Hvordan reise fra Salzburg til Hallstatt

Hvordan reise fra Salzburg til Hallstatt

Hallstatt minner virkelig om en eventyrby. Plassert ved de grønne toppene av Salzkammergut, er det en koselig blanding av pepperkakelignende hus, med skråtak og balkonger med treutskjæringer, alt dette hviler langs bredden av en speilklar innsjø.

Eventyrlysten? Så fint. Denne turen er lett å legge ut på fra Salzburg. Det er kun 50 km derfra, men den faktiske veien dit er hele 70 km, dette er grunnet de mange fjell og sjøer som er på vei dit. I denne guiden får du vite om alternativene som finnes for å komme deg dit, som inkluderer de pittoreske togturene og lokalbussen med de herlige utsiktene.

TransportTidPrisBilletter
Salzburg til Hallstatt med tog2.5 t100 kr+Book Online
Salzburg til Hallstatt med buss og tog2 t150 kr+Book Online
Salzburg til Hallstatt med buss2 t160 krBook Online
Salzburg til Hallstatt med bil1.5 t290 krBook Online
Salzburg til Hallstatt med organisert tur12 t580 krBook Online
Salzburg til Hallstatt med taxi1.5 t1800 krBook Online

Salzburg til Hallstatt med tog

Salzburg til Hallstatt med tog

Tid – 2.5 timer
Pris – 100 kr+
Komfort – 4/5

Det er ingenting som kan sammenlignes med å humpe nedover jernbanelinjen inn til de Østerriske Alpene for å oppdage den sjarmerende lille byen Hallstatt som er bortgjemt under en vegg av ruvende fjell. Det er helt sikkert at toget er den mest populære måten å komme seg dit på, fra Salzburg. Den andre halve delen av turen veves gjennom en veldig vakker del av regionen, forbi den kraftige Traun elven, med mengder av furuskog og alpehøyland underveis.

Om du reiser med toget må du først ta hovedlinjen og deretter bytte til det regionale toget for en tur til Salzburg Alpene.

Utsikten er ikke den eneste grunnen til at du bør vurdere togreisen. Billettprisen kan bli så lav som 100 kr per person. For å få tak på disse bør du booke minst noen måneder i forkant av utflukten til Alpene ved å bruke 12Go.co, når det fremdeles er gode Sparschien tilbud. Togene er komfortable, det blir en herlig togtur ombord på OBB Railjet, og deretter er kommer den andre etappen, gjennom Attnang-Puchheim til søte Hallstatt togstasjon. Den totale tiden reisen vil bruke, er omkring 2,5 timer, som inkluderer rundt ti minutters venting ved Attnang-Puchheim når du trenger å bytte. Det er verdt å notere seg at det regionale toget ikke drar helt til sentrum i Hallstatt. Det stopper på en stasjon rett ved innsjøen der hvor ferjen koster 3 EUR for å fullføre reisen. Det kan faktisk være en fordel fordi utsikten du får fra vannet er uslåelig. 

Salzburg til Hallstatt med buss og tog

Salzburg til Hallstatt med buss og tog
Etter bussen til Bad Ischl er det et tog og en ferje som tar deg dit den siste biten © Phuong D. Nguyen & Pajor Pawel / Shutterstock.com

Tid – 2 timer+
Pris – 150 kr+
Komfort – 4/5

Det er mulig å ta tog og buss forbindelse kombinert gjennom det vakre Salzkammergut for å gjøre utflukten både rask og usedvanlig vakker. Det beste er at du kan benytte deg av de praktiske busslinkene mellom Salzburg og Bad Ischl, og deretter hoppe på det vanlige toget som passerer gjennom der på vei til Hallstatt Bahnhof. Heldigvis matcher begge rutene godt sammen, så du kan med letthet kombinere de.

Den første etappen tar deg ut av Salzburg i øst, og følger vei 158 forbi Fuschl og St Gilgen på den vakre Wolfgangsee. Buss 150 tar denne ruten ofte, med avgang kl 5:55 (senere på søndager). Når du ankommer ved stasjonen i Bad Ischl, må du dra rett inn til stasjonen, til plattformene som brukes av togene mot Hallstatt. Det tar 20 minutter mer og tar deg til stoppet der du kan ta ferjen over til den fantastisk vakre byen. 

Salzburg til Hallstatt med buss

Salzburg til Hallstatt med buss
Den første busen nummer 150 tar deg hele veien til Bad Ischl © Rudiecast / Shutterstock.com

Tid – 2.2 timer
Pris – Rundt 150 kr
Komfort – 3/5

For å komme deg fra Salzburg til Hallstatt må du ta hele tre busser for å komme deg dit. Frykt ikke, hver av de har ruteplaner som matcher hverandre, og de er relativt raske. Selv med alle tre byttene kan du fullføre reisen på under 2t20min, men kun om alle avgangene klaffer da. I tillegg ankommer bussen inn til Hallstatt sentrum, så det er ikke noe behov for å legge til en etappe til for å nå ferjene som krysser innsjøen.   

Du kan nyte fantastiske utsikter og spare litt ekstra tid om du er villig til å ta busser hele veien fra Salzburg til Hallstatt.

Det første steget er å finne veien fra Busbahnhof Salzburg, som er rett ved togstasjonen på den nordlige siden av by-sentrum. Der kan du ta buss nummer 150 hele veien til siste stopp Bad Ischl. Det neste steget er en forbindelse til Hallstatt Gosaumühle stasjon på buss 542, etterfulgt av en siste ti-minutters tur til Hallstatt Lahn (stasjonen nærmest selve landsbyen). Du vil finne ut at plattformene er plassert rett ved siden av hverandre, så det er lite styr å gå fra den ene til den andre.

Vi vil anbefale deg å booke billett i forveien slik at du kan sikre deg et sete på venstre side i bussen fra Salzburg. Når du har etterlatt byen, vil du befinne deg i et landskap med blomsterenger som kan minne om scener fra Sound of music, med glitrende innsjøer som Fuschlsee og Wolfgangsee. Det er helt seriøst vakre avsidesliggende landskap og det anbefales varmt å sikre seg en god utsikt.

Salzburg til Hallstatt med bil

Salzburg til Hallstatt med bil
Denne turen vil ta deg gjennom noen av de vakreste landskapene i hele Østerriske © l.lika / Shutterstock.com

Tid – 1.25 timer
Pris – Rundt 290 kr per dag
Komfort – 5/5

Å kjøre er en uforglemmelig måte å ta turen fra Salzburg til Hallstatt på. Ruten tar deg gjennom noen av de vakreste landskapene i hele Østerrike. Du vil reise forbi krystallklare innsjøer og staselige villaer dekorert med bugnende bougainvillea. Du vil se beitemarker med kyr og fine enger, fjelltopper med snø og vidstrakt furuskog. På toppen av det hele, er det den raskeste måten å reise dit på. Hvis du ikke er fristet til å stoppe langs veien, kan du fullføre hele turen på kun en time fra start til slutt.

Med en bil vil du kunne oppleve den fantastiske Salzkammergut regionen fullt ut på veien ned til Hallstatt.

Retningen er enkel å få greie på, du starter på vei 158 østover fra Salzburg. Den veves langs Fuschlsee og Wolfgangsee, der kan du stoppe for en dukkert i sjøen om du vil. Etter det drar du forbi Rettenkogel og Bleckwand toppene ved Strobl, gjennom Bad Ischl og til sist sørover på vei 145 til selve Hallstatt. Det er best å se etter parkering i tunellen og ved kabelbanen på vei inn til landsbyen, som ligger omtrent fem minutter til fots fra sentrum.

Salzburg til Hallstatt med bil
Det er best å se etter parkering i tunnelen på vei til landsbyen © Wolfgang Simlinger / Shutterstock.com

RentalCars.com har noen av  de beste tilbudene om du ikke allerede har din egen bil og vil legge på på en kjøretur mot Hallstatt. Det vil komme på rundt 290 kr totalt per dag. Prisen er for å plukke den opp og levere den i Salzburg, Hallstatt er for lite til å ha bilutleie.

Salzburg til Hallstatt med organisert tur

Salzburg til Hallstatt med organisert tur
Welterbeblick Skywalk, denne utsiktsplattformen er 350 meter over Hallstatt © Resul Muslu / Shutterstock.com

Tid – Halv-dag eller hel-dags turer tilgjengelig
Pris – Fra 570 kr per person
Komfort – 4/5

Hallstatts spisse kirkespir, barokk kapell og blomster dekorerte hytter har blitt en favoritt blandt reisende som er på jakt etter det beste av Østerrike. Derfor er det ingen mangel på selskap som organiserer planlagte turer fra Salzburg, som er den næreste storbyen. De varer vanligvis hele dagen eller en halv dag og koster alt fra 570 kr per person til over 2800 kr. Transporten skjer ombord på private minvans med aircondition.

De fleste turene inkluderer en vandring rundt i det stilige hjertet av Hallstatt og langs de flotte stiene langs elvebredden. Det er også populære tillegg som storartede Welterbeblick Skywalk som vil skru opp prisen, der får du utrolige panoramautsikter over Hallstatt innsjø og de omkringliggende fjellene og den fantastiske Dachstein Giant Ice Cave der du kan du kan beundre frosne stalaktitter som er formet av vannet som er under bakken.

Salzburg til Hallstatt med taxi

Salzburg til Hallstatt med taxi
Å reise i en taxi fra Salzburg er det dyreste reisealternativet © Alexandros Michailidis / Shutterstock.com

Tid – 1.25 timer
Pris – 1800 kr+
Komfort – 5/5

En måte kjøre fra Salzburg til Hallstatt på uten å kjøre egen bil er å booke en biltur i privat taxi. Disse er ikke billige, med en pris som starter på 1800 kr. Likevel er de raske. Det bruker 1,25 timers reisetid fra by til by, langs de velholdte og gode østerriske veier.    

Det er så kjapt det kan får blitt om du hadde din egen bil, men med taxi er fordelen at du kan bli droppet av i den fine byen ved innsjøen, for ikke å glemme å nevne at du blir plukket opp når du ønsker i selve Salzburg. Du vil slippe å lete etter parkeringsplass, og du slipper å tenke på hvordan du må reise fra hotellet ditt med transport videre. Kjekt.


Alle som øsnker et glimt av det postkortlignende landsbyen Hallstatt vil kunne oppdage hvorfor det er en så populær destinasjon. Omkranset av høye fjelltopper og skog, det er et liten utflukt fra den virkelige verden, du får oppleve vakre hytter med skråtak, samt den ekte atmosfæren av et Alpe-paradis. Det er en tur du sent vil glemme om du er i nærheten av Salzburg!


Salzburg til Hallstatt Vanlige spørsmål (FAQ)

Hva er den billigste måten å reise fra Salzburg til Hallstatt på?

Om du er ute etter å reise på en sparsom måte, vil vi anbefale å ta toget fra Salzburg til Hallstatt, men husk å book billetter på forhånd. Om du gjør et søk på 12Go.co tidlig nok (60 dager før), kan du kanskje få tak i billetter som kun ligger på kun 100 kr per pserson hver vei.    

Hva er den raskeste måten å reise fra Salzburg til Hallstatt på?

Veiene kan tilby den raskeste ruten til Hallstatt fra Salzburg. De er den mest direkte veien gjennom Salzkammergutgut regionen, med en strekning på over 70 km totalt. Fordelen? Det slår andre fremkomstmidler når det kommer til tiden det tar, du vil komme dit på kun 1,25 timer totalt, når du kjører egen bil eller booker en taxi.

Hva er den beste måten å reise fra Salzburg til Hallstatt på?

Det er mange reisende som vil benytte seg av buss-tog forbindelsen. Den har en overkommelig pris, det koster rundt 150 kr per person og er enkelt med bytter som er satt opp for å matche tidsmessig. Det som er viktigere er at det er en veldig vakre landskap langs veien. Du vil se det grønn-blå vannet ved Wolfgangsee suse forbi på bussen, og du vil krysse den sjarmerende Hallstatt innsjøen med ferje etter at du hopper av toget.

Hvor mye koster en togbillett fra Salzburg til Hallstatt?

Book tidlig med 12Go.co og du vil bli overrasket over hvor billig toget kan være. Det er mulig å ordne billetter for så lite som 100 kr per person lenge i forveien. For å sette det i perspektiv bør du vite at prisen kan øke til så mye som 320 kr, som er prisen på en vanlig billett.

Hvor lang er togturen fra Salzburg til Hallstatt?

Det finnes ikke kun et tog, men to du må benytte deg av. Det første er et by-til-by Railjet som går østover til Attnang-Puchheim. Det andre er et regionaltog som går til selve Hallstatt. Tilsammen bruker de rundt 2,5 timer totalt, inkludert bytter ved stasjonene. Du kan booke de begge ved å bruke 12Go.co idag.

Går det en buss fra Salzburg til Hallstatt?

Det er ingen direkte bussforbindelse fra Salzburg til Hallstatt. Likevel er det enkelt å hoppe på bussen for å komme seg fra A til B på denne ruten, avgangene er spesielt tilpasset til dette formålet. Bruk 12Go.co for å booke billetter til alle tre bussene, de drar gjennom Bad Ischl og Hallstatt Gosaumühle før de ankommer i selve Hallstatt.

Hvor nyttig var dette innlegget?

Klikk på en stjerne for å vurdere!

Gjennomsnittlig vurdering: / 5. Antall stemmer: