Airbnb Dublinissa

Airbnb Dublinissa

Irlantilaisten laulujen parissa tanssiessa ja huojuen jalkoja tömistelevien folk pubien tahdissa, täynnä raikuvia rugby-stadioneita ja eloisia tavernoja Temple Barissa, koristeltu Yrjöjen aikakauden taloilla ja keskiaikaisilla linnoilla joiden historia ulottuu aina Normannien aikoihin, Dublin on yksi erittäin lumoava kaupunki. Se on tärkeä viikonloppulomakohde briteille ja eurooppalaisille, suurelta osin pääkaupungin lentokentälle lentävien halpalentoyhtiöiden ansiosta. Mutta vielä enemmän se on tuopin kokoinen irlantilaisen kulttuurin näyte, joka lupaa pari hektistä päivää herkullisten viskien juomista ja lumoavan Smaragdisaaren rikkaan historian esittelyä.

Airbnb voi olla loistava paikka etsiä majoitusta loman aikana Irlannin ensimmäisessä kaupungissa. Tarjolla on kaikenlaisia vaihtoehtoja paikallisten talojen budjettiystävällisistä huoneista suolaisten roiskeiden iskemiin mökkeihin karulla Kelttien rannikolla ja tyylikkäisiin kantakaupungin kämppiin aivan juhlapiirien vieressä. Tämä opas voi auttaa sinua uppoutumaan kaupunkiin ja löytämään sinulle oikeat alueet ja vuokrat…

Tässä Airbnb-oppaassa Dubliniin:

Is Airbnb legal in Dublin?

Onko Airbnb laillinen Dublinissa?

Kyllä, Airbnb Dublinissa on täysin laillista. Matkustajana voit vapaasti etsiä ja varata mitä tahansa asuntoa Irlannin pääkaupungissa riippumatta siitä, haluatko maatilamajoituksen läheisen Wicklow-vuoren laidalla vai nykyaikaisen kattohuoneiston Temple Barin pubien yläpuolella. Vuokranantajia koskevaan lakiin on kuitenkin tehty joitain muutoksia. Nykyään isännät voivat vuokrata koko kiinteistön vain 90 päiväksi koko vuodesta, ja heidän on haettava erityislupia, jotka osoittavat, että paikka ei ole vuokrasäännöstelyllä alueella. Voit tarkistaa, että kaikki on järjestyksessä helposti käyttämällä Airbnb-sovelluksen ota yhteyttä isäntään -toiminnolla.

Missä minun kannattaa yöpyä Dublinin Airbnb:ssä?

Voit kaivautua Dublinin sykkivään sydämeen löytääksesi sykkivät kelttiläiset tavernat Temple Barista (1) ja juhlia yön päässä. Tai voit valita majesteettisemman alueen St. Stephen’s Green -puiston ja Merrion-aukion (2) ympärillä jos haluat tyylikkäämpiä Airbnb-kohteita vanhoissa Yrjöjen aikaisissa rivitaloissa. Näiden kahden keskikaupungin lisäksi tarjolla on O’Connell Streetin (3) vilkas vetovoima Liffeyn pohjoispuolella, rakastettava ja viehättävä Donnybrookin esikaupunki (4) – perhemökkien kokoelma kaupungin laitamilla – ja hipsterien suosikki Stoneybatter (5).

Temple Bar
Pubit ovat suorastaan legendaarisia – etenkin kunnioitettava Auld Dubliner © eric laudonien / Shutterstock.com

Temple Bar

Hyvät puolet
 • Kaupungin paras yöelämä
 • Elävää irlantilaista kansanmusiikkia viikon joka ilta
 • Kaupungin sydämessä
Huonot puolet
 • Erittäin äänekäs
 • Vilkas iltaisin

Jokaisen, joka löytää itsensä Irlannin pääkaupungista, yksinkertaisesti täytyy käydä Temple Barissa. Dublinin vilkkain, hedonistisin, tunnelmallisin kulma on keskellä kiliseviä olutlaseja, kovaäänisiä folk-laulajia, polttariporukoita ja koko yön juhlijoita. Pubit ovat suorastaan legendaarisia – etenkin kunnioitettava Auld Dubliner ja Palace Bar. Löydät ne piilossa mukulakivikatujen nurkissa aivan Liffey-joen tuntumassa.

St. Stephen’s Green -puisto & Merrion-aukio

St. Stephen’s Green -puisto & Merrion-aukio

Hyvät puolet
 • Erittäin houkutteleva Yrjöjen aikainen arkkitehtuuri
 • Hyvät shoppailupaikat
 • Hiljaiset sivukadut ja aukiot
Huonot puolet
 • Hieman vakava joillekin
 • Kallis

Temple Barin eteläpuolella piilottelevien aukioiden duo – St. Stephen’s Green -puisto ja Merrion-aukio – esittelee täysin erilaisen puolen Dublinista. Majesteettinen Yrjöjen aikainen arkkitehtuuri ja leveät kadut hoidetuilla katukivillä ovat normi tässä arvostetussa ja varakkaassa pääkaupungin osassa. Alue sulauttaa taidokkaasti rentouttavan ja jännittävän, yhdistäen vihreät puistot Irlannin kansallismuseon kiehtoviin näyttelyihin ja gaelilaisiin tavernoihin Grafton Streetin pääkadun ostosmekan vieressä. Täällä on jotain kaikenlaisille matkustajille.

O'Connell Street
O’Connell Street on yksi pääkaupungin tärkeimmistä vetonauloista © lonndubh / Shutterstock.com

O’Connell Street

Hyvät puolet
 • Hyvät yhteydet muuhun kaupunkiin
 • Edullinen
 • Hyvä ostoksille
Huonot puolet
 • Ei kaunein osa kaupunkia
 • Paljon autoliikennettä

Hyppää Liffey-joen yli ja löydät O’Connell Streetin kiertävän korttelien läpi lähes puoli kilometriä. Se on yksi pääkaupungin suurimmista vetonauloista, ja siellä on isoja pankkeja, yrityksiä ja matkailutoimistoja. Henry Streetin risteys on puolivälissä, ja se tarjoaa pääsyn toiseen kaupungin parhaista ostosalueista. Hieman matkaa länteen, Capel Street on paratiisi rennoille ruokapaikoille, noutoravintoloille ja ketjuravintoloille. Tämä on maanläheinen, edullinen paikka, joka on lähellä useimpia Dublinin tärkeimpiä nähtävyyksiä.

Donnybrook

Donnybrook

Hyvät puolet
 • Erittäin kaunis
 • Hiljainen – todellinen pakomatka kaupungista
 • Viehättävät Airbnb-kohteet
Huonot puolet
 • Kaukana kaikista Dublinin tärkeimmistä paikoista
 • Ei kaupunkifiilistä

Jos haluat maistaa maalaistyylisempää Irlantia, reissu Donnybrookiin voi olla paikallaan. Se sijaitsee kaupungin eteläisillä laidoilla, missä elämäntahti hidastuu, missä talot muuttuvat ajassa pysähtyneisiin mökkeihin, jotka on rakennettu punatiilistä ja joiden seinillä kasvaa muratti. Vuosisatoja vanhat goottilaiset kirkot kohtaavat katukulmissa paikallisia pubeja, mutta siellä on myös selkeästi turstinen tunnelma – erityisesti kesäkuukausina – käsityöputiikkien ja aamiaismajoitusten keskellä.

Stoneybatter
Valmistaudu maistamaan vaahtoavaa Guinnessia suoraan Storehousesta © Derick Hudson / Shutterstock.com

Stoneybatter

Hyvät puolet
 • Trendikkäät kahvilat
 • Lähellä viskitislaamoja ja Guinness Storehousea
 • Opiskelijafiilis
Huonot puolet
 • Hieman kaukana Dublinin keskustasta
 • Ei paljon Airbnb-kohteita

Valmistaudu maistamaan vaahtoavaa Guinnessia suoraan Storehousesta ja nauti väkeviä shotteja Jamesonia ikonisen viskin kodissa, koska molemmat näistä huippusuosituista elämyksistä ovat iskuetäisyydellä trendikkäästä ja tapahtumarikkaasta Stoneybatterista. Alue, joka sijaitsee Dublinin pääkaupungin itäpäässä, on vakiinnuttanut asemansa boheemina erillisalueena. Artesaanikahviloita ilmestyy, pubit tarjoavat käsityöoluita, asukasjoukko on pääosin opiskelijoita ja nuoria ammattilaisia. Yleisesti ottaen, se on vain kaikin tavoin mukava paikka olla.

Parhaat Airbnb-kohteet Dublinissa

Paras Airbnb-huoneisto Dublinissa

Tilava 2 makuuhuoneen asunto Temple Barissa

Tilava 2 makuuhuoneen asunto Temple Barissa

Villinä viikonloppuna Dublinissa ei ole mitään parempaa kuin kämppä suoraan Temple Barin iloisten pubien ja elävän musiikkipaikan keskellä. Ja siihen tämä tyylikäs asunto on täydellinen. Siinä on kaksi makuuhuonetta, jotka yhdistyvät tilavaan yhteiseen tilaan. Asunnossa on baarityylinen aamiaispöytä ja täysin varustettu keittiö, sohvalla varustettu oleskelualue ja ikkunat, jotka avautuvat alla oleville vilkkaille kaupunkikaduille.

Paras Airbnb-talo Dublinissa

Artesaanimökki Dublinin tapahtumarikkaassa keskustassa

Artesaanimökki Dublinin tapahtumarikkaassa keskustassa

Aviva Stadiumin kuuluisan rugby-kentän ja pubilla täytetyn Haddington Roadin välissä on paljon asioita, jotka saavat sinut pysymään talon läheisyydessä itäisessä Dublinissa. Jos siis haluat edes lähteä, koska taiteelliset sisätilat kyllä vangitsevat mielenkiintosi. Niihin kuuluu värikäs oleskelutila, jossa on paljaat tiiliseinät ja vanhanaikainen takka, sekä upea keittiötila, joka johtaa tuuliselle terassille.

Paras Airbnb perheille Dublinissa

Donnybrook Delight

Donnybrook Delight

Perheet rakastavat varmasti rauhaa ja yksityisyyttä, jota tarjoaa viehättävä Donnybrookin kaupunginosa Dublinissa. Kyllä, se on vähän kaukana päänähtävyyksistä, mutta saat paikallisia tavernoja ja gaelilaisia pubeja joista nauttia keskiaikaisten kirkkojen välillä. Lisäksi siellä on Airbnb-kohteita, kuten tämä tilava koti poissa kotoa. Neljässä makuuhuoneessa on tilaa, jotta kaikki klaanin jäsenet voivat rentoutua ja levittäytyä. Sitten näet valtavan tupakeittiön, mikä tarkoittaa, että koti-illat ovat varmasti nautinnollisia.

Paras Airbnb suurille ryhmille Dublinissa

Boutique Townhouse Dublinin sydämessä

Boutique Townhouse Dublinin sydämessä

Hemmottele koko matkaryhmää valitsemalla tämä Airbnb Plus -kohde seuraavalle yhteiselle lomallenne. Se on keskellä suuria Yrjöjen aikaisia kortteleja St Stephen’s Greenin ympärillä, mikä tarkoittaa, että kaikki Temple Barin pubit ja Graftonin kaupat ovat vain kivenheiton päässä etuovesta. Sisällä odottaa valtava ruokapöytä ja keittiö, sekä kuusi erillistä makuuhuonetta, joissa on punkkia, yhden hengen vuoteita ja parivuoteita.

Paras Airbnb romanttiseen oleskeluun Dublinissa

Lilac Cottage

Lilac Cottage

Lilac Cottage -tupa riutuu lähellä puita ja jatkuvia maatilapeltoja, jotka valtaavat lounaisen Dublinin. Se on täydellinen pariskunnille, jotka haluavat maistella Smaragdisaaren vehreää takamaata (Wicklow-vuoret eivät ole kaukana) sekä suurkaupungin herkkuja. Itse paikka muistuttaa alppimajaa, jossa on mäntyseinät ja kattopalkit – se on erittäin kodikas sekä kesällä että talvella.

Onko Airbnb halvempi kuin hotellit Dublinissa?

Luultavasti. Kaiken kaikkiaan Dublinin Airbnbs tulee yleensä hieman halvemmaksi kuin hotellit. Se ei ole vain alhaisempien yöhintojen vuoksi. Se johtuu myös siitä, että voit jakaa oleskelusi kokonaiskustannukset kenen tahansa jonka kanssa matkustat, yksinkertaisesti etsimällä kämppää, jossa on tarpeeksi huoneita ja sänkyjä. Ja voit joskus hyötyä anteliaista viikkoalennuksista, jotka pudottavat huomattavat määrät lopullisesta kokonaissummasta (25-50% ei ole ennenkuulumatonta!).

Marlin Hotel Dublin

On tärkeää muistaa, että Airbnb-kohteissa ideana on, että sinulla on oma paikkasi. Ne eroavat hotelleista siinä, että ne eivät tarjoa samaa henkilökohtaista palvelua. Joten, jos jahtaat hieman hemmottelua, saatat olla parempi maksaa paikasta kuten Marlin Hotel Dublin. Tämä neljän tähden hotelli vie sinut kaupungin keskustaan, mutta tarjoaa myös noir-aulabaareja, aamiaisaterioita ja concierge-palveluja paikan päällä.

Dublinin mukulakivikatujen ja historiallisten kaistojen läpi sykkii elämä. Tulet sitten tanssimaan Temple Barin pöydille, oppimaan James Joycen tarinoita tai maistamaan irlantilaisia muhennoksia ja viskejä, viihdyt varmasti. Lisäksi runsaasti Airbnb-kohteita kaupungissa tarkoittaa, että vierailustasi tulee varmasti mukava!

Kuinka hyödyllinen tämä julkaisu oli?

Klikkaa tähteä arvostellaksesi se!

Keskimääräinen arvostelu: / 5. Äänimäärä: