Hvordan reise fra London til Brussel

Hvordan reise fra London til Brussel

Det finnes mange underholdende og hurtige måter å dra fra London til Brussel på. Med noen av de rekker du å nyte en fish and chips under Big Bens gotiske spir midt på dagen, for så å trå inn på storartede Grand Place, med en sjokoladetoppet vaffel i hånden før kl 16. Andre tar til skyene for en kvikk reise opp til Belgias hovedstad. Andre fremkomstmidler bruker noe lenger tid, som ferjen eller togforbindelser som prioriterer reisen fremfor destinasjon.

Uansett hvilken måte som fungere best for deg inneholder denne guiden all informasjonen du trenger for å booke billetter og komme avgårde på den 300 km lange ruten til byen som er kjent for godt øl og de beste pommes frites.

TransportTidPrisBilletter
London til Brussel med tog2 t470 krBook Online
London til Brussel med tog og båt17 t1100 krBook Online
London til Brussel med fly1,25 t480 krBook Online
London til Brussel med buss7 t140 krBook Online

London til Brussel med tog

London til Brussel med tog
To Eurostar tog som venter ved plattformen ved London St. Pancras © Pieter Beens / Shutterstock.com

Tid – 2 timer
Pris – Fra 470 kr
Komfort – 5/5

Toglinjen fra London til Brussel lover en rask og spennende måte å farte fra London til Belgias største by på. Det vil kun ta et minutt over to timer på den super raske Eurostar, som kan nå en fart på opp til 300 km/t på noen strekker av turen. Yes, ikke så lurt å stikke hodet ut av togvinduet folkens!

Reisen din vil begynne rett fra det pulserende hjerte av Central London, på den kolossale internasjonale togstasjonen St.Pancras. Forsøk å kom dit minst en time før avgangen, fordi du må regne med 30 min for den intenasjonale innsjekkings prosedyren. Den første etappen av turen går rett sørover til de hvite klippene ved Dover, som du dessverre ikke får se før du ruller inn i Channel Tunnel over til Frankrike. Så bærer det avgårde langs hvete-åkre og pene skoger for litt over en time, gjennom Lille og over til grensen rett inn til Brussel Midi.

Standard seter på et av Eurostars tog
Standard seter på et av Eurostars tog

Eurostar toget suser over nord Europa for å gjøre turen til Brussel så kort som to timer.

Husk at ankomst stasjonen ikke akkurat er i hjertet av den belgiske hovedstaden. Det er derimot vanlig at Eurostar billetten inkluderer gratis overgang til Brussel sentralstasjon (på kun fem minutter), som er innenfor gåavstand til turistenes favoritt som er Grand Place. Når det gjelder komfort, kan du forvente deg stilig interiør i brede vogner med god seteløsning og store bord, og ikke minst et godt utvalg på serveringsvognene.

Og prisen? Vel…det er ikke lett å si. Passasjerer som booker veldig tidlig kan ordne seg billetter helt ned i 470 kr for en vei. Disse tilbudene er vanligvis ikke lett å skaffe, og husk at prisen går opp nærmere avreisedato. For en billett på Buisness eller Premier klassene starter billettprisen på 1200 kr, da vil du få mer benplass og mer bekvemme seter.

London til Brussel med tog og båt

London til Brussel med tog og båt
Stena Line Hollandica ved havnen i Hoek van Holland © Aerovista Luchtfotografie / Shutterstock.com

Tid – 17 timer+
Pris – 1100+ kr
Komfort – 4/5

Noen ganger kan det handle mer om opplevelsen av reisen, som kanskje er nettopp derfor du vil vurdere å velge en lenger reisevei ned til Brussel. På denne turen vil det bety å bytte ut Channel tunellen med den gode gamle ferjen som drar mellom Essex og lavlandet. Du kan matche den forbindelsen med tog til kysten fra London, og tog gjennom Nederland og øst i Belgia på den andre siden.

Det er et eventyrlig element på reisen når du krysser Nordsjøen via ferje til Nederland før det bærer mot Brussel.

En liten bemerkning: dette er absolutt ikke et raskt alternativ. Hele turen vil faktisk ta bortimot 17 timer, minst. Men du vil garantert ikke kjede deg, fordi halvparten av turen vil du bruke ombord er over natten på den luksuriøse Stena Line båten fra Harwich til Hoek van Holland. De tilbyr dobbeltrom med senger og TV til alle passasjerer, slik kan du ankomme Europa frisk og uthvilt for reisen videre.

Når det gjelder toget kan du ta hvilken som helst forbindelse til Harwich International ganske sent fra London. Etter båtreisen, må du hoppe på en lokal metro forbindelse til Schiedam stasjon, der togene har avgang mot Brussel. Til å begynne med kan du jo booke noen deler av reisen via 12Go.co. Når det gjelde prisen vil det komme på omtrentlig 1100 kr totalt, inkludert den komfortable private lugaren på båten.

London til Brussel med fly

London til Brussel med fly
Brussels Airlines ved Heathrow flyplass © pim pic / Shutterstock.com

Tid – 1.25 timer
Pris – 480+ kr
Komfort – 4/5

Det er minst to førsteklasses flyselskap som tilbyr en forbindelse mellom London til Brussel: flaggskip-selskapet British Airways, og det Belgisk eide Brussels Airlines. Begge tar av fra de travle London Heathrow terminalene på sørvest siden av byen, ankomsten blir til Brussels hovedflyplass rundt 1,25 til 1,3 timer senere. Selvsagt vil turen totalt sett utgjøre mer enn det, med en times venting før avgang, innskjekk av bagasje og overgang til flyplassen fra byen, bruk den raske Heathrow Express om du kan!

Standard billettpriser starter vanligvis fra 480 kr. Det er for seter som er booket i forveien, disse må du søke etter allerede 60-90 dager i forveien for å ha en sjanse til å stikke av med et røverkjøp. BA og Brussels Airlines tar nå også ekstra for bagasje. Det er typisk rundt 380 kr hver vei, selv om du kan velge ulike klasser for å inkludere frynsegoder som måltid og bedre benplass, med bagasje som standard.

London til Brussel med buss

London til Brussel med buss
BlaBlaBus opererer bussruter over hele Europa © NeydtStock / Shutterstock.com

Tid – 7-15 timer+
Pris – 140+ kr
Komfort – 3/5

Ja, det er går busser hele veien fra London til Brussel. Det er blandt de rimeligste måtene å reise på, så det er passende for de som ser etter budsjett billetter. Prisene kan være så lave som 140 kr for hele turen. Det inkluderer bagasje (vanligvis en stor og en liten per person) og et garantert sete ombord. Dessverre vil ikke dette være den raskeste måten å komme seg til landet som er kjent for sjokolade og øl. De raskeste kan bruke syv timer og oppover.

Vi vil definitivt anbefale å sjekke ut de ulike alternativene på 12Go.co før du booker. Det kan være stor forskjell på reisetidene fra de ulike tilbyderne. For eksempel har Flixbuss de beste prisene, men rutene inkluderer stopp ved Paris Charles de Gaulle, det betyr at det vil bli minst 15 timer før du kjører inn til Brussel. BlaBlaBus på den andre siden er raskere, og kysser landet i en rett linje, ved lavlandet når bussen har kommet av ferjen.

Victoria busstasjon
Victoria bussholdeplass i London © Chrispictures / Shutterstock.com

I det store og det hele er bussene komfortable og beleilige. De har tilbakelenende seter og god benplass, som er godt nytt om du vil reise over natten. (BlaBlaBus har en avgang fra Victoria buss stasjon kl 22:00 som ankommer Brussel kl 6:15). Det finnes vanligvis toalett ombord, WiFi og godt klimaanlegg.


Før du kan droppe Engelsk ale og starte smaking av Belgisk trappist øl, eller bytte sightseeingen fra Westminster katedralen til Eu-parlamentet, må du booke billetten din fra London til Brussel. Heldigvis er det mange muligheter til det, alt fra fly til hurtigtog.


London til Brussel Vanlinge spørsmål (FAQ)

Hva er den billigste måten å dra fra London til Brussel på?

Bussene som drar ut fra London Victoria mot Brussel, er sannsynligvis den rimeligste måten å reise på. Men dette blir en reise som vil ta deg lenger tid, minst syv timer en vei. Om du bestemmer deg for å få sette deg på bussen, husk å finn billettene dine tidlig ved å bruke 12Go.co for å finne de beste tilbudene.

Hva er den raskeste måten å reise fra London til Brussel på?

Toget er faktisk den raskeste ruten til sjokolade spesialistene og de mange bryggeriene i Belgias hovedstad. Nå kan du ta den super raske Eurostar toglinjen, den tar deg fra by til by på kun to timer. Prisene kan variere, så forsøk å ordne deg en tidlig booking via nettsiden 12Go.co.

Hva er den beste måten å reise fra London til Brussel på?

Det er opp til deg, men de fleste reisende vil nyte opplevelsen av å ta Eurostar toget. Til å begynt med tar det kun to timer å komme seg fra A til B. Det er komfortabelt, rent og har et godt serveringstilbud slik at du virkelig kan nyte reisen. Og prisen er relativt tilgjengelig, spesielt om du kan få booket billetter tidlig ved å bruke 12Go.co.

Kan jeg ta toget fra London til Brussels?

Ja. Eurostar toget er det som brukes av flest reisende. Det kjører via Channel Tunnel for å komme over til nord i Frankrike før det suser videre gjennom Lille og inn til Brussel på kun to timer. Det finnes også en tog og ferje forbindelse. Den bruker hele natten, men du kan jo gjøre det om til et slags eventyr.

Hvor mye koster toget fra London til Brussels?

Prisene for Eurostar toget fra London til Brussel starter på omkring 470 kr per person. Det er sammenlignbart med kostnaden på et fly, spesielt når du beregner kostnad for ekstra bagasje. Du bør huske på at om du booker billetter i siste liten kan prisen så mye som doble, det er derfor vi alltid anbefaler å finne frem til nettsiden 12Go.co og booke så tidlig som du kan.

Hvor nyttig var dette innlegget?

Klikk på en stjerne for å vurdere!

Gjennomsnittlig vurdering: / 5. Antall stemmer: