Hvordan reise fra Madrid til Valencia

Hvordan reise fra Madrid til Valencia

Reisen fra Madrid til Valencia tar deg rett gjennom hjertet av det vestlige Spania. Mellom støvete fjellkjeder, i landområdet der Don Quixote er fra. Det kan bli til en flere dagers utflukt med innslag av Flamanco dans og smak av Manchego ost. Ellers kan du smelle inn reisen på under 1,5 timer, som er slik mange reisende vil gjøre det for å komme seg til de solfylte strendene ved den fantastiske Costa del Azahar og appelsin åkrene i Valencia provinsen.   

Uansett hvilken måte du velger å reise på, er denne guiden for deg som ønsker info om alle de ulike måtene som finnes for å komme seg dit, du finner alt fra hurtigtog til rimelige bussreiser.

TransportTidPrisBilletter
Madrid til Valencia med hurtigtog1.5 t250 krBook Online
Madrid til Valencia med regional tog6 t300 krBook Online
Madrid til Valencia med fly1 t220 krBook Online
madrid til valencia med buss4 t200 krBook Online
Madrid til Valencia med bil3.5 t1400 krBook Online

Madrid til Valencia med hurtigtog

Madrid til Valencia med hurtigtog
AVE hurtigtoget ved Joaquin Sorolla stasjon, Valencia © Alfonso de Tomas / Shutterstock.com

Tid – 1.5 timer
Pris – rundt 250 kr+
Komfort – 5/5

Du får reise med det super raske AVE toget på jernbanen mellom den spanske hovedstaden og se Mudejar spirene i Valencia nært kysten. De tar deg dit på så lite som 1,5 timer, så det er absolutt det raskeste transport-alternativet på denne listen. I tillegg til å være raskt er det også en veldig komfortabel måte å reise på. AVEs Preferente klasse er perfekt for «jet-settere», med mye benplass og skinnseter. Ellers tilbyr de standard klassen AVE Turista, med sine strømuttak ved setene og brede vinduer.

Med hurtigtoget AVE får du en fantastisk reise fordi det er raskt og samtidig med flotte utsikter.

Det som er stas med å reise med tog, reisen begynner allerede på den flotte stasjonen Madrid Atosha. Der vil du finne blomstrende botaniske hager, høye palmetrær og til og med et skilpaddereservat! Derfra vil toget dra gjennom La Mancha provinsen, mellom olivenlunder og solglødende enger. Forbi Cuenca, blir landskapet mer frodig og mindre bebodd, med furuskoger og massevis av fine daler. Når du nærmer deg Middelhavet vil du snirkle deg gjennom avsidesliggende fjellkjeder der hvite småhus titter frem fra horisonten. Skikkelig fine greier!   

Ave tourista
Turista, andre klasse seter på et Renfe AVE tog © V_E / Shutterstock.com

Om vi må velge en ulempe med å ta toget, må det bli prisen. Billetter kan du få til rundt 250 kr per person, men det er kun om du booker billetter tidlig på nettsider som 12Go.co. Prisene kan stige når du kjøper billetten nærmere avreisedato, ofte kan de koste tredobbelt så mye. Legg merke til at AVE ankommer Valencias Estacion Joaquin Sorolla, som ligger lenger sør for det historiske sentrum av byen, det er minst 20 minutters gange fra markedsplassen.

Madrid til Valencia med regional tog

Madrid til Valencia med regional tog
Regional tog ved Valencia tog stasjon © FrimuFilms / Shutterstock.com

Tid – 6-7 timer
Pris – 300 kr+
Komfort – 3/5

Om alle lavpris reisene med hurtigtoget er solgt ut og du har bestemt deg for å oppleve Spania med tog, er det regionale togtilbudet redningen. De tilbyr ikke like kvikke forbindelser ned til Valencia. Fra Madrid vil reisetiden komme på syv timer. Men det kan likevel bli en opplevelsesrik og morsom reise gjennom Castile-La Mancha og fjellkjedene ved kysten. Forvent deg flere stopp langs veien, og togvogner som ikke vil være like komfortable som AVE alternativene, likevel vil jo den flotte utsiktene være vel verdt turen.

For å booke de regionale togene, er det lurt å være tidlig ute. Det er ikke samme priseksplosjon, så ofte som med de raskere forbindelsene, men det er alltid bedre å reservere et sete for å unngå å stå i kø på stasjonen. Du kan forvente en gjennomsnittspris på dette mer langsomme toget å komme på rundt 300 kr hver vei per person. Ja, det er nok mer enn billettene du får på forhånd med AVE togene, så disse togene bør vurderes kun om det ikke er noe annet valg.

Madrid til Valencia med fly

Madrid til Valencia med fly
Iberia Regional tar av fra Madrid-Barajas Adolfo Suárez flyplass på vei til Valencia © Soos Jozsef / Shutterstock.com

Tid – Rundt 1 time
Pris – Fra 220 kr
Komfort – 4/5

Ja, flyene fra Madrid til Valencia bruker kun 60 minutter i luften. Men det er ikke dermed sagt at det er den raskeste å dra fra by til by på. Med den ekstra tiden det tar å dra til Madrid-Barajas Adolfo Suárez flyplass fra sentrum av byen, innsjekk av bagasje, køer ved avgangshallen og overgangen til hotellet ved ankomst, det blir faktisk sammenlagt mer tid enn det vil ta med togetreisen.  

Flyene vil svisje deg gjennom den skyfrie spanske himmelen til Valencia på kun en time. 

Det kan ikke fornektes at det er en ypperlig måte å ta spranget sør-øst over til det solfylte Valencia området. Det er mange fordeler. Først og fremst kan du finne skikkelig gode tilbud. Billetter får du kjøpt i forveien på 12Go.co, noen ganger for så lite som 220 kr per person, da kan du få råd til en ekstra mugge sangria! I tillegg til det finnes det så mange som syv avganger hver dag i løpet av sommersesongen, som betyr at du kan velge å reise tidlig, midt på dagen eller sent på kvelden.  

Det er to konkurrenter som har disse forbindelsene på ruten. Det mest populære er Iberia. Det er det spanske flaggskip selskapet, som er Spanias nasjonale fly. Likevel må du legge ut 170 kr for å sjekke inn bagasje. Et annet alternativ er å booke reisen med budsjett flyet som tilbys av Air Europa. De er som regel noe rimeligere, men har ikke like mange flyvninger å tilby. 

Madrid til Valencia med buss

Madrid til Valencia med buss

Tid – 4-5 timer
Pris – 200 kr+
Komfort – 3/5

Busser lover et slags eventyr. De vil bruke omkring fem timer over det sentrale Spania, innom stille byer toppet med terracotta fliser, omgitt av olivenlunder langs veien. De vil også kunne være et relativt rimelig alternativ til togene, med en billettpris som kan ligge på mellom 200-300 kr mesteparten av året.   

Det er sannsynlig at det vil være noen ulike operatører som tar turen, de fleste drar fra hovedstadens Mendez Alvaro stasjon. Det er på sørsiden av byen og er lett å nå via urbane tog fra Madrid Atocha. Praktisk nok er noen av tilbudene direkte forbundet med terminalene ved Madrid-Barajas Adolfo Suárez internasjonale flyplass. Når du ankommer inn til Valencia, er det sansynlig at du blir droppet av nært hovedstasjonen, som er nærme sentrum på nordsiden av Turia hagene.  

Madrid til Valencia med bil

Madrid til Valencia med bil
E-901 er den raskeste veien fra Madrid til Valencia © Elzloy / Shutterstock.com

Tid – 3.5 timer
Pris – 1400 kr+
Komfort – 4/5

Å leie en bil kan forvandle turen fra den spanske hovedstaden ned til kysten til et skikkelig eventyr. Det er nok ikke det beste alternativet om du kun ser etter å reise raskt fra A til B. Men det er det perfekte valget om du vil oppleve de avsidesliggende stedene i La Mancha, fjellene i Serrania de Cuenca, samt kilder og fossefall i Chera-Sot park (skikkelig fint).    

Du kan fullføre hele turen langs E-901 på så lite som 3t30min. Men for at det skal bli en spennende tur vil vi anbefale å bruker tre til fire dager. Heldigvis kan RentalCars.com hjelpe deg med å forhåndsbestille bil til en god pris, det kan komme på så lite som 1400 kr for alle tre dagene i løpet av den populære sommersesongen. Du må nok regne med å betale noe ekstra om du kun reiser en vei (fra Madrid til Valencia men ikke tilbake).


Det er kun 300 km mellom barene der du blir underholdt av flamenco og de mauriske tårn i Valencia. Sjekk denne guiden for å finne ut av hvordan du tar deg dit via bil, tog, buss og til og med fly. Vi treffes over en Paella!


Madrid til Valencia Vanlige spørsmål (FAQ)

Hva er den billigste måten å reise fra Madrid til Valencia på?

Bussen er måten å reise på fra Madrid til Valencia om du er ivrig på å spare noen kroner. De tilbyr billetter som starter på 200 kr. For å få de beste dealene, er det lurt å booke tidlig, men husk å sjekk ut 12Go.co for å sammenligne prisene med bussen, som bruker opp til fire-fem timer med samme pris som for toget (som kun bruker 1,6 timer) noen ganger kan det være likt.

Hva er den raskeste måten å reise fra Madrid til Valencia på?

Gjør deg klar for en opplevelse med de super-raske AVE togene på veien fra Madrid til Valencia. De kan komme opp i en fart på 300 km/t. Som betyr at du vil bli tatt med dit i en fei, på under 1,6 timer!

Hva er den beste måten å reise fra Madrid til Valencia på?

For oss er det definitivt hurtigtoget. Å suse fra metropolen til kysten på så lite som 1,6 timer, er den raskeste måten å nå Valencia på. De er i tillegg veldig komfortable, tilbyr gode utsikter utover den Spanske landsbygda, og du kan til og med ordne deg gode tilbud når du booker god tid i forveien ved å bruke 12Go.co.

Hvor mye koster en togbillett fra Madrid til Valencia?

Det kommer an på hvilket tog du vil reise med, of hvor langt i forveien du booker. For å gi deg en idé blir det nok rundt 250 kr for et rimelig sete på hurtigtoget Refne AVE, men det kan uansett lønne seg å sjekke ut 12Go.co minst 60 dager før avreise. For det regionale toget som går saktere kan prisene komme på rundt 300 kr, og du kan stole på at de aldri vil bli rådyre.

Hvor lang er togutren fra Madrid til Valencia?

Takket være de kuleformede AVE lokomotivene som tilbys på ruten mellom Madrid til Valencia, kan du regne med en gjennomsnitts reisetid på kun 1,6 timer. De mer langsomme regional togene er ikke like raske, de vil bruke omkring syv timer.

Går det et hurtigtog fra Madrid til Valencia?

Ja, og det er garantert en av de beste måtene å reise fra by til by på. Sjekk ut 12Go.co i dag og søk opp datoene for avreise du har bestemt deg for. Tiden det tar vil nok bli omkring 1,6 timer ombord på Refne AVE toget. De kan komme opp i en fart på 300 km/t på denne strekken, så du finner nok ikke raskere billetter enn det, på denne strekken. 

Hvor nyttig var dette innlegget?

Klikk på en stjerne for å vurdere!

Gjennomsnittlig vurdering: / 5. Antall stemmer: