Hvordan reise fra Paris til Berlin

Hvordan reise fra Paris til Berlin

Mange reisende planlegger hvert år å ta turen rett fra Paris til Berlin. Hvorfor? Vel, du får opplevd to av de utvilsomt hippeste og klassiske hovedstedene i verden! I den ene kan du dra på Louvre og finne Mona Lisa deretter ende turen med å besøke den neo-klassiske Brandenburger Tor. Du får byttet ut fine Bordeaux viner på bistroene, til skummende tysk øl ved de kule barene i Friedrichshain.

Ikke bli skremt av de 877 km som skiller de to metropolene. De har gode forbindelser mellom seg og denne guiden vil hjelpe deg å planlegge reisen enten via tog, fly eller rimelige busser, som er noen av mulighetene du har for å komme deg fra A til B.

TransportTidPrisBilletter
Paris til Berlin med fly2 t320 krBook Online
Paris til Berlin med hurtigtog8 t430 krBook Online
Paris til Berlin med nattoget13 t110 krBook Online
Paris til Berlin med buss17 t220 krBook Online

Paris til Berlin med fly

Paris til Berlin med fly
EasyJet tar av fra Orly flyplass i Paris (ORY) © Lukas Wunderlich / Shutterstock.com

Tid – 1.75 timer (kun fly)
Pris – Rundt 320 kr+
Komfort – 4/5

En åpenbar måte å komme seg fra Paris til Berlin på i en fei er via luften. Gitt at begge disse hovedstedene er to av kontinentets største byer, vil det ikke være komplisert å finne direktefly mellom dem. Heldigvis er det både budsjettfly som easyJet og førsteklasses Air France som har satt opp fly på denne ruten året rundt. Det er typisk rundt 10 flyavganger daglig, med det tidligste som starter kl 6:05 og det seneste med avgang fra «Lysenes by» kl 21:05.

Hovedforskjellen mellom de ulike rutene er flyplassen de har avgang fra. Noen drar fra Orly flyplass (ORY), som er 15 km sør for Eiffel tårnet. Andre har avgang fra Paris-Charles de Gaulle ved den nordlige delen av byen. Den første kan du nå med RER toget eller Orlyval for rundt 12 Euro (120 kr) per person, det tar en time. Den andre kan du nå ved å sette deg på en metro fra Gare du Nord stasjonen sentralt i Paris, disse bruker 30-35 minutter og koster 9,50 Euro (100 kr).

Paris til Berlin med fly
Air France flyr fra Paris-Charles de Gaulle Flyplass, Easyjet benytter seg av begge flyplasser © EQRoy / Shutterstock.com

Tusenvis av folk flyr fra Paris til Berlin hvert år, ved å benytte seg av de rimelige flytilbudene mellom disse to store hovedstedene.

Flyvningene du kan ta til Berlin lander ved Brandenburg flyplass som har en direkte forbindelse til sentrum, for kun 2,80 EUR (28 kr).

Flyene kan være uforutsigbare når det kommer til priser. Du vil noen ganger finne kjempetilbud på billetten fra Paris til Berlin som kan koste under 200 kr per person. I andre tilfeller kan prisene stige til over 1000 kr (vanligvis i løpet av sommeren og rundt juletider). Om du booker flybilletten tidlig ved å bruke 12Go.co er dette en måte å holde prisnivået nede på, og det er lett å finne budsjett alternativ som easyJet.  

Paris til Berlin med hurtigtog

Paris til Berlin med hurtigtog
Hurtigtog DB ICE 3 togene er de som går mellom Paris og Berlin © Chris Redan & travelview / Shutterstock.com

Tid – 8.25 hours
Pris – 430 kr+
Komfort – 5/5

I disse dager krysser jernbanen landegrenser med hurtigtog fra Paris til Berlin. De kan bringe deg mellom hovedstedene på litt over åtte timer totalt. Likevel finnes det ingen direkte forbindelser, så forvent et bytte og en pause på en stasjon på veien dit. Det vil nok bli en sammensetning av den franske jernbanen SNCF og DB tyske jernbanen, som begge generelt er punktlige og komfortable – faktisk så er de best på det i Europa!

Det er faktisk en del ulike måter å ta denne ruten østover til Berlin på. Det involverer enten et raskt TGV tog eller det tyske ICE toget rett ut fra Paris, etterfulgt av et DB ICE tog resten av veien. Ellers kan det bli en reise med to ICE tog. Forskjellen vil bli der du velger å bytte tog. Tidlig på morgenen drar TGV til Frankfurt Hauptbahnhof, der du kan bytte til et tog mot Berlin og ankomme like før kl 15:30. Andre velger å reise via Mannheim for så å ankomme før kl 18:00. Ellers finnes det ICE forbindelser via begge byer. Vi anbefaler å bruke søkemotoren på 12Go.co for å sammenligne alle avganger slik at du kan velge den som er best tilpasset ditt behov. 

Paris til Berlin med hurtigtog
TGV Dobbeldekker togene drar kun halve veien til Berlin © olrat & Little Adventures / Shutterstock.com

Tysk og Fransk hurtigtog forbindelser tilbyr raske reiser gjennom Europas hjerte fra Paris til Berlin.

Den gode nyheten er at hurtigtogene som er satt opp på denne ruten er av topp kvalitet. Det franske TGV toget kan være et to-etasjers med en lekker første klasse med to-til-en seteplassering. DB togene er romslige og lyse med en blanding av åpen planløsning og kupéer. Begge kan tilby herlig servering, slik at du kan nyte utsikten av den Tyske landsbygda med en kald øl og et lokal-inspirert måltid.

Noen av de vakreste landskapene du kan få med deg på deler av reisen er blant annet Rhindalen etter Baden-Baden til Mannheim, der kan du se slott på toppen av skogkledte åssider. Så kommer en herlig strekke ved Lorraine og Moselle før den fransk-tyske grensen, der elver slynger seg under gresskledte landskap. Fristet? Du må jo booke tidlig, fordi prisene på hurtigtogene vil stige jo nærmere avgangsdatoen du kommer. Om du får til det kan du få billetter til så rimelig som 430 kr for hele reisen!

Paris til Berlin med nattoget

Paris til Berlin med nattoget
Nightjet driftes av Østeriske Federal Railways (ÖBB) © Tobias Arhelger / Shutterstock.com

Tid – 13-14 timer
Pris – Fra 1000 kr
Komfort – 4/5

Det finnes to måter du kan bruke nattoget for å reise fra Paris til Berlin i løpet av den dunkle tiden på døgnet. Første mulighet er; ta et TGV tog om kvelden ut av Frankrike og kryss den tyske grensen og hopp av i Karlsruhe, der kan kan du hoppe på det komfortable ÖBB toget hele veien til Berlin. Den andre muligheten er; ta Russian Railway Express fra Gare de l’Est direkte. Begge måtene har sine fordeler og ulemper…  

Nattoget er en herlig måte å reise på, da kan du spare inn på hotell kostnad for en natt, mens du er underveis til Berlin.

Det er jo fristende å reise uten noe togbytte, da vil reisende velge det russiske togtilbudet. Det er ingen tvil, det blir en unik opplevelse, med mange andre reisende som er på vei gjennom Moskva mot den transsibirske jernbanen! Du må selvsagt søke opp og bestille billett kun til Berlin, og så velge om du vil ha sovekupé med to senger på første klasse eller fire sengers kupéer som koster mindre. Legg merke til at dette toget kun har avgang fra Paris en gang i uken, på torsdag kveld. Standard pris på denne starter på rundt 120 EUR (1200 kr). 

Paris til Berlin med nattoget
Med Russian Railways sovekupé kan du muligens bli med hele veien til Moskva, så det er best å sette på alarmen.

Noe rimeligere og med hyppigere avganger har du TGV-DB forbindelsene. Ja, disse er tilgjengelige hver kveld i løpet av uken, og den totale prisen kan komme på 990 kr per person om du bruker 12Go.co for å booke turen i forkant av reisen. Togene har god komfort, spesielt den østeriske Nightjet, med seks sengers kupéer eller egne sovekupéer. Du vil ankomme i Berlin like før kl 8, frisk og rask.

Paris til Berlin med buss

Paris til Berlin med buss
Bussene vil ankomme til Zentraler Omnibusbahnhof Berlin (ZOB) © Vitalii Vitleo / Shutterstock.com

Tid – 17 til 22 timer
Pris – $22+
Komfort – 2/5

Det finnes bussforbindelser mellom Eiffel tårnets hjemby og den tyske hovedstaden. Det som er leit er at det tar så lang tid, at det kanskje kan bli i det meste laget. Du må regne med en total reisetid fra 17 timer opp til 20 timer eller mer, og det vil inkludere minst et bytte langs veien. Samtidig kan du få priser som er så lave som 220 kr, men da må du booke online i forveien på 12Go.co for å stikke av med de billigste reisene og for å unngå de travle sommer periodene, da vil prisene ligge på omkring 450-600 kr.

De som velger å reise med bussen bør ha øynene åpne for tilbud med de mest kjente busselskap som Flixbus og BlaBlaBus. De er de mest populære valgene. Bussene vil som regel dra fra den store busstasjonen Bercy Seine, i Paris og komme inn til Zentraler Omnibusbahnhof Berlin (ZOB), som befinner seg på den østlige delen av byen øst, nært Messe Nord/ICC-Bahn stasjon.


Reisen fra Paris til Berlin blir et lengre eventyr tvers gjennom Europa. Du vil kunne bytte ut magiske Montmartre for det livlige Friedrichshain, enten du vil reise dit med tog, nattog, fly eller buss. Nyt reisen!   


Paris til Berlin Vanlige spørsmål (FAQ)

Hva er den billigste måten å reise fra Paris til Berlin på?

Det er en god mulighet for at det er bussene, de kan tilby priser som starter på 220 kr per person. Da må du booke veldig tidlig på 12Go.co for å kunne få de beste prisene. Om ikke det er mulig, anbefaler vi å sjekke både fly og tog, som ofte kan bli så rimelig som 320 kr!

Hva er den raskeste måten å reise fra Paris til Berlin på?

Fordi disse to hovedstedene ligger 877 km fra hverandre, er den raskeste måten å dra fra den ene til den andre på, med flyet. Flyvninger tilbys av easyJet og Air France og bruker 1,75 timer i luften. Det blir en sammenlagt reisetid på fire eller fem timer fra by til by.

Hva er den beste måten å reise fra Paris til Berlin på?

Det kommer virkelig an på hvordan du liker å reise. 12Go.co har ofte gode dealer på flyvninger, som er den raskeste måten å dra fra by til by på. Men så kan du også reise dit i eldre natt tog, som kan tilby mer av en opplevelse, som vil ta deg gjennom vest-Europas hjerte på en 14-timers tur med vakre landskaps utsikter.

Hvor mye koster en tog billett fra Paris til Berlin?

Om du vil komme med hurtigtoget TGV og ICE på reisen fra Paris til Berlin, må du booke så tidlig som du kan, på 12Go.co. Prisene kan bli så lave som 430 kr per person, om du ikke gjør det, kan de risikere å stige betraktelig om du lar det vente til senere. For nattoget koster det rundt 1100-1300 kr for hele reisen, men husk at da vil du spare kostnaden for en natt på hotell.

Hvor lang tid tar togturen fra Paris til Berlin?

I løpet av dagen tar det omkring 8t15min for å reise hele veien fra Paris Gare de l’Est til Berlin Hbf, men kun om du bruker de hurtige togforbindelsene TGV og ICE. Om du går for nattoget, vil turen kunne ta fra 12 til 14 timer totalt.

Finnes det et hurtigtog fra Paris til Berlin?

Ja. De franske og tyske jernbane selskapene har gått sammen om å tilby hurtigtog forbindelser hele veien fra hovedstad til hovedstad. Husk å se etter ICE og TGV togruter når du søker etter billetter online på 12Go.co.

Går det et nattog fra Paris til Berlin?

Det finnes kun et direkte nattog per uke. Det driftes faktisk av et russisk selskap, og er satt opp til å krysse Europa på vei til Moskva. Det er mulig å booke billetter kun for den delen av reisen som går fra Paris til Berlin ved å søke på 12Go.co. Toget drar på torsdager og koster rundt 1300 kr per person.

Er det best å fly eller ta toget fra Paris til Berlin?

Det kommer an på om du har det travelt. Business reisende som kun skal innom Berlin for et forretningsmøte, før de reiser tilbake til Paris vil nok foretrekke fly. Likevel kan toget by på et sant eventyr og røpe vakre deler av Europa, fra sjarmerende avsidesliggende landskap i Lorraine til de romantiske åssidene i Rhinland.

Hvor nyttig var dette innlegget?

Klikk på en stjerne for å vurdere!

Gjennomsnittlig vurdering: / 5. Antall stemmer: