Airbnb i Dublin

Airbnb i Dublin

I Dublin finder du humørfyldte folkepubber, højlydte rugbystadioner og de glædelige taverner i Temple Bar, prydet med Georgiansk-æra og middelalderlige slotte der går helt tilbage til normannernes tid. Dublin er fangede by. Det er en kendt weekenddestination for mange briter og europæere, takket være den store mængde billige flybilletter der kan findes til og fra hovedstaden lufthavn. Men det er mere end det, det er irsk kultur, der lover en fest af et par dage, med whiskey og opdagelse i byens rige historie.

Airbnb kan være et fantastisk sted at lede efter et sted at opholde sig under sit besøg til den irske by. Fra budgetvenlige værelser i lokale huse til salt-sprøjtede kabiner ved den robuste keltiske kyst, tæt på fest distrikterne, der er rigeligt at vælge imellem. Denne guide kan hjælpe dig til at finde det rette område og rette lejemål…

I denne Airbnb guide til Dublin:

Is Airbnb legal in Dublin?

Er Airbnb lovligt i Dublin?

Ja, Airbnb i Dublin er helt lovligt. Som rejsende, kan du søge og booke hvad du end du ønsker i den irske hovedstad, om du end leder efter et gårdophold tæt på Wicklow Mountains eller en lækker penthouse over pubberne ved Temple Bar. Der har for nyligt været ændringer i forhold til de såkaldte landlords. Dog kan hosts disse dage kun leje hele deres ejendom ud 90 dage om året, og de skal søge om tilladelse der beviser at deres sted ikke ligger i en zone hvor udleje er presset. Du kan nemt tjekke alt dette ved at bruge “Kontakt host” funktionen på Airbnb app.

Hvor skal jeg bo i Dublin Airbnb?

Du kan dykke ind i Dublin’s bankende hjerte for at finde det pumpende celtiske taverner hos Temple Bar (1) og feste natten lang. Eller, du kan vælge det mere elegante område omkring St. Stephen’s Green og Merrion Square (2) for Airbnbs i gamle Georgianske rækkehuse. Under disse to centrale kvarterer kommer den summende gade O’Connell Street (3) på den nordlige side er Liffey, den elskede og charmerende forstad Donnybrook (4) – en oase af familiehytter i udkanten – og hipsternes favorit Stoneybatter (5).

Temple Bar
Pubberne er intet mindre end legendariske – især den ærværdige Auld Dubliner © eric laudonien / Shutterstock.com

Temple Bar

Pros
 • Det bedste natteliv i byen
 • Live Irsk folkemusik hver eneste aften
 • I hjertet af byen
Cons
 • Meget højlydt
 • Travlt om aftenen

Alle der finder dem selv i den irske hovedstad bliver nød til at besøge Temple Bar. Det mest livlige, hedonistiske, atmosphæriske hjørne i Dublin, det er en folkemængde af klinkinde ølglas, støjende folkesangere og all-night fester. De pubs er intet mindre end legendariske – især den ærværdige Auld Dubliner og Palace Bar. Du vil finde dem i brostensgyder og ved floden Liffey.

St. Stephen's Green & Merrion Square

St. Stephen’s Green & Merrion Square

Pros
 • Meget attraktiv Georgiansk arkitektur
 • Gode muligheder for shopping
 • Stille sidegader
Cons
 • Lidt stĂĄende for nogle
 • Dyr

Duoen af pladser – St. Stephen’s Green & Merrion Square – der lurer syd for foregående Temple Bar viser en helt anden side af Dublin. Georgiansk arkitektur og brede gader med velplejede fortove er normer i denne prestigefyldte og velhavende del af hovedstaden. Distriktet smelter kunstnerligt det afslappede og spændende ved parkerne ved siden af de fantastiske udstillinger på National Museum of Ireland. Der er gæliske værtssteder ved shoppinggaden Mrafta Grafton Street. Der er noget for alle type rejsende i denne del af Dublin.

O'Connell Street
O’Connell Street er en af de store gader i hovedstadenl © lonndubh / Shutterstock.com

O’Connell Street

Pros
 • Godt forbundet med resten af byen
 • Prislejede overkommelig
 • Godt til shopping
Cons
 • Ikke den pæneste del af byen
 • Meget trafik

Hop over floden Liffey og du vil finde O’Connell Street der ruller gennem gaderne i tæt på en halv kilometers længde. Det er en af de store gader i hovedstaden, der er store banke, forretning og turistkontorer. Krydset til Henry Street ligger cirka på midten af gaden, der kan der findes vej til et af byens andre gode shoppingområder. Lidt vest på, Capel Street er en oase af afslappende spisesteder, takeaways og restauranter. Det er et nede-på-jorden, prisvenligt sted der ligger tæt på mange af Dublin’s seværdigheder.

Donnybrook

Donnybrook

Pros
 • Meget pænt
 • Stille – godt flugtsted fra byen
 • Charmerende Airbnbs
Cons
 • Langt fra de fleste fede ting i byen
 • Ikke et byliv som sĂĄdan

Hvis du er efter det lidt mere rustikke Irland, kunne en udflugt til Donnybrook godt være på listen. Godt syd på i byen, er et sted hvor man virkelig kan slappe af, hvor husene bliver til tiden-står-stille hytter bygget med røde mursten. Gotiske kirker der datere århundrede tilbage møder hjertelige lokale pubber på gadehjørnerne, men der er også en snert af turistfølelse – især i sommer månederne – med alle håndværksbutikkerne og B&BS.

Stoneybatter
Vær klar på en tår Guiness direkte fra lagerhuset © Derick Hudson / Shutterstock.com

Stoneybatter

Pros
 • Fede kaffebutikker
 • Tæt pĂĄ whisky destillerier og Guiness lagerhus
 • Studenter vibes
Cons
 • Lidt væk fra Dublins midtpunkt
 • Der er ikke det største Airbnb valg

Vær klar på en tår Guinness direkte fra lagerhuset og snup et potent shot Jameson i hjemmet for den ikoniske whiskey, fordi begge af disse top vurderede oplevelser, er i gå distance til det hippe og glade Stoneybatter. Et distrikt en smule øst fra Dublin midtpunkt, det har efterhånden etableret sig som sin egen del af byen. Der er caféer og barer der serverer øl, det lokale crowd består af studerende og unge uddannede. Generelt set, er det all around et fedt sted at være.

Bedste Airbnbs i Dublin

Bedste Airbnb lejligheder i Dublin

Rummelig lejlighed med 2 værelser i Temple Bar

Rummelig lejlighed med 2 værelser i Temple Bar

For en vild weekend i Dublin, er der intet bedre end en lejlighed placeret midt i Temple Bar’s humørfyldte pubs og live-musik. Også med denne blærede lejlighed. Der er et fedt bord at nyde morgenmaden ved, et lækkert køkken og 2 værelser der føre ud til den rummelige stue, der indeholder sofa og TV, der er en fed udsigt fra vinduet ud over Dublins gader.

Bedste Airbnb huse i Dublin

Artisan Cottage i øst Dublin

Artisan Cottage i øst Dublin

Med den berømte rugbybane på Aviva Stadium på den ene side og pubfyldte Haddington Road på den anden, er du sikker på du vil finde noget der kan fylde dagene ud, i nærheden af dette lækre hus i det østlige Dublin. Det er til hvis du overhovedet ønsker at forlade hjemmet, denne Artisan Cottage vil helt sikkert fortrylle dig. Din inkluderer den smukkeste stue med murstensvægge og en oldschool pejs, kombineret med et fantastisk køkken der føre til en lækker terrasse.

Bedste Airbnb for familier i Dublin

Donnybrook Delight

Donnybrook Delight

Familier elsker ofte freden og privatheden der tilbydes i det charmerende kvarter Donnybrook i Dublin. Ja, der er lidt fra centrums seværdigheder, men du får lokale taverner og gæliske pubs at nyde og middelalderlige kirker. Hvad mere kunne man bruge, man kan finde Airbnbs som denne, et hjem væk fra hjemmet. Der er fire værelser, der er nok rum til at alle i klanen kan slappe af og have privatliv, men samtidig plads til, at man alle kan hygge i stuen. Der er et stort køkken, så at lave mad hjemme er intet problem.

Bedste Airbnb til store grupper i Dublin

Byhus i hjertet af Dublin

Byhus i hjertet af Dublin

Forkæl hele rejseslænget ved at vælge denne sprøde Airbnb Plus bolig, til jeres næste udflugt. Den er placeret midt i de georgiske blokke tæt ved St Stephen’s Green, hvilket betyder at alle pubberne i Temple Bar og shoppinggaderne i Grafton kun er et stenkast væk fra hoveddøren. Indenfor, vil du finde et kæmpe spisebord og et køkken, sammen med seks separate værelser, der indeholder enkeltmandssenge, dobbeltsenge og hængekøjer.

Bedste Airbnb til romantiske besøg i Dublin

Sommerhus

Sommerhus

Dette sommerhus ligger tæt på træer og marker, der overtager sydvest fra Dublin. Det er perfekt til par, der godt kunne tænke sig at komme tæt på naturen på Emerald Isle (Wicklow bjergene er ikke langt derfra) sammen med storbyens lækkerier. Selve stedet minder om en alpehytte, med fyretrævægge og bjælkelofter – mega hyggeligt både vinter og sommer.

Er Airbnb billigere end hoteller i Dublin?

Højst sandsynligt. Generelt set, kommer Airbnbs i Dublin i noget lavere prislejede end hoteller. Man får i hvert fald mere for pengene, afhængigt af hvad man søger. Somme tider kan man også gøre godt af de rabatter der kommer ved en uges besøg over Airbnb. Nogle gange helt op til 50% kan spares, i forhold til hvis man tog en enkelt nat ad gangen.

Marlin Hotel Dublin

Det er vigtigt at huske at Airbnbs handler om at have sit eget sted. De er anderledes end hoteller, da de ikke tilbyder samme personlige service. Så hvis du trænger til forkælelse, vil du nok kunne finde noget lækkert hos nogle som Marlin Hotel Dublin. Det er et 4-stjernet hotel der er placeret i hjertet af byen, der indeholder bar, morgenmad og concierge-tjenester på stedet.

Der er liv pulserende gennem de brostensbelagte gyder og historiske gader i Dublin. Om du end kommer for at danse på borde i Temple Bar, lære mere om James Joyce eller smage Irsk øl og whisky, vil ud helt klart blive underholdt. Overfloden af Airbnbs i byen vil sikre dig rigeligt med udvalg og komfort!

Hvor nyttigt var dette opslag?

Klik på en stjerne for at bedømme!

Gennemsnitlig vurdering: / 5. Antal stemmer: