Hvordan reise fra Edinburg til London

Hvordan reise fra Edinburg til London

Om du har fått nok av å spise haggis, sightse i middelalderbyen og nippe til whisky i smaskbarene i den skotske hovedstaden. Hvis neste på lista er Londons knasende fish&chips og det ikoniske klokketårnet Big Ben, da er det denne guiden du er ute etter. Her finner du info om alle måtene du kan reise fre den ene byen til den andre.

Den går igjennom langdistanse tog-rutene sørover til den engelske hovedstaden, og avslører hvor mye du kan forvente å betale for en flyvning. Du får også en idé om hvor lang tid hvert fremkomstmiddel bruker på å dekke de 535 km i en rett linje – nedover storbritannias ryggrad.

TransportTidPrisBilletter
Edinburgh til London med fly1.5 t350 krBook Online
Edinburgh til London med tog4.5 t290 krBook Online
Edinburgh til London med nattog7.5 t580 krBook Online
Edinburgh til London med buss11 t130 krBook Online
Edinburgh til London med bil7 t1700 kr

Edinburgh til London med fly

Edinburgh til London med fly
Boarding av et easyJet fly ved Edinburgh Airport © Janusz Baczynski / Shutterstock.com

Tid – 1.5 time
Pris – 350 kr+
Komfort – 5/5

Glem å reise med toget «the Flying Scotsman», det er flyet som gjelder når du vil reise hurtigst mulig. Ja, å fly ut fra Edinburgh til London er den raskeste måten å fullføre reisen på. Forvent flytider på omkring 1,5 timer hver vei, som til sammen blir rundt tre til fire timer om du teller med reisen til og fra flyplass terminalen, innsjekk av bagasjen og kø ved avgangshallen.

Heldigvis er det mange ulike fly du kan velge mellom. Det er faktisk hele 30 ulike tilbud som drar fra den skotske hovedstaden til den engelske. De er typisk delt mellom to selskap, Englands British Airways og budsjett vennlige easyJet. Den første er som regel noe dyrere, men kan noen ganger tilby priser som kan være lommebokvennlige også.

Et fly fra Edinburgh til London er det raskeste og sikreste valget for å reise fra hovedstad til hovedstad, på kun få timer.

British Airways drifter flesteparten av flyforbindelsene og drar til de større flyplassene Heathrow og Gatwick. De drar også til pendler-favoritten London City Airport, som ligger midt i smørøyet til bank og business kvarteret Canary Wharf. EasyJet derimot har flyvninger som drar midt på dagen til sent på kvelden, og lander på Luton, lavprisflyselskap delen av Stanstead og London Gatwick.

Edinburgh til London med fly
London City Airport ligger kun rundt 9.6 km fra London sentrum © JMAV / Shutterstock.com

En ting å huske om du planlegger å fly over Penninene ned til London fra Scotland er å booke på forhånd. Det er trikset for å få tak i billettene som er best priset, de er vanligvis tilgjengelige og kan bookes online på 12Go.co rundt 60 til 90 dager før take-off. Vær klar for å legge ut litt ekstra om du vil ha med innsjekket bagasje, både British Airways og easyJet tar et tillegg for det.

Edinburgh til London med tog

Edinburgh til London med tog
LNER Azuma toget © Serge Cornu / Shutterstock.com

Tid – 4 t 20 min
Pris – 290 kr+
Komfort – 4/5

Det er vanligvis et tog som drar fra platformene ved Edinburgh Waverley Station hver halvtime. Noen vil ta deg til London Euston på West Coast Main Line. LNER på East Coast Main Line bør du heller vente på, de tilbyr virkelig raske turer nesten med en hel times forskjell, med færre stopp langs veien og den vil ta deg til travle Kings Cross Station i hjertet av den engelske hovedstaden.

LNER togene er moderne Azuma modeller. De har en romslig førsteklasse med to og en seters rader som er polstrede, andre klasse er også komfortabel. Begge vogner har tilgang til spisevogn med bar som serverer mat og vin ombord, med første mann til mølla prinsipp. WiFi, aircondition og stikkontakter er standard på hele toget.

Northumberland
Northumberland er en selvstendig enhet og et historisk fylke i Nord Øst England

Togene ruller gjennom et helt spekter av engelsk og skotsk landsbygd over fire timer, som inkluderer kyst og åkre.

Selve turen tilbyr noen vidunderlige perler. Følg med mens du reiser sørover langs kysten der bølgene kræsjer mot land ved Northumberland, du kan få øye på slott og kloster-ruiner. Deretter vil du kunne få et glimt av Angel of the North statuen som suser forbi ved innspurten til Newcastle. Så er det videre til de vidstrakte åkrene i County Durham og de vakre gårdene i Cambridgeshire når toget nærmer seg London.

Som vanlig er det viktig å booke togbilletter for Edinburgh-London forbindelsen så tidlig som mulig. For å gjøre det enkelt må du vite at forskjellen mellom forhåndsbestilte og «siste-liten» billetter kan bli astronomisk. Sjekk ut 12Go.co minst 90 dager før du stiger ombord for kanskje å få fatt på kjempetilbud som turer for 260-350 kr.

Edinburgh til London med nattog

Edinburgh til London med nattog
En Caledonian Double og et Classic Room ombord på Caledonian Sleeper © Peter Mugridge

Tid – 7.5 timer
Pris – 580 kr for et sete, 800 kr+ for privat sovekupée
Komfort – 5/5

Det velkjente Caledonian Sleeper toget har driftet forbindelsen mellom Edinburgh og London siden midten av 1990-tallet. De kan skilte med fem vogner med dobbeltsenger, vognene ble oppgradert med vasker på rommet og mer dempet belysning i 2019, det gav nytt liv til toget. I dag kan det bookes, og det vil ta deg hele veien fra Edinburgh til Euston Station, eller helt til storbyen, med alternativer som går igjennom Edinburgh fra Great Glen av Fort William og til og med hovedstaden av Highlands i Inverness.

Med forhåndsbookede billetter som er tilgjengelig for 800 kr per rom, er ikke sovekupéene rimelige. Men de vil ta deg til London med utsøkt komfort. Togturen er også kjent for at du vil få herlige landskapsutsikter. Du vil reise nedover West Coast Main Line som krysser det idylliske skotske lavlandet, før du snirkler deg mellom Lake District i Cumbria og Yorkshire Moors. Ulempen blir vel at nattoget drar fra Edinburgh kl 1:30, så det meste av dette går forbi i løpet av natten.

Edinburgh til London med buss

Edinburgh til London med buss
National Express Coach utenfor London © J_R Images / Shutterstock.com

Tid – 10 t 50 min
Pris – 130 kr+
Komfort – 3/5

National Express har så mange avganger som fire buser hver dag fra Edinburgh til London. Du vil kunne gå ombord på hovedbusstasjonen i Edinburgh i hjertet av byen. Du finner den med en kort gåtur fra Edinburgh Waverly på østkanten av New Town. Du ankommer til London Victoria Coach Station, som har gode forbindelser til London Underground via Victoria Station, en ti minutters gåtur fra der bussene kommer inn.

Disse tilbudene er satt opp slik at de fullfører reisen på under 11 timer. Det gjør dem mye langsommere enn tog og fly, og det er helt sikkert derfor mange busser kjører på natten. Men du vil definitivt betale en brøkdel av prisen. Bussturen kan faktisk koste så lite som 120 kr. Det bør da være noe ekstra igjen i reisebudsjettet ditt til chips og piknik i Hyde park.

Edinburgh til London med bil

Edinburgh til London med bil

Tid – 7 timer minst
Pris – 1700 kr (estimert bilutleie)
Komfort – 4/5

Det er et herlig England eventyr som står for tur om du velger å sette bagasjen bak i bilen og legge ut på motorveien sørover. Reisen fra Edinburgh til London krysser noen av de vakreste delene av landet, på mer enn 637 km fra «Firth and Forth» til storbyen.

Velg å ta kjøreturen selv og du vil se Nordsjøens strender, middelalder slott og historiske byer.

Du kan kjøre kontinuerlig å fullføre hele turen på kun syv timer, med noen forsinkelser rundt London om du ankommer i rushtiden. Men det vil være bortkastet, du kan faktisk gjøre det til en flere dagers tur. Noen mulige stoppe kan være skjønne Northumberland Coast AONB, der Whitby Abbey og mystiske Lindisfarne Castle som tårner i horisonten. Det er også de ville North York Moors og selve York som er rik på kulturminner, fullt av historier om vikinger og engelske konger.

Om du ikke har egen bil kan du vurdere å lelie en bil. Finn priser over på Rentalcars.com. Det vil nok bli noe omkring 1500 kr for 24 timer billeie, inkludert kostnaden på enveis-reise fra Edinburgh til London.


Edinburgh og London har hver sin unike karakter. Den ene kan du få smak av ekte Skotsk whisky og besøke gamle slott. I den andre kan du oppleve landemerket Big Ben og dra å se forestillinger på West End teateret. Men hvorfor ikke krysse av begge på lista? Å reise mellom dem bør være lekende lett med så utrolig mange måter å ta seg dit på.


Edinburgh til London Vanlige spørsmål (FAQ)

Hva er den billigste måten å reise fra Edinburgh til London på?

Bussen er det rimeligste alternativetfor å reise fra Edinburgh til London. Det er faktisk billigere enn å kjøre dit selv når du regner med gjennomsnitts kostnaden for drivstoff. Billetter på bussen med selskap som National Express starter på rundt 120 kr. Men det er lurt å booke i forkant ved å bruke 12Go.co for å sikre deg kjempetilbudene.

Hva er den raskeste måten å reise fra Edinburgh til London på?

Spenn deg fast og nyt flyvningen fra den skotske hovedstaden og du vil kunne tråkke på bakken i London kun 1,5 timer senere. Slevsagt er ikke det hele historien fordi du bør regne med tiden det tar å dra til og fra flyplassen. Ulempen? Tog er kanskje raskere, spesielt om du lander på Luton eller Stanstead, som er minst én time utenfor sentrale London.

Hvor lang tid tar toget fra Edinburgh til London?

Toget fra Edinburgh til London tar omtrent 4 t 20 min. Det krysser hele lengden av East Coast Main Line, fra Skottland til det sørlige England. Det er også et alternativ som tar omtrent 6 timer på West Coast Main Line. Det er mulig å sjekke alle ruter og tider ved å bruke søkeverktøyet på 12Go.co.

Hvor mye koster en togbillett fra Edinburgh til London?

De er rimeligere om du booker på forhånd. Du kan faktiske betale kun litt over 260 kr for et sete om du ordner deg billett mer enn 60 dager i forveien. Vi anbefaler å gjøre det på 12Go.co om du allerede vet reisedatoene dine, biletter i siste liten kan bli spesielt kostbare på over 1300 kr.

Finnes det et direkte tog fra Edinburgh til London?

Ja. Det er mange. Det er ikke noe behov for å bytte selv om du tar de mer langsomme togene til Euston Station eller de raske togene til King’s Cross. Vær sikker på å booke setene dine i god tid i forveien, og husk at prisene kryper oppover mot avreisedato. 12Go.co kan hjelpe deg med det!

Finnes det et hurtigtog fra Edinburgh til London?

Tog på linjene mellom Edinburgh og London har en maks hastighet på 200 km/t. Det gjør de relativt raske, men ikke det raskeste i Europa. Likevel kan de hjelpe deg med å dekke reisen på over 530 km, på kun fire timer. Slett ikke værst!

Er det bedre å fly fra Edinburgh til London eller ta toget?

Det er ikke så verst med togreisen. Reisetidene kan sammenlignes, det hender noen tog er raskere enn flyet. Det er også ekstra fordeler ved å reise med jernbanen. Du vil ha romslige vogner med aircondition, tilgang til restaurant ombord og noen helt fantatiske utsikter over det skotske og engelske landskapet underveis.

Hvor nyttig var dette innlegget?

Klikk på en stjerne for å vurdere!

Gjennomsnittlig vurdering: / 5. Antall stemmer: