Brussel med buss

Amsterdam til Brussel med buss
BlaBlaBus drifter bussruter over hele Europa © NeydtStock / Shutterstock.com

Tid – 3 til 5 timer
Pris – 100-130 kr
Komfort – 3/5

Bussene tilbyr et pålitelig alternativ for å bytte ut byene med kanaler til fordel for de sjokoladetoppede vaflenes hjem. Det er mange avganger hver dag som drar tildlig om morgenen til sent på kvelden og du får mulighet til å velge mellom et vell av ulike buss selskap. Forvent at det vil ta omkring tre timer totalt på veien, mens noen kan bruke så lang tid som fem timer, fordi det inkluderer flere stop langs veien.

Bussen går ofte mellom Amsterdam og Brussel, og det vil spare deg noen kroner til vafler og belgisk sjokolade.

Busselskap med gode omtaler inkluderer BlaBlaBus og Flixbus. Bussene deres er vanligvis komfortable og moderne, komplette med WiFi ombord, egne strømuttak og bakoverlenende seter. De vil ta deg til enten Gare de Bruxelles Nord, eller Brussel-sør (kjent som Brussel Midi), begge er en kort taxi- eller lokalbusstur fra hjertet av det historiske Brussel og den populære Grand Place.

Vi anbefaler å søke etter busser i så god tid i forveien som mulig. Det er normalt at billetter er tilgjengelige mellom fire og seks uker før du planlegger å reise, men prisene kan bli skyhøye rett før avgang. Bruk søkemotoren 12Go.co for å få de beste tilbudene og sammenlign priser på de ulike datoene. Forvent å betale noe omkring 100 kr for en standard billett, det gjør det til den rimeligste reisemåten mellom Amsterdam og Brussel.

Amsterdam til Brussel med fly

Amsterdam til Brussel med fly
Schiphol Airport befinner seg kun en rask tur med transport fra sentrum © VanderWolf / Shutterstock.com

Tid – 45 minutter (kun fly)
Pris – 1100+ kr
Komfort – 4/5

Med kun 200 km avstand mellom Amsterdam og Brussel, kan du tenke at det kanskje ikke er nødvendig med en flyforbindelse, men det synes ikke KLM. De har en daglig rute med avgang fra Schiphol flyplass til Brussel flyplass. Det koster rundt 1100-1300 kr i gjennomsnitt, og de har vanligvis avgang på morgenen.

I luften tar turen kun korte 45 minutter. Men gjør det ikke nødvendigvis den raskeste forbindelsen fra by til by. Legg til tiden det tar for å nå terminalene med toget fra Amsterdam Centraal, en time minst for å sjekke inn og til deretter reisen fra BRU til sentrum av Brussel, dermed vil den totale reisetiden bli nærmere tre timer.

Når det er sagt er flyet en komfortabel måte å reise på. Det er også pålitelig og et godt alternativ, om det raske Thalys toget er fullbooket. Det er også perfekt om du ønsker å reise rett til Brussel flyplass, for å nå andre forbindelser i Europa og til resten av verden.

Amsterdam til Brussel med bil

Amsterdam til Brussel med bil

Tid – 2.5 timer
Pris – Alt fra 180 til 1800 kr
Komfort – 5/5

På tide å ta en roadtrip! Velg din egen bil for å cruise gjennom Amsterdams lavland på vei til Brussel i ønsket tempo. Det er mulig å fullføre turen på litt over to timer, men det er jo mange fristende stopp langs veien. Du finner Biesbosch National Park med sine våtmarker med fugleliv, jazz distriktet i Antwerpen og det vakre landskapet i naturreservatet Kalmthout Heath du kan utforske. Hvorfor ikke gjøre det til en sightseeing?

Når det kommer til å ordne en bil finnes det flere muligheter. Noen reiser med egen bil. Perfekt. Andre må kanskje leie. Sjekk ut RentalCars.com for å sammenligne de beste tilbudene. Typisk vil det koste rundt 1800 kr for en dags leie, med et tillegg for å krysse grensen og droppe av leiebilen ved et annet leveringsted. For å spare litt tid kan du jo sjekke ut BlaBlaCar for å samkjøre. Det vil kunne koste så lite som 1800 kr, men du vil måtte dele reisen med andre, så det kan hende at det ikke blir noe stopp for å se på de nederlandske gjessene.


Reisen mellom Amsterdam og Brussel kan gjennomføres på under to timer om du vil, susende gjennom tulipan-åkre med Thalys toget. Ellers kan du ta deg tid å utforske herlige byer som Rotterdam og stemningsfulle Antwerpen på veien. Det er helt opp til deg.


Amsterdam til Brussel Vanlige spørsmål (FAQ)

Hva er den billigste måten å reise fra Amsterdam til Brussels på?

Busser er ofte det beste verdi for pengene alternativet på turen mellom Amstedam og Brussel. Priser for et sete på populære busser som BlaBlaBus ligger på rundt 900 kr. Det er et røverkjøp når du sammenligner det med Thalys toget. For å sikre deg de beste prisene, sjekk ut tilbudene på 12Go.co minst fire uker før avreise.

Hva er den raskeste måten å komme seg fra Amsterdam til Brussel?

Hurtigtoget Thalys kan smelle inn reisen på under to timer. De kan komme opp i en svimlende hastighet på hele 300 km i timen på deler av turen. Det gjør de til det raskeste alternativet mellom de to hovedstedene, fordi til og med flyet bruker rundt tre timer når du regner med innsjekk og reisen til flyplassen. Men husk at disse hurtigtogene er populære så du bør booke de i forkant på 12Go.co.

Hvor mye koster en togbillett fra Amsterdam til Brussel?

Prisene på en togbillett som tar deg til Belgias hovedstad varierer betraktelig. Det er fordi gjennomsnittskostnaden på et sete med hurtigtoget Thalys ligger på rundt 900 kr. Derimot vil det vanlige InterCity toget kunne koste så lite som 350 kr. Du kan sammenligne og booke begge alternativ ved å bruke reiseplanleggeren 12Go.co.

Hvor lang tid tar togturen fra Amsterdam til Brussel?

Velg de kvikke Thalys togene og du vil kunne ta turen dit på under to timer fra Amsterdam Central til Brussel Midi. Om du går for InterCity toget, vil det ta nærmere tre timer fra start til slutt, da vil du kunne gå av ved Brussel Central. Derfra er det gangavstand til de mest populære turist attraksjoner rundt Grand Palace.

Går det et hurtigtog fra Amsterdam til Brussel?

Ja, hold øye med Thalys togene som drifter ruter mellom Amsterdam og Brussel. De drar enten hver time eller hver annen time, og turen fullføres på omtrent 113 minutter. Under høysesongen – midtsommer, jul, nyttår, er det alltid lurt å booke de på forhånd ved å bruke 12Go.co fordi billettene kan fort forsvinne.

Hvor lang tid tar bussturen fra Amsterdam til Brussels?

Busser tar vavnligvis rundt tre timer fra Amsterdam til Brussel. Populære selskap som FLixbus og BlaBlaBus tilbyr direkte forbindelser som ikke involverer bytter eller for mange stopp mellom hovedstedene. Det er best å booke online på forhånd, sjekk ut 12Go.co for ulike billettalternativ.

Hvor nyttig var dette innlegget?

Klikk på en stjerne for å vurdere!

Gjennomsnittlig vurdering: / 5. Antall stemmer: