Hvordan reise fra Amsterdam til Brugge

Hvordan reise fra Amsterdam til Brugge

Ser du etter en pause fra det summende storbylivet i Amsterdam? Vil du oppleve en av de mest oppsiktsvekkende middelalderbyene i Eauropa? Vil du gå deg bort blant eventyrlignende kirkespir og brosteinskledte gater? Det perfekte stedet kan være rett over grensen nemlig, som er Belgias Brugge.

Dette er en av UNESCOs verdensarvbyer som er enhver historie-entusiast og fotografs drøm, med sine Game of Thrones lignende tårn og flotte flamske hus. Det er kun 170 km fra Amsterdam i luftlinje. Denne guiden tar deg gjennom alle mulighetene for et besøk fra den Nederlandske hovedstaden, med info om busser, tog og andre former for transport. Nyt reisen!

TransportTidPrisBilletter
Amsterdam til Brugge med tog3 t330 krBook Online
Amsterdam til Brugge med fly og taxi/tog4 t960 krBook Online
Amsterdam til Brugge med buss4 t180 krBook Online
Amsterdam til Brugge med organisert tur11 t900 krBook Online

Amsterdam til Brugge med tog

Amsterdam til Brugge med tog
For en rask reise vestover til Brugges sildrende kanaler, vurder å ta det hurtige Thalys toget fra Amsterdam Centraal © Harry Beugelink / Shutterstock.com

Tid – 2.75 timer
Pris – Fra 330 kr
Komfort – 4/5

Takket være det effektive jernbanenettverket i både Belgia og Nederland finnes det ulike måter å reise fra Amsterdam til Brugge på med tog. Den travle stasjonen Centraal fra Nederlands hovedstad går det avganger omtrent hver time. Når det gjelder reisetid vil det kunne ta alt fra 2,75 til 4 timer, avhengig av hvilken forbindelse du velger og hvor mye du er villig til å betale for billetten.

For å komme seg raskt vestover til Brugges vakre kanaler, kan du vurdere å ta Thalys linjen til Antwerpen. Deretter hoppe på et raskt InterCity tog til Gent og andre IC tog i retning destinasjonen din. Tilsammen vil det kunne ta 2t40min fra start til slutt, fordi det er minst to bytter. En enkel måte kan være å ta Thalys toget til Brussel og kun gjøre et bytte til et IC-tog som tar deg til Brugge. Alternativt finnes det mer langsomme og billigere alternativ som vil ta deg hele veien dit, men det betyr at reisen vil ta over fire timer å fullføre.

Det finnes ulike måter å dra fra Amsterdam til Brugge på med tog, ved enten å bruke InterCity tilbudet eller hurtigtoget Thalys.

Du kan benytte deg av søkemotoren 12Go.co for å ta en kikk på alle de mulige togforbindelsene mellom Amsterdam og Brugge. Der kan du også sammenligne de ulike prisene og du vil finne de beste online tilbudene på forhånd, du kan få kjøpt billetter til en brøkdel av fullpris. Det er praktisk å gjøre spesielt om du reiser med Thalys fordi de faktisk krever forhåndsreservasjon.

Amsterdam til Brugge med tog
Et belgisk InterCity tog som ankommer Brugge © ShapikMedia / Shutterstock.com

For å nevne Thalys togene er de av det mest luxuriøse tilbudet du kan velge mellom. Det er en opplevelse i seg selv å reise med disse fordi de kan komme opp i en fart på 300 km/t. De er supekomfortable med romslig interiør, så velg disse om du vil reise dit med stil. Det er ikke for å si at du bør velge bort InterCity togene som et dårligere alternativ, fordi det er de ikke. De har klimaanlegg med seteordning to og to og masse benplass, det er et skikkelig togtilbud.

Amsterdam til Brugge med fly og taxi/tog

Amsterdam til Brugge med fly
KLM bruker småfly for de korte turene mellom Amsterdam og Brussel © StudioPortoSabbia / Shutterstock.com

Tid – 4 til 5 timer
Pris – Fra 950 kr
Komfort – 3/5

Det er egentlig ikke noen fly som drar fra Amsterdam til Brugge. Likevel er det ikke så langt unna Brussel flyplass (kun 112 km sørvest på motorvei E40) det betyr at det er mulig å fly over grensen på vei til den historiske middelalderbyen. KLM flyr fire avganger hver dag fra Schiphol til Brussel, med den første som starter kl 06:45. De bruker kun 45-50 minutter i luften som betyr at du kan befinne deg på den brosteinsbelagte markedplassen i tide til frokost.

En flyvning fra Amsterdam til Brugge kan være den første etappen av reisen, men du må regne med noen bytter og høye priser.

Det er noen få ting som er verdt å huske når du vil fly fra Brussel til Brugge. Først er det en litt kronglete forbindelse. Du må ta toget til Schiphol flyplass, (de går nesten hvert 15 minutt fra Amsterdam Centraal). Deretter må du sjekke inn og komme deg gjennom sikkerhetskontrollen. Så er det å finne et annet fremkomstmiddel for å komme deg til selve Brugge. Heldigvis går det et InterCity tog som tar deg dit rett fra BRU flyplass, det tar omkring 1,5 timer og koster kun litt over 200 kr. En privat taxi er også et alternativ men det vil koste rundt 1400 kr én vei.

Resultatet er en total reisetid på over fire timer. Ikke bare det men du må bytte fra tog til fly og til annen transport for å komme deg fra Amsterdam til Brugge. Og til sammenligning er prisenen omtrent de samme som for en togreise. Kun for flybilletten kan det koste omkring 700 kr. Er det verdt det? Denne måten å reise dit på vil kun være praktisk om du ankommer direkte ved Schiphol flyplass og ikke nødvendigvis vil ta turen innom downtown Amsterdam.

Amsterdam til Brugge med buss

Amsterdam til Brugge med buss
Flixbus tilbyr en rekke bussavganger som kjører direkte fra Amsterdam til Brugge både på natt og dagtid © dvoevnore / Shutterstock.com

Tid – 4 til 6 timer
Pris – 180 kr
Komfort – 3/5

Den velkjente europeiske operatøren Flixbus tilbyr en hel rekke ruter som går direkte fra Amsterdam til Brugge både dag og natt. De som er uten bytter er de raskeste, det kan ta alt fra fire til seks timer totalt, avhengig av hvilke stopp som er langs ruten. Det tidligste du kan dra fra Amsterdam er rundt kl 08:45, mens den siste bussen drar rundt kl 19:30.

Direktebussen fra Amsterdam til Brugge kan by på en god balanse mellom reise og prisklasse.

Flixbus har komfortable busser med gode seter og vinduer med solskjerming og aircondition som vanligvis fungerer fint. De har også et effektivt bookingsystem online som betyr at du med letthet kan forhåndsbestille billetten på 12Go.co. Det er vanlig at det vil være noen stopp i andre byer på vei fra Amstedam til Brugge, så forvent å stoppe innom steder som Brussel og Ghent før du ankommer.

Amsterdam Sloterdijk stasjon
Flixbus har avgang fra Amsterdam Sloterdijk stasjon, som er lett å nå via tog/metro/buss.

Flesteparten av forbindelsene som tilbys av Flixbus starter ved den store Amsterdam Sloterdijk. Den ligger ved den nordvestlige siden av det historiske sentrum, du kan nå den med en 6 minutters togreise fra Amsterdam Centraal, det koster 25 kr per person. Ankomsten i Brugge er helt i utkanten av togstasjonen. Det er omtrent 25 minutter til fots eller en tur med lokalbussen til den UNESCO bevarte bykjernen som desidert er et sted de fleste turister vil besøke.

Amsterdam til Brugge med organisert tur

Amsterdam til Brugge med organisert tur

Tid – Heldags
Pris – Fra rundt 900 kr per person
Komfort – 4/5

Selv om det ligger i et annet land, er Brugge likevel en destinasjon som du kan reise på dagstur til fra Amstedam. Forvent deg en skikkelig heldags utflukt. Turen fra by til by er som regel i buss eller minvan med aircondition, og vil ta omkring tre timer. Det betyr at utflukten vil bli på rundt 11-12 timer totalt som inkluderer guidet turer til fots i Brugges historiske sentrum og du vil få tid til å besøke flere kirker og severdigheter frem til det bærer tilbake til Amsterdam.


Du kan enkelt bytte ut de folksomme ølbarene og kanalbåtene for det historiske og karakteristiske Brugge. Hopp på et fly, et tog eller en buss og du kan reise fra den ene byen til den andre på mellom tre og fire timer. Du kan knaske på belgiske pomfrittes ved den populære Markt plassen før du rekker å vinke Nederland farvel!  


Amsterdam til Brugge Vanlige spørsmål (FAQ)

Hva er den billigste måten å reise fra Amsterdam til Brugge på?

Bussen er stort sett den rimeligste formen for transport mellom Amsterdam og Brugge. De kan koste så lite som 180 kr for hele reisen uten behov for bytte. For å finne de beste tilbudene anbefaler vi å bruke 12Go.co før de beste billettene blir utsolgt.

Hva er den raskeste måten å reise fra Amsterdam til Brugge på?

Det raskeste er togforbindelsen; Thalys til Antwerpen kombinert med InterCity tog til Ghent og deretter til Brugge, det tar kun 2,75 timer totalt. Det gjør det til den raskeste måten å komme seg fra A til B på, langs denne ruten. Husk å dobbeltsjekk avgangstider og priser ved å bruke 12Go.co, og book hurtigtoget godt i forkant av reisen slik at du vil få de beste tilbudene.

Hva er den beste måten å reisen fra Amsterdam til Brugge på?

For å gjøre det enkelt kan du velge bussen. Du vil slippe å bytte transport om du velger Flixbus sine direkte ekspress forbindelser, turen kan ta så kort tid som fire timer. Selvsagt vil toget kanskje være mer komfortabelt, spesielt om du kan få tak i en billett med de kvikke Thalys togene til Antwerpen eller Brussel som del av reisen. Finn det alternativet som passer deg best.

Går det et direktetog fra Amsterdam til Brugge?

Nei, uheldigvis går det ikke direkte tog mellom Amsterdam og Brugge. Det du kan satse på er en reise med et stopp, som regel er det Brussel. Likevel er de raskere forbindelsene gjennom Antwerpen og Ghent, det vil ta deg dit på under tre timer totalt.

Kan du reise på dagstur fra Amsterdam til Brugge?

Ja, det er mulig. Det hender turene har et fullpakket program, det er vanlig med 12-timers dager! Det er det som kreves om du vil ta turen fra Amsteram til den UNESCO bevarte byen for sightseeing, slik vil du få med deg alle severdigheter og samtidig det beste denne destinasjon har å by på.    

Hvor mye koster en togbillett fra Amsterdam til Brugge?

Det billigste du kan få er en togreise for 330 kr per person. For å få de beste tilbudene må du nok booke på forhånd ved å bruke 12Go.co. Det kan også være en god idé å fokusere på å reise med de rimeligere InterCity togene, istedet for Thalys.

Er det bedre å fly eller å ta toget fra Amsterdam til Brugge?

Det er definitivt best å ta toget. Du kan fly, men du vil ikke komme lenger enn til Brussel flyplass. Da er det ikevel hele 100 km til Brugge igjen, som betyr at du må organisere reisen videre som sannsynligvis vil ta omtrent like mye tid, kanskje mer, som om du egentlig kunne tatt toget til begynne med.

Hvor nyttig var dette innlegget?

Klikk på en stjerne for å vurdere!

Gjennomsnittlig vurdering: / 5. Antall stemmer: