Hvordan reise fra Rotterdam til Amsterdam

Hvordan reise fra Rotterdam til Amsterdam

Det er et slags yin-yang forhold mellom Rotterdam og Amsterdam. Den ene kan by på et industrielt og kult urbandesign. Og den andre er blitt satt opp på UNESCOs verdensarv liste, med koselige kafeer og massevis av kunstverk av gamle mestere.

Vi kan fortelle deg at reisen dit er 56 kilometer lang. Det er veldig mange som reiser langs denne strekken hvert år, fra pendlere, backpackere til buisnessfolk. Derfor kan du forvente deg at det er mange ulike transport-muligheter som ikke tar lang tid på denne lavlands-utflukten.

TransportTidPrisBilletter
Rotterdam til Amsterdam med hurtigtog38 min200 kr+Book Online
Rotterdam til Amsterdam med vanlig tog40 min180 krBook Online
Rotterdam til Amsterdam med buss50 min53 kr+Book Online
Rotterdam til Amsterdam med bil1 h260 krBook Online
Rotterdam til Amsterdam med taxi55 min1600 krBook Online

Rotterdam til Amsterdam med hurtigtog

Rotterdam til Amsterdam med hurtigtog
Thalys toget kjører gjennom Rotterdam Centraal hver time © Frans Blok / Shutterstock.com

Tid – 38 minutter
Pris – 200 kr+
Komfort – 5/5

Det er herlige nyheter for de som elsker å reise med hurtigtog: Amsterdam og Rotterdam ligger begge langs Thalys linjen som går østover i lavlandet fra Paris, Brussel og den franske kysten. De gjør et stopp i den andre største byen i Nederland, før det drar videre til hovedstaden og med et kort stopp ved Schiphol flyplass på veien. Totalt tar hele reisen 38 minutter fra stasjon til stasjon.

Hurtigtog forbindelsen fra Rotterdam til Amsterdam er rask og beleilig, det stopper ved Schiphol flyplass før det ankommer i byen.

Thalys toget drar gjennom Rotterdam Centraal hver time, fra kl 8:06 og frem til kl 22:00. Du kan ikke gå glipp av de. Se etter de spisse frontene på fremre vogn og en rød-grå dekor. Ombord får du garantert en komfortabel tur. De har to ulike klasser. Premium som er det beste (der får du mat servert om du ønsker). Så er det Standard for de fleste reisende (to og to sete ordning, aircondition og benplass).

Selve reisen svipper deg langs hurtigtoglinjen vest gjennom midten av Nederland. Landskapet er ikke mye å skryte av, en del av det er Industrielle områder. Likevel er det rasktvoksende enkelt på Thalys. Vi vil minne om at det er lurt å booke så tidlig som du kan om du reiser med de raske togene. De starter på 200 kr, men kan mer enn dobble om du kjøper de for sent, og samtidig er det obligatorisk å reservere.

Rotterdam til Amsterdam med vanlig tog

Rotterdam til Amsterdam med vanlig tog
Dobbel-dekker intercity tog ved Rotterdam Centraal © Peter Gudella / Shutterstock.com

Tid – 40min til 1t 15min
Pris – 180 kr
Komfort – 4/5

Mens hurtigtoget er de raskeste av alle, er de ikke nødvendigvis raskere enn deres konkurrenter InterCity eller Sprinter. De kan bruke alt mellom 40min og 1t15min, men vil fullføre turen uten behov for bytte. En bonus er at de har avgang fra Rotterdam oftere enn Thalys toget, du kan faktisk finne avganger med kun 5 minutters mellomrom! Et annet pluss er at det finnes avganger som kjører hele natten, så sent som kl 23:00 og så tidlig som kl 1:00.

Det vanlige toget er den mest populære måten å reise fra Rotterdam til Amsterdam på, men sjekk ut de ulike tilbudene for det som passer deg best.

Ikke forvent at togene er spesielt stilige slik som hurtigtogene. Men det betyr ikke at standarden er dårlig. Du har to typer vogner å velge mellom. Det finnes et dobbel-dekker togsett eller enkle Sprinter tog. Det første er det raskeste, med en reisetid på omkring 40 min, for ikke å nevne det øvre dekk som har flott utsikt til den nederlandske landsbygda. Det andre er noe langsommere fordi de stopper i mindre byer og landsbyer på veien.

Rotterdam til Amsterdam med vanlig tog
Sprinter toget ved Rotterdam Centraal © Hung Chung Chih / Shutterstock.com

Prisene vil helt sikkert bli noe lavere for IC og Sprinter forbindelsene. Billettprisene starter på kun under 180 kr per person hver vei. Det kan øke jo nærmere du kommer avreisedato, men de blir ikke så dyre som hurtigtogene. Likevel kan du booke de tidlig på 12Go.co, det kan fremdeles være rimelig, samtidig kan du sammenligne avgangstider og priser.

Rotterdam til Amsterdam med buss

Rotterdam til Amsterdam med buss
Flixbus har de beste verdi for pengene bussene med hyppige forbindelsene fra Rotterdam til Amsterdam © dvoevnore / Shutterstock.com

Tid – 50 minutter+
Pris – 53 kr+
Komfort – 3/5

Om du vil reise på en mer sparsom måte for å ha noe til overs for stroopwafel og salt sild, er nok bussen måten å reise på fra Rotterdam til Amsterdam. Det er absolutt det billigste for å ta turen dit, med billetter kjøpt på forhånd (de er tilgjengelige noen måneder før avreisedato) booket via 12Go.co kan de koste så lite som 50 kr. Prisene kan variere og øke når avreisedagen nærmer seg, men det er uvanlig å betale mer enn 90 kr.

Busser lover en god verdi for pengene, med mange daglige avganger fra sentrum av Rotterdam til Sloterdijk i Amsterdam.

Selskapet du må se etter er Flixbus. De har den beste verdi for pengene og avgangene fra by til by er hyppige. De starter ved Rotterdam CS, som er rett ved hovedstasjonen. Deretter legger de ut på motorveien A4, noen ganger stopper den i Den Haag (en annen fantastisk by i Nederland som er verdt et besøk om du har tid) og den store Schiphol flyplass før den kjører inn på Sloterdijk stasjon i Amsterdam. Der kan du sette deg på et Sprinter tog og etter 15 minutter er du i hjertet av hovedstaden.

Fordi denne inter-city forbindelsen er så populær er det mange busser som har avgang hver dag. Faktisk så er det så mange som fire per time, med flere tilbud som legges til i den travle sommer sesongen (mai til august). Bussreisen tar alt fra 40 minutter til 1,5 timer å fullføre, avhengig av hvilke stopp som er langs ruten.

Rotterdam til Amsterdam med bil

Rotterdam til Amsterdam med bil
Den raskeste motorveien er A4 mellom Rotterdam og Amsterdam © Frank Cornelissen / Shutterstock.com

Tid – 1 time
Pris – Rundt 270 kr per dag for billeie
Komfort – 4/5

Moderne motorveier kobler sammen alle de største byene i Nederland, så det er mulig å planlegge en kjøretur mellom Rotterdam og Amsterdam. For reisende som liker å ha friheten til å stoppe hvor de vil er dette en herlig måte å reise på. Du vil i tillegg finne flotte steder å stoppe ved når du ønsker og billeien er ganske rimelige på RentalCars.com, de har tilbud på rundt 600 kr for to fulle dager.

Den raskeste ruten vil ta deg fra nord i Rotterdam til krysset ved A4 mkotorvein. Der er det faktisk en god mulighet til å ta en omvei via Den Haag, en by med palass i gotisk stil og parlaments bygg. Alternativt kan du fortsette og istedet stoppe ved det sjarmerende sentrum av Leiden, der kanaler flyter forbi flamske mursteinshus. Å kjøre i Amsterdam bør forbeholdes utkanten av byen, fordi sentrumskjernen består av smale kanaler og brosteinsbelagte gater.

Rotterdam til Amsterdam med taxi

Rotterdam til Amsterdam med taxi
Taxi er en vanlig måte å reise på for buisnessfolk eller grupper, det gir økt fleksibilitet og er bekvemt © Attapon Thana / Shutterstock.com

Tid – 55 minutter
Pris – 1600 kr+
Komfort – 5/5

Det bør ikke være for vanskelig å finne en sjåfør som kan ta deg til 1500-talls kanalene i Amsterdam, og det er en vanlig måte å reise på for buisnessfolk og større grupper. Bonusen er at du vil bli plukket opp hvor enn du velger og sluppet av der du vil. Du kan dra rett fra hotell til hotell eller rett fra sentrum i Rotterdam til flyplassen Schiphol, hva enn du måtte ønske.

Ulempen er tydeligvis prisen. Et fremskosmtmiddel som dette koster vanligvis omkring 1600 kr, men kan fort stige om du booker i siste liten, om du ønksker å reise under høytider som julen eller om sommeren samt på natten. Likevel kan det være lurt å vurdere om du reiser med en gruppe. Fordi prisene du får er ikke per person, men for hele bilen.


Rotterdam og Amsterdam er koblet sammen med raske veier og hurtigtog samt et standard tog. De tilbyr billetter fra den pionerende design byen i Nederland til den historiske hovedstaden og de vakre kanalene. Dette er din sjanse til å oppleve to veldig ulike byer på en og samme ferie.


Rotterdam til Amsterdam Vanlige spørsmål (FAQ)

Hva er den rimeligste måten å reise fra Rotterdam til Amsterdam på?

Flixbus har noen supertilbud for reisende som ser etter å dra fra Rotterdam til Amsterdam. Om du husker å bestille billetter tidlig kan du stikke av med priser på seteplasser til kun 50 kr for hele turen. Ikke verst, hva?

Hva er den raskeste måten å reise fra Rotterdam til Amsterdam på?

Hurtigtoget Thalys tilbyr kvikke forbindelser fra Rotterdam til kanalene og matbodene rundt Centraal stasjonen. De kan fullføre reisen på kun 38 minutter, noe som gjør det til det raskest av alle på denne listen. Book tidlig på 12Go.co slik at du kan sikre deg de rimeligste prisene på rundt 190 kr per person.

Hva er den beste måten å reise fra Rotterdam til Amsterdam på?

De lokale togene er nok det beste valget. De har oftere avgang enn hurtigtogene, koster mindre og tar av og til kun noen minutter mer på å ta deg til den Nederlandske hovedstaden. I tillegg vil de ta deg rett til Centraal stasjonen, som betyr at de vinner over de rimelige bussene som slipper deg av utenfor kanalringen (ikke ideelt om du straks vil begi deg ut på sightseeing!).

Hvor mye koster togbilletter fra Rotterdam til Amsterdam?

Ikke alle tog som drar mellom Rotterdam og Amsterdam koster det samme. De raskeste av de er Thalys og Eurostars forbindelser. Priser begynner på 190 kr, men kan øke betraktelig om du ikke booker ved å bruke 12Go.co. Alternativt kan du ta IC toget eller Sprinter som starter på 160 kr per person.

Hvor mye koster en taxi fra Rotterdam til Amsterdam?

Det varierer, men en normal prislapp for en slik tur vil koste omtrent 1600 kr. Det kan virke mye, men husk at det er for hele bilen og reisen dit, slik at du kan dele den med de du reiser med. Du kan i tillegg avtale hvor du vil bli plukket opp og stedet du vil bli sluppet av, slik at du sparer inn på kollektivtransport.

Kan du reise med et tog fra Amsterdam fyplass til Rotterdam?

Ja, både hurtigtoget Thalys og det lokale I/CSprinter togene har forbindelser med Schiphol flyplass. Vi vil minne om det er lurt å vite hvilket tog du booker fordi noen av togene innebærer et bytte i Den Haag eller Leiden. Du kan søke etter direktetog på 12Go.co, det er mye bedre.

Hvor nyttig var dette innlegget?

Klikk på en stjerne for å vurdere!

Gjennomsnittlig vurdering: / 5. Antall stemmer: