Hvordan reise fra Venezia til Firenze

Hvordan reise fra Venezia til Firenze

Når du er ferdig med de romantiske gondol-turene oppover Grand Canal, selfier ved St.Mark basilikaen og har fortært smakfulle frutti di mare pasta, hvorfor ikke ta turen mot Firenze. Det er en naturlig fortsettelse for de som elsker massevis av kulturrike opplevelser på reisen gjennom Italia.

Det ligger litt over 190 km sør-vest, den bungner av skjønne samlinger ved Ufizzi galleriet, de pastellfergede smykkebutikkene i Ponte Vecchio og den en av de vakreste Duomone i landet. Heldigvis vil reisen være veldig enkel å gjennomføre, med enten hurtigtog, rimelige busser, og gode motorveier som forbinder disse ikoniske byene.

TransportTidPrisBilletter
Venezia til Firenze med hurtigtog2 t210 krBook Online
Venezia til Firenze med vanlig tog3.5 t230 krBook Online
Venezia til Firenze med buss4 t100 krBook Online
Venezia til Firenze med bil3 t480 krBook Online

Venezia til Firenze med hurtigtog

Venezia til Firenze med hurtigtog
Italos EVO tog gtil venstre og Trenitalias Frecciarossa tog til høyret, Santa Lucia stasjon i Venezia © bellena / Shutterstock.com

Tid – Rundt 2 timer
Pris – 210 kr
Komfort – 5/5

Spør en hvilken som helst lokal italiener og han vil anbefale deg å reise i stil med hurtigtoget. Det er avganger mellom byene over 15 ganger per dag, det tar så lite som 1t50min. Det er også en ganske smidig reise, fordi du vil reise med en av de moderne EVO togene eller LeFrecce tog som kan komme opp i en fart på 300 km/t, interiøret er romslig med stabilt aircondition, samtidig får du en rekke ulike klasser å velge mellom.   

Andre klasse (standard) seter på et Frecciarossa-tog
Andre klasse (standard) seter ombord i et av Trenitalia’s Frecciarossa tog © Giovanni G / Shutterstock.com

Sett deg til rette og nyt reisen gjennom det vakre Emilia-Romagna og Toscana på veien fra Venezia til Firenze med hurtigtog.

Selve reisen starter ved Santa Lucia stasjon i Venezia, det er perfekt om du vil dra fra det historiske sentrum av nært Grand Canal eller fra Mestre stasjon på fastlandet. Etter det vil du reise gjennom hjertet av regionen Emilia-Romagna, der hveteåkre og sjarmrende gårder ruller forbi. Det vakreste landskapet du får er utvilsomt på strekken fra Apenninene inn til Toscana, du vil oppdage bortgjemte daler i fjellene, reise forbi vinrgårder og gjennom lange tuneller. Ankomsten er ved Firenze Santa Maria Novella stasjon, som er en kort gåtur fra de historiske severdighetene ved Piazza delta Republica i Firenzes gamleby.

Italo smart class
Smart klassen er de billigste setene på Italos EVO tog © Sorbis / Shutterstock.com

Du har to tog operatører å velge mellom om du vil ta hurtigtoget. Det er Trenitalia, som er et statseid selskap. De har en hel del avganger og drifter Frecciarossa togene der du får servering ombord med god kvalitet. Det andre er Italo som heter EVO, de er like raske men kan koste en del mer. For å nevne prisen ligger startprisen på rundt 200 kr, men det kan fort bli mye mer om du kjøper billett på avreisedagen. Heldigvis er det lett å skaffe billetter før du kommer deg til Italia. Det er bare å sjekke ut 12Go.co og sette igang et søk.   

Venezia til Firenze med vanlig tog

Venezia til Firenze med vanlig tog
Å ta det regionale toget til Firenze vil ta minst to timer mer enn hurtigtoget og inkluderer mange stopp © EQRoy / Shutterstock.com

Tid – 3.5 til 5.5 timer
Pris – Rundt 230 kr
Komfort – 3/5

Det går også regionale tog som kan ta deg fra Adriaterhavet til de storartede kirke-kupplene i Firenze. De er ikke like raske som Le Frecce og EVO togene, men de bruker mellom 3,5 og 5,5 timer og vil definitivt koste mindre enn de fleste billetter du kjøper i siste liten med hurtigtogene. Det er det perfekte valget om du ikke har klart å booke tilbuds billetter på forhånd via 12Go.co.

De regionale togene bruker lenger tid gjennom Italia, men du vil få med deg mange flotte byer på vei fra Venezia til Firenze.

Den andre fordelen med de regionale togene er at du får mulighet til å se litt mer av Italia langs veien. De vil ta deg gjennom noen byer langs veien, det er vanligvis mellom to eller fire stopp langs veien. I tillegg kan ikke regionaltog billetter bookes sammen, men separat, slik at du kan tillate noen timer i mellom for å stoppe i de nevnte byene for en espresso på piazzan. Vi anbefaler en rusletur langs de røde mursteins gatene i Bologna og en pause i hjertet av atmosfæriske Prato.

Venezia til Firenze med vanlig tog
Når du tar de regionale togene, må du bytte tog ved Bologna Centrale.

Det fine med prisen på de vanlige togene er at de er stabile. Du vil alltid betale det samme for et sete, vanligvis mellom 230-320 kr uansett om du booker samme dag eller tre måneder før du reiser. Komfortmessig er togvognene fine, men ikke av beste standard. De har bord og to-seter ordning, air-condition og brede vinduer for å nyte utsikten.

Venezia til Firenze med buss

Venezia til Firenze med buss
Flixbus har vanligvis de mest moderne bussene og billigste billettene © dvoevnore / Shutterstock.com

Tid – 4 til 5.5 timer
Pris – 100 kr+
Komfort – 3/5

Om du reiser på et stramt budsjett gjennom Italia er det ingen bedre måte enn å reise fra by til by enn med buss. Du kan finne billetter som koster så lite som 100 kr på forhånd om du søker de opp på 12Go.co. De er bruker også ganske kort tid, 3,75 timer fra A til B, som regel uten noen bytter. Ikke verst hva?

Busser er en perfekt måte å spare litt ekstra på, for å nyte gelato i Firenze, når du kan få billetter til så lite som 100 kr.

Busser på vei til Firenze har avgang fra den store Tronchetto stasjon, helt vest i byen ved gamlebyen i Venezia. De vil også stoppe ved Viale Stazione i Mestre før de legger ut på motorveien sørvestover, mens de andre drar fra Marco Polo flyplass. Piazzale Montelungo er destinasjonen. Det ligger veldig sentralt rett ved Santa Maria Novella Stasjon, innen gå-avstand til den storartede Duomo og Arno elven.

Bussser har kanskje ikke samme komfortnivå som Frecce togene, men de er ikke av den verste sorten. De har tilbakelenende seter og aircondition hele veien gjennom, sammen med toalett ombord, i tillegg til WiFi forbindelse. Når du booker se etter de velkjente operatørene som Flixbus, som vanligvis stiller opp med de mest moderne bussene og billigste billettene.

Venezia til Firenze med bil

Venezia til Firenze med bil
Retning Firenze, som skiltet på den italienske veien indikerer langs motorvei E35.

Tid – Rundt 3 timer
Pris – 480 kr per dag (for bil leie)
Komfort – 4/5

Det er mye som kan sies om å ta det langsomt på vei til fra Venezia til Firenze. Du vil krysse nordvest Italia på kjøreturen, som betyr at du vil kunne se en hel masse steder underveis. Å ta den raskeste veien med bilen, vil ta deg gjennom fascinerende Bologna, landets kulinariske hovedstad og med UNESCO bevart arkitektur. Alternativt kan du sneie Adriaterhavet kysten for oppleve de grønne våtmarkene langs Po elven eller dra til strendene rundt Ravenna. Ellers er det en annen vei via vakre Verona og Gardasjøen.

Billeie er valget for de reisende som ser etter et ekte italiensk eventyr, med serverdigheter og kanskje et stopp ved sjøen.

Selvsagt vil du måtte regne med å legge inn noe ekstra tid for å se alt dette, selv om reisen kan fullføres på kun litt under tre timer om du kjører uavbrutt. Det er bare å ta A13 sørover og så bytte til E35 for den fantastisk flotte kjøreturen gjennom Apennine fjellene for å gjøre det raskest mulig. Veiene i Italia er av generelt høy kvalitet, spesielt motorveien du kan ta mellom Venezia og Firenze.

Bologna City
Bologna ligger halvveis mellom Venezia og Firenze

De som ønsker å leie bil kan enkelt få til å leie fra RentalCars.com. Der du får tilbud fra velkjente operatører som Sixt og Locauto som er omtrent per dag (selv om det som regel er tillegg for enveis reise.) Husk å finn ut hvor du vil plukke opp og levere bilen. Det mest vanlige er ved flyplassen i begge byer, men det er også mulig å organisere de fra Mestre togstasjon og Piazzale Roma.


Bytt ut de svingete kanalene og Prosecco for slanke cypresser og de fruktige vinene i Toscana ved å reise fra Venezia til Firenze. Det er en reise som kan fullføres på ulike vis, og de lover å by på de beste severdigheter i Italia.


Venezia til Firenze Vanlige spørsmål (FAQ)

Hva er den billigste måten å reise fra Venezia til Firenze på?

Bussen er nok den mest lommebokvennlige ruten fra kanalbyen til der Michelangelos David befinner seg. Turen er ikke av den korteste, den tar omkring fire timer fra start til slutt, men vil garantere at du er i Firenze med noen ekstra Euro i lomma. Det er fordi billettene starter på rimelige 100 kr per person når du booker de i forveien på 12Go.co.

Hva er den raskeste måten å reise fra Venezia til Firenze på?

Togene blir den raskeste måten du vil kunne reise dit på, med en gjennomsnitts reisetid på to timer. Det er faktisk det raskeste på denne ruten (hurtigtoget Frecciarossa) som kun bruker 1t53min totalt, som betyr at du kan forlate Venezia i en fei og komme frem til Firenzes historiske sentrum før kafeen åpner om morgenen. Herlig.

Hva er den beste måten å reise fra Venezia til Firenze på?

Hurtigtoget kan skille seg ut som den beste måten å reise fra Venezia til Firenze på. De kan fullføre turen raskere enn andre fremkomstmidler. De koster ikke for mye om du booker god tid i forveien via 12Go.co. De er jo også komfortable, book en billett da vel.

Hvor mye koster en togbillett fra Venezia til Firenze?

Det du vil betale for en togtur fra Venezia til Firenze vil avhenge av når du booker. Om du sjekker det ut skikkelig tidlig, mellom 60-90 dager i forkant av reisen, da kan det hende du kan skaffe billetter til så lite som 200 kr ombord på hurtigtogene Italo eller Trenitalia. Om du venter til senere kan det koste mye mer. Det regionale toget koster rundt 230 kr, selv om reisen vil ta minst dobbel så lang tid.

Går det et hurtigtog fra Venezia til Firenze?

Ja. Det er den mest populære måten å reise mellom disse to legendariske byene på. De drar fra Santa Lucia stajson opp til 17 ganger hver dag, med avganger hver 1,5 time. To selskap opererer med togsett på denne ruten, Italo og Trenitalia. Begge krever at du booker billett på forhånd og prisen vil stige jo nærmere avreisedato du kommer, så det er lurt å booke et sete på forhånd ved å bruke 12Go.co.

Er togturen fra Venezia til Firenze vakker?

Det er garantert en trivelig reise med vakre utsikter. Reisen tar deg gjennom hjertet av regionen Emilia-Romagna. Som er regnet for å være Italias brødkurv, takket være det rustikke gårdslandskapet som ruller forbi så langet øyet kan se. Mot slutten, vil turen ta deg gjennom en del tuneller i den ville naturen i fjellkjeden Apenninene.

Hvor lang er bussturen fra Venezia til Firenze?

Det er ikke så langt. Selve avstanden er 250 km på de relativt gode italienske motorveiene. Når det kommer til tid, vil det ta omkring fire eller fem timer. Det inkluderer vanlige stopp i byer som Bologna som de fleste busser vil gjøre langs veien.    

Hvor nyttig var dette innlegget?

Klikk på en stjerne for å vurdere!

Gjennomsnittlig vurdering: / 5. Antall stemmer: