Hvordan reise fra Amsterdam til Praha

Hvordan reise fra Amsterdam til Praha

Etter at du har krysset av Dam plassen og Vondelpark på listen din kan du se frem mot den neste herlige europeiske destinasjonen å oppleve. Det er mulig at det blir østover i det sentrale Europa omtrent 700 km unna. Der finner du Praha som hviler ved bredden av Vltava elven, pyntet med de flotte tårnene av Praha slott, et av de største i verden. Du finner også de sjarmerende slaviske ølhallene og fine museer som er dedikert til jødisk kultur, Frans Kafka og mye mer.

Det bør ikke være så vanskelig å komme seg dit fra Amsterdam. I denne guiden finner du de ulike mulighetene for å reise dit, via fly, tog og buss med tilhørende priser og avreisertider. La oss sette igang…

TransportTidPrisBilletter
Amsterdam til Praha med fly1.5 t350 krBook Online
Amsterdam til Praha med tog12.5 t550 krBook Online
Amsterdam til Praha med buss13 t430 krBook Online

Amsterdam til Praha med fly

Amsterdam til Praha med fly
Et Czech Airlines fly ved Amsterdam flyplass Schiphol © Mike Fuchslocher / Shutterstock.com

Tid – 1.5 timer (kun fly)
Pris – 350 kr+
Komfort – 4/5

Mellom Amsterdam og Praha ligger lavlands provinsene og hele Tyskland, det er nok sannsynlig at flyet er en god måte å ta denne turen på. I løpet av høysesongen om sommeren er det vanligvis rundt 10 flyvninger som forbinder de to hovedstadenen hver dag. De bruker kun rundt 1,5 timer fra rullebane til rullebane, som gjør flyvning til den raskeste måten å reise dit på.

Når det kommer til flyselskap er det tre ulike å velge mellom. Du har lavprisselskapet easyJet. Det finnes også et Czech Airlines som drifter datterselskapet Smartwings. Så har du KLM Royal Dutch, som er Nederlands flaggskipselskap og kanskje av bedre kvalitet, med tilbud om lojalitatsprogram og reward pakker. Med disse får du tilgang til avganger hver andre time fra Amsterdam, som starter like før kl 7:00 og slutter å gå rundt kl 21:00.

Fordi Amstedam og Praha er så langt fra hverandre, kan det å fly mellom de være det raskeste transportalternativet.

Prismessig er easyJet alltid det billigste av de. Søk etter billetter omtrent 60 dager på forhånd og du vil få tilbud som ligger på rundt 350 kr per person. KLM og Smartwings har derimot billetter som stort sett koster det dobbelte. Alle flyselskap har tilleggspriser for innsjekket bagasje og tidlig boarding så du må regne med å betale 250 kr om du ønsker det i tillegg.

Amsterdam til Praha med fly
Et KLM fly fra Amsterdam som lander ved Praha flyplass © Rebius / Shutterstock.com

Alle fly fra Amsterdam til Praha har avgang fra den store Schipol flyplass. Den befinner seg sør-øst av sentrum, og du finner hyppige forbindelser dit, hvert 15 minutt. Når du lander ved Praha flyplass kan du enten velge å hoppe på buss 119 til Nadrazi Veleskavin og deretter enten hoppe på metroen, ta en taxi eller uber for mellom 150 til 270 kroner.

Amsterdam til Praha med tog

Amsterdam til Praha med tog
Deutsche Bahn InterCity (ICE) toget har avgang fra Amsterdam Centraal stasjon © SkandaRamana / Shutterstock.com & Chris Redan / Shutterstock.com

Tid – 12.5 timer+
Pris – 550+ kr
Komfort – 3/5

Om reisen din handler mer om opplevelsen enn destinasjonen kan du begi deg ut på et eventyr med det transkontinentale toget mellom Amsterdam og Praha. For å presisere kommer det ikke til å bli en hurtig reise fra A til B. Fordi turen går langs hele Tyskland, med et stopp i Berlin underveis. Det vil ta omtrent 12,5 timer. Høres spennende ut? Herlig, da ser vi nærmere på detaljene.     

Du får sett mye av landsbygda i Tyskland og de vakre regionene mens du reiser over den tysk-tsjekkiske grensen.

Reisen begynner ved Amsterdam Centraal, der du finner direkte avganger til Berlin enten kl 7:00 eller kl 9:00. Du bør rekke disse tidlige avgangene slik at du får nok tid til å ta det neste toget mot Tsjekkia på ettermiddagen. Ruten går tvers over det nordlige Europa. Utsiktene er ganske flotte, togene er moderne og komfortable med Deutsche Bahn sine InterCity tog med servering ombord. Etter det kan du bytte til EuroCity, det Tsjekkiske togtilbudet ned mot Prahas Hlavni stasjon, som tar 4,3 timer og går gjennom det vakre Sveitsiske Sachsen.  

Berlin til Praha med tog
EC174 er et EuroCity tog som drar fra Berlin til Praha

Om du organiserer togforbindelsene ved å beregne god nok tid ved å rekke en tidlig avgang fra Amsterdam, kan det hende du kan klemme inn litt sightseeing. Jernbanestasjonen i Berlin er tross alt kun en kort gåtur over Spree elven fra Riksdagsbygget og Tiergarten parken. Uansett vil vi anbefale å booke reisen god tid i forveien ved å bruke 12Go.co. Billetter kan starte på rundt 500 kr, men kan øke betraktelig jo nærmere avreisedato du kommer.

Amsterdam til Praha med buss

Amsterdam til Praha med buss
En av de få fordelene ved å ta bussen på denne ruten er at du ankommer i Praha sentrum (Florenc bussterminal) © Konrad Krajewski / Shutterstock.com

Tid – 13 timer
Pris – 430+ kr
Komfort – 2/4

Takket være lavprisselskapet Flixbus som dekker et nettverk over hele det europeiske kontinentet, finnes det nå noen direktebusser fra Nederlands hovedstad til Tsjekkias hovedstad. Totalt vil reisen ta 13 timer eller mer, avhengig av trafikken og andre mulig forsinkelser. Du kan enten velge å reise på dagtid (for de som liker å se ut av vinduet), med avgang kl 10:20, eller sove deg gjennom turen ved å velge avgangen som drar om natten rett før kl 22:00, den vil ankomme Praha neste morgen kl 10:40.  

Gitt at prisene på bussen mellom Amsterdam og Praha ofte kan være høyere enn flyvninger og heller ikke så mye lavere enn togene, er ikke dette et like populært tilbud som de andre reisemåtene vi lister opp her. Bussen kan også ha avgang enten fra Amsterdam sentrum eller ved Sloterdijk stasjon, eller fra Schiphol flyplass, som gjør det praktisk om du lander med fly i Nederland og vil legge ut på en tur mot Praha umiddelbart.


Amsterdam er virkelig en herlig by med livlige barer og coffeeshops, og kan by på førsteklasses kunstmuseer. Praha vil tilby en storartet litteraturhistorie i hjertet av Europa sammen med ølhaller og Slaviske spiserier. Denne guiden viser deg hvordan du kan oppleve begge på en og samme tur, den tar deg ombord på de hurtige flyvningene eller ombord på de rimelige bussturene fra by til by.


Amsterdam til Praha Vanlige spørsmål (FAQ)

Hva er den billigste måten å reise fra Amsterdam til Praha på?

Bruk 12Go.co for å booke tidlig, omkring 60-90 dager før og du kan finne billige flybilletter fra Amsterdam til Praha. Det vil stort sett være med easyJet, som tilbyr budsjettbilletter, de kan koste så lite som 350 kr, uten innsjekket bagasje. Om du ikke finner flybilletter, vil nok bussen være et godt alternativ.  Prisene starter på omkring 350 kr per person, men du må forberede deg på å bruke 13 timer ombord i bussen før du ankommer Praha.

Hva er den raskeste måten å reise fra Amsterdam til Praha på?

Fordi det er over 700 km og hele bredden av Tyskland mellom Amstedam og Praha, er en flyreise den raskeste måten å reise på. Flytiden alene er på rundt 1,5 timer som totalt vil utgjøre en reisetid på omkring fire timer når du har lagt til reisevei mot flyplassen og innsjekking.

Hva er den beste måten å reise fra Amsterdam til Praha på?

Vi vil nok si at det er en flyreise. Det er raskest og som oftest det rimeligste for å reise mellom Amsterdam og Praha, men du bør huske å booke tidlig via 12Go.co. Når det er sagt er det mange som likevel velger toget. Det kan ta over ti timer, men det blir en skikkelig utflukt tvers over Tyskland og det vakre Sachsen i øst.

Hvor mye koster en togbillett fra Amsterdam til Praha?

Du må booke to separate billetter om du vil ta en togreise fra Amsterdam til Praha. Først tar du turen til Berlin, og den andre etappen tar deg med videre til den Tsjekkiske hovedstaden. De beste prisene får du med billetter som du forhåndbooker, det kan du gjøre gjennom 12Go.co. Du kan forvente billettpriser på rundt 500 kr per person.  

Hvor lang er togreisen fra Amsterdam til Praha?

Det er litt av en tur, som tar deg over den nederlandsk-tyske grensen gjennom hjertet av Sachsen inn til Tsjekkia. Den første etappen tar omkring 6,5 timer i gjennomsnitt. Den andre delen av turen tar rundt fire timer. Totalt betyr det at det vil ta 12,5 timer når du legger til byttet ved stasjonen.

Er det bedre å fly eller ta toget fra Amsterdam til Praha?

Om du har dårlig tid og kan få tak i et godt tilbud på forhånd med et lavprisfly via 12Go.co, vil vi anbefale å fly. Det er den eneste måten å reise på som kan ta deg til Amsterdam på enten en morgen eller ettermiddag. Om du foretrekker en skikkelig utflukt og langsommere reise, vil nok toget være alternativet å velge.

Hvor nyttig var dette innlegget?

Klikk på en stjerne for å vurdere!

Gjennomsnittlig vurdering: / 5. Antall stemmer: