Hvordan reise fra Firenze til Roma

Hvordan reise fra Firenze til Roma

Gjør deg klar for en overflod av kunst og kultur opplevelser når du reiser fra den famøse toskanske hovedstaden til den flotte «evige byen». Dette er ikke bare en reise gjennom Italias hjerte men en reise til episenteret av Europas renessanse metropol. Du vil bytte ut den velproporsjonerte og vakkert skulpterte David av Michalangelo for den ruvende kuppelen av Peters kirken. Samt bytte ut mesterverkene ved Ufizzi galleriet for en vandring gjennom de ikoniske bueganger ved Colosseum og det fascinerende Forum Romanum. Ja, det blir mer pizza og pasta enn du kan få i deg på reisen. Denne guiden tar deg gjennom reisealternativ som dekker de 225 km, den inkluderer de raske togene samt kortdistanse flyvninger. Nyt reisen!

TransportTidPrisBilletter
Firenze til Roma med hurtigtog1.5 t200 krBook Online
Firenze til Roma med vanlig tog5 t190 krBook Online
Firenze til Roma med buss3 t80 krBook Online
Firenze til Roma med fly1 t750 krBook Online
Firenze til Roma med bil3 t380 krBook Online

Firenze til Roma med hurtigtog

Firenze til Roma med hurtigtog
Hurtigtogene fra Trenitalia er både komfortable og rimelige © Simona Bottone / Shutterstock.com

Tid – 1.5 timer
Pris – Fra 200 kr
Komfort – 5/5

Noen av de raskeste togene på kontinentet er langs hoved-linjen mellom Firenze og Roma. De kan komme opp i en fart på over 300 km/t. Det betyr at du vil vinke farvel til Ponte Vecchio og rulle inn på Termini stasjon etter kun litt over 1,5 timer. Seriøst, om du blunker kan du gå glipp av toppene på Appeninene, de vidstrakte Chianti vinranke åkrene og landsbyene i høyden i Umbria, som er noe av det du kan få øye på langs veien!

Denne ruten tilbys både av Trenitalia og Italo. De bruker de nyeste togsettene til Frecciargento, Frecciarossa og EVO, som alle har en karakteristisk kuleformet front. Interiøret har en åpen og moderne planløsning, bord gruppert med seter og aircondition. På førsteklasse er det i tillegg god benplass samt en velkomstdrink (som kan være et glass prosecco om du ønsker!). Det er tilgang til en restaurant-vogn som serverer ciabatta brød, pasta retter, øl, vin og kaffe.   

Andre klasse (standard) seter på et Frecciarossa-tog
Andre klasse (standard) seter ombord i et av Trenitalia’s Frecciarossa tog © Giovanni G / Shutterstock.com

Det gir en unik og lystig følelse å reise med tog gjennom vinåkrene og de ruglete fjellsidene i det sentrale Italia med hurtigtoget!

Firenze ligger beleilig til langs den største jernbanelinjen av Italias ryggrad. Det er hovedlinjen som forbinder strekninger nord-sør, til og fra store byer som Milano og Venezia, det betyr at toget drar forbi Roma gansk ofte. Det er faktisk et hurtigtog tilbud som går to ganger i timen fra plattformen Santa Maria Novella, fra tidlig og siste avgang er sent på kvelden.      

Dynamisk prising som brukes på Italias hurtigtog tilbud, betyr at de som booker tidlig vil bi belønnet med de beste prisene, fordi forskjellen på billettprisene kjøpt samme dag kan være stor. Det er derfor vi anbefaler å gå rett til en nettside som 12Go.co, om du planlegger å reise innen de neste månedene som er så tidlig det er mulig å booke billettene på forhånd.

Firenze til Roma med vanlig tog

Firenze til Roma med vanlig tog
Et Regionale tog som venter ved Roma Ostiense togstasjon © TK Kurikawa / Shutterstock.com

Tid – Opp til 5 timer
Pris – 190 kr+
Komfort – 3/5

Ankomsten av togene med den rakettlignende fronten som på Frecciargento og EVO, har ikke gjort at de eldre regionale togene er blitt lagt på hylla. Du kan fremdeles hoppe på et av flere tilbud som drar fra Firenze hele veien til Roma med den eldre toglinjen. Men det er viktig å huske at de kan bruke seriøst lang tid. Det skal som regel ta fire timer, men det kan fort ta lenger grunnet alle de 16 stoppene ved rustikke landsbyer og tettsteder. En annen ting er at standardprisen faktisk koster omtrent det samme som du vil betale for forhåndskjøpte hurtigtogbilletter!   

Få en smakebit av hvordan det er å reise med de eldre togene i Italia, med det langsomme alternativet mellom Firenze og Roma.

Når det er sagt, er det verdt å ta dette toget om du ikke har klart å få tak i billetter på forhånd til hurtigtoget eller har lyst til å mingle med lokale italienere. Det er faktisk noe av gleden med denne reisen, du får med deg det avsidesliggende toskanske landskapet med sine vinåkre, ruvende middelalder spir ved Arezzo, fugler som svever over den skyfrie himmelen over Umbria før du ankommer Roma.

De regionale togene har den seneste tiden fått et etterlengtet ansiktsløft. Det finnes både adskilte kupeer og åpen sitteplass løsning. Det finnes beleilig nok toalett og klimaanlegg, men de kan være noe uberegnelige. Husk at det kan være utfordrende å booke disse online på forhånd, så en tur til billettluken ved stasjonen kan være nødvendig.

Firenze til Roma med buss

Firenze til Roma med buss
Flixbus har bussruter som kjører over hele Europe © Jarretera / Shutterstock.com

Tid – 2 timer og 50 minutter
Pris – Fra 80 kr
Komfort – 4/5

Du vil bruke mer eller mindre tre timer på bussen mellom Firenze og Roma. Men det er sansynlig at den tiden kan øke når du nærmer deg sentrum av hovestaden, trafikken kan risikere å bli veldig tett rundt rushtiden, spesielt ved ringvei E80 som omkranser byen. Prisene for bussturen vil normalt sett koste mindre enn for toget, så du kan spare noen euro for å spandere på deg noen ekstra gode pizza og pasta med pecorino, ved å velge denne måten å reise på.   

Når det kommer til ulike selskap velger de fleste det velkjente Flilxbus. De er kjent for deres billige priser, og har samtidig moderne busser som har WiFi og strømuttak ved setene. Avgangene er hyppige, de går nesten hvert 15 minutt på morgenen i løpet av sommeren, men det endres til en per time om ettermiddagen. Villa Constanza er den stasjonen du må komme deg til, den ligger i enden av trikkelinje nummer 1 i Firenze.

Firenze til Roma med fly

Firenze til Roma med fly
Den raskeste måten å reise fra Firenze til Roma er med fly. © InsectWorld / Shutterstock.com

Tid – 50 minutter
Pris – 750 kr+
Komfort – 4/5

Det er vanligvis fire direkte avganger fra Firenze til Roma i løpet av sommermånedene. Flyet er i luften kun 50 minutter, men innsjekk og transport til og fra flyplassen vil øke reisetiden til rundt tre eller fire timer. Ja, det tar kortere tid enn hurtigtoget, som er hvorfor dette er et alternativ for reisende som ankommer Firenzes flyplass og er ute etter en flyforbindelse videre til hovedstaden.

Ankomsten er ved den store Leonardo da Vinci internasjonale flyplass (FCO). Den ligger helt vest i Roma, nærmere havet enn mot Peters kirken. Men den er forbundet med Termini stasjon med et lokaltog som bruker omkring 30 minutter og koster 90-190 kr, avhengig av hvilken klasse du velger. Som alltid må du huske å booke tidlig for å få med deg de beste prisene, omkring 90 dager før avreise kan du finne tilgjengelige billetter.

Firenze til Roma med bil

Firenze til Roma med bil

Tid – 3 timer (direkte)
Pris – 380 kr+
Komfort – 5/5

Noen av Italias mest populære regioner ligger på veien mellom Firenze og Roma. Det bør gjøre det veldig fristende å kunne ta seg en biltur. Du vil ha full frihet til å planlegge ruten. Du kan legge inn lange bedagelige lunsjpauser og sightseeing i sjarmerende byer underveis, når du måtte ønske det. Alternativt kan du rett og slett cruise nedover Autostrada A1 (E35) fra en by til den andre og fullføre turen på kun tre timer.   

Å sikre deg en bil fra Firenze til Roma vil gi deg mulighet til å oppleve et uforglemmelig italiensk eventyr.

Den gode nyheten er at leiebil i Italia kan være veldig rimelig. For en dagsleie kan du betale så lite som 460 kr for en liten tredørs bil. I tillegg er det mange selskap som vil droppe enveisavgiften som du ofte må betale når du kjører fra by til by. Det er gode nyheter for de som vil legge ut langs veien på et pizza-fylt eventyr fra Firenze til Roma. RentalCars.com er et oversiktlig nettsted der du kan søke opp og sammenligne de beste tilbudene fra markedsledende selskap og lokale firmaer, som både Hertz, Dollar og Thrifty.

Når det kommer til reiseveien er det vanskelig å se bort ifra mengden steder å du kanskje vil ha med på reiseruten din. De som er interessert i utsikter av det klassiske Toscana, slående flotte slott og varmekilder, eller kanskje du kan ta en omvei via Val d’Orcia. Andre vil mulig foretrekke en tur østover via Sabina Hills, der Trasimeno lar deg oppdage bortgjemte landsbyer i Lazio. Det er også anbefalt å stoppe innom fotoverdige Bagnoregio og vakre Orvieto om du får tid.   


Det er veldig enkelt å legge den romantiske Arno elven og de pastellfargede smykkebutikkene i Ponte Vecchio bak seg til fordel for Roma, en pulserende by med høyt aktivitetsnivå, som bugner av verdenskjente eldgamle monumenter, samt noen av de flotteste museene. Det finnes både tog, buss og billeie klare for å ta deg med dit!


Firenze til Roma Vanlige spørsmål (FAQ)

Hva er den billigste måten å reise fra Firenze til Roma på?

Busser er nesten alltid det billigste valget for reisende som vil bytte ut Firenze mot Roma. Det kan koste under 90 kr som er god verdi for pengene når du ser at de billigste togbillettene kan koste det dobbelte. Du må legge til noen ekstra Euro for kostnaden av en trikketur til stasjonen i Villa Constanza. Den ligger ved utkanten av Firenze og det er der de fleste populære Flixbus avgangene er.  

Hva er den raskeste måten å reise fra Firenze til Roma på?

Togene slår til og med flyet når det kommer til å dra fra Firenze til Roma i en fei. Ja, flytiden er på kun 50 minutter, men du må regne med at det vil ta rundt tre timer totalt når du regner med transport til og fra flyplassen. Med hurtigtoget derimot kan du komme opp i en fart på 300 km/t, som vil si at du ruller ut fra Santa Maria Novella stasjon og vil ankomme Termini stasjon på 1,5 timer eller mindre. Book billetten online på 12Go.co for å få de beste prisene.

Hvor mye koster en togbillett fra Firenze til Roma?

Når det kommer til italienske tog, kan det være en skikkelig stor prisforskjell mellom forhåndsbookede billetter, og de du kjøper samme dag som avreisen. På ruten fra Firenze til Roma i pizzaens hjemland kan de som booker tidlig være så heldige å få de til så lite som 190 kr. De som lar det vente til siste liten kan risikere å betale 470 kr eller mer! Derfor er det superviktig å booke setet ditt online ved å bruke 12Go.co?

Hvor lang er togturen fra Firenze til Roma?

De superraske Frecciargento, Frecciarossa og EVO togene vil fullføre turen fra Firenzee til Roma i en forrykende fart. Helt ærlig vil du føle at du flyr på de strekningene der toget kommer opp i en fart på 300 km/t. Gjennomsnitts reisen vil ta omkring 1,5 timer, men det kan også bli mindre, avhengig av hvor mange stopp det er på veien.

Går det et hurtigtog fra Firenze til Roma?

Ja, de fleste togene som dra fra Firenze i retning Roma er faktisk hurtigtog varianter. De har avgang minst hver time, av og til to ganger i timen. Togreisen vil ta omkring 1,5 time hver vei. Forsøk å book billetter så tidlig som du kan, om det er denne måten du ønsker å reise nedover for å beundre Colosseum, prisene kan øke betraktelig jo nærmere avreisedato du kommer. På nettstedet 12Go.co kan du søke opp og kjøpe billetten din.   

Hvor lang tid tar bussturen fra Firenze til Roma?

Busser kan vanligvis ta deg fra vingårdene i det nordlige Toscana til de historiske landemerkene i Roma på rundt tre timer, men noen kan ta lenger tid. Du kan forvente deg større forsinkelser om du reiser rundt rushtiden, når du nærmer deg stasjonen blir det en mengde trafikk å navigere.

Hvor nyttig var dette innlegget?

Klikk på en stjerne for å vurdere!

Gjennomsnittlig vurdering: / 5. Antall stemmer: