Hvordan reise fra München til Salzburg

Hvordan reise fra München til Salzburg

Når du har fylt opp med nok tyske pølser, «Oompah» musikk og Oktoberfest-øl, er det på tide å planlegge ditt neste stopp i sentral Europa. Fra den bavariske hovedstaden er det egentlig kun en retning å reise og det er sørover. Det er der du møter de vakre Alpene, som skjuler glitrende innsjøer og mystiske slott. De gjemmer også den vidunderlige byen Salzburg, der du vil høre gjenklang av Mozart fra konserthallene og beundre lanskapet fra den velkjente fra Sound of Music. Denne guiden gir deg all info du trenger for å gjøre det 115 kilometer lange spranget som skiller den ene byen fra den andre.  

TransportTidPrisBilletter
München til Salzburg med tog1.5 t200 krBook Online
München til Salzburg med buss2 t60 krBook Online
München til Salzburg med taxi2 t3200 krBook Online
München til Salzburg med dagstur480 krBook Online

München til Salzburg med tog

München til Salzburg med tog

Tid – 1.5 timer
Pris – 200 kr+
Komfort – 4/5

Det er to typer tog som forbinder øl-hovedstaden i Bavaria og de slottkledte toppene som engang var Mozarts hjem i Østerrike. De går hver time, så du vil nok aldri gå tom for alternativ når det kommer til å velge avgangstid. Det er et som er raskere enn det andre, men se etter Euro City toget for å fullføre reisen på kun 1t28min. Det regionale toget Meridian har noen ekstra stopp og er langsommere, det bruker rundt 1t47min totalt.

Når det er sagt, trenger du ikke utelukke Meridian alternativet av den grunn. Hvorfor? De kan være rimeligere enn deres konkurrenter og reisen kan bookes for kun 320 kr, per person. EuroCity alternativet derimot har dynamisk prising. Det betyr at du kan skaffe deg en reise med en pris på så lite som 200 kr, men da må du booke de virkelig tidlig, minst 60 til 90 dager på forhånd, ved å bruke 12Go.co.

Seter i et av OBB togene
Standard seter i et av OBB/ZSR togene

Når du velger toget kan du nyte vakker utsikt av Alpene i Bavaria, på linjen mellom München og Salzburg.

Begge togene er komfortable, selv om det raskeste tilbudet er noe bedre. Det er som oftest det hurtige Østerriske OBB/RJX toget, komplett med serveringsvogn, brede vinduer for å få det meste ut av utsikten (en virkelig opplevelse) og masse benplass. Alle avgangene er fra München sentralstasjon nært Karlsplatz og ankommer inn til Salzburg Hauptbahnhof som er rundt 20 minutters gange fra bysentrum.

Det er nok en av de vakreste togreisene i hele Tyskland. Du vil rulle ut fra sør-øst i München, gjennom gårdslandskap, mellom elver, på vei mot store klippeformasjoner som er de Østerriske Alpene. På klare dager kan du se de spisse toppene og kanskje de er drysset med snø. Den beste utsikten er nok ut fra høyre side av toget, selv om begge sider er ganske fantastiske.    

München til Salzburg med buss

München til Salzburg med buss

Tid – 2 timer
Pris – 60 kr
Komfort – 3/5

Om du har sprukket budsjettet ditt på oktoberfest-øl og trenger spare noe ekstra for Sound of Music turen din, vil bussen være alternativet for deg. Det er den billigste transport måten du kan bruke mellom München og Salzburg. Men det er også relativt komfortabelt med selskap som Europas Flixbus og godt omtalte Nomago som tilbyr moderne busser med klimaanlegg og tilbakelenende seter for å ta deg fra by til by.

Bussen er en vinner på budsjettfronten, den tilbyr billetter som er en brøkdel av hva en togreise koster.

De fleste turene starter fra den UFO-lignende ZOB stasjonen i München. Den ligger rett ved hovedjernbanestasjonen i byen, som betyr at du lett kan komme deg dit med metro eller trikk. Derfra vil busser kjøre sørover og deretter øst på vei nummer 8, som sneier Alpene og krysser grensen nærme Bad Reichenall. Ankomststasjonen kan variere, men vil som regel være Salzburg Lastenstrasse (mye bedre for tilgang til sentrum) eller P + R Salzburg Sør (noe lenger fra det travleste turist distriktet).

ZOB-stasjon i München
Zentraler Omnibusbahnhof München (ZOB) er den sentrale buss stasjonen i München © info.cineberg.com

Forvent å betale omkring 50 kr for hele turen på noen av de billigste bussene. Disse er forhåndskjøpte og er vanligvis tilgjengelige en eller to måneder før avreisedatoen på 12Go.co. Billettprisen vil øke jo nærmere avgang du kommer, men bussen vil sjeldent bli like dyr som toget, som gjør det et pålitelig tilbud for globetrottere på budsjett.

München til Salzburg med taxi

München til Salzburg med taxi
Å reise i taxi er både komfortabelt og tillater noen ekstra stopp på veien © Yauhen_D / Shutterstock.com

Tid – 2 timer
Pris – 3200 kr
Komfort – 5/5

Det herlige med å ta en taxi fra Salzburg til München er at det er så beleilig som det kan bli. Du kan velge å blir plukket opp nær hvor som helst i den Bavariske hovedstaden du ønsker, uansett om det er et hotell eller et midt i Altstadt eller et hus som ligger mer landlig til ved English Garden, til og med ved terminalen på den store München flyplass. Du vil være på vei sørøstover mot Salzburg før du kan få i deg en øl og en pretzel.

Del kostnaden på en taxi fra München til Salzburg for å få en lettvint reise for hele reisefølget ditt til fjellene i Østerriket.

Komfortmessig er taxi avslappende. De har aircondition for de varmeste månedene og varme for de snøfulle vintrene, da blir det mye triveligere å reise. De er jo også private så det ikke blir noe styr med andre passasjerer på veien. Taxien kan også stoppe langs veien, for toalettpause kanskje, eller bare for å beundre den vakre utsikten fra de østerriske Alpene.

Østerrikske alper
Det er mange fantastiske utsiktspunkter på vei til Salzburg

Selvsagt er det en ulempe med det, og det er prisen. Det vil kunne koste 3000 kr per bil, på turen mellom München og Salzburg. Dette tilbudet benyttes mest av turgåere (om sommeren) og ski entusiaster (om vinteren) som er på vei mot Alpin resortene i Salzkammergut regionen. Ikke bare kan taxikostnaden deles mellom de reisende, men det er en lettvint måte å få fraktet bagasje og utstyr rett til høyfjells-hotellet.

München til Salzburg med dagstur

München til Salzburg med dagstur

Tid – Hele dagen
Pris – Rundt 480 kr per person
Komfort – 4/5

Fra München til Salzburg kan du om du er eventyrlysten booke en organisert tur. Det vil ta en hel dag, denne turen vil ikke bare ta deg til den vakre barokk byen ved Salzach elven. Den vil også by på flere historiske og kulturelle severdigheter langs veien. En typisk tur vil innebære at du blir plukket opp ved hotellet i München, som etterfølges av en tur i minibuss eller buss til Salzburg, med guidet fottur gjennom sentrum av byen, en tur innom Mirabelle Palasset, og en utflukt til det fantatiske Hohensalzburg fort. Du kan også få pakker som tilbyr stopp ved Nazi-basen Obersalzberg.      


Alpene hviler på horisonten i München. De lokker eventyrlystne og naturelskere med deres skarpe fjellsider og snø. De gjemmer også den storartede Østerriske byen Salzburg, der du kan nippe til smaksrik fukt-schnapps på de brostensbelagte plassene og lære alt om Mozart ved siden av slottene med spisse spir.


München til Salzburg Vanlige spørsmål (FAQ)

Hva er den billigste måten å reise fra München til Salzburg på?

Med bussen får du de beste røverkjøp på denne ruten. Faktisk kan du noen ganger få seter hele veien fra München til Salzburg for kun 50 kr stk., så lenge du booker tidlig ved å bruke 12Go.co. Vi anbefaler å se etter velkjente operatører som Flixbus for de beste prisene og hyppige avgangene.

Hva er den raskeste måten å reise fra München til Salzburg på?

Toget er ganske raskt, det kan ta deg fra Münchens store sentralstasjon over den nordlige delen av Salzburg på kun 1,5 timer. Du må søke opp RJX togene som driftes av OBB for å få de raske turene, Meridian toget tilbyr ikke like raske reiser.

Hva er den beste måten å reise fra München til Salzburg på?

For de fleste reisende er det helt sikkert toget. Du får med deg det vakre landskapet, samtidig krysser det alle punktene for en lettvint tur sør-øst til Salzburg. Likevel er det noe spesielt ved å reise med en privat taxi. Ja, det koster mer, men de er en gave for grupper som skal på skitur eller vandring i fjellet som har mye utstyr å ta med seg og de vil komme seg rett til fjell resortene.

Hvor mye koster en togbillett fra München til Salzburg?

Sjekk ur 12Go.co, og gjør et søk ved å taste inn reisedatoene dine. Du vil finne varierende billettpriser på togene fra München til Salzburg. Om du booker tidlig nok kan du ende opp med å betale lommebokvennlige 200 kr per person for de raskeste Euro City togene. Om ikke kan det hende du vil vurdere en togbillett for 300 kr med Meridian toget. Eller kanskje du kan spare noe ved å kjøpe en «Bayern Billett», som har gode tilbud for familier og større grupper som vil reise rundt i Bavaria og til Salzburg.

Går det et direktetog fra fra München til Salzburg?

Det finnes mange. De har avgang oftere enn en gang i timen fra München sentralstasjon, og fullfører reisen på 145 km på så lite som 1,5 timer. Det er en fordel å booke billetter på forhånd ved å bruke 12Go.co, fordi togene kan bli travle, spesielt i løpet av høysesongen og rushtiden.   

Finnes det hurtigtog fra Munchen til Salzburg?

Det er ingen superraske tog som har en fart på 300 km/t på denne ruten, men det finnes raske EuroCity tog som kan ta deg dit på kun 1,5 timer. Det er den raskeste måten å reise fra München til Salzburg på som er populær. Husk å sikre deg billetter ved å booke med god tid i forveien på 12Go.co.

Hvor nyttig var dette innlegget?

Klikk på en stjerne for å vurdere!

Gjennomsnittlig vurdering: / 5. Antall stemmer: