Hvordan reise fra Brussel til Paris

Hvordan reise fra Brussel til Paris

Paris og Brussel er nære naboer. De skilles kun av valmue-flekkede åkre i Flandern og de snirklende elvene i Ardennes skogen, en strekke på 250 km gjennom nord i Europa. En rekke ulike type reisende tar turen fra den ene til den andre byen, pendlere på buisness reise side om side med backpackere på tog, fly og buss som har satt opp turer dit.

Denne guiden er et must om du er ute etter å ta turen fra sjokolade toppede vafler til Eiffel tårnet og den innholdsrike kunstsamlingen på Louvre museet.

TransportTidPrisBilletter
Brussel til Paris med hurtigtog1.5 t300 krBook Online
Brussel til Paris med vanlig tog3 t350 krBook Online
Brussel til Paris med budsjett tog2 t98 krBook Online
Brussel til Paris med fly1 t1500 krBook Online
Brussel til Paris med buss4 t150 krBook Online

Brussel til Paris med hurtigtog

Brussel til Paris med hurtigtog
Thalys toget som suser gjennom den Belgiske landsbygda © Komelin / Shutterstock.com

Tid – 1 t 22 min
Pris – 300 kr+
Komfort – 5/5

Toget er blitt det beste valget du kan ta fra Brussel til Paris. Det finnes super raske forbindelser som gjør at du kan være på Gare du Nord i «lysenes by» på kun 1,4 timer med toget. Det er nesten ikke tid til å nyte en kald øl som selges ombord, men det kan hende du kan klemme inn en mens du suser over grensen i Pas-de-Calais regionen gjennom vidstrakte maisåkre og grønne åser.      

Hurtigtoget til Paris er det mest praktiske alternativet på ruten, med komfortable seter og en reisetid på under 1,5 timer.  

Disse raske linkene driftes av Thalys. De har avgang fra Brussel Midi ved Saint Gilles og er det ypperlige valget for å unngå mellomstopp på veien, før du ankommer til Paris. Du vil kunne plukke fra et stort antall avganger daglig, med avgang hver halve time eller time. Du må booke tidlig. Ikke bare er reservasjoner obligatorisk, men setene er etterspurte, Thalys er tross alt raskere enn å reise med flyet.

Seter ombord på et av Thalys togene
Seter ombord på et av Thalys togene

Når det kommer til booking på forhånd kan det lønne seg budsjettmessig. Med en dynamisk prismodell betyr det at Thalys toget vil skyte til værs jo nærmere avreisen du kommer. Du bør alltid sjekke i tide for å få tak i billettene til 300 kroner. Om du ikke får det i boks kan det hende du må punge ut med 1000 kr for det samme setet på standard klassen.

Brussel til Paris med vanlig tog

Brussel til Paris med vanlig tog
Mons er et av mange stopp for togbytte på vei til Paris © Alexandros Michailidis / Shutterstock.com

Tid – 3-4 timer
Pris – 350 kr+
Komfort – 4/5

Du må ikke benytte deg av Thalys fra Brussel til Paris. Men om du får biletter tidlig nok på det vanlige toget koster det faktisk mer, så dette er et alternativ virkelig kun om hurtigtoget blir utsolgt. Eller om du har et Eurail pass og ikke vil legge ut for ekstrakostnaden på 200 kr som kommer med hurtigtoget.

Lokale tog er en fordel for de som har Eurail og InterRail pass, de slipper unna tillegg på 200 kr for Thalys toget.

Det gjør det nødvendigvis ikke enkelt med de regionale togene, fordi de er ment for å betjene de mindre byene i Belgia og Frankrike mellom de to hovedstedene. Så du må nok bytte minst tre ganger. Først har du sjarmerende Mons i Walloon regionen. Deretter kan du krysse grensen til Aulnoye. Så kan du sette deg på direktetoget ned til Gare du Nord.

Dette blir en slags by til by tur som totalt vanligvis tar omkring tre til fire timer. Men du bør sjekke på forhånd at alle togene matcher, fordi det er kun to tilbud som drar fra Brussel, for ikke å nevne det begrensede utvalget fra Aulnoye. Generelt sett er de lokale togene rene og komfortable, men ikke forvent deg bakoverlenende seter og gourmetmat slik som på Thalys.  

Brussel til Paris med budsjett tog

Brussel til Paris med budsjett tog
Lavpristoget Izy ved stasjonen i Brussel © Bjorn Keith / Shutterstock.com

Tid – Kun litt over 2 timer
Pris – Fra 100 kr
Komfort – 3/5

Det er et annet tilbud du bør vite om mulige togalternativ fra Brussel til Paris, nemlig Izy. Det er lavpris versjonen av Thalys og lokaltog tilbudet. De kan skilte med priser som starter på lommebokvennlige 100 kr. Yep, det stemmer. For å få tak i de veldig billige billettene må du booke på forhånd, omtrent 60 dager. Samtidig må du jekke ned på forventningene om komfort noen hakk.

Seter i et av Izy togene på vei til Paris
Seter i et av Izy togene på vei til Paris

Izy er et lavpristog som tilbyr billetter på rundt 100 kr, på ruten fra Brussel til Paris.

Izy togene, er TGV tog som er gjenbrukt og tilpasset et standard lavpristilbud som kommer uten særlig ekstra goder. En standard billett vil kunne være en ståplass eller et sete som vippes ned. Du kan legge til litt på prisen og få et standard sete, men det vil da komme på over 300 kr, derfor kan det hende at du likesågodt kan sjekke billetene med Thalys toget.

Du må også se etter de uregelmessige avgangene mellom kl 8:00 og 9:20 på morgenen, etterfulgt av noen alternativ kl 15:28 og 15:52. Det endres også avhengig av sesongen, så forvent deg færre Izy avganger etter at backpacker sesongen roer seg, mot slutten av sommeren.

Brussel til Paris med fly

Brussel til Paris med fly
Et Brussels Airline fly som venter på rullebanen ved Brussel flyplass © M.J.J. de Vaan / Shutterstock.com

Tid – 55 minutter
Pris – 1500-3000 kr
Komfort – 4/5

Når det kommer til denne korte by til by turen, er ikke flyet noe særlig fornuftig på hverken tid eller pris. De er kostbare og vil nok sansynlig bruke lenger tid enn Thalys toget når du regner med tid det tar for å komme til og fra flyplassen. Når det er sagt, kan det være det rette valget for reisende som kanskje vil ta et fly videre derfra, eller for de som lettere ønsker tilgang til regionen i det sentrale nord Frankrike.

Det er kun et selskap som tilbyr denne turen, Brussels Airlines. Billettprisene ligger på omtrent 2400 kr, som betyr at det ikke er noe for backpackere som reiser på budsjett. Avgangene er fra den store Brussel flyplass (BRU) og lander ved Charles de Gaulle (CDG), som kun tar 55 minutter i luften. De fleste drar tidlig på morgenen, så forvent å dele kabinen med mange pendlere som er på buisnessreise. 

Brussel til Paris med buss

Brussel til Paris med buss
BlaBlaBus og Flixbus er de best kjente tilbyderne av bussturer mellom Brussel og Paris © NeydtStock / Shutterstock.com

Tid – 4-6 timer
Pris – 150 kr+
Komfort – 4/5

Når Brussel og Paris ligger så nærme hverandre, betyr det at du kan legge ut på veien, uten at det vil ta flere dager. De fleste bussene som tar den ruten vil kunne bringe den ved foten av Eiffel tårnet på minst fem timer, mens andre forbindelser vil fullføre turen raskere, på mindre enn fire timer.

Bussen er et billig alternativ for å ta turen fra Brussel til Paris, billetter kan du få tak i for kun 150 kr på forhånd.

Velkjente tilbydere som Flixbus og BlaBlaBus kombinerer tilsammen rundt 20 avganger hver dag. De har busser med avgang på morgenen, ettermiddag og i løpet av natten, så du kan gå ombord kl 2:00 og spare en natt på et hotell fordi ankomsten vil være like etter klokken 6:00 til Paris. Alle rutetider og billettpriser fra de ulike selskapene kan du sammenligne ved å bruke 12Go.co.

Seter i en BlaBlaBus-buss
Setene på BlaBlaBus bussene er overraskende komfortable for prisen

Det du må bestemme deg for er hvilken stasjon du ønsker å reise fra i Brussel. Bussene drar enten fra Gare de Bruxelles nord eller Brussels sørlige stasjon (kjent som Brussels Midi), de ligger begge på hver deres side av byen. Vanlige holdeplasser for ankomst er Bercy Seine, som ligger sør for Ile de la Cite (som er hovedstrøket for sightseeing i Paris), og den andre er Saint-Denis unuiversitet, som enkelt gir deg adgang til Paris metroen.

Gå elvelangs ved Seinen og shop til du stuper på Champs Elysée, møt Mona Lisa ved det storartede Louvre og nyt en rykende fersk croissant ved et av bakeriene i Latinkvarteret, listen for opplevelser er lang. Ja, det finnes så mange gode grunner til at du bør booke billettene fra Brussel i dag!


Brussel til Paris Vanlige spørsmål (FAQ)

Hva er den billigste måten å dra fra Brussel til Paris på?

Lavpris alternativet er et tog som driftes av Izy, det er det rimeligste alternativet for reisende som vil spare litt, og vil bytte ut Brussel med Paris. Du må være smart og booke tidlig, når stå-plassene og plassene på de utslående setene fremdeles er tilgjengelige for kun 100 kr hver vei.

Hva er den raskeste måten å dra fra Brussel til Paris på?

Thalys toget tar deg fra Brussel til Paris, som kan komme opp i en fart på 300 km/t. Det betyr at du kan komme deg fra hovedstad til hovedstad på så lite som 1t 22min, helt uten å komme i nærheten av et fly. Billetter med det toget er veldig etterspurt, så husk å sjekk ut 12Go.co og book så snart du har mulighet.

Hvor mye koster tog billetten fra Brussel til Paris?

Velg forbindelsen med lavpristoget Izy, det kan ta deg til Paris boulevarder og vinbarer for kun 100 kr. Det vanlige toget og hurtigtoget Thalys vil koste noe mer. De starter begge på litt over 300 kr, men du bør booke riktig så tidlig ved å bruke 12Go.co for å sikre deg de beste prisene.

Hvor lang er togturen fra Brussel til Paris?

Det kvikke Thalys toget krysser Belgia – Frankrike grensen og tar deg til Gare du Nord på kun 1 t 22 min. Wow! Andre tog vil ikke være like raske, som lavpris alternativet Izy som bruker litt over to timer totalt.

Er det bedre å fly fra Brussel til Paris eller ta toget?

Det er det ingen tvil om, toget er det beste alternativet. Det går fly, men de kan øke reiseutgiftene, billettene kommer i gjennomsnitt på mellom 2000-3000 kr. I tillegg er Thalys togene skikkelig raske, spesielt om du beregner fra bysentrum til bysentrum. For ikke å glemme de forminskede CO2 utslippene og den vakre franske landsbygda du får utsikt til ut av togvinduet.

Hvor nyttig var dette innlegget?

Klikk på en stjerne for å vurdere!

Gjennomsnittlig vurdering: / 5. Antall stemmer: