Hvordan reise fra Wien til Bratislava

Hvordan reise fra Wien til Bratislava

Kun 56 km og noen få Danube svinger, skiller de to hovedstadene Wien og Bratislava. Det betyr at du kan skue utover neo-klassiske palass i Habsburg og knaske på struddel fra Wien på morgenen og siden gå gatelangs i Slovakias gamleby mellom de billige vertshus og dumpling spiserier på ettermiddagen.

Denne guiden tar deg igjennom alle måtene du kan gjøre om denne til en rask tur fra by til by. Du få detaljer om de vanlige togene, de billigste bussene med mer. Ha en trivelig reise.

TransportTidPrisBilletter
Wien til Bratislava med tog1 t115 krBook Online
Wien til Bratislava med buss1 t62 krBook Online
Wien til Bratislava med båt1,5 t280 krBook Online
Wien til Bratislava med taxi45 min840 krBook Online
Wien til Bratislava med tur-operatør700 krBook Online

Wien til Bratislava med tog

Wien til Bratislava med tog
Det tar omkring en time å reise fra Wien til Bratislava med tog © byvalet / Shutterstock.com

Tid – 1 t 6 min
Pris – 115 kr+
Komfort – 4/5

Toget er nå førstevalget for alle pendlere og backpackere som reiser fra Wien til Bratislava, raskt og rimelig. Det går hver time 16 minutter over, fra kl 5:16 og utover dagen, regelmessig. Avgangs stasjonen er Wien Hhauptbahnhof, med ankomst ved Bratislava hlavná stanica, begge har en forbindelse til sentrum av byen via buss eller metro. De er alle operert av OBB (Østerriske føderale jernbanen) og ZSR (Den slovakiske republikks jernbane).

Fordi det er en kort reise, kan du ikke forvente så lange togsett eller luksusvogner. Faktisk er de fleste tilbudene driftet på et kort firevogners togsett med kun 2. klasse alternativ. Men det er likevel bekvemt med vide seter, store vinduer og bagasjehyller. Husk at kun halve toget har air condition, den andre halve bruker åpne vinduer. I løpet av den varme sentral europeiske sommeren er det alltid best å velge vognen med klimaanlegg.

Seter i et av OBB togene
Standard seter i et av OBB/ZSR togene

Toget har avgang hver time mellom Wien og Bratislava, som tilbyr en praktisk og komfortabel tur fra by til by.

Utsikten langs veien er behagelig for øyet. Høydepunkt inkluderer at toget krysser over elven Danube på vei ut av Wien, og når du nærmer deg Bratislava kan du skimte silhuetten av Karpatene i nord. For det meste går reisen gjennom flate gårdslandskap med vindmøller og små skoger i horisonten.

Når det kommer til å kjøpe billetter anbefaler vi å booke de på forhånd ved å bruke 12Go.co. Å gjøre det vil ikke påvirke prisen, kostnaden av et intercity tog er alltid 115 kr, uansett når du kjøper de, men det betyr at du må stå i kø på den travle Hauptbahnhof i Wien, som kan bli rimelig full i løpet av sommeren og i rushtiden.

Wien til Bratislava med buss

Wien til Bratislava med buss
RegioJet busser er lett å gjenkjenne med deres klargule farge © frantic00 / Shutterstock.com

Tid – 1 time
Pris – 62 kr
Komfort – 3/5

Det tar noe mindre tid å reise fra Wien til Bratislava med buss enn med toget. Men å gjennomføre turen på rundt 60 minutter kommer an på hvor tett trafikk det er inn og ut av byene, som er verdt å huske om du planlegger å reise under rushtiden på morgenen eller sent på ettermiddagen. Likevel er prisene attraktive. Billetter med kjente selskap som RegioJet og Flixbus selger de for 60 kr når de kjøpes godt i forveien via 12Go.co, omtrent halvparten av en togreise.

Bussene fra Wien drar fra ulike stoppesteder. Mange vil bruke den internasjonale bussterminalen ved Erdberg. Andre drar fra platformen rett utenfor Wien Hauptbahnhof. Det er også mange avganger rett fra Wien flyplass, som muliggjør en rask og enkel forbindelse til Slovakia for de som kommer med flyet. Selve reisen går nok langs den travle A4 og A6 motorveien østover før grensen krysses og så bærer det over Danube på Bratislavas velkjente UFO bro.

Wien til Bratislava med båt

Wien til Bratislava med båt
Å ta båten er den mest spektakulære måten å reise på, selv om det koster mye mer enn tog eller buss.

Tid – 1 t 15 min
Pris – 280 kr (hverdager), 330 kr (helger)
Komfort – 4/5

Det finnes en Twin City hydrofoil båt som fremdeles seiler opp og ned Danube mellom Wien og Bratislava. Den regnes som et originalt alternativ å komme seg dit på, fordi den ikke er så rask som toget og koster en god del mer. Når det er sagt, vil du kunne nyte utsikt av slovakiske fjell, se de vakre trekledte elvebreddene langs Danube-Auen nasjonalpark, og samtidig få tid til å slappe av på dekk på turen fra by til by. Husk å hold et øye med Devin slott som du kan se i høyden på klippen når du nærmer deg den slovakisk-østerriske grensen.

Båten er et morsomt alternativ å bruke som transport mellom den østerriske og slovakiske hovedstaden med overraskende gode måltid ombord.

I løpet av hovedsesongen (april til sent september) drar båten fra Wien så ofte som tre ganger daglig. I løpet av høst og vinter månedene er det enten en eller to avganger daglig. Vi anbefaler å sjekke avgangstidene ved å bruke 12Go.co for å sikre deg at du kan reise når du ønsker. Prismessig vil du kunne regne med rundt 280 kr per person hver vei, eller det dobbelte for retur.

Seterader på en Twin City Liner båt
Seterader på en Twin City Liner båt

Selve båten er en mellomstor, flathullet elve-cruiser. Det er to klasser men de er ikke så veldig ulike på kvalitet, selv om du vil få den beste utsikten om du velger seter på førsteklasse. I tillegg til dette kan du se frem til skikkelig bra servering og mat, som inkluderer Østerriske bakverk, kaffe, og til og med spekemat.

Wien til Bratislava med taxi

Wien til Bratislava med taxi

Tid – 45 til 55 minutter
Pris – 840+ kr
Komfort – 5/5

Om du har noe til overs for å spandere på deg en taxi kan du reise med stil mellom de to storartede hovedstadene. Fordi de ligger så nært, kun 77 km motorvei som skiller de, bør det ikke være en så stor utgift med priser som starter fra 830 kr. Det høres kanskje mye ut, men det er faktisk for hele bilen, så du kan ende opp med å få en god deal om du deler kostnaden som en gruppe.

Den andre fordelen er at den vil fungere som transport til lobbyen av hotellet i Bratislava, og ikke minst vil du bli plukket opp hvor du vil i Wien. Det kan til og med være ved flyplassen, som gjør det praktisk om du ankommer til Østerrike men vil rette nesen mot de slovakiske vertshus og historiske deler av byen lenger øst.

Wien til Bratislava med tur-operatør

Wien til Bratislava med tur-operatør
Nasjonal teateret i Bratislava, et populært stopp med de fleste byturene © Milan Gonda / Shutterstock.com

Tid – Heldags
Pris – 700 kr per person
Komfort – 4/5

Om du kun er ute etter å dra til Bratislava, krysse av severdigheter på listen og så dra tilbake til Wien kan det være en mulighet å planlegge en dagstur med en turoperatør. Det er flere selskap som tilbyr disse fra den Østerriske hovedstad. De inkluderer henting ved en avtalt møteplass eller ved hotellet, all transport mellom byene og en guidet tur gjennom gamlebyen i Slovakia. Andre aktiviteter og severdigheter som kan være del av planen inkluderer det storartede palasset Grassalkovich Palace og de hvite slottene som våker over byen. Mesteparten av transporten blir i minivan sammen med andre turister, du kan også finne pakker som inkluderer båt-turer opp og ned Danube.


Legg fra deg pretzelen til fordel for slaviske dumplings. Bytt ut synet av Hofburg for vandring i Slovakias historiske hovedstad. Det er det som venter reisende som drar fra Wien til Bratislava, uansett om de tar bussen, båten, toget eller booker en organisert tur.


Wien til Bratislava Vanlige spørsmål (FAQ)

Hva er den billigste måten å reise fra Wien til Bratislava på?

Det blir nok bussen. Med så lave billettpriser som 60 kr, er det vanskelig å ikke bli fristet til å ta en snartur fra by til by, dette tilbys av selskap som Flixbus og RegioJet. For å få de beste tilbudene må du booke de i forkant av reisen din, ved å bruke plattformen 12Go.co.

Hva er den raskeste måten å reise fra Wien til Bratislava på?

Det finnes ingen raskere måte å dra fra Wiens barokke sentrum til Bratislavas sjarmerende gamleby enn med privat taxi. De kan kjøre dit på så kort tid som 45 minutter når det er lite trafikk, selv om det som regel tar nærmere en time. De dropper deg også av ved hvilket som helst sted du velger på den slovakiske siden.

Hva er den beste måten å reise fra Wien til Bratislava på?

Høyst sannsynlig toget. Det tas i bruk av utallige østerrikere og slovakere året gjennom, takket være hyppige avganger som går hver time i løpet av dagen. Det er også rimelig med billetter kjøpt via 12Go.co koster det rundt 115 kr per person for hele turen.

Går det et direktetog fra Wien til Bratislava?

Ja. Det finnes mange. De har avgang hver time like etter kl 5:00. Derfra er det raske 1t15min østover rett over til Bratislava, med utsikt mot vindmøller og gårdsbruk du kan beundre langs veien.

Hvor mye koster en togbillett fra Wien til Bratislava?

Den vanlige prisen for tog mellom Wien og Bratislava er 115 kr per person. Det er ingen forskjell på kostnaden av billetter som du forhåndskjøper og kjøper samme dag. Men likevel kan det lønne seg å søke etter de på 12Go.co før du reiser til Østerrike kun for å unngå å stå i kø i billettluken på stasjonen.

Hvor lang er bussturen fra Wien til Bratislava?

Kun over en time totalt, så lenge det ikke er mye trafikk på veien. Turen følger motorvei A4 og A6 østover. Mot slutten av turen vil du krysse den slovakisk-østeriske grensen og så elven Danube på veien til stasjonen ved Nivy distriktet i Bratislava.

Er det verdt å reise til Bratislava fra Wien?

Det tar kun en time å bytte ut Wien med Bratislava, og reisen åpner en ny verden av sightseeing, utflukter og smaker. Planlegg godt slik at du kan legge til noen dager og du kan legge til en tur i gamlebyen av Slovakias hovedstad, der skummende øl-puber ligger vegg i vegg med slaviske restauranter. Ellers du kan ta det som en mulighet til å legge ut på eventyr i Karpatene, der det bugner av turstier gjennom furuskogene.

Hvor nyttig var dette innlegget?

Klikk på en stjerne for å vurdere!

Gjennomsnittlig vurdering: / 5. Antall stemmer: