Hvordan reise fra Paris til Roma

Hvordan reise fra Paris til Roma

Reis mellom to av de mest romantiske, kunsteriske og historiske byene i Europa, ved å ta turen fra Frankrikes hovedstad til Italias hovedstad. Det er en reise som lar deg bytte ut en skyline som er preget av det karakteristiske Eiffel tårnet og Sacré Coeur, mot Romas syv høyder der du kan skue mot silhuetten av Peterskirken samt det eldgamle Colosseum.

Denne guide må du få med deg for å finne all informasjon om måter du kan reise fra den ene byen til den andre, med detaljer om nattoget, de korte flyvningene og lavprisbussene som smidig kan ta deg med langs de 1095 km som skiller disse to uforglemmelige destinasjonene fra hverandre.

TransportTidPrisBilletter
Paris til Roma med hurtigtog8.5 t650 krBook Online
Paris til Roma med nattoget13.5 t650 krBook Online
Paris til Roma med fly2 t370 krBook Online
Paris til Roma med buss20 t350 krBook Online

Paris til Roma med hurtigtog

Paris til Roma med hurtigtog
Det hurtige TGV toget tar deg hele veien til Torino der du må gjøre et togbytte. © Leonid Andronov / Shutterstock.com

Tid – 8.5 timer
Pris – 650 kr+
Komfort – 5/5

De raske TGV og Frecciarossa togene er ledende når det kommer til hurtigtogtilbudet, som vil ta deg fra Paris til Roma på under 10 timer. Det kommer til å bli et togbytte i Torino. Du kan til og med planlegge noen få timer for å få med deg den kjente Mola Antonelliana spiret og de storartede kongelige palassene før du går ombord i neste tog som vil reise sørover mot den «Evige byen». Uansett blir en det et herlig eventyr å krysse Europa på denne måten.

Først vil du rulle ut fra den franske hovedstaden ombord på en av TGV-togene som drar mot Torino Porta Susa. Togene er moderne, har aircondition, romslige første- og andreklasse seter, fullt utsyrt med polstrede seter og brede vinduer. Disse vil du kunne nyte når toget farer over Burgund og inn mot Savoie, der de snødekte toppene av Alpene kommer til syne med sine populære alpinbyer Chamonix og Brides-les-Bains.

Paris til Roma med hurtigtog
Frecciarossa toget fra Trenitalia kommer opp i en fart på opp til 300 km/t © Polonio Video / Shutterstock.com

Reis tvers gjennom det vestlige Europa, og få et glimt av de glitrende Alpene når du etterlater deg Frankrike ombord på det kvikke hurtigtoget.  

Etter det bærer det under fjellene inn i Frejus tunellen (i sin tid den lengste i verden!) og siden ut mot Oulx dalene, med et landskap fullt av furuskog og ensomme Alpebyer ved foten av ruglete fjelltopper. Etterhvert ankommer du til Porta Susa i Torino. Husk å hoppe av der fordi dette er faktisk ikke det siste stoppet. Det vil likevel være en enkel overgang til det raske Frecciarossa som tar deg sørover. De bruker kun under tre timer og går så ofte som tretti ganger i timen hver dag. De er like komfortable som deres Franske motpart, som gjør de til et godt alternativ for å vinke farvel til Alpene og ta veien gjennom hjertet av Italia, gjennom Piemonte, Toscana og Umbria.  

Andre klasse (standard) seter på et Frecciarossa-tog
Andre klasse (standard) seter ombord i et av Trenitalia’s Frecciarossa tog © Giovanni G / Shutterstock.com

Forhåndsbooking er kjempe viktig på denne ruten. Helt seriøst, vi mener det, fordi prisøkningen er helt tydelig jo nærmere avreisedato du kommer. Når du vil reise fra Paris til Roma og gjør et søk på forhånd kan det hende du finner billetter på 12Go.co for kun 650 kr. De som venter med å sjekke billettpriser tidlig nok, kan regne med å måtte betale det tredoble!

Paris til Roma med nattoget

Paris til Roma med nattoget
Nattoget Thello drar fra Paris til enten Milano eller Venezia © Eyesonmilan / Shutterstock.com

Tid – 13.5 timer+
Pris – 650 kr+
Komfort – 4/5

Fordi Paris og Roma er over 1095 km fra hverandre, kan det jo være fint å sove deler av reisen, da kan det passe å ta nattoget Thello. De drar mellom den franske hovedstaden og byer gjennom det nordlige Italia en gang daglig. De fleste vil bruke dette tilbudet for å reise direkte enten til Milano eller Venezia, men det er også mulig å bytte til det Italienske Frecciarossa toget og forlenge reisen ned til Colosseum og Vatikanet.    

Når det kommer til komfort er ikke Thello der oppe med TGV togene. Du får sovekupéer, men køyene kan virke noe kompakte og simple. Når det er nevnt er jo fordelen at du vil spare utgifter for en natt på hotell. De er ikke for dyre, billetter som kjøpes på forhånd kan starte på rundt 300 kr. Da får du en plass i en seks sengers kupée. For de mer luksuriøse privat-kupéene kan prisen komme på over 4800 kr!

Senger i en av seks-sengers kupéene på nattoget Thello
Senger i en av seks-sengers kupéene på nattoget Thello

Med Thello toget kan du reise så langt som til Milano, der vil du hoppe på et tog videre til Roma på morgenen.

Du vil måtte ofre alle de vakre utsiktene over Alpene, fordi hele reisen vil skje når det er mørkt ute. Avgangen fra Paris er kl 19:15. Du vil rulle inn på Milano Centrale stajson kl 6:00. Da vil du ha 1,5 time til du må bytte til Frecciarossa toget som går til Roma Termini, så du vil i det minste få utsikt over de vakre toskanske vinrankene og de ruglete toppene på Apenninene fra togsetet. Ankomsten til hovedstaden kan du regne med at er rundt kl 10:40.   

Husk å kjøp billetten i tide, med de såkalte Smart prisene på Thello toget. De koster halvparten av en prisen på en fullpris billett. Og glem ikke å bestille det neste toget til Roma fra Milano så tidlig som mulig, fordi de vil nok blakke deg litt om du venter til siste liten. Du kan søke opp og kjøpe billettene online ved å bruke nettsiden 12Go.co.

Paris til Roma med fly

Paris til Roma med fly
EasyJet har vanligvis billige billetter som drar fra Paris til Roma © NickolayV / Shutterstock.com

Tid – 2 timer (kun fly)
Pris – 370 kr+
Komfort – 4/5

Å finne et fly fra Paris til Roma bør være en grei sak, nesten så lett som å finne en fersk baguette og en flaske Bordeaux i den franske hovedstaden. Det er hele seks flyselskap som tilbyr forbindelse på denne ruten. Det kan være så mange som 15 avganger hver dag. De begynner å gå tidlig på morgenen, den første er kl 6:40, og slutter å gå sent på kvelden, helt frem til kl 22:00 om det trengs.   

Det er ikke alle helt like. Noen har avgang fra den store Paris-Charles de Gaulle. Andre har avgang fra den mindre Orly, og til og med lavprisflyplassen Beauvais. Å velge mellom de vil påvirke reisetiden din. Charles de Gaulle kan du nå på kun 35 minutter fra Gare du Nord, mens å komme deg til de andre kan ta så mye som mellom 60 til 80 minutter.

Å fly er den eneste måten å få reisen fra Paris til Roma unnagjort på kun en formiddag eller ettermiddag.

Du må også finne ut av hvilket flyselskap du skal velge. Budsjettet ditt vil nok avgjøre det, fordi easyJet, Ryanair og Vueling tilbyr de billigste setene men tilbyr ikke noe ekstra. Om du vil betale noe mer med Air France vil du få noe snacks servert ombord, billigere innsjekket bagasje og avgang fra den velorganiserte Charles de Gaulle flyplass.

Flytiden vil bli på rundt to timer, og alle Paris-Roma forbindelsene uansett hvor take-off er fra, vil de ankomme Leonardo da Vinci internasjonale flyplass i Fiumicino. Det er den som har best forbindelse til den «Evige by», med direktetog som går hvert 15 minutt rett til Roma Termini.  

Paris til Roma med buss

Paris til Roma med buss
Buss billetter til BlaBlaBus rutene er veldig rimelige © Chris93

Tid – 20-25 timer
Pris – 350 kr+
Komfort – 2/5

Ikke stig ombord på bussen fra Paris til Roma uten en god bok for hånden, hele turen vil bli på hele 20 timer eller mer fra start til slutt! Det gjør det til den lengste veien å ta for å komme seg fra by til by. Men med den lange reiseveien vil det bli et kutt i prisen. Ja, bussbilletten kan bli så lav som 350 kroner når du booker med god tid i forveien.

Bussen til Roma er et budsjettvennlig valg, men reisetiden vil bli på omkring 20 timer hver vei!

Denne turen følger som regel den hurtige franske motorveien sør-vest rett mot Alpene. Så bærer det gjennom en tunell til Italia etter et lite stopp ved alpin-byen Chamonix, og deretter mot Torino. Det er som regel et bytte her, til en annen buss som drar sørover til Roma, som du vil ankommer til etter noen stopp i byer som Firenze og Pisa langs veien.

Seter i en BlaBlaBus-buss
Setene på en BlaBlaBus buss er overraskende komfortable for prisen

I disse dager er bussene ganske komfortable og rene, med aircondition og noe snacks i tillegg på noen busser. Likevel vil vi anbefale å deg å søke opp velkjente selskap å reise med, som Flixbus og BlaBlaBus. Husk alltid å bruk 12Go.co for å sammenligne priser på bussbilletter, flyvninger og tog mellom Paris og Roma. Det er en sjanse for at det ikke vil bli stor forskjell på kostnaden, men det vil kunne bli en heftig oppgradering når det kommer til komfort, hvis du bytter til tog- eller flyreise istedet.  

Her får du virkelig med deg to av Europas perler. På en eneste reise vil du kunne få oppleve både Eiffeltårnet og Colosseum, det storartede Louvre og det fascinerende Vatikan museet. Alt du behøver å gjøre er å booke billetten din fra A til B.


Paris til Roma Vanlige spørsmål (FAQ)

Hva er den billigste måten å reise fra Paris til Roma på?

Generelt sett er langdistanse bussen det rimeligste alternativet på denne ruten, men det er nesten ikke holdbart fordi det vil ta over 20 timer! Så vi vil alltid anbefale å søke opp priser på flyvninger på 12Go.co før du går for bussen. De kan til og med være rimeligere av og til, og bruker kun 1,5 timer på å lande på rullebanen i Roma.

Hva er den raskeste måten å reise fra Paris til Roma på?

Å fly! Helt seriøst det finnes ingen annen måte å fullføre denne turen på kun noen få timer. Den totale reisetiden vil bli på rundt fire eller fem timer, inkludert timer i luften. Det er mye raskere enn å bruke en natt på toget, eller bytte ut 20 timer av tiden din ombord på en buss.

Hvor mye koste en togbillett fra Paris til Roma?

Om du booker tidlig på 12Go.co kan du kanskje bli positivt overrasket over billettprisen på hurtigtog-forbindelsen med TGV og Frecciarossa gjennom Frankrike og Italia. Om du booker reisen for begge togene tidlig kan prisen ligge på kun 650 kr. Om du derimot venter kan det hende det vil sprenge budsjettet med priser som kan stige til opp til 2000 kr eller mer.   

Hvor lang tid tar togturen fra Paris til Roma?

Tiden på den europeiske jernbanen fra Paris til Roma kan bli så kort som 8,5 timer, når du tar hurtigtoget TGV på den franske siden og bytter til Frecciarossa toget i Italia. Det er hva du får ut av togturen som kan komme opp i 300 km i timen. En alternativ rute som er natttoget Thello, kan bruke omkring 13-15 timer før ankomsten ved Roma Termini.

Er det bedre å fly fra Paris til Roma eller å ta toget?

Har du hastverk? Å fly er da det raskeste og kan ofte være billig. Om du tilfeldigvis har tid å bruke på toget, vil reisen kunne bli et skikkelig eventyr. Du vil få utsikt over Haute Savoie Alpene og de snødekte toppene som nærmer seg når toget krysser Frankrike og inn til Italia. Der vil vinåkre og rustikke gårder bre seg utover horisonten gjennom Toscana og Umbria. Det må være et av landets vakreste toglinjer.

Hvor mye koster en flybillett fra Paris til Roma?

Det kommer an på hvilket flyselskap du velger og hvilken flyplass du velger å reise fra. Vanligvis må du forvente å betale noe mellom 350-800 kr for en enveisbillett til den «Evige byen». Det vil nok bli endel dyrere jo nærmere du kommer avgangsdatoen, så husk å sjekk ut 12Go.co så snart du har bestemt deg for at du vil reise ned for å beundre Colosseum i år.  

Hvor nyttig var dette innlegget?

Klikk på en stjerne for å vurdere!

Gjennomsnittlig vurdering: / 5. Antall stemmer: