Hvordan reise fra Praha til Wien

Hvordan reise fra Praha til Wien

Den 270 km lange reisen fra Praha til Wien vil ta deg rett gjennom hjertet av det sentrale Europa. Furu skogene i Böhmen forvandles til de myke grønne åsene i Moravia, på reisen sørover fra de gotiske slottene i den Tsjekkiske hovedstaden. Snart vil den østlige siden av de ikoniske Alpene komme til syne i horisonten. De våker over byen med elegante palass, operahus, sjarmerende kafeer og barokke villaer i Wien.

Denne guiden går igjennom alle måtene du kan reise på denne ruten, med detaljer om de romantiske toglinjene og de besparende bussturene.

TransportTidPrisBilletter
Praha til Wien med tog4 t160 krBook Online
Praha til Wien med buss4.5 t130 krBook Online
Praha til Wien med fly1 t1100 krBook Online
Praha til Wien med bil3.5 t2500 krBook Online

Praha til Wien med tog

Praha til Wien med tog
RegioJet har både tog og busser som går fra Praha til Wien

Tid – Litt over 4 timer
Pris – Fra 160 kr
Comfort – 5/5

Det er noe nostalgisk og eventyrlig ved å ta toget fra Praha til Wien. Rullende ut fra Hlavní Nádraž stasjon, vil du cruise gjennom det sørlige området av den Tsjekkiske republikken, der regionen Böhmen strekker seg inn til regionen Moravia. Det er karakteristisk med sine vakre åser med myke konturer og flekker av furuskog som rammer inn idylliske gårdslandskap. Det er skikkelige fine greier.

Når det gjelder avganger, har du massevis av alternativ. De starter å gå så tidlig som kl 4:44 og drar hver annen time, helt frem til kl 18:44. Det finens et nyere tlibud som heter RegioJet, det gir mulighet til enda fler forbindelser som har avgang klokken 5:20, 9:20, 13:20 og 16:20.

Regiojet Standard sitteplasser
De vanlige setene ombord på RegioJet toget er ganske komfortable

Nyt reisen gjennom vakre landskap, grønne åser, skog og åkre på toget mellom Praha og Wien.

Det er forskjeller å merke seg mellom togsettene. RailJet som er operert av Czech Railways og OBB. Det har to klasser: første og andre. Begge inkluderer en blanding av bord og doble seterader mot samme retning, med tilgang til servering av lokal Tsjekkiske øl. RegioJet har ekstra klasser. De varierer fra standard til buisness, som vil koste mer fordi du får servert Illy kaffe, samt tilgang til WiFi forbindelse og bord-service. Det finnes også en dedikert togvogn for barn med interaktive spill og TV.

Totalt vil reisen med tog fra Praha til Wien ta noe over fire timer. Det gjør det sammenlignbart med å fly fra by til by når du regner med tiden det tar til flyplassen og venting ved terminalene. Det kan også være et beleilig valg fordi du kan booke alt på forhånd. Bruk 12Go.co slik at du forenkler billett bookingen og du kan forvente å betale rundt 160 kr for et sete på andre klasse.

Praha til Wien med buss

Praha til Wien med buss
RegioJet busser fra Praha til Wien kan du booke på 12Go.co © Kagan Kaya / Shutterstock.com

Tid – 4.5 timer
Pris – 130+kr
Comfort – 4/5

Bussen vil bli den mest sparsomme måten å reise på ruten mellom Praha til Wien. Med billetter som starter på kun 130 kr, det er perfekt for reisende som ser etter å spare litt til de skummende Østerriske øl og shopping turer på Naschmarkt. Det er alltid lurt å booke de tidlig. Billettene kan raskt bli utsolgt, spesielt i løpet av sommersesongen. Mer om det senere…

Når det gjelder reisetiden, vil det ikke bli mye lenger enn med togene. Bussene tar faktisk kun fem timer før de ankommer til enten Wien Bussterminal (VIB) på Erdbergstrasse eller Vienna Central Station nært Südtirolerplatz. Alle tilbudene har avgang fra Florenc sentrale bussterminal, som ligger rundt 20 minutters gangavstand fra gamlebyen i Praha, eller med en 15 minutters busstur med buss nr 207.

Det er mange busselskap å velge mellom, men de fleste vil nok gå for enten RegioJet eller Flixbus. Det første er en godt kjent regional operatør med busser som drar fra Praha klokken 7:00, 11:00, 15:00 og 16:00. Du kan booke billetter på forhånd med dem via 12Go. Flixbuss, derimot tilbyr et bredt nettverk på kontinentet, med moderne busser som kjører mellom mange av Europas beste byer.

Praha til Wien med fly

Praha til Wien med fly
Wien internasjonale flyplass befinner seg 18 km sørøst fra Wien sentrum © Tomas Palsovic / Shutterstock.com

Tid – 50 minutter (Kun fly)
Pris – 1100+ kr
Comfort – 5/5

Spirene på Prahas slott og de flotte søylene ved Hofburg kan du ankomme til på kun 4,5-5 timers kjøring fra hverandre, men Austrian Airlines tilbyr likevel en direkte flyforbindelse mellom de to (så mange som fire per dag). I luften vil det ta 55 minutter. Selvsagt ser du etter en total reisetid som blir mye lenger enn det, loffe rundt på flyplassen, samt overgang til og fra terminalene. Likevel er dette en komfortabel og pålitelig måte å reise på fra hovedstad til hovedstad.

Et fly fra Praha til Wien bruker under en time på å lande i den Østeriske hovedstaden, men du må regne med ekstrakostnaden til og fra flyplassen.

Den store ulempene er kostnaden. Med en gjennomsnittspris fra omkring 1100 kr for fly mellom Praha og Wien, er nok ikke dette alternativet du går for om du er på et backpacker budsjett. Når det er sagt, kan du likevel finne noen gode tilbud om du booker minst 90 dager i forveien. Det kan du veldig enkelt gjøre på 12Go.co, ved å søke opp reisedatoene dine.

For å komme frem til flyplassen i Praha er det lett å finne et antall busser som kobles opp til metro linjene C og B (billetter for denne koster 20 kr). Men det finner et enklere alternativ som er mer komfortabelt, som å stoppe en taxi, det vil komme på rundt 220-260 kr fra Gamlebyen. Fra Wien internasjonale flyplass må du finne frem til toget som går rett til Wien Mitte stasjon. Billetter koster litt over 35 kr for turen.

Praha til Wien med bil

Praha til Wien med bil

Tid – 3.5 timer
Pris – 200 kr i bompenger, 2300 kr for leiebilen
Comfort – 5/5

Det finnes radige motorveier som forbinder den Tsjekkiske hovedstaden med den Østerriske hovedstaden. De går sør-øst fra Praha langs vei E50, og snirkler seg gjnnom de lave fjellkjedene og dalfører med skog rundt 190 km før du kommer til Brno. Der går veien sørover inn på E461 som tar deg hele veien til grensen. Når du krysser over til Østerrike bør det ikke være noe venting fordi begge land er del av Schengen området, så kan du ta A5 hele veien til Wien.

Å kjøre fra Praha til Wien gir deg friheten til å oppdage bortgjemte og spennende steder sør i den Tsjekkiske republikken.

Fra start til ende kan du kjøre dit på så kort tid som 3,5 timer. Men husk: det er uten stopp. Den virkelige bonusen med å ha din egen bil er jo at du kan stoppe og nyte utsikten hvor enn du måtte ønske. Vi vil anbefale å ta en tur til vinmarkene i Sør Moravia, det Neo-Gotiske palasset i Lednice som er UNESCO bevart og den livlige studentbyen Brno langs veien. Med alt dette kan det jo lett bli en riktig så underholdende dagstur gjennom noen av de mer avsidesliggende hjørner i det sentrale Europa.

Om du ikke cruiser ned til Tsjekkia med din egen bil kan du ordne deg en leiebil. Det kan du gjøre på nett gjennom RentalCars.com. Men husk at du vil måtte betale noe ekstra for daglig leie, for å krysse en internasjonal grense og droppe av bilen et annet sted. Du trenger å kjøpe bevis for å vise ved bomstasjonene på motorveiene i både Østerrike og Tsjekkia. God kjøretur!


Å fullføre turen fra Praha til Wien er å krysse deler av Europa som er dekket av vinåkrene, rustikke gårder og furuskog som velter seg over horisonten. Det betyr å bytte en øl-dynket hovedstad til en annen som oser av Habsburg historie og huser 1700-talls palasser. Dette blir en reise du sent vil glemme!


Praha til Wien Vanlige spørsmål (FAQ)

Hva er den billigste måten å reise fra Praha til Wien på?

Backpackere med et begrenset budsjett vil nok gå for bussforbindelsen mellom Praha og Wien. De billigste billettene kan komme på så lite som 130 kr, men forvent å betale noe ekstra under høysesonger, ferie og på sommertid, eller på et førsteklasses tilbud. En god måte å sjekke om du kan få ordnet deg rimelige billetter, er å sjekke ut 12Go.co, der er det lekende lett å sammeligne kostnad for ulike transportmåter.

Hva er den raskeste måten å reise fra Praha til Wien på?

Flyene bruker kun 55 minutter på å fly over vinrankene i Monravia fra Praha til Wien. Men husk at med flyet blir det 1,5 timer i avgangshallen og en times transport til og fra terminalene. Fordelen? Toget kan nok være noe raskere. Det tar deg fra skyggen av Prahas Slott til foten av de østerriske alpene på kun fire timer. For de beste prisene kan du søke opp tilgjengelige ruter via 12Go.co.

Hvor lang er togreisen fra Praha til Wien?

Fire timer på jernbanen er alt det tar for å reise mellom Praha og Wien. Og det er virkelig behagelige fire timer! Du får vinåkrene og den flotte tsjekkiske landsbygda å beundre fra vinduet. Du får i tillegg lokale og Østerriske øl du kan smake fra serveringsvognen. Dette blir vel hyggelig!

Hvor mye koster togbilletten fra Praha til Wien?

Kostnaden for et sete på toget kommer an på når du reiser, hvilken klasse du reiser på og hvilket tog du velger å reise med. Du kan sammenligne disse ved å bruke 12Go.co. Generelt sett starter billettene på rundt 160 kr for andre klasse seter, på den Tsjekkiske jernbanen og OBB tilbudet. Men du kans også betale mer og gå for en delux variant på buisness klasse med det komfortable RegioJet toget.

Kan jeg se vakre landskap på togturen fra Praha til Wien?

Det er helt sikkert. Vi anbefaler å ta med et kamera og ha det klart så fort du kjører ut fra Praha, den tsjekkiske landsbygda tar snart over og du vil kunne skue utover åkre av gress og mais, humle og ville skoger. Jo lenger sør du kommer, jo flere vingårder kommer til syne. Det er da du skjønner at du er i vindistriktet sør i Moravia. Når du krysser den østerriske grensen, vil du kunne se Wien skogen og kanskje du vil kunne gjenkjenne foten av de fantastiske alpene noe vestover.

Finnes det et hurtigtog fra Praha til Wien?

Nei. Denne delen av Europa har ikke de raske TGV togene som i Frankrike enda. Med det er godt nytt. Det vil gi deg mer tid til å nyte urtsiktene av den tsjekkiske landsbygda og du kan ta deg en øl på veien. I tillegg vil ikke reisen være så veldig lang. Du kan forvente at reisen vil kun ta fire timer før du ankommer den store Hauptbahnhof stasjon i Wien.

Hvor lang er bussturen fra Praha til Wien?

Med bussen må du legge til en time når du reiser fra Praha til Wien i sammenlignet med toget. Så du du vil være på veien i omtrent fem timer om du velger buss. Du vil også kunne få nok av gode landskapsutsikter fra vinduet, samtidig som du kan spare noen kroner. Dra over til 12Go.co for å sammenligne og finne tilbud på billettpriser med bussen. Du kan til og med booke de online måneder i forkant av reisen.

Hvor nyttig var dette innlegget?

Klikk på en stjerne for å vurdere!

Gjennomsnittlig vurdering: / 5. Antall stemmer: