Hvordan reise fra Paris til Barcelona

Hvordan reise fra Paris til Barcelona

Ta frem reiseplanen din og kryss av Paris og Barcelona på denne herlige Iberiske utflukten. De er blandt de største byene i verden, her finner du både flamenco og massevis av tapas steder, gode viner og flotte severdigheter. Du vil reise fra byen med det velkjente Eiffel tårnet til de ruvende spirene på La Sagrada Familia. Skikkelig staselig!

I denne guiden får du all den informasjonen du trenger for å fullføre den 820 km lange reisen sørover gjennom Frankrike og Pyreneene, hele veien til den soldynkede kysten av Catalonia. Nyt reisen!

TransportTidPrisBilletter
Paris til Barcelona med hurtigtog6.5 t430 krBook Online
Paris til Barcelona med fly2 t510 krBook Online
Paris til Barcelona med buss13 t380 krBook Online

Paris til Barcelona med hurtigtog

Paris til Barcelona med hurtigtog
TGV Duplex er et to-etasjes tog som er veldig komfortable og moderne © Leonid Andronov / Shutterstock.com

Tid – 6.5 timer
Pris – 430 kr+
Komfort – 5/5

Med et samarbeid mellom spanske Refne og den franske togoperatøren SNCF, betyr det at det nå tilbys hurtigtog-forbindelse mellom Paris og Barcelona, jevnlig. Det er faktisk to daglige avganger 365 dager i året, med så mange som fire tilbud i løpet av den mest populære sommersesongen (fra mai til august). Med det kvikke toget som kan komme opp i en fart på 320 km/t på noen deler av den 1000 km lange strekken, kan turen dit fullføres på under syv timer. Herlig!

Om du fremdeles behøver å overtales til at dette er et fremkomstmiddel du bør vurdere på vei mot de travle barene på Las Ramblas, er selve toget veldig komfortabelt. Ja, du vil gå ombord på det nye TGV Duplex som er et toetasjers tog. Der får du både WiFi og strømuttak ved setet. Det finnes både andre klasse og første klasse seter som er i den øvre etasjen, slik at du er garantert utsikt over den franske og spanske landsbygda underveis.  

Andre klasse ombord på et TGV Duplex tog
Andre klasse ombord på et TGV Duplex tog, kunne vært første klasse på andre tog © RSA

Togene er raske, pålitelige og ikke minst er det kjempemoro å reise med de, samtidig får du herlige utsikter av den franske landsbygda.

Når det kommer til utsikten er de av og til virkelig verdt å få med seg. Det begynner med åsene i Champagne og Burgund før du kommer inn mot det solfylte området Langudoc-Rousillon, som sneier grensen til de provensalske lavendel åkrene og våtmarkene ved kysten i sør-øst Frankrike. Hold øynene åpne, tilfelle du får se flamingoer! Når du nærmer deg grensen er det kanskje mulig å se de storartede Pyreneene med sine snødekte topper og vingårdene langs foten av fjellet.    

Det er smart å planlegge reisen ved å booke tidlig på 12Go.co når det fremdeles er masse tid før avreisen til Barcelona. Hvorfor? Vel, det er dynamisk prising som betyr at kostnaden av reisen kan øke betraktelig, fra 390 kr til så mye som 1700 kr, for det samme setet på andre klasse.

Paris til Barcelona med fly

Paris til Barcelona med fly
Barcelona flyplass ligger 13 km utenfor sentrum av byen © Fotokon / Shutterstock.com

Tid – 1 t 50 min (kun fly)
Pris – Fra rundt 500 kr
Komfort – 4/5

Det er haugevis av ulike flyvninger som forbinder rullebanene fra Paris flyplasser med rullebanen i Barcelona. De tilbyr et raskt svev over Pyreneene fra by til by som tar kun beskjedne to timer totalt. Og selvsagt må du regne med tiden det tar å nå terminalene og sjekke inn bagasjen, men fly er som regel den raskeste måten å dra fra skyggen av Eiffeltårnet til de storartede buegangene i La Sagrada Familia.

Flyene kan være billige, med hyppige avganger hver dag, og de vil bringe deg til Barcelona på under to timer i luften!  

Nå for tiden finnes det et mylder av lavpris flyselskap på denne ruten. Du finner Ryanair, easyJet, Transavia og Vueling for å nevne noen. De vil typisk ha de billigste flyvningene med en gjennomsnittspris på 500 kr. I tillegg til dette har du Air France. De kan ha billetter som starter på rundt 600 kr, så det kan av og til bli en stor prisforskjell mellom flyvningene her, selv om alle har tilleggspris for innsjekket bagasje. Å booke tidlig er trikset for å få tak i de beste dealene, vi anbefaler å gjøre et søk på 12Go.co nå, om du allerede har bestemt avreisedatoene dine.  

Orly flyplassen i Paris
Orly flyplass er den andre største flyplassen i Paris © Leonid Andronov / Shutterstock.com

Det som vil avgjøre hvilket flyselskap du reiser med er hvilken flyplass du velger å reise fra. Ryanair tilbyr avganger fra den noe avsidesliggende Paris Beauvais flyplass, som er et godt valg om du har utforsket byer som Amiens og Rouen eller strendene ved Normandie. Det finnes andre som har avgang fra CDG flyplass, som er den største i hovedstaden som er lett å nå ved å sette seg på RER-togene. Men de fleste drar likevel fra Orly flyplass som bruker omkring en times tid fra det sentrale Paris med en ekspressbuss, og koster rundt 100 kr per person. Ankomsten for alle flyvningene er den store Josep Tarradellas Barcelona-El Prat Airport (BCN). Med Refne togene får du forbindelser ned til sentrum omtrent hver halve time.

Paris til Barcelona med buss

Paris til Barcelona med buss
BlaBlaBus er et Paris basert buss selskap som driftes av bildele firmaet BlaBlaCar

Tid – 13 til 20 timer
Pris – 380 kr
Komfort – 2/5

La oss konstatere en ting, bussen fra Barcelona til Paris bruker lang tid. De raskeste forbindelsene bruker over 13 timer, mens de som ikke er raske er på 20 timer. Det er en hel masse tid å bruke på veien når du egentlig kanskje helst vil nippe til et glass Sangria. Likevel kan fordelen være at bussen har en lavere pris, de billigste bussbillettene kommer på under 370 kr som gjør det til et lommebokvennlig alternativ, spesielt om du strever med å finne billige tog- og flybilletter.   

Med busen kan du spare noen Euro for noen kvelder ute på byen i Barcelona, men ikke forvent den beste komforten på reisen.

Først er det alltid verdt å søke opp de best kjente langdistanse buss-tilbyderne. Det inkluderer Flixbus og BlaBlaBus, som har et utbredt nettverk i Europa. Begge drifter moderne busser som generelt er pålitelige, de tilbyr toalett ombord i tillegg til WiFi forbindelse. Dette er avgjørende når du vurderer å bruke mer enn halve dagen langs de 1000 kilometrene i et buss-sete.     

Busstasjonen Barcelona Nord
Om du reiser med buss vil du ankomme ved busstasjonen Barcelona Nord © Kiev.Victor / Shutterstock.com

Stedet for avreise i Paris vil være ved stasjonen Bercy, som bør hjelper å unngå køer ut av byen fordi den ligger praktiskt til ved sørsiden av byen med god tilgang til ringveien. I Barcelona kan du gå av ved Barcelona Nord. Det er super praktisk for de som er lystne på å sightse i det atmosfæriske Gotiske kvarteret eller i det energiske Las Ramblas, som kun er 15-20 minutters gange fra plattformene.  

Turen fra Paris til Barcelona er en god måte å få krysset av storby-listen i vest Europa på. Det vil bety å bytte ut vinbarer og bistroer med ostelukt under Triumfbuen, for tapas buler under platan-trærne på Las Rambla. Høres moro ut vel!


Paris til Barcelona Vanlige spørsmål (FAQ)

Hva er den billigste måtene reise fra Paris til Barcelona på?

Når bussbilletten bookes i forveien via nettsider som 12Go.co, kan de fremdeles slå priser på både fly og tog, mellom Paris til Barcelona. Finn de billettene som selges lenge i forveien, da vil du kunne få en billett med priser på rundt 370 kr for den 1000 km lange reisen. Da bør du ha endel til overs for å nippe til sangria og skue ut mot havet ved Costa Brava.

Hva er den raskeste måten å reise fra Paris til Barcelona på?

Å fly er den raskeste måten å bytte ut Frankrike med Spania og severdighetene i Paris for det livlige Barcelona. Tiden ombord på flyet vil være omtrent 1t50min, som vil bli nærmere fire eller fem timer totalt på reisen når du legger til turen til og fra hotellet. Prisene på flybilletten kan være uforutsigbare så det er lurt å sjekke ut tilbud på 12Go.co så snart du kan.

Hvor mye koster togbilletten fra Paris til Barcelona?

Det franske tognettverket tilbyr gode priser om du booker dine seter med god tid i forveien. Prisene fluktuerer, de kan komme på så lite som 400 kr, når de slippes som regel 90 dager før avreise. Husk dette, fordi du kan risikere å betale opp til 1800 kr om du lar det vente. 12Go.co kan hjelpe deg med å styre unna de dyreste prisene, med et søk online og et praktisk bookingsystem for alle Paris-Barcelona forbindelser.

Hvor lang er togturen fra Paris til Barcelona?

De tar kanskje ikke så lang tid som du tror fordi togene på den linjen er noen av de raskeste på kokntinet. Med oppgraderinger sør for Perpignan gjør at toget når en hastighet på 320 km/t, som gjør at turen fra Paris til Barcelona blir gjennomført på kun 6,5 timer. Det er ikke så mye mer enn å fly når du legger til innsjekking og alt styret på flyplassen.  

Går det et nattog fra Paris til Barcelona?

Dessverre går det ikke lenger, de sluttet tå gå i 2017. Men fortvil ikke, de kvikke SNCF togene vil bli en like herlig opplevelse. De kan komme opp i en fart på 320 km/t på noen deler av strekningen. Det finnes serveringsvogn ombord og noen skikkelig vakre utsikter av den Franske og Spanske landsbygda. Over på 12Go.co kan du enkel booke din billett i dag.   

Har togturen fra Paris til Barcelona vakre landskap?

En ting er sikkert: husk å ha batteriet på kameraet ditt fulladet! Den første delen går gjennom det sentrale Frankrike og kommer nært Alpene. Deretter bærer det østover til kysten der du får utsikt over Middelhavets kystlinje, der du ser havre-åkre og flamingo familier som bor på våtmarkene. Det siste fantastiske landskapet er mot de ruglete fjellsidene av Pyreneene, med snødryss på toppene.

Hvor nyttig var dette innlegget?

Klikk på en stjerne for å vurdere!

Gjennomsnittlig vurdering: / 5. Antall stemmer: