Airbnb Berliinissä

Airbnb Berliinissä

Samanaikaisesti bilehullu ja uber-siisti, tyylikäs ja helppokäyttöinen, upea ja ankea, Berliini on äärimmäinen kontrastien kaupunki. Se on kuuluisa majesteettisesta Reichstagista, mutta myös unettomista teknoklubeistaan. Se ylpeilee tyylikkäillä pop-up ruokapaikoilla rentojen bratwurst-kojujen vierellä. Voit kiertää Tiergartenin vehreää puutarhaa, ennen kuin astelet bulevardeilla Brandenburgin portin alla läheisessä Mittessä. Samaan aikaan Museumsinsel-saaren korvaamattomat taidekokoelmat houkuttelevat Friedrichshainin ja siistin Kreuzbergin ränsistyneiden vallattuihin taloihin perustettujen baarien ja jazz-klubien ja kuminalta tuoksuvien kebab-kioskien naapurissa. Luova, vilkas, mutta täynnä historiaa, se on pääkaupunki, jota et ihan äkkiä unohda.

Nykyään Airbnb tarjoaa kokonaisen valikoiman mahdollisia majapaikkoja Saksan ensimmäisessä kaupungissa. On elegantteja kattohuoneistoja, jotka avautuvat Mitten alueelle pääkaupungin sydämessä. Yöelämän kaupunginosissa on boho-boutique-majataloja. On jopa asuntoveneitä ja jaettuja asuntoja, jotka auttavat sinua tuntemaan paikallisen tunnelman. Katsotaanpa hieman tarkemmin…

Tässä Airbnb-oppaassa Berliiniin:

Is Airbnb legal in Berlin?

Onko Airbnb laillinen Berliinissä?

Berliinin Airbnb:n tilanne on vaihteleva. Vuoteen 2018 asti vuokranantajat olivat tiukkojen lyhytaikaisten vuokrasääntöjen kohteina. Se on sittemmin muuttunut. Uusi laki on äskettäin tehnyt lailliseksi vuokrata kiinteistöjä ympäri kaupunkia, mikäli isännät saavat virallisen luvan kaupunginosastaan. Sakot ovat huomattavia – jopa puoli miljoonaa euroa! – kaikille kiinteistön omistajille, jotka yrittävät väistää näitä vastuita, joten useimmat tekevät asioita sääntöjen mukaan. Hyvä uutinen on, että matkustajat eivät ole Airbnb-lakien kohteena. Voit selata ja varata sydämesi kyllyydestä, tosin saatat haluta tarkistaa, että mahdollisella Berliinin asunnolla on kaikki tarvittavat rekisteröinnit kunnossa.

Missä minun kannattaa yöpyä Berliinin Airbnb:ssä?

Berliini on lukemattomien kaupunginosien tilkkutäkki, jokaisella on oma ainutlaatuinen luonteensa ja viehätyksensä. Airbnb-haun aloittaminen Mittestä (1) on mielestämme aina hyvä idea, koska siellä oleskelu tarkoittaa vierailua tärkeimpien nähtävyyksien ja museoiden vieressä. Hipsteribaareissa ja monikulttuurisissa ruokapaikoissa Kreuzbergin (2) ja Friedrichshainin (3) duoa ei yksinkertaisesti voida jättää huomiotta. Neukölln (4) on tuleva taiteilijakeskus, joka on hyvä niille, jotka haluavat lähteä syrjään. Sitten on Prenzlauer Bergin (5) elinvoimainen nuorten ammattilaistenalue, jota tukee rento ja hyvin menestyvä Charlottenburg (6).

Mitte
Brandenburgin portti

Mitte

Hyvät puolet
 • Upeat maamerkit
 • Fantastiset museot
 • Tyylikästä muoti shoppailua
Huonot puolet
 • Luultavasti kallein osa kaupunkia
 • Kallis pysyä ja elää

Mitte tarkoittaa keskiosaa, ja se on nimensä veroinen: Alue muodostaa Saksan pääkaupungin sykkivän sydämen. Tämä on ikonisten maamerkkien, kuten Brandenburgin portin, Reichstagin kimaltelevan lasikupolin ja raitiovaunun kolisevan vaihteen Potsdamer Platzin maa. Voit käydä ostoksilla tyylikkään Unter den Lindenin (Berliinin vastaus Champs-Élysées -kadulle) putiikeissa. Voit selvittää 1900-luvun raakaa historiaa Checkpoint Charlien luona. Voit eksyä Mesopotamian pyhäinjäännösten ja Kreikan rintakuvien keskellä kiehtovalla museosaarella. Se on yksinkertaisesti täynnä tekemistä ja näkemistä.

Kreuzberg

Kreuzberg

Hyvät puolet
 • Eläväiset yöelämän paikat
 • Monikulttuuriset ruokapaikat
 • Hipsteri fiilis
Huonot puolet
 • Äänekäs pimeän jälkeen
 • Ei kaunein osa kaupunkia

Berliinin alakulttuurikentän alkuperäinen hautomo Kreuzberg on punk-henkinen, taistelunhaluinen osa pääkaupunkia. Viime vuosina on myös gentrifikaatio hiipinyt sisään, joten kohtaat nyt graffiteja täynnä olevien talonvaltausbaarien vierellä itsenäisiä kahvipaahtimoita ja luovia mediamerkkejä. Tunnelma on edelleen rento ja pirteä. On lukuisia paikkoja maistella monikulttuurisia ruokalajeja – turkkilainen falafel, mausteiset mexikolaiset tacot, intialainen roti – sekä iltaisin iloiset elävän musiikin paikat.

Friedrichshain
Friedrichshain on vakiinnuttanut asemansa kumouksellisen politiikan ja taiteilijoiden keskuksena © Bokehboo Studios / Shutterstock.com

Friedrichshain

Hyvät puolet
 • Sinnikkäät katuskenet
 • Tyylikkäät kahvilat ja baarit
 • Tekno yöelämä
Huonot puolet
 • Ei puhtain ja kaunein osa kaupunkia
 • Melko klikkinen hipsteri väkijoukon kanssa

Friedrichshainin luonne taottiin Berliinin muurin kaatumisen seurauksena. Itse asiassa voit yhä nähdä osan pahamaineisesta muurista, puoliksi murentuneena ja täynnä inspiroivaa katutaidetta East Side Gallery -galleriassa pitkin alueen joenrantaa. Avainsanat täällä ovat vaihtoehtoinen ja kapinallinen. Friedrichshain on vakiinnuttanut asemansa kumouksellisen politiikan ja taiteilijoiden keskuksena viime vuosikymmeninä. Siellä on lukemattomia valokuvagallerioita, savuisia kahviloita, joissa opiskelijat keskustelevat, ja erittäin legendaarisia yöelämän paikkoja, kuten Berghain (jonne sanotaan olevan käytännössä mahdotonta päästä).

Neukolln

Neukölln

Hyvät puolet
 • Luovan taiteen skene
 • Joulumarkkinat Richardplatzilla
 • Edulliset Airbnb:t
Huonot puolet
 • Melko kaukana Berliinin keskustasta
 • Alue on valtava ja hankala navigoida

Neukölln on odottamaton paikalle saapuminen Berliinin vierailijoille. Vasta viime aikoihin asti se oli työpäivän naapurusto, joka ei paljon houkutellut matkailijaa. Sitten tulivat taiteilijat ja opiskelijat, ja kuin taikaa, siellä on nyt joukko kahviloita ja olutbaareja ja houkutteleva gastronomia. Alue pyörii 60-luvun stoisten asuntojen joukon ja Richardplatzin viehättävän mukulakivikadun ympärillä (siellä on joulukuussa ihanat joulumarkkinat). Muu alue on art-house-elokuvateattereita ja kirpputoreja sekä skandinaavisen tyylikkäitä Airbnbs-kohteita, jotka harvoin rikkovat budjettia.

Prenzlauer Berg
Prenzlauer Berg on Berliinin ahkerien ja nuorekkaiden ammattilaisten valittu kohde © Christian Mueller / Shutterstock.com

Prenzlauer Berg

Hyvät puolet
 • Erinomainen perheille
 • Kauniit puiden reunustamat kadut
 • Viehättäviä paikallisia kahviloita
Huonot puolet
 • Melko hintava
 • Ei paljon yöelämää

Varakas ja tapahtumarikas Prenzlauer Berg on Berliinin ahkerien ja nuorekkaiden ammattilaisten valittu kohde. Sen katuja koristavat puut ja terveelliset kahvilat, vegaaniruokapaikat ja artesaanileipomot. Löydät viehättävää, vanhanaikaista arkkitehtuuria runsaasti, koska tämä oli yksi metropolin onnekkaimmista kulmista, joka nousi suhteellisen vahingoittumattomana toisesta maailmansodasta. Siellä on myös paljon puistoja ja leikkikenttiä. Lyhyesti sanottuna: se on täydellinen paikka perheille!

Charlottenburg
Charlottenburgin palatsi © Tomasz Guzowski / Shutterstock.com

Charlottenburg

Hyvät puolet
 • Erittäin turvallinen
 • Kivat puistot
 • Paljon Airbnb-kohteita ja aamiaismajoituksia
Huonot puolet
 • Hieman kaukana museoista ja nähtävyyksistä
 • Jotkut ihmiset pitävät elämän vauhtia liian hitaana

Kaukana pääkaupungin länsireunalla, Tiergartenin valtavien puistoalueiden ohi, Charlottenburgin alue tarjoaa pakoreitin hektisestä yöelämästä ja baareista Mittessä ja muualla. Se sopii erinomaisesti pariskunnille, perheille ja vanhemmille matkailijoille, jotka eivät etsi unettomia öitä, vaan mielenkiintoisia nykytaiteen museoita, tyylikkäitä ja mukavia Airbnbs-kohteita, turvallisia katuja ja kaupunkien viheralueita. Jep, se on sellainen paikka, jossa törmäät todennäköisemmin barokkilaiseen oopperataloon kuin oluen kastelemaan baariin!

Parhaat Airbnb-kohteet Berliinissä

Paras Airbnb-huoneisto Berliinissä

Maybach huoneisto

Maybach huoneisto

Tässä Etelä-Berliinin mod-tyylisessä kämpässä on osa teollisuus tyyliä. Minimalistiset valkoiset seinät, retro-metro-laatat, paljaat tiilet ja harjattu teräs ovat sellaisia materiaaleja ja värejä, joita voit odottaa sisällä. Ne kulkevat kapean keittiön keittiön ja suuren ruokailutilan läpi. Kylpyhuone on iso plussa, tilavalla suihkukaapilla ja pitkällä seinäpeilillä.

Paras Airbnb-talo Berliinissä

Kaupunkitalo Berliinin Mittessä

Kaupunkitalo Berliinin Mittessä

Vanhassa teollisuuskompleksissa Berliinin keskustan pohjoisosassa sijaitseva kunnostettu kaupunkitalo on erinomainen vaihtoehto, jos haluat Airbnb:n, jossa on vähän ylimääräistä tilaa oleskella ja rentoutua. Kolme erillistä makuuhuonetta ja suuri rakenteeltaan avoin oleskelu- ja ruokailutila tarjoavat kodin poissa kotoa – loistava sekä keskisuurille ryhmille että perheille. Lisäksi Hackescher Markt ja Museumsinsel ovat vain alle 1,5 km päässä.

Paras Airbnb perheille Berliinissä

Eksklusiivinen 250m kattohuoneisto

Eksklusiivinen 250m kattohuoneisto

Hackescher Marktin vilkkaan risteyspaikan ja baarikeskuksen yläpuolella on paljon viihdyttävää koko perheelle aivan tämän ihanan kattohuoneiston oven ulkopuolella. Mutta sisällä on myös paljon. Siinä on ripaus ylellisyyttä, kirkkaat kattoikkunat avautuvat holvikattoihin, sekä runsaasti tyylikkäitä nykyaikaisia keittiö- ja oleskelutiloja. Odotettavissa on kolme makuuhuonetta ja tilaa yhteensä kahdeksalle vieraalle.

Paras Airbnb suurille ryhmille Berliinissä

Ferienremise-Berliini

Ferienremise-Berliini

On mahdollista varata koko tämä vierastalo Schönebergin vilkkaassa ja keskeisessä korttelissa. Neljän yksittäisen huoneiston yhteydessä on tilaa 16 hengelle kerrallaan. Nukkumisjärjestely no jaettu vuodesohvien, kokoontaitettavien patjojen ja parivuoteiden kesken. Todellisen vetovoiman on oltava yhteisöllinen tila. Vierastaloon kuuluu oma mukulakivipuutarha, jossa on varjostetut ulkoistuimet, puhumattakaan erillisistä tiloista, jotka soveltuvat yritysten työpajoihin ja kokouksiin.

Paras Airbnb epätavalliseen oleskeluun Berliinissä

Gemütliches Hausboot

Gemütliches Hausboot

Unohda Berliinin kaupunkikadut ja mene Spree-joen vesille valitsemalla kaikki nukkumalla tässä asuntolaivassa. Sitä ympäröi vesi joka puolelta, lattiasta kattoon ulottuvista ikkunoista, joiden avulla voit rentoutua ja katsella päävesiväylän yli, kun se mutkittelee pääkaupungin läpi. Sisällä odottaa puuhella ja viihtyisä oleskelutila sekä pieni minikeittiö. Muista vain, että joudut purjehtimaan ilmaisella polkuveneelläsi saapuaksesi!

Onko Airbnb halvempi kuin hotellit Berliinissä?

Sekä hotellien että Berliinin Airbnb-kustannukset saattavat olla miellyttävä yllätys. Kummankaan ei pitäisi tyhjentää pankkia, vaikka todennäköisesti huomaat, että yksityiset, lyhytaikaiset asunnot ja kodit ovat hieman halvempia. Lisäksi Airbnb:n avulla voit leikata Saksan matkan hintaa edelleen. Yritä ensin etsiä kämppä, jossa on tarpeeksi makuuhuoneita koko ryhmällesi, jotta voit jakaa loman hinnan. Toiseksi, tarkista aina, onko tarjolla viikoittaisia tai kuukausittaisia alennuksia – pidemmän aikavälin matkustajat voivat joskus säästää yli 50%!

Classik Hotel Hackescher Markt

Airbnb:n haittapuoli perinteiseen hotelliin verrattuna on palvelun puute. Jos haluat hemmotella itseäsi, saada bratwurstin ja oluen suoraan sviittiisi tai palata täysin siivottuun huoneeseen, sinun on valittava Classik Hotel Hackescher Marktin kaltainen paikka. Se on aivan kaupungin sydämessä, sillä on oma mukulakivipuutarha, buffetaamiainen, concierge-palvelu ja paljon muuta.

Selvitä Berliinin muurin tarina, juhli yötä valtaisissa maanalaisissa teknoklubeissa, maista currywurstia ja vaahtoavia saksalaisia oluita, tee ostoksia kirpputoreilla, katsele jazzia vallattujen talojen baareissa – tämän tapahtumapääkaupungin matkasuunnitelmaan mahtuu paljon. Mitä sinä vielä odotat?

Kuinka hyödyllinen tämä julkaisu oli?

Klikkaa tähteä arvostellaksesi se!

Keskimääräinen arvostelu: / 5. Äänimäärä: