Hvordan reise fra Barcelona til Madrid

Hvordan reise fra Barcelona til Madrid

Alle reiseruter til Spaniaturen din bør inkludere både Barcelona og Madrid. I den ene finner du de spisse tårnene til Gaudis Sagrada Famlia, pent pyntet med livlige strender og på Las Ramblas finner du de stilige Art Deco teatrene. Den andre er nasjonens hedonistiske hovedstad der det pulserende nattelivet forører og der gjenferd av velkjente spanske legendariske forfattere og kongelige holder stand i palassene.

Heldigvis er det å dra fra den ene til den andre veldig enkelt. Alt fra jernbane til flyruter benyttes av tusenhvis av reisende frem og tilbake hvert år, det krysser en strekke på over 500 km av den Iberiske halvøya fra kysten til det sentrale høylandet.

TransportTidPrisBilletter
Barcelona til Madrid med tog2.5 t300 krBook Online
Barcelona til Madrid med fly1.5 t260 krBook Online
Barcelona til Madrid med buss6 t170 krBook Online
Barcelona til Madrid med bil6 t430 kr

Barcelona til Madrid med tog

Barcelona til Madrid med tog
Togturen mellom Barcelona og Madrid er veldig vakker © V_E / Shutterstock.com

Tid – 2.5 timer+
Pris – 300+ kr
Comfort – 5/5

Høyst sannsynlig er toget den mest populære måten å bytte ut den katalanske byen ved sjøen med den summende spanske hovedstaden. I disse dager er det de kvikke AVE togene som har avang to ganger daglig, de fleste dager. Avgangen er fra Barcelona Sants ved den nordlige delen av Placa d’Espanya, og ankomsten er ved den fantastiske Madrid Atocha på kun 2,5 timer, ta deg tid til å utforske denne med sin innedørs jungel og en egen skilpadde populasjon!

AVE togene er av generelt høy standard. Reisende kan velge mellom tre klasser. Standard annen klasse tilbyr en blanding av bord og doble seter. Ellers finnes det Turista Plus klassen, som kommer med ekstra benplass. Og så har du den førsteklasses Preferente. Om du tar deg råd til det får du servert måltid ombord samt tilgang til lounge på stasjonen. På hver klasse kan du nyte aircondition og en matvogn ombord, skal det være en Rioja kanskje?

Renfe AVE høyhastighetstog
Setene ombord på Renfe AVE hurtigtog er veldig komfortable © Kapustin Igor, Freelanceservice / Shutterstock.com

Togene er pålitelige og raske på vei fra Barcelona til Madrid, men husk å book i forveien for gode billettpriser.

Å ordne seg billige billetter på spanske tog kan være utfordrende. Det er fordi reservasjoner er obligatoriske, vi anbefaler å alltid kjøpe billetter så godt i forveien som mulig. Allerede to måneder før avreisedato er de tilgjengelige, men det kan endres. Uansett kan prisene variere så mye som fra 300 kr opp til så mye som 2100 kr om de kjøpes samme dag!

Å legge til sjarmen av en togreise, gjør det jo til en fantastisk måte å se landet på. Du vil kjøre gjennom ulike provinser som Catalonia, Aragon og La Mancha (hold et øye åpent for Don Quixotes vindmøller på åssidene!). Du vil se de røffe fjellkjedene og rustikke hvitvaskede landsbyene fra togvognen som har store vinduer slik at du får med deg det meste.

Barcelona til Madrid med fly

Barcelona til Madrid med fly
Iberia flyene har vanligvis tilgang til de beste gatene ved Barajas Airport © NYC Russ / Shutterstock.com

Tid – 1.5 timer (kun fly)
Pris – 260+ kr
Comfort – 4/5

Innenlandsflyene kan ta deg fra Barca til Madrid på mindre enn 90 minutter. Det er vanligvis to avganger hver dag med Iberia (en kl 7:20 og en kl 20:05), som er Spanias flaggskip selskap, i tillegg til en avgang med Air Europa (rundt kl 11:00). Begge selskap flyr ut fra Barcelonas El-Prat. Det er den største flyplassen i byene som du kan nå via Renfe tog på kun 25 minutter fra Barcelonas Sants stasjon.

Å fly fra Barcelona til Madrid er et beleilig og raskt alternativ, men husk at du må reise til og fra flyplassen i begge byer.

Når du ankommer hovedstaden vil du lande på Madrid-Barajas Adolfo Suárez flyplass. Det er den største i hele Spania og er en av de største på kontinentet om du berenger størrelsen. Du kan få en overgang fra terminalen til tapas barene i sentrum av Madrid ved å hoppe på Flyplass Express bussen som går 24 timer i døgnet, som har forbindelse til Atocha på 40 minutter (kostnad: 50 kr), eller ta en privat taxi som koster rundt 300 kr for hele bilen.

Flyprisene er som med de fleste flyforbindelser rundt om i Europa, når de bookes i siste liten vil det bli noe dyrere. Det er derfor viktig å booke billettene tidlig om du vil dra fra Barcelona til Madrid med fly. På 12Go.co kan du sammenligne priser og kjøpe deg billetter godt i forkant av reisen, både med Iberia og Air Europe. God flyreise!

Barcelona til Madrid med buss

Barcelona til Madrid med buss
BlaBlaBus og Flixbus er de to mest populære selskapene for bussturer mellom Barcelona og Madrid

Tid – 6 til 8 timer
Pris – 170 kr+
Comfort – 3/5

Busser er fremdeles den rimeligste måten å reise på fra Barcelona til Madrid på. Ja, det tar hele morgenen og ettermiddagen å gjennomføre turen (gjennomsnittlig reisetid er mellom 6 og 8 timer fra start til slutt), billetter starter på så lite som 180 kroner. Da kan du ha en del til overs til sangria og patatas bravas når du ankommer hovedstaden.

Du får noen euro til overs for å se flamenco show i Madrid når du tar bussen som kan koste så lite som 180 kr.

Sjekk ut 12Go.co og du vil kunne sammenligne og finne de selskapene som tilbyr seter på denne ruten. Flixbuss og BlaBlaBus er populære og velkjente selskap. Men du kan også finne ruter med Spanias egne ALSA. Vær sikker på å sjekke at ruten ikke har noen overganger, fordi du vil spare tid og penger på å reise direkte. Når det er sagt, er det likevel vanlig med stopp i Zaragoza og Lleida på de fleste rutene.

Seter i en BlaBlaBus-buss
Setene på BlaBlaBus bussene er overraskende komfortable for prisen

Som oftest er bussene komfortable og rene. Det er vanligvis aircondition og tilbakelenende seter med innebygget bord og av og til strømuttak. Ruten følger AP-2 og E-90 veiene som går mer eller mindre vest i landet. Når du kjører ut fra Barcelona bør du holde øynene åpne for å skimte det vakre landskapet ved foten av fjellkjeden i det nordlige La Mancha og de støvbelagte toppene av Montserrat fjellkjeden.

Barcelona til Madrid med bil

Barcelona til Madrid med bil
Når du reiser med bil har du flere valgmuligheter for å stoppe langs veien © Alberto Zamorano / Shutterstock.com

Tid – 6 timer
Pris – 430 kr+
Comfort – 5/5

Å legge ut på den Spanske motorveien og kjøre på kryss og tvers mellom Barcelona og Madrid er ikke akkurat den billigste måten å reise på. Uansett kan det bli et skikkelig eventyr. Når det er sagt, bør du beregne god nok tid for å stoppe langs veien. Det betyr at du må beregne det dobbelte eller tripple av den daglige kostnaden av billeien som jo er relativt billig i Europa, på rundt 430 kr per dag når du reiser i en retning. Sjekk ut RentalCars.com for å sammenligne de beste tilbudene med alle tilgjengelige utleiefirmaer.

Om du har tid og lyst til å utforske de vakre landskapene som velter seg ut fra Pyreneene og inn mot det sentrale platået rundt Madrid, kan du gjøre deg klar for noen herlige opplevelser. Du kan utforske Zaragoza, der honnning fargede katedraler tårner over Ebro elven og den flotte gamlebyen. Du kan også stoppe ved de avsidesliggende Serrania de Cuenca for utsikt over vidstrakt furuskog og dalfører der du praktisk talt ikke finner turister. Ellers kan du holde deg til kystveien. Det blir noe lenger, men der finner du vakre strender langs Costa Brava, med at bakteppe av appelsin-lunder. Valget er ditt!


Det er en hel tapas meny av fremkomstmåter når du reiser fra Barcelona til Madrid. Du kan hoppe på den hurtige spanske togforbindelsen. Alternativt har du billige busser og gode veier med utrolig mange herlige steder som venter deg som ønsker en roadtrip.


Barcelona til Madrid Vanlige spørsmål (FAQ)

Hva er den billigste måten å reise fra Barcelona til Madrid på?

Bussen har typisk nok de beste tilbudene for reisende som vil bytte ut Catalonias hovedstad med Spanias største metropol. Book setet ditt på forhånd ved å bruke 12Go.co og kanskje du får mulighet til å sikre deg billetter til en så vennlig pris som 180 kr for den syv timer lange reisen!

Hva er den raskeste måten å reise fra Barcelona til Madrid på?

Det er ganske likt mellom tog of fly. Å reise med jernbanen betyr at du kan benytte deg av Refne sine hurtigtog. De ruller ut fra by til by på tiden det vil ta deg å se en Spaghetthi Western (2-2,5 timer er vanlig). Selve flyet er raskere enn det, omtrent 1,5 timer i luften, men du vil behøve å reise til El Prat i Barcelona og komme deg fra terminalene før du kan starte sightseeing i Madrid.

Finnes det et hurtigtog fra Barcelona til Madrid?

Ja. Faktisk er det en linje fra Barcelona til Madrid som tilbyr kjemperaske tog som kan komme opp i en fart på 300 km/t. Det dekker de 500 km som skiller byene på under 2,5 timer. Fristet? Book tidlig ved å bruke 12Go.co, fordi billettprisene øker jo nærmere du kommer avreisedato.

Hvor mye koster en togbillett fra Barcelona til Madrid?

Det er mange fordeler med togreisen for de som planlegger turen fra Barcelona til Madrid godt i forveien. Du kan faktisk få billetter til så lite som 300 kr. Ikke verst, hva! Men husk at det er en brøkdel av hva det vil koste å kjøpe en billett samme dag som avreisen (2200 kr er vanlig), så vær forberedt på å finne en billett på 12Go.co, det er superenkelt.

Hvor lang er togturen fra Barcelona til Madrid?

De fleste togene tar deg tvers over landet fra Middelhavet til Madrid, på under 2,5 timer. Det er ganske så raskt, når du regner med at veien er på hele 500 kilometer. Det er takket være AVE tog som driftes av Renfe, som kan komme opp i en fart på 300 km/t!

Er det bedre å fly fra Barcelona til Madrid eller ta toget?

Toget er nok mer behagelig og moro, spesielt når du kan gå ombord i hjertet av Barcelona. Det er nok noe raskere enn flyet, fordi du må regne med tiden det tar å komme deg til flyplassen og sjekke inn bagasjen. Det er jo også mer miljøvennlig med mindre karbonavtrykk, og billettene kan du kjøpe så tidlig som 60 dager i forveien slik at det blir sammenlignbart med flybillettprisene. Valget blir virkelig lett!

Hvor lang er bussturen fra Barcelona til Madrid?

Du må beregne omtrent syv timer for å fullføre denne reisen med buss. Når det er sagt kan du vanligvis finne gode tilbud ved å bruke søkemotoren 12Go.co, som betyr at hele reisen kan koste mindre enn 180 kroner hver vei. I tillegg kan du se fantastiske utsikter når du kommer til fjellkjeden La Mancha (til Don Quixote land) og de ville områdene nord for selve Barcelona (hjemmet til UNESCO merkede Montserrat Klosteret).

Hvor nyttig var dette innlegget?

Klikk på en stjerne for å vurdere!

Gjennomsnittlig vurdering: / 5. Antall stemmer: