Hvordan reise fra Madrid til Granada

Hvordan reise fra Madrid til Granada

Det er få severdigheter som er så fascinerende som de honning-fargede spirene på Granadas Alhambra som reiser seg fra Sierra Nevadas snøkledte topper. Det er et sted som alle som elsker den Iberiske halvøya bør få med seg minst en gang. Det er ikke rart at turen til denne fantastiske og historiske byen i Andalucías fjell, besøkes av så mange hvert år.

Denne guiden vil vise deg hvordan du kan komme deg dit. Den viser alle måter du kan planlegge den 350 km lange reisen på, fra hovedstaden sørover, med detaljer om tog, fly, bil, med mer. La oss sette igang.

TransportTidPrisBilletter
Madrid til Granada med hurtigtog3 t330 krBook Online
Madrid til Granada med buss4.5 t200 krBook Online
Madrid til Granada med fly1 t380 krBook Online
Madrid til Granada med bil4 t1600 krBook Online

Madrid til Granada med hurtigtog

Madrid til Granada med hurtigtog
Et Renfe AVE hurtigtog med sin rakett-lignende front. © V_E / Shutterstock.com

Tid – 3t 17min+
Pris – 330 kr+
Komfort – 5/5

Du vil kunne komme frem til de taggete toppene ved den andalusiske Sierraen før du rekker å spise en sjokolade-churros om du stiger ombord på Alta Velocidad Espanola (kjent som AVE) ned fra Madrid. Disse kvikke togene dekker hundrevis av kilometer for å bringe deg til de Mauriske festninger og de brosteinsbelagte gatene på kun 3t17min i noen tilfeller. Avganger finner du fra Madrid Atocha hver dag, de går direkte, den første avgangen er kl 7:30 på morgenen og den siste drar kl 19:35.

Du vil reise med de beste av Refnes togsett hele veien. De er moderne med sin rakett-lignende front, du kan få et sete på første klasse; VIP Preferente eller andre klasse Turista. Du vil også få tilgang til en serveringsvogn ombord med varme måltid og gode viner fra Rioja distriktet. Det finnes klimaanlegg slik at du holde deg varm nok om vinteren og nedkjølt om sommeren. Vinduene er store slik at du kan nyte utsikten gjennom hele toget.

Det er minst tre AVE hurtigtog som forbinder Madrid med Granada, de bruker litt over tre timer på å bringe de reisende til Alhambra.

Det er alltid en god ide å booke så tidlig som mulig med disse hurtige forbindelsene. Refne har gode tilbud på forhåndskjøpte billetter, prisene for en tur til Granada kan bli så lite som 320 kr per person. Om du lar det vente kan du forvente å betale mer enn det, gjerne for det samme setet på Turista klassen som var redusert kun noen uker før. Heldigvis har du 12Go.co som lar deg søke opp og sammenligne tilbudene og alle avgangene den spanske jernbanen har å by på.

Ave tourista
Turista, andre klasse seter på et Renfe AVE tog © V_E / Shutterstock.com

Ruten toget tar har noen skikkelig fine utsikter å by på. Du vil kjøre forbi hjertet av Andalucías fjell, der du før øye på hvitmalte landsbyer i høyden. De fleste togtilbudene vil også stoppe innom Cordoba. Før det vil du dra nedover fra platået i det sentrale Spania og siden forbi det myteomspunnede landskapet Castilla-La-Mancha etter at toget ruller ut fra hovedstaden.

Madrid til Granada med buss

Madrid til Granada med buss

Tid – 4.5 til 5.5 timer
Pris – 200 kr+
Komfort – 4/5

Det er også mulig å reise med buss fra Madrid til Granada uten stans vil det ta rundt 4,5-5,5 timer. Den nasjonale bussoperatøren ALSA sørger for dette. De drifter mange tilbud mellom de to byene både på natt- og dagtid. Det finnes også noen avganger som vil involvere minst et bytte. Når du holder deg til direkteruten må du finne veien til Madrid Estacion Sur for å gå ombord på bussen. Den er lettvint å komme seg til med en direkte forbindelse til metroen Méndez Álvaro.

Se etter seter ombord på ALSAs Premium busser for å få den mest luksuriøse turen på veien mellom Madrid og Granada.

Med avgang fra hovedstaden kjører bussene nesten rett sørover gjennom Getafe så over slettene i La Mancha. Ved omtrent to tredjedeler av veien vil du krysse grensen over til Andalucia der landskapet blir mer fjellaktig og ruglete, med olivenlunder og «pueblos blancos» som kommer til syne på åssidene. Ja, med slike utsikter er det en god ide å reise på dagtid.

Bussene er generelt moderne, godt vedlikeholdt og komfortable. Du vil alltid få tilbakelenende seter og aircondition. På Madrid-Granada ruten har du i tillegg mulighet til å velge en Premium buss fra ALSA. Der får du en touch-skjerm med underholdning, som de du får på langdistanse fly. Det er også WiFi og strømuttak. Dette er et herlig valg for deg om du vil reise med stil.

Madrid til Granada med fly

Madrid til Granada med fly
Madrid-Barajas Adolfo Suárez flyplass (MAD) © BlackFarm / Shutterstock.com

Tid – 1 time (kun fly)
Pris – 380 kr+
Komfort – 4/5

Du er ikke begrenset til å kun reise på land fra de travle markedsplassene i Madrid til de vakre hagene og palassene i Granada. Det er fordi det er mer enn 30 forbindelser per uke, alle driftes av Spanias nasjonale flaggskipselskap, Iberia. Det tar kun 65 minutter å fly sørover til rullebanen i Granada, som gjør det til det raskeste reisealternativet på denne listen. Selvsagt blir den totale reisetiden noe lenger, fordi du må komme deg til og fra flyplassene og så gjennom sikkerhetskontrollen.

Det er rundt fire direkte flyforbindelser mellom Madrid og Granada hver dag, med Spanias egne Iberia.

For å nevne flyplassene, starter reisen ved den største i hovedstaden, Adolfo Suarez Madrid-Barajas som du kan nå med Buss 200 fra sentrum eller Línea Exprés fra Atocha togstasjon (30-40 minutter). Når du lander vil du ankomme til den lille Federico García Lorca Granada flyplass. Det ligger vest for byenog har en forbindelse med offentlig buss som tar 45 minutter og koster 40 kr).

Madrid til Granada med fly
Iberia Regional flyr mellom Madrid og Granada © Iakov Filimonov / Shutterstock.com

Det finnes en rekke gode tilbud, mellom Madrid og Granada som ligger på rundt 400 kr. De turene som er rimeligst får du tak på omtrent 60 dager før avreise. Så det en god ide å søke på 12Go.co så snart du vet når du skal reise. Å reise rundt travle perioder eller om du kjøper de i siste liten, kan det være vanlig å betale rundt 1000 kr for et sete! Du må også i tillegg betale noe ekstra for å ta med deg bagasje for innsjekk.

Madrid til Granada med bil

Madrid til Granada med bil

Tid – 4 t 10 min
Pris – 1600 kr+
Komfort – 4/5

Heldigvis er prisene på billeie i Spania blandt de beste du får i Europa. Sjekk ut RentalCars.com, der kan du finne tre-dagers leiebil pakker som inkluderer henting i sentrum av Granada for rundt 1600-200 kr totalt. Det tar hele tre dager med egen bil mellom disse to byene, da er det mye fantastisk som vil være tilgjengelig for deg langs veien. Kanskje du vil oppleve de fine tårnene og brosteinsbelagte gatene i Toledo? Kanskje vil kunne ha glede av en fottur i Sierra Nevada? Eller vil du ta omveien til Cordoba for middelalder slottene og broer fra romertiden? 

Cordoba middelalderslott
Utsikt over Mosque katedralen med broen fra romertiden i Cordoba

Poenget er at til en pris på 600 kr per dag, vil du få frihet og fleksibilitet på de spanske veiene, som også er av god kvalitet. De er heller ikke så travel og du får vakre utsikter på vei sør til Andalucía fra Madrid. Det er viktig å planlegge hvor i byen du henter ut bilen, og hvor du vil levere den. Det er vanlig for begge at det er ved flyplassen, men du kan droppe den av i sentrum et sted om du foretrekker det.


Madrid til Granada er en 350 km lang utflukt fra hjertet av Spania sørover. Der kan det hende du lukter saltet som skyller i land fra bølgene på Costa del Sol når du ankommer, men ikke dra dit umiddelbart, fordi det er en hel del å utforske som flotte palasser og de Mauriske hagene!


Madrid til Granada Vanlige spørsmål (FAQ)

Hva er den billigste måten å reise fra Madrid til Granada på?

Busser er måten å spare noen ekstra euro for tapas ved Granadas mange herlig restauranter. Sett at du booker på forhånd via 12Go.co, kan du finne priser med lommebokvennlige priser på 200 kr per person.

Hva er den raskeste måten å reise fra Madrid til Granada på?

Hurtigtoget er supert når du sammenligner alle måtene å reise fra Madrid til Granada på, når du beregner tiden det tar. Det er en reise som kun tar litt over tre timer når du reiser med det superraske AVE toget, som slår flyet fordi du kommer deg fra sentrum til sentrum og ikke fra rullebane til rullebane.

Hva er den beste måten å reise fra Madrid til Granada på?

For oss og mange tusen andre reisende hvert år, er det hurtigtog som er et enkelt valg. Det er raskt og er rimelig (så lenge du booker via 12Go.co før ferien din), de tilbyr også en komfortabel reise gjennom noen skikkelig vakre deler av den spanske landsbygda. Ta deg et glass Rioja fra serveringsvognen og len deg tilbake!

Hvor mye koster en togbillett fra Madrid til Granada?

Priser for de raske AVE togene som tar turen mellom Madrid og Granada varierer, slik som flyprisene. Generelt sett, jo nærmere du kommer avreise, jo dyrere er det. Book på 12Go.co minst 30 dager i forveien og du kan få priser som ligger på omkring 300 kr per person for reisen.

Hvor lang tid tar togturen fra Madrid til Granada?

Toget er ganske raskt fordi det kan ta deg de 350 km fra Madrid til Granada på så lite som 3,2 timer. Det slår faktisk flyet når du legger til turen frem og tilbake fra flyplassen. Fristet? Husk å book billetten til hurtigtoget online på 12Go.co for å få de beste dealene.

Går det et hurtigtog fra Madrid til Granada?

Ja. Refne som er driftes av den spanske nasjonale jernbanen, kan skilte med de robuste AVE togene tre ganger daglig fra Madrid til Granada. De kan komme opp i en fart på 300 km/t, reisen er fullført på kun tre timer totalt.

Er det bedre å fly eller ta toget fra Madrid til Granada?

Det er ikke mye konkurranse det er snakk om når du regner med det ekstra styret det er å fly, med bagasje innsjekk, sikkerhetskontroll ved flyplassen og reisen dit. Toget er desidert raskest (kun 3t 17min fra Madrid til Granada), det er definitivt en mer komfortabel og vakker reiserute å velge, og i tillegg er det et godt miljøvennlig alternativ.

Hvor nyttig var dette innlegget?

Klikk på en stjerne for å vurdere!

Gjennomsnittlig vurdering: / 5. Antall stemmer: