Hvordan reise fra London til Paris

Hvordan reise fra London til Paris

London og Paris er to av klassikerne av de Europeiske hovedstadene i vest Europa. En av de vokser ut fra der Thames elven slanger seg forbi mystiske Tower of London, hele veien til de gotiske palassene i Westminster. Den andre er kronet med det industrielle landemerket Eiffel tårnet, kaféer og en haug med kunst og kulturskatter ved blant annet Louvre museet.

I disse dager bør det å reise fra den ene til den andre være veldig enkelt. Du kan til og med hoppe på toget i London og gå ut av Gare du Nord i Paris på under 2,5 timer. Turens avstand er litt over 341 km i en rett linje, med det sørlige England og den engelske kanal å krysse langs veien.

TransportTidPrisBilletter
London til Paris med tog2.5 t470 krBook Online
London til Paris med fly1.5 t270 krBook Online
London til Paris med buss8 t130 krBook Online
London til Paris med bil7 t870 kr

London til Paris med tog

London til Paris med tog
Eurostar tilbyr tog fra London til Paris nesten hver time © TungCheung / Shutterstock.com

Tid – 2.5 timer+
Pris – 470 kr+
Komfort – 5/5

Takket være skikkelig godt ingeniørarbeid som er gjort med Channel Tunnel, har det vært mulig å dra fra London til Paris med direktetog siden 1994. Siden 2007 fullføres turen ombord på Eurostar hurtigtog, som kan ta deg fra Big Ben til Eiffeltårnet på bare litt over to timer.

Det er så mange som 15 avganger hver dag, med det tidligste alternativet som ruller ut fra storbyen før kl 6, den er stort sett for pendlere. Etter det er det typisk avganger neste hver time, unntatt på Julaften, når togene står stille. Store London St Pancras er stasjonen for avreise, den er koblet til Kings Cross undergrunn, og er lett tilgjengelig fra alle kanter av den engelske hovedstaden.

Standard seter ombord på Eurostar tog
Standard seter ombord på Eurostar tog

Togene er raske, pålitelige og komfortable og tar deg i en fei gjennom Channel Tunnel på vei til Paris.

En av gledene ved å reise fra London til Paris med tog er at dette er et av de raskeste i Europa. Du vil komme opp i en fart på 300 km/t på landeveisdelen av ruten. Du vil se de grønne åsene i Kent svisje forbi først. Så er det inn i Channel Tunnel for en 20 minutters kryssning fra Dover til Calais. På den franske siden går turen direkte sørøstover til Lille og så sør til Paris, forbi åkre i Hauts de France samt de vakre dalførene med elver i Val d’Oise.

I tillegg til å være rask og komfortabel er Eurostar toget nå sammen med de mest prisgunstige transportmidlene på vei til Paris. Men for å skaffe deg de beste tilbudene, må du booke tidlig ved å bruke 12Go.co. Billetter kjøpt i forkant vil ligge på rundt 490 kr én vei. Det er sammenlignet opp mot 1200 kr, som er fullpris på seter nærmere avreisedato.

London til Paris med fly

London til Paris med fly
Air France tilbyr de mest komfortable flyvningene på vei til Charles De Gaulle flyplass © EQRoy / Shutterstock.com

Tid – 1 til 1.5 timer (kun fly)
Pris – 270 kr
Komfort – 4/5

Det finnes flere flyavganger fra London til den Franske hovedstaden enn nybakte baguetter i alle de Parisiske bakeriene – okay kanskje ikke så mange. Men likevel det er mange. Omkring ti fly tar av fra rullebanen ved de største flyplassene. De bruker mellom 1t15m og 1t30m i luften før de typisk lander på Paris-Charles De Gaulle, som er den største og travleste flyplassen i landet.

En rekke selskap tar denne ruten. De billigste billetene er med lavprisfly som easyJet og Vueling, men du kan også sette opp prisen noen hakk og ta et premium fly som Air France ellet British Airkways. De kan ha gode dealer på innsjekket bagasje og seter med større benplass, som kanskje sparer inn på prisen på et fly om du har med deg ekstra baggasje.

De fleste flyene fra London vil ta deg til Charles De Gaulle, i Roissy omkring 30 minutter fra hjertet av Paris.

Bortsett fra hvilket flyselskap du velger er det viktig å beregne hvilken flyplass du vil reise fra, kanskje ut fra Heathrow eller Gatwick som er større, samt bedre forbundet til sentrum. Eller du kan dra fra Southend Airport eller Stansted, som vanligvis er der lavprisselskap holder til, de tar det over én time å reise til fra Victoria Station.

Å booke tidlig er lurt om du ikke vil gå glipp av gode tilbud mellom London og Paris. Prisene blir høyere jo nærmere du kommer avreisedato. Bruk reiseplanleggeren 12Go for å få tak i dine seter 90 dager før avreise og du vil da finne de laveste prisene, på omkring 280 kr uten bagasje er brukbart.

London til Paris med buss

London til Paris med buss
Om du har tid til overs kan du reise med bus, det blir desidert rimeligst © Kavalenkau / Shutterstock.com

Tid – 8 til 10 timer
Pris – 130 kr
Komfort – 3/5

Med billetter som starter på lommebokvennlige 140 kr hver vei, er det liten tvil om at bussen mellom London og Paris er den billigste måten å reise på. Men det er ikke helt uten kompromisser, reisen kan bli så lang som 10 timer. Og det blir mindre benplass og færre goder enn på flyet og togene. Ikke forvent at Wifi koblingen virker hele tiden, og husk å få sitteplass på det beste setet når du stiger ombord i byen.

Hvem kan vel avslå et tilbud på 140 kr over kanalen til Lysenes by. Avgangen fra London går sørover til Dover for siden å komme til Eurotunnel der kjøres det inn på toget eller den vanlige ferjen. De tar omkring 0,5 til 1,5 timer før de når Frankrike. Så bærer det sørover mot den fine middelalder-byen Arras, og videre på motorvei A1 mot hovedstaden. Alt dette fullføres på en strekke med en avstand på 470 km.

Busser fra London til Paris drar fra Victoria og kan ta alt mellom 8 og 10 timer.

De fleste bussene som drar fra London til Paris har avgang fra Victoria Station. Finn den rett ved veien når du kommer opp fra undergrunns-holdeplassen Victoria, klemt mellom det fancy strøket Chelsea og Pimlico. Selskaper som Megabus og Eurolines er blant de mest populære navnene som tilbyr denne ruten. For å spare penger vær sikker på å søke og booke dem eller andre i forkant ved å bruke 12Go.co.

London til Paris med bil

London til Paris med bil
Transmanche Ferries forbinder Newhaven i Storbritannia til den Franske havnen i Dieppe © Maloff / Shutterstock.com

Tid – 7 timer+
Pris – 870 kr+
Komfort – 4/5

Takket være mengden bilferjer og Eurostar toget for kjøretøy, er det mulig å starte motoren og rette nesen mot Paris på en roadtrip. Totalt vil det kanksje bli en tur på rundt fem eller seks timer bak rattet. Men det inkluderer ikke kryssningen over den engelske kanalen, som vanligvis legger til rundt én time ekstra.

Paris kan lett være tilgjengelig via vei og ferje eller tog fra London, det er en rute som er verdt å vurdere men den tar noe lenger tid.

De eventyrlystne er de som normalt sett vil velge å fylle tanken og legge ut på en slik reise. Hopp over veien til Calais, og dra mot Newhaven til Dieppe (340 kr) istedet, en by ved de forblåste Normandie strender som er våket over av 1500-talls slott. Du kan også droppe innom Arras for å oppleve UNESCO bevart arkitektur, eller gamle Rouen som er kjent for sine ornamenterte gotiske kirker.

Når det gjelder kostnader vil du finne priser i området mellom 900-1200 kr for turen. Men husk at det er for hele bilen. Du får friheten til å stoppe der du ønsker, og kan pakke med deg hele familien om du vil ta de med på utflukten. Men vær oppmerksom på at Paris er kjent for mye trafikk, og husk å bytte side på veien når du kjører inn i Frankrike!


Loire dalen viner og smaksrike blåmuggoster, tårnene i Notre Dame, den romantiske Sacre Coeur, det klassiske Eiffel tårnet og det kulturtunge Louvre. Det er så mye som venter deg i Paris. Planlegg og book turen din nå ved å bruke de ovennevnte reisetipsene.


London til Paris Vanlige spørsmål (FAQ)

Hva er den billigste måten å dra fra London til Paris på?

Bussene Megabus og Eurolines er de billigste selskapene når det kommer til kostnad. De tilbyr turer over til Lysenes by for så lite som 140 kr hver vei. Utrolig nok inkluderer de prisene ferjekryssningen, så du ikke trenger å bekymre deg for ekstra utgifter på vei fra England til Frankrike. Å sjekke ut billettpriser på 12Go.co er på langt nær den beste måten å finne gode tilbud på.

Hva er den raskeste måten å dra fra London til Paris på?

Å suse fra London til Paris med en fart på 300 km/t i et Eurostar star tog er det raskeste. Det slår til og med reisen via fly over til Charles De Gaulle, fordi du slipper å komme tidligere for sjekke inn bagasjen, og du blir fraktet rett til Gare du Nord i hjertet av den franske hovedstaden.

Hvor mye koster toget fra London til Paris?

Sjekk ut 12Go.co så tidlig som mulig for å få togbilletter fra London til Paris om du vil skaffe deg et godt tilbud. Dynamisk prising på ruten betyr at du kan betale så lite som 500 kr for forhåndskjøpte billetter, men de kan stige opp til 1200 kr for siste liten billetter. Dette blir en hel del baguetter og rødvin folkens!

Hvor lang tid tar togturen fra London til Paris?

Kun over to timer er tiden det tar å dra fra London til Paris på et tog nå for tiden. Det er nesten raskere enn flyene, men uten noe behov for å reise til flyplassen og rekke transport dit. Det hele gjør det til en attraktiv reise, men husk å book billettene tidlig på 12Go.co.

Er det billigere å ta et fly eller ta toget fra London til Paris?

Det kommer an på hvordan dealer du kan grave frem! Vi anbefaler å gjøre et søk på 12Go.co. Jo tidligere du booker billettene online, jo bedre priser får du, så lite som 490 kr for toget og 320 kr for en flyreise, men forvent at disse prisene vil kunne bli skyhøye når du nærmer deg avreisedato.

Hvor mye koster en flybillett fra London til Paris?

Kostnaden for flyvninger mellom London og Paris starter på rundt 270 kr og kan komme opp til 1400 kr. De billigste du får er vanligvis med lavprisflyselskap som easyJet, som flyr ut fra flyplasser som Southend eller Stanstead. De dyreste setene betyr best service med British Airways som typisk drar fra Gatwick eller Heathrow.

Hvor mye koster buss fra London til Paris?

Om du ser etter å ha mer til overs av budsjettet ditt til rødvin ved Canal Saint Martin, er bussen fremkomstmiddelet du bør velge fra London til Paris. De kan koste så lite som 140 kr. Men det vanlige å betale er i gjennomsnitt 230-320 kr for en billett. Det er likevel da en god del mindre enn for fly eller tog, så start et søk på 12Go.co da vel!

Hvor nyttig var dette innlegget?

Klikk på en stjerne for å vurdere!

Gjennomsnittlig vurdering: / 5. Antall stemmer: