Hvordan reise fra Amsterdam til London

Hvordan reise fra Amsterdam til London

Det er bare 360 km som skiller Amsterdam fra London i en rett linje. Sjekk kartet og du vil finne en del av Nordsjøen og hele Thames Estuary også kommer mellom de to. Det betyr at du rett og slett ikke kan hoppe inn i en bil for å komme deg fra A til B.

Men du kan lett bytte ut de 1600-talls kanalene og karakteristiske Flamske byhusene mot de velkjente severdighetene som Westminster og det famøse teateret Playhouse i West End, kun noen timers reise unna. Med alt fra fly, buss og tog kan du komme deg fra hovedstaden i Nederland til hovedstaden i Storbritannia, uten for mye styr. Les videre så finner du ut hvordan.

TransportTidPrisBilletter
Amsterdam til London med fly1.5 t300 krBook Online
Amsterdam til London med hurtigtog4 t710 krBook Online
Amsterdam til London med tog og ferje12 t500 kr
Amsterdam til London med buss8 t220 krBook Online

Amsterdam til London med fly

Amsterdam til London med fly
Amsterdam Schiphol Airport ligger 17 km sørvest for den nederlandske hovedstaden © Elisabeth Aardema / Shutterstock.com

Tid – 1t 20 min
Pris – 300+ kr
Komfort – 4/5

Det er flere direkte flyforbindelser mellom Amsterdam og London enn du kan telle nederlandske tulipaner i et blomsterbed. Helt sant, det er fler enn 50! Det betyr at du har mulighet til å velge avganger tidlig morgen fra kl 6:00, for å rekke kontortid. Det finnes et stort utvalg i avganger fra midt på dagen, tidlig ettermiddag og sent på kvelden, med noen som lander nært midnatt.

Generelt sett er det esyJat som kan skilte med de rimeligste billettene av alle. De er vanligvis priset på rundt 270 kr om du bestiller 90 dager i forveien. Når det er sagt kan du reise med det førstklasses selskapet Britsih Airways som ofte kan være nede på 360 kr. De dyreste billettene er med flaggskip-selskapet KLM, de starter vanligvis på rundt 600 kr. Alle flyselskapene tar ekstra for innsjekket bagasje, dermed må du legge til omtrent 160-250 kr i prisen om du tenker å få med deg suvenirer som tresko og snøkuler.

Amsterdam til London med fly
London City Airport er kun 9.6 km fra London sentrum © JMAV / Shutterstock.com

Det finnes en overflod av flyvninger mellom Amsterdam og London, som deles på tre store europeiske flyselskap.

Alle flyforbindelsene drar fra den digre flyplassen Amsterdam Schiphol. Den er en av de største i Europa med sine mange terminaler og fasiliteter, fra hvilerom til VIP-lounger og champagne-barer. Ikke alle flyvninger flyr til samme flyplass i London. Det er et viktig poeng, og du må bestemme hvor det er best for deg å lande. EasyJet lander på Gatwick, ved sørsiden av hovedstaden. Du har også Luton og Stanstead – omtrent en times kjøring unna London sentrum. BA og KLM derimot kan ta deg til Heathrow eller London City, begge er godt linket med Paddington og Canary Wharf.

Flyene bruker kun omkring 1 time og 20 min, men du kan finne ruter som bruker så lite som 1 time og 10 min, eller så lenge som 1,5 timer. Det vil komme an på hvilken flyplass du velger å reise til. Tidlig booking er avgjørende for å få de beste tilbudene, så sjekk ut 12Go.co så snart du vet når du skal forlate Amsterdam.

Amsterdam til London med hurtigtog

Amsterdam til London med hurtigtog
Et Eurostar internasjonal tog ved Amsterdams sentralstasjon © Hollandfoto / Shutterstock.com

Tid – 4 til 5 timer
Pris – 710+ kr
Komfort – 5/5

I disse dager finnes det et hurtigtog med et jernbane-nettverk som drar hele veien fra Amsterdam til London, som betyr at reisetiden blir kuttet ned til overraksende fire til fem timer. Før måtte man bytte tog i Brussel på veien dit. Med Eurostar som har tre direkte tog daglig til St Pancras International Station, fra beryktede Amster. Og det beste med det? Billettprisene er forblitt som de var tidligere. Herlig!

På turen vil toget dra langs kysten av lavlandet sør-vest fra Amsterdam. Det første sceniske landskapet vil være elvene og våtmarkene sør i Nederland, men snart vil du suse gjennom landlige åkre øst i Belgia. Det er et kort stopp ved Brussel før det drar videre over nord Frankrike og så til inngangen av Channel Tunnel ved Calais. Krysningen tar omtrent 30 minutter, som tar deg i direkte linje mot Kings Cross i hjertet av London.

Standard seter på et av Eurostars tog
Standard seter på et av Eurostars tog

Reis med stil på et komfortabelt Eurostar tog, som nå går direkte fra Amsterdam til London.

Med korte reisetider og uten behov for bytter, er den hurtige Eurostar nå en ordentlig konkurrent til flyselskapene. Mange reisende foretrekker denne fordi det tar omtrent like lang tid som et fly, og det tar deg rett til hjertet av storbyen. I tillegg kan du nyte de moderne og komfortable togsettene til Eurostar. De har aircondition og romslige førsteklasses vogner med service til setet og spisevogn ombord.

Du vil definitivt bestille billettene for hurtigtoget lenge i forveien. Variende priser på rutene betyr at standard priser fort kan koste mer. Prøv å få deg et sete noen måneder i froveien ved å bruke 12Go.co, som kan hjelpe deg med å finne en reise som kun vil koste omkring 650 Kr.

Amsterdam til London med tog og ferje

Amsterdam til London med tog og ferje
Etter at du har tatt intercitytoget til Schiedam stajson, bytter du over til metro for en kort tur til Hoek van Holland port © S-F / Shutterstock.com

Tid – Rundt 12 timer
Pris – 500 kr
Komfort – 3/5

En kombo av tog og ferje kan også være en løsning for å reise fra nordens Venezia til Londons levnede bybilde. Her må du være mer eventyrlysten, fordi det involverer flere bytter på den nederlandske siden. Men det kan hende det blir noe billigere enn Eurostar forbindelsen, det betyr likevel at du vil ankommet sentralt i London tidlig etter en natts søvn på en ferjekryssning.

Bruk nattferjen som drar fra Hoek van Holland til Harwich for å fullføre turen fra Amsterdam til London.

Turen starter med å rekke et InterCity-tog fra Amsterdam til den lille byen Schiedam. Deretter gjør du et raskt bytte til metroen som tar deg til ferjehavnen. Herfra finner du den romslige og komfortable Stena Hollandica båten som tilbyr alle passasjerer private køyer som har enkle eller dobble senger. På morgene kan du rusle av dekk og til et tog igjen og finne den tidlige avgangen fra Harwitch til Liverpool street i London. Bingo; du vil komme ut av stasjonen innen ni på morgenen i skyggen av «Agurk-skyskraperen».

Amsterdam til London med ferje
Stena Line Hollandica ved Hoek van Holland havnen fra luften © Aerovista Luchtfotografie / Shutterstock.com

Det er mulig å søke etter og booke alle billettene online og på forhånd for denne ruten, samtidig er det en sikker måte å holde orden på bytter og overganger uten noe om og men, spesielt når det kommer til å bytte til ferjen ved Hoek van Holland havnen.

Amsterdam til London med buss

Amsterdam til London med buss
Om du har tid til overs, er buss det rimligste alternativet © Roman Yanushevsky / Shutterstock.com

Tid – 8 til 13 timer
Pris – 220+ kr
Komfort – 3/5

Det finnes mange bussselskap som tar deg fra Red Light District i Amster, til elven Thames bredder. Vanligvis tar de turen gjennom lavlandet med stopp i andre større byer på veien, så kan det hende du får et glimt av klokketårnene fra middelalderen i Bruges og jazz-barene i Antwerpen langs veien. Alle de nyere bussene er utstyrt med aircondition, toalett ombord og tilbakelenende seter, så det er ikke stor forskjell på komforten i forhold til på togene.

Busser er rimelige, med priser nede på 200 kr for hele reisen fra Amsterdam til London.

Busser tar derimot lenger tid enn jernbanen. Busser kan bruke opp til 13 timer på å reise fra by til by, fordi det er en kombinasjon av vei og togskinner eller ferje. Noen vil bruke Channel Tunnel til Dover for å komme over til England. Andre bruker Nordsjø ferjene fra havner ved kysten av Nederland og Belgia.

Ruten du tar vil stort sett avhenge av hvilket selskap du velger. Populære navn inkluderer lavpris og langdistanse konglomeraten Euroline, og bussene til BlaBlaBus, og det portugisisk eide Rede Expresso. Det er en god idé å sammenligne alle selskapenes priser før du booker ved å bruke 12Go.co. Forvent deg skikkelig lommebokvennlige priser med alle selskap som er nevnt i denne guiden, billetter starter på kun 200 kr!

Når du har fått nok av å gaffle i deg pommes frites med majones på og har gått deg noen runder på Rijksmuseum, hvorfor ikke bare ta turen over Nordsjøen for å ta inn fornøyelsene i London også. Det bør være ganske enkelt, når det er både tog, fly, ferjer og busser som venter på å ta deg dit.


Amsterdam til London Vanlige spørsmål (FAQ)

Hva er den billigste måten å dra fra Amsterdam til London på?

Det kan hende at du ikke får samme komfort med buss fra Amsterdam til London som du ville gjort med fly eller tog, men det kommer til å spare deg for en del reiseutgifter. Det er fordi priser starter på kun 200 kr, for de store bussene som kjører gjennom nord Europa til den engelske hovedstaden. Sjekk ut reisetidene og book billetter nå ved å bruke 12Go.co.

Hva er den raskeste måten å dra fra Amsterdam til London på?

Fly er nok den raskeste reiseruten av alle, mellom Amsterdam til London. Men ikke avskriv tog fordi du nå kan rekke en togreise med Eurostar hele veien fra Centraal til St Pancras, som tar rundt 4,5 timer. Det er nesten det samme som det vil ta med et fly, når du legger til tiden det tar på vei til terminalene. Du kan lett sammenligne tidene for begge transportmidler ved å bruke søkemotoren på 12Go.co.

Finnes det et direktetog fra Amsterdam til London?

Ja, fra 2020 finnes det nå Eurostar, som tidligere kun dro til Brussel, men Amsterdam er nylig blitt satt opp som destinasjonen som er tilgjengelig fra Londons St Pancras Station. Det er gode nyheter fordi det kutter ned på den totale reisetiden fra by til by på omkring 4,5 timer. Du bør huske å forhåndsbestille, fordi togbillettene blir dyrere jo nærmere avreisedato du kommer. Bruk 12Go.co til det.

Hvor lang tid bruker Eurostar fra Amsterdam til London?

Rundt 4,5 timer for det direkte Eurostar toget, som tar deg fra kanalene i Amsterdam til de gotiske Katedralene og de travle bydelene i London. Det er faktisk ganske så raskt, spesielt med tanke på at fly tar 1,5 timer og busser kan ta over 12 timer.

Hvor mye koster en togbillett fra Amsterdam til London?

Vi anbefaler å booke så tidlig som mulig, om du vil rekke direktetoget fra Amsterdam til London. Det er en dynamisk prismodell der prisene går opp og ned, og om du venter for lenge vil de bli skyhøye. Booking på 12Go.co mer enn 60 dager i froveien er fornuftig, da vil du kunne få billetter så lavt priset som 650 kr per person.

Er det bedre å fly fra Amsterdam til London enn å reise med tog?

Hvorfor ikke senke karbonutslipp og holde deg nede på bakken? Eurostar toget fra Amsterdam til London tar bare 4,5 timer totalt, omtrent det samme som du bruker med flyet fra dør til dør. Det er også komfortabelt og moderne, med serverings-service ombord. I tillegg er prisene sammenlignbare med billettprisene til de anerkjente flyselskapene British Airways og KLM. Og for ikke å glemme de vakre utsiktene du vil få med på kjøpet av Belgia og nord Frankrike.

Hvor lang tid tar bussturen fra London til Amsterdam?

Busser er nok den mest langsomme måten å reise fra den Nederlandske hovedstaden til den Engelske. Du må regne med 10 timer eller mer på veien, mens noen kanskje til og med tar 13 timer før den ruller inn på Victoria Coach Station. På den positive siden er dette den billigste måten å reise på, når du noen dager kan få billettpriser så lave som på 200 kr!

Hvor nyttig var dette innlegget?

Klikk på en stjerne for å vurdere!

Gjennomsnittlig vurdering: / 5. Antall stemmer: