Hvordan reise fra Brussel til Brugge

Hvordan reise fra Brussel til Brugge

Gjør deg klar for en fortryllende reise til Brugge. Legg storby omgivelsene i Brussel bak deg, du er i ferd med å oppleve et eventyrlig skue av kirker med sine silhuett spir, brosteins-belagte gater og rennende kanaler. Den er regnet som en av de best bevarte middelalder byene i hele Europa, med en rekke Belgiske pommes frites boder og en håndfull livlige irske puber. Husker du filmen «In Bruges»?

Heldigvis finnes det en rekke beleilige måter å komme seg dit på, for å dekke reisen på de 88 kilometer som skiller de to byene. Denne guiden har alt du behøver å vite for å kunne booke turen din dit.

TransportTidPrisBilletter
Brussel til Brugge med tog1 t150 krBook Online
Brussel til Brugge med buss1.5 t73 krBook Online
Brussel til Brugge med taxi1.5 t1500 krBook Online
Brussel til Brugge med organisert tur8 t490 krBook Online
Brussel til Brugge med bil1.5 t490 krBook Online

Brussel til Brugge med tog

Brussel til Brugge med tog
SNCB er Belgias nasjonale jernbaneselskap, her ankommer toget ved Brugge jernbanestasjon © Phuong D. Nguyen / Shutterstock.com

Tid – <1 time
Pris – 150 kr
Komfort – 4/5

Togene er på langt nær den mest populære formen for transport mellom byene Brussel og Brugge. SNCB drifter relativt raske og pålitelige InterCity toglinjer, de kan ta deg fra plattformen ved Brussel Midi til togstasjonen i Brugge på under én time. Du må se etter avgangen til Oostende som går hver halvtime eller time, som stopper ved Gent langs veien. Ikke bli fristet til å ta den mer sjeldne avgangen som drar via byen Roesalere, det går dobbelt så tregt.

Fordi dette er en populær rute å ta gjennom Belgia, for både pendlere og backpackere, kan du være sikker på å finne mange avganger hver dag. De starter tidlig, seriøst tidlig, litt før kl 1 på natten til og med. De går til sent, det vil være mulig å ta turen etter kl 23 om du vil. I løpet av rushtiden på morgenen og ettermiddagen kan togene bli fulle, men det er som regel satt opp ekstra ruter for å løse utfordringen med rushtiden.

Interiøret på et SNCB tog
Interiøret på et SNCB tog © SophieOst / Shutterstock.com

Mange reisende velger å bruke tog-forbindelsen nordvest gjennom Belgia for å reise til Brugge, turen tar litt under én time.

Overraskende nok er det å forhåndsbooke ikke en fordel når det kommer til pris. Du vil alltid betale en standard pris på 150 kr for turen, uansett om du har hatt den liggende i måneder eller om du kjøper den på stasjonen samme dag. Likevel kan du bruke 12Go.co for å kjøpe de online før du engang kommer deg til Brussel, da kan du kanskje unngå lange køer ved billettskranken. Husk at reisende som er på vei mot Brugge og ankommer med Eurostar kan få en overgangsbillett videre til hvor som helst fra Brussel.

Forvent et ganske trivelig og udramatisk landskap. Ruten går nordvest gjennom lavlandet mot havnen ved Nordsjøen. På veien vil du se en haug med jorder side om side, pepret med flekker av skog, sammen med sjarmerende Belgiske landsbyer og vindmøller. Hold også et øye åpent for de små mursteins tårnene som våker over landskapet når du ruller inn på Gent stasjon.

Brussel til Brugge med buss

Brussel til Brugge med buss
Flixbus er et Tysk selskap som drifter turer over hele Europa © Roman Yanushevsky / Shutterstock.com

Tid – 1 til 2 timer
Pris – 73 kr+
Komfort – 3/5

Prisen er kun den eneste grunnen du vil vurdere å reise med bussen fremfor å velge toget på vei til Brugge. Busser bruke lenger tid, og er generelt mindre komfortable og kan bli endel forsinket på vei ut av hovedstaden, spesielt under rushtiden på morgenen eller ettermiddagen. Likevel kan du få billetter ned i 70 kroner om du forhåndsbooker, så det kan være verdt å holde et øye med.

Det som gjør bussen til et fordelaktig fremkomstmiddel mellom Brussel og Brugge, er at de har den beste prisen.

Tilbydere som Flixbus er vanligvis hovedoperatøren. De har en rekke ruter over hele Europa med mer moderne busser, med klimaanlegg og bakoverlenende seter som kan ta deg til den UNESCO bevarte byen på en komfortabel måte. Kjøreturen følger motorvei E40 nordvest forbi Gent, ikke bli overrasket om om det er et raskt stopp for å plukke opp andre passasjerer før du ankommer selve Brugge. Det er ikke nødvendigvis fantastisk flott, men du vil få med deg glimt av Belgias lavland.

Husk at billettprisene kan endres med tiden, selv om det er den beste bonusen med å ta buss fra Brussel til Brugge. Jo nærmere du kommer avreisedatoen jo mindre sansynlig er det at du vil få et røverkjøp. Derfor kan det være lurt å sikre seg et sete i forkant av ferien din ved å bruke 12Go.co som er en skikkelig god ide.

Brussel til Brugge med taxi

Brussel til Brugge med taxi
Den beste flexibiliteten får du om du velger en taxi. © EQRoy / Shutterstock.com

Tid – 1.5 time
Pris – Rundt 1500 kr
Komfort – 5/5

Om du er villig til å legge til noen ekstra euro på turen fra Brussel til Brugge, kan en taxi utvide utvalget ditt. Det kommer som regel en pris på rundt 1400-1600 kr for hele reisen, som vil være i en bil med aircondition og mye benplass. Reisen tar mellom en og to timer totalt, men tiden det tar vil avhenge av trafikk-bildet. Den virkelig store fordelen at du kan velge å bli plukket opp hvor du vil, og bli sluppet av hvor du vil. Det gjør det til et supert valg for de som reiser med mye bagasje eller sammen med en gruppe slik at kostnaden kan deles.

Brussel til Brugge med organisert tur

Brussel til Brugge med organisert tur

Tid – Hele dagen
Pris – Fra 480 kr
Komfort – 5/5

Gitt hvor nært hverandre Brussel og Brugge ligger (88 km i luftlinje), er det ingen overraskelse at det finnes en haug av dagsturer å velge mellom. Disse er her for å tilfredsstille de turister som ønsker en smakebit på en frem og tilbake tur, til den UNESCO merkede byen. Der får du sett det kjente klokketårnet, samt karakteristisk flamsk arkitektur. Dette alternativet er for de som vil klemme inn så mye kultur og sightseeing som mulig på en dagsutflukt.

Den gode nyheten er at de arrangerte turene som regel kommer med muligheten til å bli plukket opp hvor som helst i Brussel. Det kan være på hotellet ditt som er i nærheten av landemerket Grand Place. Det kan være på flyplassen eller togstasjonen Brussel Midi. Valget er ditt. Derfra vil du reise ut av hovedstaden og starte opplevelsen. Ulike turer tilbyr ulike aktiviteter, men det de har til felles er at de inkluderer den fabelaktige gotiske byen Gent og vandring rundt på Brugge Markt.

Brussel til Brugge med bil

Brussel til Brugge med bil
Gent by ligger halvveis mellom Brussel og Brugge

Tid – 1.5 timer
Pris – fra 490 kr
Komfort – 5/5

For de som er ivrige på å dra rett fra Brussel flyplass til Brugge eller utforske litt mer av Belgia i deres eget tempo kan se etter leiebil. Med bil vil du kunne komme deg dit på 1,5 timer, samme som i en taxi. I tillegg kan du kan du ta deg friheten til når du vil ta omveier, så hvorfor begrense det til å reise direkte dit. Veien dit er beleilig om du følger motorvei E40 som er velholdt og moderne, det gir deg muligheten til å stoppe innom byen Gent eller andre destinasjoner utenom alfarvei som Aalst og Beernem.

Du kan regne med å måtte punge ut med omkring 950 kr for en heldags billeie, med en kostnad i tillegg for å droppe av bilen i Brugge, og ikke i Brussel. Det kan være lurt å ta en kikk på RentalCars.com for å finne konkurransedyktige priser som ofte inkluderer tilbud om du leier bilen i flere dager.


Brussel til Brugge er adskilt på en 88 km lang strekning gjennom hjertet av det nordvestlige Belgia. Det gir deg en mulighet til å oppleve et av Europas vakreste middelalderby, der du kan smake på skummende trappistøl i århundre gamle kjellere og ta en båttur på kanalene forbi flamske handelshus.


Brussel til Brugge Vanlige spørsmål (FAQ)

Hva er den billigste måten å dra fra Brussel til Brugge på?

Bussen er det prisbevisste valget. Men det er vel det eneste som er fordelen med den. Reisetiden kan bli på opp til to timer og graden av komfort er ikke helt den samme som på toget. Likevel kan du booke på forhånd ved å bruke 12Go.co og du vil finne den mest prisgunstige måten å besøke middelalderbyen Brugge på fra den Belgiske hovedstaden.

Hva er den raskeste måten å dra fra Brussel til Brugge på?

Toget er faktisk raskere enn alle andre fremkomstmidler. Det kan ta deg til stasjonen i Brugge på under en time. Se bare etter togene som går mot Oostende som du kan booke på forhånd på nett ved å bruke 12Go.co.

Hvor mye koster toget fra Brussel til Brugge?

Toget fra Brussel til Brugge har en fastsatt pris på 140 kr. Det er gode nyheter for reisende som ikke er så flinke på å planlegge utflukter på forhånd, billetten vil koste like mye om du kjøper de samme dag eller tre måneder i forkant. Likevel kan vi anbefale å kjøpe de her på 12Go.co for å forenkle bookingprosessen.

Hvor lang tid tar toget fra Brussel til Brugge?

Togene til Brugge fra Brussel har avgang hele tiden. De fleste av dem tar rundt en time, men de raskeste kan ta turen på bare litt under 60 minutter. Ingen av de vil bruke mer enn 1t10min, untatt det toget som stopper via Roesalere, et alternativ som bør unngås.

Hvor enkelt er det å reise fra Brussel til Brugge?

Veldig lett, rett og slett. Ærlig talt vil reisen fyke avgårde, på tiden det tar å gaffle i deg en Belgisk vaffel, (kanskje ikke så raskt). Det er takket være de raske togforbindelsene. Og om du ikke kommer deg avgårde med toget, er det ingen grunn til bekymring fordi det går busser (som er rimeligst), privat taxi (passer til større grupper) og i tilegg organiserte dagsturer som kan ta deg fra A til B.  

Hvor nyttig var dette innlegget?

Klikk på en stjerne for å vurdere!

Gjennomsnittlig vurdering: / 5. Antall stemmer: