Hvordan reise fra Milano til Firenze

Hvordan reise fra Milano til Firenze

Milano til Firenze – det er en tur som garantert vil vekke reiselysten! Først vil du ha vært gjennom kirkene med Leonardo da Vincis malerier og spist safran-risotto på klassiske italienske restauranter. Så bærer det sørover til den fabelaktige toskanske hovedstaden. Der du vil snuble over ikonisk renessanse arkitektur og mesterverk ved Ufizzi Galleriet, samtidig som den romantiske Arno elven vever det hele sammen.

Den 240 kilometer lange reisen fra en by til den andre er ganske så lett å få til på grunn av hurtigtognettverk og gode veier. Denne guiden kan hjelpe deg å planlegge reisen med tog, buss eller bil.

TransportTidPrisBilletter
Milano til Firenze med hurtigtog1.5 t330 krBook Online
Milano til Firenze med vanlig tog5 t250 krBook Online
Milano til Firenze med buss4 t85 krBook Online
Milano til Firenze med bil3.5 t670 krBook Online

Milano til Firenze med hurtigtog

Milano til Firenze med hurtigtog
Trenitalia Frecciarossa toget som plukker opp passasjerer ved Milano Centrale togstasjon © Zigres / Shutterstock.com

Tid – 1h 40min
Pris – 330 kr+
Komfort – 5/5

I disse dager kan du suse gjennom Italias ryggrad fra Milano til Firenze på tiden det tar deg å komme gjennom en flaske Piemonte rødvin og en pastarett. Det er takket være det superraske italienske jernbane-nettverket, som tilbyr hurtigtog fra Lombardias hovedstad til den toskanske hovedstaden på kun 1t40m. De har avgang hver time mellom kl 5:00 og 23:20, med opp til 60 ulike tilbud å velge mellom.

Andre klasse (standard) seter på et Frecciarossa-tog
Andre klasse (standard) seter ombord i et av Trenitalia’s Frecciarossa tog © Giovanni G / Shutterstock.com

Trikset her er å se etter billetter med enten Frecciarossa (modellen som er del av det nasjonale Trenitalia) eller AVG (som er del av det private Italo). Begge er av lignende standard, men de fleste reisende vil reise med Frecciarossa, de tilbyr flere avganger i timen ut fra Milano. De billigste billettene er for andre klasse eller Smart Class, som det heter på Italo togene. Du vil alltid få romslige seter med bord og aircondition.  

Hurtigtog forbindelsen i Italia er helt super, den tar deg fra da Vincis Natteverd til Michelangelos David på under to timer!

Turen starter rett gjennom den sørlige delen av Po dalen. Det er en av Italias «brødkurver», så forvent å se mange rustikke gårder og vidstrakte hveteåkre. Landskapet forvandler seg til vakre åssider toppet med kirker når du nærmer deg Bologna. Derfra er det en hel del tuneller å kjøre gjennom i Appeninene på vei til Toscana. Alt i alt er det relativt vakkert og utsikten har mye å by på.

Italo smart class
Smart klassen er de billigste setene på Italos EVO tog © Sorbis / Shutterstock.com

Prisene for hurtigtoget kan være uforutsigbar og reservasjoner er nødvendige. Om du booker tidlig får du de mest lommebokvennlige prisene, da prisene fortsatt er lave. De vil kunne ligge på rundt 330 kr men kan fort øke til mer enn det dobbelte etter tilbuds perioden. Husk at billetter kjøpt på tilbud, kan du ikke endre avreisedato på eller gjøre avbestillinger, men noe risiko må det være for å holde prisen nede.

Milano til Firenze med vanlig tog

Milano til Firenze med vanlig tog
Med regionale tog må du gjøre et togbytte minst en gang i Bologna mellom Milano og Firenze © Michael715 / Shutterstock.com

Tid – 3-7 timer
Pris – 250 kr
Komfort – 3/5

Ved siden av det superraske AVG og Le Frecce togene som suser avgårde ned til Toscana gjennom Lombardia, finnes et helt annet nettverk av jernbane som er den regionale toglinjen. De er noe langsommere, men kan være et backup-alternativ om du booker sent, eller rett og slett vil bruke lenger tid på reisen. Det vil ta mer tid fra ferien din, mellom tre og syv timer, med togbytte som stort sett alltid er nødvendig.

Det regionale toget i Italia er noe langsommere men noe mer sjarmerende, det tar deg til interresante byer mellom Milano og Firenze.

Fremdeles ombord? Bra, fordi det kan være noen fordeler med disse togene. Først av alt vil du ikke få noen overraskelser på prisfronten. Setene på denne linjen koster alltid det samme. Det betyr ikke noe om du booker 90 dager i forkant eller to timer før du stiller opp på plattformen samme dag, det vil koste 25 EUR (250 kr) for turen. I tillegg vil du kunne se mer av landet på turen. Togbyttet skjer i enten Bologna, Prato eller Parma og er vanlig, det kan hende du vil rekke å snike deg ut av stasjonen for en espresso på piazzaen.

Generelt sett er de regionale togene komfortable men ikke de beste. De har ok vinduer, aircondition (virker stort sett) og romslige seter med god nok benplass. Selv om de ikke er av de raskeste er det likevel sjarmen som gjelder. Hvor togene stopper langs veien vil variere avhengig av hvilken forbindelse du velger. Vi anbefaler å søke de opp på forhånd på 12Go.co slik at du kan få en idé av hvilke byer du vil reise gjennom på veien.

Milano til Firenze med buss

Milano til Firenze med buss
Flixbussen har ikke helt samme komfort nivå som de raske togene, men de tilbyr likevel aircondition og WiFi ombord. © Julia Kuznetsova / Shutterstock.com

Tid – 4 timer+
Pris – 85 kr+
Komfort – 3/5

Det er ingen tvil om at bussen mellom Milano og Firenze er et budsjettvennlig alternativ. Med de kjente operatørene som Flixbus vil prisene starte på kun 80 kr per person, som er en brøkdel av hva det koster for hurtigtoget sør-øst mot renessansebyens hjem. Selvsagt betyr det at det er noen ulemper som tiden det vil ta å reise dit, det kan typisk være mellom 4 til 4,5 timer. Busser har ikke akkurat samme komfortnivå, men tilbyr likevel aircondition og WiFi ombord og det er jo slett ikke verst.

Med en busstur vil reisen ta lenger tid, men du vil ha penger til overs for herlig gelato på Ponte Vecchio.

En god idé er å søke opp billetter tidlig ved å bruke 12Go.co. Det er fler busstilbud enn du kan telle fjelltopper på Dolomittene! Det er best å velge de som tar deg direkte dit uten noen bytter. Ellers kan det hende det vil ta deg så lang tid som 11 timer på busser som kjører gjennom Alpene og over til den italienske kysten før det bærer ned mot Firenze.

Det er viktig å sjekke i begge byer hvor busstasjonene ligger. Om du for eksempel tar Flixbus (den mest populære operatøren), vil du ha mulighet til å starte turen ved Lumpugnano vest i Milano, eller ved San Donato M3 ved sør-øst siden. De beste ankomst stasjonene i Firenze er Piazzale Montelungo, kun et steinkast unna grensen til gamlebyen. Dessverre er endestoppet til de fleste bussene Villa Constanza som ligger lenger unna.  

Milano til Firenze med bil

Milano til Firenze med bil

Tid – 3t 40 min
Pris – Fra 470 kr per dag for billeie, og 200 kr for bompenger
Komfort – 4/5

For bilister som tar turen mellom Milano og Firenze er det veldig enkelt å forstå kjøreretningen. Følg hovedmotorveien A1 (E35) og følg den hele veien fra den ene byen til den andre. Heldigvis er det en av de best vedlikeholdte og raskeste veiene i hele Italia. Det er mange rasteplasser langs veien og den er godt merket, som gjør kjøringen enkel og oversiktlig ved krysset i Bologna. Du må betale bompenger som kan komme opp til 20 EUR (200 kr) for hele kjøreturen.  

Milano til Firenze med bil
En vei som svinger seg i de avsidedsliggende Apuan Alpene.

Om du ikke har din egen bil enda, kan RentalCars.com hjelpe deg med det. Det er enkelt å søke opp tilbud fra velkjente operatører som Budget, Goldcar og Avis. En dagsleie for bil vil ligge på omkring 470-670 kr, for en standard tredørs bil, og det kan hende at du må betale noe for å levere bilen i en annen by enn der du hentet den. Likevel vil det gi deg stor frihet til å utforske Italia i ditt eget tempo. På veien mellom disse herlige byene vil du ha mulighet til å stoppe innom noen fantastiske severdigheter, enten du er fristet til å se de ville Apuan Alpene eller dra innom en balsamico smaking i Modena.  

Modena
Vakkert landskap med høyballer foran middelalder landsbyen Castelvetro di Modena.

Du kan smelle inn turen sør-øst for Milano til Firenze på under to timer om du vil. Eller så kan du ta det med ro å nyte den italienske landsbygda om du vil. Uansett hvordan du velger å ta deg dit, er denne verdenskjente destinasjonen en kunstfylt og super romantisk by. Fantastisk! 


Milano til Firenze Vanlige spørsmål (FAQ)

Hva er den billigste måten å reise fra Milano til Firenze på?

Bussen topper listen prismessig, når det gjelder å planlegge mulige reise-alternativ fra Milano til Firenze. Det blir virkelig sparsomt når billetten starter på kun 80 kr per person, hver vei. Der er kun en brøkdel av hurtigtog reisen, selv om du booker de tidlig ved å bruke 12Go.co.

Hva er den raskeste måten å reise fra Milano til Firenze på?

Hurtigtoget lever opp til navnet deres på linjen fra Milano til Firenze. De drar fra bysentrum til bysentrum på så lite som 1t40min, som betyr at du vil komme opp i en fart på 300 km/t. Vi anbefaler å booke tidlig ved å bruke 12Go.co, reservasjon er nødvendig og billettene kan fort bli utsolgt.

Hva er den beste måten å reise fra Milano til Firenze på?

Hurtigtoget er en skikkelig opplevelse. De er av de raskeste togene i Europa, med et stilig interiør som inkluderer serveringsvogn med mat og italienske viner. I tillegg kan du få en god deal på billetten rundt 330 kr per person, om du booker lenge før du ankommer Italia ved å bruke 12Go.co. Du bruker også bare 1t40 min på å fullføre turen!

Hvor mye koster en togbillett fra Milano til Firenze?

Kostnaden av en togbillett fra Milano til Firenze varierer, i allefall på hurtigtog tilbudet. De starter på omkring 330 kr per person, selvom det er mulig at det vil øke til det dobbelte eller mer om du lar det vente med å booke senere. Regionaltog tilbudet har en annen prismodell, de vil alltid koste 250 kr, selv om du booker den samme dag som du reiser.

Går det et hurtigtog fra Milano til Firenze?

Ja, hurtigtogruten fra Milano til Firenzes er faktisk den som er mest brukt i landet. Det tar deg rett sørøst over gjennom Bologna på komfortable moderne tog som driftes av Italo eller Trenitalia.

Hvor lang tid tar togturen fra Milano til Firenze?

Tiden det vil ta på toget mellom Milano og Firenze avhenger av hvilket tog du vil reise med. Book det raskeste Italo eller Trenitalia toget og turen vil være gjennomført på under to timer. Spar noen penger og ta i bruk den regionale toglinjen og det kan ta alt mellom tre til fem timer, kanskje mer. Ulike forbindelser gir ulike reisetider.  

Er det bedre å fly fra Milano til Firenze enn å ta toget?

Gitt at det ikke er noe direktefly fra Milano til Firenze, er det best å stole på toget. Selv om det fantes en flyforbindelse er det ikke så sansynlig at det ville slått de 1t40min som er den totale reisetiden med hurtigtoget. Italo og Frecce togene som kan by på denne turen med sine komfortable seter, spisevogn og ikke minst blir det et Iavere CO2-utslipp!

Hvor nyttig var dette innlegget?

Klikk på en stjerne for å vurdere!

Gjennomsnittlig vurdering: / 5. Antall stemmer: