Hvordan reise fra Milano til Roma

Hvordan reise fra Milano til Roma

Milano og Roma er to av de største byene i Italia. En er kjent for fashion og finans, den andre for sitt historiske sentrum og utallige museums samlinger. Begge bør være del av av reiseplanen til alle som vil ta turen til «Europas støvel». Se for deg de nærmere 590 km som skiller dem, med de ruglete fjellsidene av Appeninene, de toskanske dalene og slettene langs Po elven på veien.   

Kikk gjennom denne guiden som vil hjelpe deg å få oversikt over alle transportalternativ som fly, tog eller bil du kan benytte deg av for å komme fra skyggen av Alpene ned til skyggen av Colosseum. Nyt reisen!

TransportTidPrisBilletter
Milano til Roma med tog3 t400 krBook Online
Milano til Roma med fly1 t400 krBook Online
Milano til Roma med buss6 t190 krBook Online
Milano til Roma med bil6 t380 krBook Online

Milano til Roma med tog

Milano til Roma med tog
Å dra til Roma i et Trenitalia hurtigtog er den mest komfortable reisemåten © Zigres / Shutterstock.com

Tid – 3t 10 min
Pris – 400 kr+
Komfort – 5/5

Du vil suse sørover som en kule på hurtigtoglinjen som krysser hjertet av det sentrale Italia. De er av de raskeste togene på kontinentet, med tog som Frecciarossa som kan komme opp i en svimlende fart på 300 km/t på noen strekker av turen. Turen vil tilsammen komme på så lite som omkring 3 timer og 10 minutter!

Ruten følger landets ryggrad. Fra Milano starter du med å suse over det flate landskapet ved elven Po, mens synet av Alpene forsvinner. Deretter møter du de ville fjellsidene av Appeninene, der Firenzes vakre Duomo kuppel våker over vinåkrene i Toscana. Så bærer det sørover igjen, forbi den historiske byen Orvieto og det røffe lanskapet i Lazio. Roma Termini er siste stopp, som er hovedstadens største og mest sentrale stasjon.

Andre klasse (standard) seter på et Frecciarossa-tog
Andre klasse (standard) seter ombord i et av Trenitalia’s Frecciarossa tog © Giovanni G / Shutterstock.com

Superraske tog betyr at du kan stå å knipse bilder av Colosseum på litt over tre timer etter at du har lagt bak deg kunsten i Lombardias hovedstad.

Servicen ombord på Trenitalia og Italo togene er virkelig god. De er av de mest komfortable i Italia. Passasjerer kan velge mellom første og andre klasse seter (Smart og Prima på Italo tog). Begge er romslige og moderne med bord som kan foldes ut og vide vinduer, som er et must på denne sceniske turen. Du får også tilgang til en vogn med matservering på Trenitalia, der italiensk pasta serveres sammen med øl, regionale viner og kaffe.

Prismessig kan du regne med å betale alt fra 420 kr for reisen. Det er prisen for de noe rimeligere Italo, og er nært den laveste prisen med Trenitalia, som legges ut for salg rundt to eller tre måneder før avgang. Det er en god ide å se etter billetter og kjøpe de ved å bruke 12Go.co så snart du vet reisedatoene dine, fordi prisene kan bli betraktelig høyere om du lar det vente. Samtidig trenger du ikke å bekymre deg for hvor ofte avgangene går, for det er så hyppig som hver time fra Milano Centrale.  

Milano til Roma med fly

Milano til Roma med fly
Den raskeste måten å reise fra Milano til Roma på er med fly. © MikeDotta / Shutterstock.com

Tid – 1t 10min (kun fly)
Pris – 400 kr+
Komfort – 4/5

Gitt at Roma er den italienske hovestaden og Milano er den andre største byen, er det vel ingen overraskelse at de er forbundet med fly. Milano har faktisk hele tre flyplasser å skilte med. Roma derimot har to store flyplasser. Det bør slett ikke være vanskelig å finne et fly som tar deg via skyene ned til Colosseum… 

Avgangene starter så tidlig som 6:30, og det seneste alternativet drar fra Milano rundt 19:20. Det er ikke en lang flytur, den tar gjennomsnittlig rundt 1t10min fra hjulene trekkes opp til landing på rullebanen i Roma. Du vil måtte regne med den ekstra tiden det tar for å nå flyplassen, droppe av bagasjen og deretter komme deg dit du skal etter ankomst.

San Babila to Linate Airport

Flyvningene til Roma tar litt over en time, med fly som tar av fra Milanos tre store flyplasser.

For å nevne flyplassene, har reisende overraskende tre valg fra Milano. De fleste flytilbudene flyr ut fra Milano Linate flyplass, som ligger praktisk til like øst for byen, gå på buss 73 eller X73 fra San Babila. Andre fly drar fra den store MPX flyplassen som er omtrent 45 minutters med buss fra sentrum i Milano. Så er det noen avganger fra Bergamo. Det er jo egentlig en annen by som ligger en times kjøring nord-vest. Men den er likevel et perfekt sted å ta flyturen til Roma etter å ha sett de fabelaktige italienske Alpene og elvene.

Når det kommer til kostnaden varierer flybilletter mellom Milano og Roma ganske mye. Denne ruten er travel med folk på business reise og pendlere som tar seg mellom finanshovedstaden og hovedstaden, så de fleste flyvningene vil være om morgenen. Når det er nevnt er det lurt å forhåndsbestille billetter ved å bruke 12Go for å finne de beste prisene, som kan være så lave som 420 kr hver vei, uten insjekket bagasje.

Milano til Roma med buss

Milano til Roma med buss
BlaBlaBus og Flixbus er de mest populære buss selskapene som tar turen fra Milano til Roma

Tid – 6 til 9 timer
Pris – 190 kr+
Komfort – 3/5

Bussen er kanskje ikke så rask som toget eller flyet på vei fra Milano til Roma, men det er vanligvis billigere enn begge. Ja, passasjerer som går for busser mot den «evige by» kan forvente å betale 190 kr for en billett, og kanskje til og med mindre om de bookes tidlig via 12Go.co. Ulempen med å spare noen Euro for gelato og pizza er en lenger reisetid, de fleste bussene tar omkring 5t45min, men noen kan bruke så lang tid som hele ni timer!   

Spar inn på budsjettet ditt til besøk av Forum Romanum ved å velge bussreise fra Milano til Roma.

Generelt sett er bussene velholdte og komfortable. De har toalett ombord, tilbakelenende seter og klimaanlegg (en absolutt «må ha» om sommeren!). De starter kjøreturen langs Autostrada A1 (også kjent som europavei E35) nedover landets ryggrad, forbi noen vakre regioner. Vent bare på den utrolige strekken der du krysser Appeninene for å nå Firenze eller de delene der Arezzo vingårdene og fjellene fyker forbi vinduet!

Seter i en BlaBlaBus-buss
Setene på en BlaBlaBus buss er overraskende komfortable for prisen

De fleste reisende vil nok se etter å booke billetter med populære selskap som BlaBlaBus eller Flixbus. De stiller opp med de nyeste bussene og har de hyppigste avgangene. De er også tilgjengelige for booking på forhånd, som kan få ned billettprisen betraktelig, spesielt når backpacker sesongen nærmer seg.

Milano til Roma med bil

Milano til Roma med bil
Du kommer til å bruke en god del tid på A1/E35 om du reiser fra Milano til Roma med bil

Tid – 6 timer
Pris – 380 kr+
Komfort – 5/5

Det er gode nyheter for de som elsker friheten av å kjøre på veien, billeie i Italia er av de billigste i Europa. Du kan skaffe en bil fra Milano sentrum eller ved en av flyplassene for rundt 380 kr dagen. Det kan hende tillegget for å kjøre i kun en retning frafaller, så du kan unngå de heftige ekstrakostnadene mellom Lombardia og Roma.  

Å reise med bil gjør at du kan skape en unik roadtrip fra Milano til Roma, fra nord til sør.

Men prisen er kun en grunn til at dette er et avslappende valg å ta. Det er også en lovnad om et ekte italiensk eventyr. Med over 570 km å dekke gjennom den sentrale delen av landet, finnes det flere fantastiske steder enn du kan telle vindruer på en italiensk drueklase. Kanskje du vil stoppe innom matmekkaet Bologna for en tortellini? Kan det hende du foretrekker renessanse-verkene i Firenze? Eller skal det bli de rykende varmekildene og vingårdene i det landlige Toscana? Alle disse og mer til ligger for dine føtter.

Vi anbefaler at du sikrer deg leiebilen i god tid før du ankommer Italia om du velger å reise med bil. Det er spesielt viktig iløpet av sommermånedene når etterspørselen er høy fra ferierende som vil dra mot Emilia-Romagna, Marche og Toscana. Sjekk ut RentalCars.com for de beste dealene fra kjente selskap som Hertz, Thrifty og Dollar.


Milano vil kanskje forsøke å holde deg der med sine sine lekre mote-gallerier og fantastiske gotiske katedral, men Roma kaller. Yep, book deg en reise med turene som er listet over og du vil kunne nyte pecorino pasta på Piazza del Popolo på kort tid!


Milano til Roma Vanlige spørsmål (FAQ)

Hva er den billigste måten å reise fra Milano til Roma på?

Bussen kan nok ta seks timer, og det er den raskeste av de, men det er også den billigste måten å reise på. Gå til nettsiden 12Go.co og søk opp tilbudene fra selskap som Flixbus, som kan ta deg fra Milano til Roma på så lite som 190 kr i noen tilfeller.

Hva er den raskeste måten å reise fra Milano til Roma på?

Det ligger ganske likt mellom fly og tog. Flyselskap tilbyr flyvninger fra Milano Linate flyplass til Leonardo da Vinci internasjonale flyplass i Fiumicino, som vil bruke 1t10min. Likevel vil det tilsammen komme på omkring tre timer eller mer når du legger til innsjekk og reise til flyplassen. Hopp på ved Milano Cenrale og du kan gå ut av toget på Roma Termini stasjonen kun 3t10min senere. Ikke verst, alt dette kan du sjekke ut og sammenligne på 12Go.co.

Hvordan reise fra Milano til Roma?

Husk at disse to er av Italias største og travleste byer, så det er ingen mangel på måter å reise fra A til B på. Alle reisealternativ kan du sammenligne online på 12Go.co, forvent at du finner både fly, hurtigtog, bilutleie og busser. Uansett hva du velger er det veldig viktig å booke reisen på forhånd fordi destinasjonen er av de mest populære i Europa. 

Hvor lang tid tar togreisen fra Milano til Roma?

Ta hurtigtoget og du vil komme deg til Romas ikoniske severdigheter på litt over tre timer. Ikke verst hva? Vel, det hele er opp til Italo og Frecciarossa togene, som kan nå en fart på opp til 300 km/t på deler av strekningen.

Hvor mye koster togbilletten fra Milano til Roma?

Prisingen er dynamisk på hurtigtog nettverket. Det betyr at prisene fluktuerer, selv om den gylne regelen er at jo tidligere du booker jo billigere er det. Så ta deg en kikk på 12Go og søk opp billetter på reisedatoene dine så snart du kan, de beste prisene ligge på rundt 420 kr hver vei.

Går det hurtigtog fra Milano til Roma?

Det er så mange hurtigtog fra Milano til Roma. Det er faktisk avganger nesten hver time i løpet av dagen. De driftes av to ulike selskap: Trenitalia og Italo. Begge har moderne, stilrene togvogner og fullfører reisen på tre eller fire timer.

Hvor lang tid tar bussreisen fra Milano til Roma?

Det hele avhenger av hvilken buss du går for. Det er faktisk viktig å sjekke, fordi noen vil kunne bruke hele syv til åtte timer, kanskje ni! Det kan hende du kan få tak i bussbilletter med busser som bruker litt under seks timer på å ta deg med til den italienske hovedstaden. Alle rutetider og priser på bussbillett kan du sammenligne på 12Go.co.

Hvor nyttig var dette innlegget?

Klikk på en stjerne for å vurdere!

Gjennomsnittlig vurdering: / 5. Antall stemmer: