Hvordan reise fra Wien til Salzburg

Hvordan reise fra Wien til Salzburg

Så du ser etter å bytte ut de stolte Habsburg palassene og veltrimmede byparkene for den snøtoppede utsikten av de østeriske Alpene? En tur fra Wien til Salzburg lover å gjøre det på kun noen timer. Det er 260 km med vidstrakt skog, lange elver og vakre åser mellom dem, men disse er likevel forbundet med vei, jernbane, til og med fly.

Denne guiden tar deg gjennom alle reise-alternativ slik at du med letthet kan fullføre reisen til de glitrende innsjøene, turstier, historiske slott og stedet der The Sound of Music ble filmet.

TransportTidPrisBilletter
Wien til Salzburg med tog2.5 t200 krBook Online
Wien til Salzburg med fly50 min590 krBook Online
Wien til Salzburg med taxi3 t3200 krBook Online
Wien til Salzburg med bil3 t890 krBook Online
Wien til Salzburg med dagstur1400 krBook Online

Wien til Salzburg med tog

Wien til Salzburg med tog
Railjet toget er det mest populære valget for turen mellom Wien og Salzburg © David Jancik / Shutterstock.com

Tid – 2 h 22 min
Pris – 200 kr+
Komfort – 4/5

Toget fra Wien til Salzburg drar rett gjennom hjertet av det østlige Østerriket. Det vil ta deg fra de store palassene av det gamle imperiet til foten av Saltzburgerland Alpene på litt under 2,5 timer, som kan gjøre det en ganske rask måte å reise på. Hva mer er at det er så mange som tre avganger hver time i løpet av dagen, slik at du ikke vil står fast med en strudel i den Østerriske hovedstaden, uten en måte å dra derfra på.   

Østerriske tog er også komfortable. På denne ruten kan du enten velge den stilige RailJet som driftes av den nasjonale jernbanen, OBB, eller de private WESTbahn togene. De første er rene, med to og to seteplasser i økonomi klassen og på første klasse får du seter i skinn-etterligning. Den andre har romslige dobbeltdekker tog, utvalget av mat er begrenset til salgsautomater. OBB tilbyr varmmat og østerrisk øl. Alle OBB tog drar fra Wien Hauptbahnhof. Alle de andre har avgang fra Wien Westbahnhof.  

Railjet-tog nær Salzburg i Østerrike
Jo nærmere du kommer Salzburg jo bedre utsikter vil du få.

Togene til Salzburg tar deg gjennnom landsbygda i øvre Østerriket, som sneier Alpene i sør.

Utsikten du vil få fra toget er nok ikke like imponerende som den vestlige delen av Østerriket, men de er fine nok. Rundt Wien vil du få med deg furuskogen Wienerwald, etterfulgt av gårdslandskap i det øvre Østerriket, med deler av Danube elven. Det blir bedre når du ankommer inn til Salzburg, når fjellene kommer til syne i horisonten og du kan skimte veier over Salzach elven inn til Bavaria.   

Billetter for et hvilket som helst tog i Østerrike er alltid billigere om du kjøper det på forhånd. På denne ruten vil du se store forskjeller mellom tidlige tilbud og de som kjøpes i siste liten. De starter fra 200 kr og vil gå opp til mer enn 550 kr per pserson. Om du er usikker på når du skal reise fra hovedstaden, vil du kanskje holde deg til Westbahn togene, som har billetter for 340 kr men er derimot ikke begrenset til en spesifik avgangstid.

Wien til Salzburg med fly

Wien til Salzburg med fly
Salzburg flyplass befinner seg kun noen få kilometer fra sentrum av Salzburg © Tupungato / Shutterstock.com

Tid50 minutter (kun fly)
Pris – 590 kr+
Komfort – 3/5

Det tar kun 50 minutter når du setter deg på flyet fra Wien til Salzburg. Det gjør det til den raskeste måten å reise på om du regner fra rullebane til rullebane. Det er kun tre direkte flyavganger som tilbys hver dag. De starter å gå like før kl 10, med de to siste noe etter kl 17 og like før kl 10. De driftes av det nasjonale flaggskipselskapet Austrian Airlines. Ut fra Wien internasjonale flyplass, med en mindre type fly.  

Innsjøer i Berchtesgaden nasjonalpark
Den famøse turkise innsjøen i Berchtesgaden nasjonalpark

En flyvning er ikke den enkleste eller billigste måten du kommer fra A til B på, men kan være supert om du vil dra rett til fjellene og hoppe over byen.

Den totale reisetiden via luften vil nok komme å bli mye tregere enn togene om du har tenkt deg til den atmosfæriske Altstadt, omkring tre eller fire timer på grunn av overgang og innsjekk og alt annet. Men ikke alle reisende vil dra til sentrum av byen. Noen retter nesen mot de glitrende innsjøene i Berchtesgaden nasjonalpark i Tyskland, eller den Østerriske fjellkjeden Hochkönig nært Hinterthal. For de som ønsker dette, er Salzburg flyplass godt plassert vest for byen, med god tilgang til bilutleie, samt god tilgang til de regionale motorveiene.

For å få det beste ut av tilbudene på flyvninger mellom Wien og Salzburg, sjekk alltid ut 12Go.co så snart du vet hvilke tider og datoer du skal reise på. Det er viktig fordi billetterprisene kan bli skyhøye og vil øke grunnet etterspørsel, de kan komme opp i 950 kr stk. Du må også legge til kostnaden for innsjekket bagasje. Det er 200 kr med Austrian, selv om sportsutstyr og store bager koster betraktelig mer.

Wien til Salzburg med taxi

Wien til Salzburg med taxi
Når du reiser i taxi, blir det rett og slett mest komfortabelt, men er derimot dyrest. © der_makabere / Shutterstock.com

Tid – 3 til 4 timer
Pris – 3200 kr+
Komfort – 5/5

Å ta en taxi fra Wien til Salzburg er noe av det enkleste du kan gjøre. Denne luxuriøse måten å reise på betyr at du vil bli plukket opp i sentrum av den Østeriske hovedstaden hvor enn du vil, når som helst. Det er jo veldig praktiskt om du ikke orker å drasse med deg bagasjen til Hauptbahnhof for å rekke toget, eller planlegger å fly inn til Wien flyplass og vil komme deg på vei vestover så fort som mulig.

En taxi er et praktisk alternativ om du har noe ekstra penger å bruke og vil ha en behagelig reise.

I tillegg til beleliligheten, har taxi fordelen med å være veldig bekvemme. Med polstrede seter og kraftig aircondition. Du vil også ha mulighet til å stoppe når som helst underveis, og kan bli sluppet av ved et hvilket som helst hotell eller sted i Salzburg når reisen er fullført.

Ulempen er vel kanskje prisen. Ja, det er den dyreste måten å reise på for å bytte ut Wiens caféer til Mozart konsertene i Salzburg. De fleste starter på rundt 3000 kr, men du vil måtte betale mer om du vil reise sent på kvelden, tidlig om morgenen eller vil ta omveier for de beste utsiktene som ikke finnes langs motorveien.

Wien til Salzburg med bil

Wien til Salzburg med bil
Solnedgangen i Hallstatt gir deg en spektakulær utsikt

Tid – 3 til 4 timer
Pris – 890 kr+
Komfort – 5/5

Det er lett å fullføre kjøreturen fra Wien til Salzburg på kun tre timer om du legger ut på motorvei E60 og drar rett via St Pölten og Linz. Hvor er moroa med det? En mye bedre rute med vakkert landskap er sør-vestover fra hovedstaden og tar deg dypt inn til foten av de Østerriske Alpene. For å finne den ruten må du se etter veinummer E59 (S6) som går gjennom Leoben. Finn frem kameraet og husk å ha fulladet batteri, fordi du vil få med deg det majestetiske landskapet i Styria med fjellene i den fantastiske Salzkammergut regionen. Der kan du også gjøre et stopp i sjarmerende Hallstatt.

Om det fremdeles ikke er nok til å friste deg for å legge ut på biltur, hva med prisene på leiebil? De ligger kun på omkring  850 kr for en hel dags kjøring i en moderne bil med de beste lelibilfirmaene når du booker gjennom RentalCars.com! I tillegg må du sjekke om det er noen tilleggsavgifter for enveisreise, men det vil garantert koste mindre enn en taxitur. Husk å ta med deg førerkort og et kredittkort, og vurder forsikring og kanskje kjetting til dekkene om du drar over fjellet i Østerrike på vinteren.

Wien til Salzburg med dagstur

Wien til Salzburg med dagstur

Tid – Hele dagen
Pris – 1400 kr+
Komfort – 4/5

Det er noen virkelige gode turer som kan ta deg med fra Wiens travle gater til de brostensbelagte gatene i den gamle delen av Salzburg på en dag (og tilbake igjen). Det er ikke den billigste måten å reise på i det hele tatt (det kan komme på omkring 1300 kr for det hele), men de inkluderer en hel masse Østerisk kultur, sightseeing og natur. Og du vil bli plukket opp ved hotellet ditt!   

Dagsturer mellom de to byene er typisk på små 12 seters minivans med aircondition, med mye benplass. De drar sjeldent rett til Salzburg, forvent deg noen stopp. Det kan bli en morgen blandt de vakre vinåkrene i Wachau eller de smaragdgrønne engene i Styria. Deretter vil det bli en guidet tur gjennom selve Salzburg, på en planlagt tur får du nok et glimt av det vakre Mirabell palasset og Mozarts hus.


Veien fra Wien til Salzburg er en reiserute som kan friste enhver reisende som er interessert i å oppleve de beste severdigheter Østerriket har å by på. Åja, i tillegg kommer du rett til Alpene, der slott og vakre innsjøer gjemmer seg i dalene. Storartet!   


Wien til Salzburg Vanlige spørsmål (FAQ)

Hva er den billigste måten å reise fra Wien til Salzburg på?

Toget er best når det kommer til pris på denne ruten. Det er ikke billige busser å konkurrere med, så kostnaden på billetter booket tidlig ligger på 200 kr, det er omtrent så lommebokvennlig som du kan få det. Husk å sjekk ut 12Go.co på forhånd om du vil betale så lite. OBB sine billettpriser kan bli veldig høye nærmere avreisedatoen.

Hva er den raskeste måten å reise fra Wien til Salzburg på?

Flyet tar kun 50 minutter, men det er ikke inkludert tiden du bruker på å dra til Wien internasjonale flyplass og så til de brostensbelagte gatene i Salzburg. Med disse er det sannsynlig at togreisen vil bli et raskeste alternativet, spesielt om du kommer med de raske rutene som bruker kun 2t22min fra Wien Hauptbahnhof, som du finner på 12Go.co.

Hva er den beste måten å reise fra Wien til Salzburg på?

Det er virkelig opp til deg! Togene er komfortable og trivelige, med jevn reise og fine utsikter av det øvre Østerrike. Likevel kan det hende det er noe helt spesielt med å leie en egen bil og legge ut på landeveien. Om du har ekstra tid kan det bety å legge ut på et skikkelig eventyr gjennom regionen Styria og Saltzkammergut.

Hvor lang er togreisen fra Wien til Salzburg?

De raskeste togene tar kun 2t22min fra stasjon til stasjon. Vi anbefaler at du booker de så tidlig som mulig, fordi billettprisene vil øke. Bruk 12Go.co for å sammenligne priser på ulike avgangstider og kjøp de online.  

Finnes det dagsturer fra Wien til Salzburg?

Alle som er ivrige etter å synge Sound of Music sanger og se den idylliske byen Hallstatt, bør absolutt ta en dagstur fra Wien til Salzburg. Det er noe rimeligere enn en privat taxi, og kan by på en masse østerrisk kultur i regioner som skiller de to byene, for ikke å nevne turer i Salzburg sentrum, der Mozart hus er bortgjemt ved foten av et ruvende slott.

Hvor nyttig var dette innlegget?

Klikk på en stjerne for å vurdere!

Gjennomsnittlig vurdering: / 5. Antall stemmer: