Hvordan reise fra München til Praha

Hvordan reise fra München til Praha

München og Praha ligger hele 295 km fra hverandre og i forskjellige land. Begge er ølglade byer, og i München finner den årlige Oktoberfesten sted, og i Praha kan enhver som elsker tsjekkisk pilsner kose seg. Begge byer bærer preg av bykjerner med flotte middelalderkirker. Begge er blandt stedene du bare må besøke på en reise gjennom sentral-Europa.  

Denne guiden vil hjelpe deg å få plass til begge i en og samme reise. Den tar for seg alle måtene du kan reise fra München til Praha på, med detaljer om hvor mye det vil koste, hvor lang turen er, samt hvilken transport som er mest komfortabel.

TransportTidPrisBilletter
München til Praha med tog5.5 h180 krBook Online
München til Praha med buss5 h180 krBook Online
München til Praha med fly50 min900 krBook Online

München til Praha med tog

München til Praha med tog
Alex toget venter på passasjerer som skal til Praha ved sentralstasjonen München Hauptbahnhof © Winds / Shutterstock.com

Tid – 5.5 hours
Pris – Fra 180 kr
Komfort – 4/5

Det finnes nå opp til syv tog som går hver dag fra München til Praha. De driftes av det Bavariske regionstoget Länderbahn jernbane nettverk i samarbeid med Tsjekkisk jernbane. De vil ta deg over grensen fra Tyskland til den Tsjekkiske republikk fra Oktoberfesten til Franz Kafkas fødeby, på kun 5,5 timer. Det er ikke behov for å bytte tog langs veien. Reise vil kun være fra stasjon til stasjon med noen stopp i Regensburg og Plzen.

Selve toget er et utvalg som består av ALX tog (Länderbahn som også har noe som heter Alex tog) og CD (Tsjekkisk jernbane). De er ganske ulike, men alle tilbyr aircondition, strømuttak ved setet og WiFi, samt serveringsvogn ombord. Det er vanligvis minst en førsteklasse vogn tilgjengelig på ALX togene.  

De frodige Böhmen åsene og de avsidesliggende skogene er utsikten å beundre for de som reiser med tog fra München til Praha.

Om du er ute etter noen vakre utsikter over sentral Europa, vil toget fra München til Praha neppe skuffe. Reisen tar deg gjennom den østlige strekken av det idylliske Bavaria til grensen i Tsjekkia. Når du har dratt forbi den flotte eventyrlignende byen Furth im Wald, vil du kunne nyte deler av tette skoger, etterfulgt av grønne åser i det vestlige Böhmen. Det er også en mulighet for å se det elegante Art Nouveau interiørene på Plzen stasjon underveis.

München til Praha med tog
På en togreise får du valget mellom Alex tog og et Tsjekkiske jernbane tog. © Petr Svoboda / Shutterstock.com

Om alt dette frister deg til å reise med toget til Praha fra München, da kan vi snakke om priser. For å gjøre det enkelt er det best å booke tidlig for å få tak i de beste dealene. Du kan til og med finne billetter for så lite som 180 kr per person om du søker de opp på 12Go.co minst 90 dager før avreise. Hvis ikke kan du forvente å betale en standard Praha Special pris på 450 kr.

München til Praha med buss

München til Praha med buss
En av fordelene med å velge bussen er at du kan komme nært destinasjonen din sentralt i Praha, ved Praha Florenc buss stasjon © Konrad Krajewski / Shutterstock.com

Tid – 4.5 til 5.5 timer
Pris – Fra 180 kr
Komfort – 3/5

Turen fra München til Praha er en som tusenvis av backpackere tar hvert år. Mange av dem vil droppe toget og velge buss istedet. En av grunnene til det er at prisen forblir rimeligere mye lenger enn toget. For å si det på en annen måte, kan du enkelt sjekke ut 12Go.co og få tak i et godt tilbud noen uker før du reiser, da kan det komme på kun rundt 170 kr.

Bussen er et pålitelig alternativ om du synes at toget blir for kostbart, selv opp til avreisedato kan du finne gode tilbud.

Det handler ikke bare om prisen. Bussen er også pålitelig og har regelmessige avganger. Den mest kjente operatøren er Flixbus, det er mest populært å benytte seg av. De tilbyr hele 12 avganger hver dag, (under sommersesongen) fra ulike steder i München. Noen reiser en standard rute, mens andre er ekspress. Alle vil ta deg med til den Tsjekkiske hovedstaden på mellom 4,5 til 5,5 timer, uten at du behøver å bytte buss eller vente på en annen forbindelse.   

En av fordelene ved  å velge bussen er at du kan velge mellom en rekke ulike avgangssteder. München sentrale busstasjon (offisielt ZOB), er et opplagt sted å reise fra, det ligger rett nedenfor jernbanestasjonen München Hbf. Likevel kan du også dra fra München Fröttmaning, som ligger nord i byen, nærmere flyplassen. Når det kommer til ankomst er det forbindelser som stanser ved Praha ÚAN Florenc (hovedstasjonen i Praha), så er det den roligere Zličín Praha, nært Václav Havel flyplass, og jernbanestasjonen du kan velge mellom.

München til Praha med fly

München til Praha med fly
Et Lufthansa Airbus A319 fly ved München internasjonale flyplass © Lukas Wunderlich / Shutterstock.com

Tid – 50 minutter (kun fly)
Pris – Fra 900 kr
Komfort – 4/5

Når det kun er under 300 kilometer mellom de, vil det kanskje virke i meste laget å fly mellom de. Likevel kan det å velge en flyreise fra Prahas Václav Havel flyplass virke populært for de som vil dra videre med langdistanse flyvninger, business reisende til Tsjekkia og glodebtrottere som ikke vil sløse bort tid de kan bruke på sightseeing. Grunnen til det er at det er en flytid på kun 50 minutter og det er enkel tilgang til begge flyplasser, fly er stort sett den raskeste måten å komme seg fra A til B på.

Om du velger å hoppe på et fly fra München til Praha kan du regne med å fullføre turen på under fire timer.

Du kan forvente at den totale reisetiden å komme opp i omkring fire timer. Det er takket være de hurtige togene som tar deg til terminalene fra sentrum av München på 50 minutter (140 kr per person), samtidig er innsjekk området ved MUC flyplass oversiktlig og effektiv. Etter landing vil en taxi fra ankomsthallen til det historiske sentrum i Praha kun ta 35 minutter, det koster omkring 300 kr.

München til Praha med fly
München flyplass har kvikke togforbindelser til sentrum © Markus Mainka / Shutterstock.com

Det tyske flaggskipselskapet Lufthansa, er det eneste selskapet som har flyvninger på denne ruten. Det er et førsteklasses flyselskap og de stiller med moderne fly og har alt i orden når det kommer til sikkerhet. Dessverre inkluderer ikke lenger en standard billett ekstra bagasje, så du kan enten oppgradere billetten din fra Economy light eller betale et tillegg på 290 kr for å sjekke inn bagasje. Generelt sett vil det hjelpe å holde kostnadene nede om du booker tidlig, du kan gjøre et søk etter billetter på 12Go.co minst 60-90 dager i forkant av reisen din.      


Det er i alle fall ikke få alternativ når det gjelder å velge måter å reise fra München til Praha på. Enten du velger å svisje via skyene i sentral Europa eller velger en eventyrlig utflukt over den Tsjekkiske grensen, vil turen din bugne av skummende øl, Slaviske dumplings og sightseeing ved en av de største slottene i verden. Nyt reisen! 


München til Praha Vanlige spørsmål (FAQ)

Hva er den billigste måten å reise fra München til Praha på?

Vanligvis er det bussen som slår alle fremkomstmidler når det kommer til pris. Likevel kan det være lurt å sjekke ut 12Go.co og sammenligne prisene for transport. Det kan hende du kan stikke av med et røverkjøp på en flybillett, eller kanskje du kan få tak på en togbillett på forhånd for så lite som 180 kr per person. Om du ikke sjekker vil du ikke finne ut av hva du går glipp av.

Hva er den raskeste måten å reise fra München til Praha på?

Å fly er fremdeles den raskeste måten du kan reise fra München til Praha på. Togene er ikke hurtigtog, derfor bruker de gjerne over fem timer, mens ekspress bussen bruker til og med over 4,5 timer. Flyene derimot behøver kun 50 minutter i luften for å ta deg med til Tsjekkisk jord, som vil komme på en reisetid på rundt 3,5-4 timer i de fleste tilfeller.

Hve er den beste måten å reise fra München til Praha på?

Det er noe spesielt med toget. De som reiser nord-østover fra München til Praha kan vente seg vakre utsikter av det landlige landskapet i Bavaria og Böhmen. I tillegg er togene komfortable, med aircondition og med en serveringsvogn ombord der du kan bestille tsjekkisk tapøl. Det er jo også et herlig valg for de som er miljøbevisste.

Hvor mye koster en togbillett fra München til Praha?

Kostnaden for billetter varierer avhengig av datoen du booker. Sjekk ut 12Go.co omkring 60 dager på før du reiser for å finne tilbud som kan være så lave som 180 kr per pserson. Om du lar det vente kan det koste så mye som 450 kr for en vanlig billett.

Hvor lang er togturen fra München til Praha?

Det tar litt over 5,5 timer fra start til slutt. Husk at det er tiden det tar fra bysentrum til bysentrum. Det er ikke noe behov for transport til flyplassterminaler. Det er bare å hopppe på metroen eller rusle til plattformene, og vipps så vil du være i nærheten av hotellet ditt.  

Er det bedre å fly eller ta toget fra München til Praha?

Vi vil nok stemme på toget. Ja, å fly er noe raskere, men fart er ikke alt, spesielt når du kan fare forbi vakre landskap i Böhmen og de ville tyske skogene som du vil se når du reiser med toget. De andre fordelene å nevne er de nedsatte utslippene og gode prisene, som kan være så lave som 180 kr. Disse kan du få tak i om du booker online på 12Go.co.

Hvor nyttig var dette innlegget?

Klikk på en stjerne for å vurdere!

Gjennomsnittlig vurdering: / 5. Antall stemmer: