Hvordan reise fra Paris til Lyon

Hvordan reise fra Paris til Lyon

På en byferie tur i Frankrike, er både Paris og Lyon absolutt verdt å få med seg. Å reise fra den ene til den andre betyr at du vil få med deg det ikoniske Eiffel tårnet og de romantiske smågatene i Montmartre, til den historiske hovedstaden i Auvergne-Rhône-Alpes regionen. Der vil du kunne vandre gjennom buegangene og smugene i det sjarmerende «Vieux Lyon» og oppdage romerske ruiner på åssiden over byen.

Fordi de begge er viktige metropoler vil det ikke bli en for stor oppgave å reise de 190 km gjennom den franske landsbygda. Denne guiden viser deg alt du behøver å vite fra tog til fly, som vil hjelpe deg å gjennomføre turen.

ansportTidPrisBilletter
Paris til Lyon med hurtigtog2 t180 krBook Online
Paris til Lyon med vanlig tog5 t800 krBook Online
Paris til Lyon med fly1 t580 krBook Online
Paris til Lyon med buss5.5 t160 krBook Online
Paris til Lyon med bil5 t2700 krBook Online

Paris til Lyon med hurtigtog

Paris til Lyon med hurtigtog
TGV toget Duplex er et to-etasjers tog som er det mest komfortable alternativet, med både første og andre klasse © ClS / Shutterstock.com

Tid – 2 timer
Pris – Fra 180 kr
Komfort – 5/5

Frankrike kan skryte av det raskeste og mest effektive tognettverket i hele Europa på vei fra Paris til Lyon. Det får du bevist ved at du vil oppleve avgangen fra den enorme Gare de Lyon stasjonen sør-øst i byen, hele veien til Lyon Part-Dieu på kun to timer. De kvikke TGV togene kommer opp i en fart på 300 km/t på noen av de rettere strekningene på denne linjen. Det er ikke få avanger i løpet av dagen heller, de går som regel en gang i timen fra kl 5:45 og utover dagen.

Du har to muligheter når det kommer til valg av operatør på denne ruten. Det er det standard SNCF toget, som enten har et duplex tog eller et én etasjes tog, for ikke glemme å nevne den gode benplassen, fine toaletter og en serveringsvogn med varmmat vin og øl. Så finnes det et budsjett-alternativ fra SNCF som heter Ouigo. De er nesten alltid billigere, men det er ikke noe særlig ekstra fasiliteter på de togene. Du kan kun velge en klasse med mange seter pakket sammen i en vogn og det finnes heller ingen servering ombord.

TGV togene
Ouigo toget er like raske som TGV togene, men slik som på lavprisfly er det mange seter per vogn. © ClS / Shutterstock.com

De nye budsjett togene tar deg fra Paris til Lyon på to timer uten å blakke deg.

Selve reisen går gjennom den hyggelige Franske landsbygda store deler av turen. Så snart du har lagt den livlige hovedstaden bak deg vil du komme gjennom Yonne og deretter over Saone elven der du kan skimte Jura fjellene i horisonten. Noen tog vil dra direkte til Lyon uten noen stopp, mens andre vil stoppe på andre stasjoner som Le Creusot eller Gare de Mâcon-Loché, men kun noen minutter før toget drar videre.

Prisene på alle hurtigtog følger flyprismodellen som betyr at de kommer til å øke jo høyere etterspørselen er og jo nærmere du kommer avreisedato. En måte du kan holde prisen nede på, er å søke opp billetter med Ouigo togene, de har som regel en pris som starter på kun 180 kr per person! Om du foretrekker det noe bedre alternativet som tilbys av SNCFs, nemlig TGV togene er det alltid lurt å sjekke ut 12Go.co for å booke så tidlig du kan. Forhåndskjøpte billetter er ofte mer enn en tredjedel rimeligere enn om du kjøper de samme dag.

Paris til Lyon med vanlig tog

Paris til Lyon med vanlig tog

Tid – Over 5 timer
Pris – 800 kr
Komfort – 3/5

Om du har bestemt deg for å reise med tog, og billettene med TGV-toget er overpriset, så finnes det et alternativ, som er TER togene. De er frankrikes standard regionaltog. De er overhodet ikke så raske som deres konkurrenter og benytter seg av en annen toglinje. De er likevel pålitelige og regelmessige, selv om reisetiden fra Paris til Lyon er fem timer eller mer fra start til slutt. Det beste er nok at billettprisen ikke endres. Du kan booke de samme dag som du reiser og de vil koste 800 kr, samme pris som for to måneder i forveien.

Det går tre slike avganger fra den franske hovedstaden hver dag. Vanligvis drar de ikke ut fra den travle Gare de Lyon, men fra Gare de Bercy som er noe lenger nedover elven Seine. TER togene er ikke like hurtige som TGV togene, men de er ikke så verst heller. Du vil finne komfortable seter som er plassert som to-og-to med bord og glasskupéer. Det er også mye plass til ekstra bagasje og benplass.

Paris til Lyon med fly

Paris til Lyon med fly
Air France flyr stort sett Airbus A320 mellom Paris og Lyon © GB-Photographie / Shutterstock.com

Tid – 1 time
Pris – 570 kr+
Komfort – 4/5

Gitt at Paris og Lyon er to av Frankrikes største byer og har noen av landers største flyplasser, er det vel ingen overraskelse at flyavgangene mellom de er hyppige. De driftes alle av det nasjonale flaggskipselskapet Air France, som fullfører reisen fra rullebane til rullebane på kun 60 minutter. Selvsagt vil den totale reisetiden mellom dem, typisk komme på nærmere fire til fem timer, om du vil fly. Det er fordi du må regne med reisen til og fra flyplassen, i tillegg til sikkerhetskontrollen.

Å fly fra Lyon vil ta deg rett over det landlige hjertet av det østlige Frankrike til den super moderne Lyon Saint-Exupéry flyplass.

Det er som regel rundt åtte avganger per dag fra Paris til Lyon. Noen har avgang fra den gigantiske Charles de Gaulle flyplass (CDG). Mens andre drar fra Orly flyplass sør for hovedstaden. Begge er enkle å komme seg til, det finnes en direkte metroforbindelse fra Gare du Nord til CDG som tar deg dit på kun 30 minutter. Det går ingen direktetog til Orly, men totalt sett vil turen dit ta deg omkring en times tid. I Lyon kan du hoppe på en direkte metroforbindelse med et ekspresstog som bruker 15 minutter til sentrum, det er vel den eneste transporten.

Air France Hop, flyr bombardier fly mellom Orly flyplass (ORY) og Lyon-Saint Exupéry flyplass
Air France Hop, flyr bombardier fly mellom Orly flyplass (ORY) og Lyon-Saint Exupéry flyplass © Lukas Wunderlich / Shutterstock.com

Prisene for flyvninger er overraskende lave. Når du booker de rundt 60-90 dager i forveien ved å bruke 12Go.co, er det en mulighet for at billettene kan koste kun 500-600 kr per pserson. Det er ikke lenger en selvfølge at innsjekket bagasje er inkludert. Så om du pakker med ekstra bagasje eller har med deg ski for å dra til Alpene, bør du regne med å betale noe i tillegg eller oppgradere billetten din til en annen standard, det vil komme på omtrent 150 kr.

Paris til Lyon med buss

Paris til Lyon med buss
BlaBlaBus tilbyr komfortable busser til en god pris © NeydtStock / Shutterstock.com

Tid – 5.5 til 6.5 timer
Pris – 160 kr+
Komfort – 3/5

Du må regne med en fem eller seks timers kjøretur om du velger en buss fra Paris til Lyon. Det er derfor sjelden en favoritt blant reisende som er klare for å legge Eiffel tårnet bak seg og reise ned til byen som ligger ved Alpene. På en annen side er bussene alltid den billigste måten å reise på. Med priser som starter på rundt 170 kr per person, det er en sikker måte du vil kunne spare noe ekstra for å ta en champagne-lunsj i skibakken. Men husk å bruk 12Go.co for å få tak på lommebokvennlige billetter.

Om du vil være ekstra sparsom kan det hende du vil booke en langdistanse tur med buss fra Paris til Lyon.

To ulike operatører skiller seg fra mengden når det kommer til busser. Det er Flixbus som drifter et nettverk over hele Europa, og så har du BlaBlaBus som tilbyr et solid utvalg ruter gjennom Alpe-regionene i Frankrike. Flixbus har de hyppigste avgangene, rundt 16 per dag, mens BlaBlaBus tilbyr rundt 8 per dag. De koster begge omkring det samme.

en mest vanlige avgangen for langdistanse busser til Lyon er stasjonen Bercy Seine. For å komme deg dit må du hoppe på Paris metroen enten til Cour Saint-Émilion eller Bercy. Det er mange alternative avreisesteder å ta bussen fra, men da vil du få færre avganger å velge mellom. Disse inkluderer Paris Pont Levallois nord-vest for hovedstaden og forstaden Massy som ligger i sør.

Paris til Lyon med bil

Winelands of Burgundy

Tid – 5.25 timer
Pris – 2600 kr for tredagers leie
Komfort – 4/5

Det er en relativt lang kjøretur gjennom det østlige Frankrike fra Paris til Lyon. Vi sier ikke det for å avskrekke deg, det er en vakker kjøretur. Vi nevner det fordi det stort sett vil ta lenger tid enn en reise med TGV toget, det tar over fem timer totalt. Fordelen med å legge i ut på en biltur langs motorveien på egenhånd gir deg en fantastisk mulighet til å utforske regionene mellom disse byene. Det er finnes nok til å holde deg gående i ukesvis, fra vinåkrene i Burgund til den sjarmerende middelalder-byen Dijon til de ville Jura fjellene.

A6 motorveien
A6 motorveien like utenfor Lyon © S. Pech / Shutterstock.com

Det er også noen deler av veien som ikke nødvendigvis er så fine. Selve Paris er kjent for den heftige trafikken og de hektiske veiene. Du bør kunne være ute av Paris på en times tid, sør-østover ned motorvei A6 gjennom Gâtinais Français regionale park, gjennom sjarmerende landlige omgivelser. Om du ikke har tilgang til egen bil, kan du sjekke ut RentalCars.com. De har tilbud med tre-dagers avtaler på leie i løpet av sommeren som koster rundt 2600 kr, med Sixt, Hertz og Europecar.


Bytt ut Loire dalen vinene for den fruktige smaken av Beaujolais. Dra fra Eiffel tårnet til den vakre Place Bellecour. Bytt ut det sentrale Frankrike for landskap nærmere Alpene. Det er det turen fra Paris til Lyon vil handle om!


Paris til Lyon Vanlige spørsmål (FAQ)

Hva er den billigste måten å reise fra Paris til Lyon på?

Bussen er den rimeligste måten du kan reise på om du ser etter å spare noen euro til Lyon opplevelsene dine. Book de tidlig ved å bruke 12Go.co, med rimelige selskap som Flixbus, kan du kanskje finne billetter for kun 170 kr per person!

Hva er den raskeste måten å reise fra Paris til Lyon på?

Ingenting slår toget. Spesielt SNCFs hurtige TGV tog, som kan komme opp i hastigheter på 300 km/t på ruten fra Paris til Lyon. De er populære, og billett reservasjoner er obligatorisk, så husk å book de tidlig nok ved å bruke 12Go.co.

Hva er den beste måten å reise fra Paris til Lyon?

Det må være hurtigtoget. Å svisje gjennom den vakre landsbygda og vinåkrene i Burgund i 300 km/t. Ja takk! De vil få deg til Lyon på kun to timer. Book tidlig ved å sjekke ut 12Go.co, fordi priser på TGVn kan bli skyhøye om du lar det vente til senere.

Hvor mye koster en togbillett fra Paris til Lyon?

Kostnaden med toget avhenger av når du booker og hvilket tog du velger. Om du regner med å få billetter med hurtigtoget, kan prisene bli så lave som 180 kr per person. Med de prisene vil du kunne reise med Ouigo togene. Om du betaler litt mer, rundt 600 kr, kan du sikre deg en plass på de mer fancy SNCF togene. Alle disse prisene vil øke når du nærmer avreisedatoen, så det å booke tidlig på 12Go.co vil lønne seg.

Hvor lang er togturen fra Paris til Lyon?

Med hurtigtogene tar det kun to timer, med kanskje litt ekstra for noen stopp ved andre stasjoner. På de mer langsomme TER togene kan det ta fra fem timer og oppover. Vi anbefaler å sjekke ut 12Go.co, for å sammenligne priser og avreisetider.

Hvordan kommer jeg meg fra Paris til Lyon med tog?

Det er lett. Det første du må gjøre er å booke en billett på 12Go.co for de beste tilbudene. Så er det å komme seg til Gare de Lyon og hoppe på TGV toget som går sør-vest over. Det finnes også regionaltog du kan ta, men hurtigtogene er en del bedre.

Hvor mye koster en bussbillett fra Paris til Lyon?

Alt mellom 150-350 kr er vanlig for bussen. Husk at de bruker rundt seks timer på vei dit. Du kan sammeligne og booke billetter med de mest populære buss operatørene online via 12Go.co.

Hvor nyttig var dette innlegget?

Klikk på en stjerne for å vurdere!

Gjennomsnittlig vurdering: / 5. Antall stemmer: