Hvordan reise fra London til Manchester

Hvordan reise fra London til Manchester

Det er rundt 330 km fra den engelske hovedstaden til den uoffisielle hovedstden i nord, en rute som krysser hjertet av Storbritannia. Det betyr at du kan reise fra en livlig megaby der Big Ben og den ruvende The Shard holder vakt, hele veien til en stemningsfull by med et gammelt viktorianske industri-kvarter som er blitt transformert til hippe utelivs steder.

Du kan reise med tog, bil eller til og med fly, som betyr at du har plenty med avgangstider fra storbyen, fra tidlig på morgenen til sent på kvelden. La oss ta en kikk på de ulike måtene du kan komme deg frem dit, samt fordeler og ulemper.

TransportTidPrisBilletter
London til Manchester med tog2 t260 krBook Online
London til Manchester med fly1 t480 krBook Online
London til Manchester med buss4 t61 krBook Online
London til Manchester med bil4 t1100 kr

London til Manchester med tog

London til Manchester med tog
Avanti West Coast er selskapet som drifter togreiser fra London til Manchester © Alex Daniels / Shutterstock.com

Tid – 2 timer
Pris – 260 kr
Komfort – 5/5

Jernbanen som drar mellom London og Manchester er en av de travleste rutene i England. Den er for det meste for pendlere og turister som er uten etter å bytte ut Westminster for Northern Quarter. Fordelen? Forvent fler enn 80 avganger daglig. De starter så tidlig som 5:15 og går helt frem til omtrent midnatt. De mest travle periodene er midt på morgenen og midt på ettermiddagen, det er da billettprisene skyter i været og det kan bli et kappløp om å få tak på seter.

Togene mot Manchester drar London Euston i den store metropolen. Der er hovedterminalen for West Coast Line, praktisk nok plassert noen kvartal unna St Pancras Station og forbundet med Londons undergrunns-nettverk med Northern Line og Victoria Line. Etter at alle har steget ombord i toget, vil det kjøre forbi Home Counties og så Midlands, der den engelske landsbygda og et hav av skog ruller forbi. Litt over to timer senere ankommer du ved Manchester Picadilly.

Andre klasses seter på Pendolino tog
Andre klasses seter på et av Avanti West Coast’s tog

Rask og regelmessig, tog mellom London og Manchester kan også være atmosfærisk og moro, som tryller frem en følelse av viktoriansk epoke.

Tilbydere av ruten er for tiden drevet av Avanti West Coast. De tilbyr to sitteplass klasser: første og andre. Det kan være en heftig prisforskjell mellom de, men fordelen med å legge ut noe ekstra er at det inkluderer rask WiFi tilkobling, strømuttak ved setene og gratis kaffe eller te under reisen.

Generelt sett er togbilletter fra London til Manchester forbindelsen tilgjengelige for kjøp på 12Go.co omtrent tre måneder i forkant av avreisedato. Det vil være de billigste prisene du finner, som starter på kun 230 kr. Vi anbefaler å skaffe de så snart som mulig. Det er ikke lenge før lavpris setene selger ut og prisene skyter til værs, noen ganger til over 1400 kr eller mer.

London til Manchester med fly

London til Manchester med fly
Et British Airways fly venter ved Manchester International Airport © Jremes84 / Shutterstock.com

Tid – 1 time
Pris – 500-850 kr
Komfort – 4/5

British Airways drifter fortsatt direkte flyforbindelser mellom London og Manchester. Noen drar fra gigantiske Heathrow Airport ved sørvest siden av byen, men det er også en mulighet å ta av fra rullebanen som er mer sentral ved London City Airport. Forvent å finne omtrent fem avganger hver dag, med en av de som starter kl 6:45.

Selvom toget ofte er ganske raskt fra by til by, er flyet alikevel et hurtig alternativ å reise dit med. Totalt er reisen på omkring tre timer når du regner med tiden det tar å sjekke inn bagasje og overganger. I alle fall tar de deg alle til Manchester Airport, som er perfekt om du skal nordover og har overgang til et annet fly, eller om du har bestemt deg for å utforske områder som Peak District National Park eller den røffe kysten nord i Wales.

Fly er et godt alternativ for de som ønsker å utforske andre regioner i nord som Peak District til Yorkshire Dales

Ikke tro at du kan valse inn på terminalen og kjøpe en billett med et godt tilbud samme dag. De fleste prisene er vanligvis kolossalt høye da, i forhold til om du booker på forhånd. Vi anbefaler faktisk å ta en kikk på 12Go omtrent 90 dager før avgang, da er det vanlig å se seter på flyvninger som selges til 400-500 kr. Husk at de ikke inkluderer innsjekket bagasje med British Airways, så du må betale ekstra om du har bagasje på slep.

London til Manchester med buss

London til Manchester med buss
Bussturen tar dobbelt så lang tid som toget men det er mye rimeligere © J_R Images / Shutterstock.com

Tid – 4 til 5 timer
Pris – 61 kr+
Komfort – 3/5

Om du er villig til å ofre benplassen på toget og hurtigheten av et fly for å spare noen kroner til øl på puben i Manchesters Northern Quarter, da vil buss være noe for deg. Bussene drar fra Victoria Station omtrent ti ganger i løpet av dagen. De tar vanligvis 4,5 timer for å komme frem til den selvproklamerte hovedstaden i nord. Den vil stoppe ved Manchester Airport og Stockport langs veien.

Store selskap som du bør se etter inkluderer National Express og Megabus. Begge har moderne busser med aircondition og seter i par og toaletter ombord. Av de to er Express regnet som et bedre valg, selvom Megabus rutene ofte forblir rimelige lenger. Når det er snakk om priser, vær sikker på at du er tidlig ute med booking. Billettprisene stiger jo nærmere du kommer avreisedato. 12Go.co er det perfekte stedet for å søke opp og sammenligne priser og avgangstider, blandt de mange buss-tilbyderne som drar fra London.

London til Manchester med bil

London til Manchester med bil

Tid – 4 timer
Pris – 1100 kr, pluss drivstoff
Komfort – 4/5

Okay, så kjøreturen fra London til Manchester har nok mer enn flere fristelser som gjør at du kan gjennomføre turen på kun fire timer. Om du kan motstå fristelsen til å stoppe, og kjøre bånn gass (innenfor fartsgrensen selvsagt) er det mulig å legge ut på M40 eller M1. På den andre siden kan om du har tid til overs, kan du gjøre deg klar for naturskjønne Chiltern Hills, gåturer gjennom Oxfords middelalder sentrum, og rusle i de trekledte dalene i Cannock Chase underveis.

Gitt hastigheten på tog og mengden av flyforbindelser, blir det å kjøre fra London til Manchester gjort for eventyret i seg selv. Fristet? Du kan finne priser på leiebiler her på RentalCars.com, men forvent å betale noe omkring 1000 kr per dag, inludert kostnaden for å reise fra flyplassen i London til Manchester Airport.


Fra London til Manchester kan du ta et tog, hoppe på et fly eller kjøre dit på egenhånd. Reisen lover å bli en odyssée gjennom det vakre hjerte av Storbritannia, forbi daler, åser og skoger. Og endedestinasjonen? En gledesfylt by med barer og fascinerende industriell historie. Flotte greier!


London til Manchester Vanlige spørsmål (FAQ)

Hva er den billigste måten å dra fra London til Manchester?

Med bussreiser vil du definitivt spare mest. De kan koste kun noen kroner mer enn en pose med chips og en øl i en av Englands puber. Det betyr å betale rundt 50-130 kr kan være vanlig. For å skaffe deg de beste tilbudene sjekk ut 12Go.co god tid i forkant av reisen, og se etter lavprisselskap som Megabus.

Hva er den raskeste måten å reise fra London til Manchester på?

Du vil bli tilgitt for å tro at de kvikke en times flyvningene fra London til Manchester er det raskeste alternativet. Men legg til tiden det tar å nå flyplassen og dra fra terminalene til Manchester sentrum, og du vil se at det blir totalt tre eller fire timer. Det vil gjøre toget til det raskeste valget fordi det vil ta litt over to timer.

Hvor mye koster toget fra London til Manchester?

Det kommer an på hvor god du er på å planlegge reisen din på forhånd. Med «earlybird» booking får de beste tilbudene. Sjekk ut 12Go.co omtrent 12 uker før du hopper på toget i Euston og du vil finne priser på rundt 230 kr. Kjøp de senere og det kan hende du må betale 1400 kr eller mer.

Hvordan reise fra London til Manchester med tog?

Det er enkelt. Bruk 12Go.co og skriv inn reisedatoene dine. Så er det bare å velge hvilken avgangstid som passer deg og booke. Selve reisen bør gå som smurt. Det er ingen stopp eller bytter, for ikke å nevne alle de 80 tilbudene som linker de to byene hver dag. Du kan også bruke digitale billetter, som blir lagret på din telefon. Lettvint!

Er det bedre å fly fra London til Manchester eller ta toget?

Hovedforskjellen mellom å fly og ta toget fra London til Manchester er stedet du ankommer. Flyet tar deg til rullebanen på Manchester Airport, som er perfekt plassert for å kjøre ut til fantastiske Peak District. Toget derimot drar til selve byen, der puber, klubber og de høylytte fotballstadionene befinner seg. Toget er jo mer miljøvennlig, og kan være billigere når det bookes med god tid i forveien på 12Go.co.

Hvor mye koster en flyvning fra London til Manchester?

Det kommer an på hvor god du er på å snuse deg frem til et godt tilbud. De aller billigste billettene selges vanligvis for 430 kr. Det vil være et typisk tilbud 60-90 dager i forveien, slik at du vil være klar for å klikke «kjøp billett» på 12Go.co. Husk også at bagasje koster ekstra med British Airways, så de billigste dealene teller ikke om du har med ekstra baggasje.

Hvor mye koster en flybillett fra London til Manchester?

Det er nesten for godt til å være sant for en backpacker på budsjett, men bussbilletter fra London til Manchester starter på omkring 60 kr. Selvsagt blir det et kompromiss med en fire til seks timers reise og litt mindre komfort. For å få ordne deg de beste prisene er det verdt å sjekke ut 12Go.co.

Hvor nyttig var dette innlegget?

Klikk på en stjerne for å vurdere!

Gjennomsnittlig vurdering: / 5. Antall stemmer: