Airbnb Tukholmassa

Airbnb Tukholmassa

Stockholmin keskustassa hyppiminen saarelta saarelle on yksi Euroopan kiehtovimmista kaupunkikokemuksista. Ensimmäisenä sinut lumoaa Gamla Stanin satukirjamaiset kadut ja mukulakiviset aukiot, joissa vinot kauppiastalot reunustavat kieroja katuja Ruotsin kuninkaallisten suurien palatsien edessä. Seuraavaksi voisi olla hipsterien Södermalm, jossa luovat lihapullakeittiöt ovat rinta rinnan kahvipaahtimoiden ja tatuointisalonkien kanssa. Tai ehkä sinut vedetään Norrmalmin leveille ostosbulevardeille ja upeisiin oopperataloihin. Tai ehkä ABBA-museo, kauniit puistoalueet ja legendaarinen Vasa-museo (joka on täysin kunnostetun 1600-luvulta peräisin olevan laivan koti) tuovat sinut Djurgårdeniin. Ja se vain ensisilmäys.

Airbnb tarjoaa mahdollisuuden napata erilainen majoitus tässä Ruotsin vilkkaassa keskuksessa. Siellä on tarjolla kaikenlaisia asuntoja ja taloja aina historiallisen keskustan tyylikkäistä kattohuoneistoista ryhmäkämppiin lähellä tärkeimpiä yöelämä- ja ruokailupaikkoja. Tämä opas on loistava paikka aloittaa jos haluat varata, sisältäen käsityksen kaupungin parhaista alueista ja jopa kuumia vinkkejä hienoimmista Airbnbs-kohteista.

Tässä Airbnb-oppaassa Tukholmaan:

Is Airbnb legal in Stockholm

Onko Airbnb laillinen Tukholmassa?

On todellakin. Huolimatta siitä, että Tukholman kaltaisissa kaupungeissa on puhuttu tulevista säännöistä lyhytaikaisiin vuokrakohteisiin, Airbnb on edelleen Ruotsin matkailijoille täysin laillinen. Lakiasioiden lisäksi pääkaupungin jaettujen asuntomallien luonne voi tarkoittaa, että alustan kautta on tarjolla rajoitettu määrä ilmoituksia. Siksi suosittelemme, että yrität varata mahdollisimman aikaisin saadaksesi valikoiman parhaan, varsinkin jos suunnittelet matkaa suosittuina kesäkuukausina tai joululomien ympärillä.

Missä minun kannattaa yöpyä Tukholman Airbnb:ssä?

Tukholma on saarille levittäytynyt kaupunki. Tunnetuin niistä on Gamla Stan (1), joka on kaupungin vanha sydän, jossa juhlavat torit nousevat mukulakiviaukioille piparkakkukahviloiden vieressä. Nykyaikainen elämä kuhisee Norrmalmissa (2) ja Östermalmissa (3), molemmat kaupunginosia, joissa saavutetaan hieno tasapaino korkealuokkaisten ostosmahdollisuuksien ja yöelämän välillä. SoFo (4) etelässä on paikka hipstereille ja kahvin ystäville. Hiljainen Vasastan (5) on ehkä paras budjettimatkailijoille ja perheille. Sitten on Suur-Tukholman saaristo (6) – Tuulen iskemien saarten ja kylmien merien maa.

Gamla Stan
Koristeelliset talot kuuluisalla Stortorget-aukiolla Gamla Stanin sydämessä © SvetlanaSF / Shutterstock.com

Gamla Stan

Hyvät puolet
 • Tämä on yksi hiton kaunis alue
 • Upeat nähtävyydet, kuten kuninkaallinen palatsi
 • Erinomaiset fine dining -ravintolat ja vilkkaita baareja
Huonot puolet
 • Todella, todella turistinen
 • Äänekäs

Gamla Stan on jotain todella erikoista. Yksi parhaiten säilyneistä historiallisista alueista Skandinaviassa – ei, koko Euroopassa – se levittäytyy kukkulaisen saaren yli pääkaupungin sydämessä. Kapeita mukulakivikatuja ja pieniä aukioita on piilossa kaikkialla, ja kadut, kuten Stora Nygatan ja kiemurteleva Österlånggatan, ovat valokuvaajan unelma. Mutta Gamla ei ole mikään museokappale. Tämä on kaupungin turistisin osa, ja se on myös asutuin. Löydät matkamuistoputiikkeja, railakkaita olutbaareja, enemmän kahviloita kuin ehdit ikinä käymään, ja yllin kyllin fine dining -ravintoloita. Airbnb-kohteet lähellä Stortorget-toria ovat keskeisimpiä.

Norrmalm
Bustling high-street shopping on Drottninggatan © BLAZE Pro / Shutterstock.com

Norrmalm

Hyvät puolet
 • Hyvät yhteydet muuhun kaupunkiin
 • Kauppahallit
 • Fantastisia shoppailupaikkoja
Huonot puolet
 • Erittäin hektinen
 • Ylikaupallistettu

Nyky-Tukholman sykkivä sydän sijaitsee Norrmalmilla. Se on suuri siivu sisäkaupunkia, joka ulottuu lähes 2,5 km Gamla Stanin reunoista. Mutta on paljon nähtävää. Ensinnäkin pääkaupungin vilkkaat pääkadun ostosklusterit Drottninggatanin ja Klarabergsgatanin alueella. Siellä on kaksi makuhermoja houkuttelevaa kauppahallia: Maanläheinen Kungshallen ja hipsterien suosima K25 monikulttuurisine syötteineen. Se on myös Stockholms Centralstationin koti, josta on mahdollista lähteä metropolin kaikkiin kulmiin.

SoFo
Ruotsalainen lihapullaravintola Sofossa © JJFarq / Shutterstock.com

SoFo

Hyvät puolet
 • Hyviä baareja ja yöelämää
 • Monikulttuurinen ruokailuskene
 • Hyvät putiikit
Huonot puolet
 • Hieman nurkkakuntamainen
 • Tämä ei ole historiallinen alue

SoFo – lyhenne Folkungagatanin eteläosasta (south of Folkungatan) – on palanen Södermalmin saarta. Se sijaitsee Tukholman keskustan eteläpuolella ja on kaupungin tyylikkäin erillisalue. Siellä ei ole paljonkaan erityistä katsottavaa. Itse asiassa, alue on hämmästyttävän normaali vuokratalojen ja puistojen tilkkutäkki. Mutta kaikki se peittää sekoituksen hienostuneita panimoita, paahtimokahviloita ja taidetyöpajoja. SoFolla on myös boutique-käsityöliikkeitä ja gallerioita vilkkaalla Götgatanilla, kun taas ruokapuolella thaimaalaiset nuudelikeittiöt sekoittuvat mausteisiin masala-ruokalistoihin. Tule illalla, niin kuulet live jazzia ja indie-musaa Stig Claessons Parkin ympärillä olevien hipsteribaarien keskellä.

Östermalm
Panoraamanäkymä Djurgårdsbronista (silta), joka yhdistää Östermalmin Djurgårdeniin © S.C. Colbing / Shutterstock.com

Östermalm

Hyvät puolet
 • Korkeatasoiset ostospaikat
 • Stureplan yöelämän keskus
 • Hyvät yhteydet suuriin museoihin
Huonot puolet
 • Se on kallis
 • Paljon ihmisiä

Puiden reunustamat bulevardit ja mahtavat skandinaaviset kartanot kulkevat tilavan Östermalmin läpi. Yksi kaupungin tärkeimmistä ja arvostetuimmista kaupunginosista, se on valtava viipale Tukholman keskustasta, jossa on runsaasti tavarataloja (tutustu tyylikkääseen Bibliotekstaniin shoppailua varten) ja luukuttavia megaklubeja (mene Stureplanille, jos haluat tanssia läpi yön). Alueella sijaitsee myös vihreä Djurgårdenin saari. Et todennäköisesti löydä yhtään Airbnb-kohdetta sieltä, mutta siihen kannattaa tutustua kuuluisan ABBA-museon ja Vasa-museon vuoksi – kaksi Tukholman parasta kulttuurikohdetta.

Vasastan
Metroasema Sankt Eriksplan, Vasastan © Artesia Wells / Shutterstock.com

Vasastan

Hyvät puolet
 • Hiljainen ja rauhallinen
 • Edullinen
 • Paljon puistoa
Huonot puolet
 • Melko kaukana Tukholman historiallisesta keskustasta
 • Ei paljon yöelämää

Vasastan on hitti sekä budjettitietoisille että perhematkailijoille. Syy? Saat yleens paljon enemmän rahallasi täss mukaan vieraillussa kaupungin kulmassa. Okei, joten joudut ottamaan junan tai bussin nähdäksesi historiallisen Gamla Stanin, mutta Vasastan on rento ja vehreä, ja siellä on Airbnb-kohteita, joissa on ylimääräisiä neliömetrejä ja tilavia makuuhuoneita. Kynnyksellä sijaitseviin nähtävyyksiin kuuluvat Tukholman observatorio (tiedeharrastajille) ja valtavan Hagaparkenin (yksi suurimmista puistoista Tukholman kaupungin alueella) kauniit paviljongit.

Tukholman saaristo
Taloja Tukholman saariston saarilla © Carrie Morgan / Shutterstock.com

Tukholman saaristo

Hyvät puolet
 • Romanttinen paikka oleskeluun
 • Kodikkaat Airbnb-kohteet
 • Mahdollisuus paeta villiin Skandinaviaan
Huonot puolet
 • Todella kaukana kaupungista
 • Vaikea päästä

Jos et ole kovin innoissasi nähdessäsi Gamla Stanin keskiaikaiset kadut ja Ruotsin kuninkaallisen palatsin, voit maistella raakaa skandinaavista luontoa Tukholmassa. Se on kaikki kaupungin suuren saariston ansiosta. Se sisältää satoja saaria ja lahtia, jotka ulottuvat itään Itämeren alueelle. Niihin pääsee autolla tai veneellä, ja ovat täynnä puusta rakennettuja kalastajakyliä, mäntymetsiä, ja sitä ympäröivät aaltojen hakkaamat poukamat. Jotkut Airbnb-kohteet tällä alueella ovat romanttisia, ja tulevat takoilla ja merinäköaloilla.

Parhaat Airbnb-kohteet Tukholmassa

Paras Airbnb-huoneisto Tukholmassa

Söpö yksiö vanhassakaupungissa

Söpö yksiö vanhassakaupungissa

Kulje alas kapeaa kujaa tunnelmallisessa Gamla Stanissa ja sinua odottaa tämä viehättävä yksiö, jossa on pieni mukulakivillä peitetty ulkoterassi ja takorautaiset aidat. Kompakti ja viihtyisä, siinä on mukava sänky ja pieni minikeittiö, sekä rentouttava oleskelualue ja sohvapöytä. Ruotsin pääkaupungin ikääntyneen sydämen tutkimiseen sijaintia ei voi päihittää!

Paras Airbnb-talo Tukholmassa

Eksklusiivinen majoitus, josta on kauniit näkymät Tukholman saaristoon

Eksklusiivinen majoitus, josta on kauniit näkymät Tukholman saaristoon

Heräät villin Tukholman saariston näkymiin tässä upeassa huvilamaisessa mökissä. Värmdön karulla saarella sijaitsevassa syrjäisessä poukamassa se on melko kaukana kaupungista. Mutta toisaalta et ehkä kaipaa kaupunkielämää niin paljon. Sinulla on oma ulkoporeallas ja oma sisäsauna, joka on parhaimmillaan, kun lumi alkaa kasaantumaan kylmempinä kuukausina. Romanttista, vai mitä?

Paras Airbnb perheille Tukholmassa

Huoneisto parhaalla sijainnilla vanhassakaupungissa

Huoneisto parhaalla sijainnilla vanhassakaupungissa

Vie perhe Tukholman sykkivään sydämeen valitsemalla tämä neljän makuuhuoneen kämppä Gamla Stanissa. Siinä on kaikki mukavuudet, joita voit haluta, kun tutustut kaupunkiin klaanisi kanssa. Siellä on iso oleskelutila, jossa on oma ruokailutila, erillinen keittiö aterioiden valmistamiseen ja parveke, jolla on istuimet ja näköala taivaanrantaan. Nukkumisjärjestelyt sopivat täydellisesti kuuden tai kahdeksan ryhmälle, ja tarjolla on sekoitus parisänkyjä ja erillisiä vuoteita.

Paras Airbnb suurille ryhmille Tukholmassa

Suuri kaupunkitalo 1600-luvulta

Suuri kaupunkitalo 1600-luvulta

Tämän 400-vuotiaan rakennuksen kaikki 200 neliömetriä on mahdollista vuokrata viehättävän Gamla Stanin keskellä. Tämä antaa tilaa jopa 16 vieraalle kerralla, kaikki jaettuina neljään makuuhuoneeseen ja ylimääräisiin oleskelutiloihin, joissa on vuodesohvat. Majoituspaikassa on täysin varustettu keittiö, ilmainen WiFi, ja ruokailutila, jossa on 20 paikkaa.

Paras budjetti-Airbnb Tukholmassa

City Backpackers – mukava 8-hengen huoneisto

City Backpackers – mukava 8-hengen huoneisto

Jos pidät tiukasti silmällä budjettiasi, vähemmän kuljetulle Vasastanin alueelle hyppääminen voi olla hieno idea. Juuri siellä tämä retkeilijähotelli tarjoaa itsenäisen huoneiston. Se antaa saman yksityisyyden kuin tavallinen asunto, mutta ilman korkeaa hintalappua. Siinä on yhteensä kahdeksan sänkyä sekä oma keittiö.

Onko Airbnb halvempi kuin hotellit Tukholmassa?

Tukholma ei ole halvin Euroopan kaupungeista! Hotellit voivat usein maksaa runsaasti enemmän kuin muissa pääkaupungeissa koko mantereella. Se on luultavasti yksi syy, miksi Airbnb-kohteet ovat niin haluttuja. Ne tarjoavat tyypillisesti alennettuja yöhintoja, mutta voivat tulla myös halvemmiksi, koska ne pystyvät majoittamaan suurempia ryhmiä. Lisäksi itsepalvelutilat tarkoittavat, että sinun ei tarvitse kuluttaa niin paljon ravintoloihin, ja joskus Tukholman Airbnb:ssä on runsaita alennuksia pitkäaikaisesta oleskelusta (50% tai enemmän ei ole ennenkuulumatonta!)

The Sparrow Hotel

Hotelli Tukholmassa on luultavasti parempi idea kaupunkilomallesi, jos haluat, että sinua kohdellaan ylellisesti. Otetaan esimerkiksi Sparrow Hotel. Runsas sviitti, ympärivuorokautinen huonepalvelu ja kattokruunulla valaistu aulabaari odottavat kaikki tässä arvostetussa hotellissa, joka sijaitsee aivan Norrmalmin tyylikkäiden ruokailu- ja ostosalueiden kärjessä.

Tukholma upottaa sinut mukulakivikatujen sokkeloihin, joissa kahvilat hierovat hartioita kuninkaallisten palatsien kanssa ja suolapestyillä laiturialueilla. Se tarjoaa myös vilkkaan yöelämän ja ostosmaailman yhdessä ABBAlle ja 1600-luvun sota-aluksille omistettujen museoiden kanssa. Monivivahteista, eikö…

Kuinka hyödyllinen tämä julkaisu oli?

Klikkaa tähteä arvostellaksesi se!

Keskimääräinen arvostelu: / 5. Äänimäärä: