Airbnb i Amsterdam

Airbnb i Amsterdam

Frihed og rent ud sagt sjov, men også fyldt med guldalderkunst og fabelagtig flamsk arkitektur, Amsterdam er en foretrukken byferie destination. Spadsere langs UNESCO-mærkede kanaler, vil du virkelig få følelsen af at hollænderne ved hvordan man skal leve. De sætter enten tænderne i et karamel glaseret stroopvaffel eller hælder en kold øl ned ved tram skinnerne, suser forbi på cykler eller smiler i de lokale kaffe cafeer. Du kan følge med dem rundt i denne skønne by, eller gå på jagt efter Van Goghs uvurderlige arbejde, se de hjemsøgte gemmesteder for Anne Frank, udforske det gamle hjem af Rembrandt, vandre de fyldte gader ved Red Light District – listen bliver ved og ved.

Hoteller er en herlighed i Amsterdam, men hvorfor ikke give dig selv lidt ekstra plads at leve på ved at vælge en Airbnb lejlighed i stedet? Du kan vælge private værelser eller hele lejligheder og endda også støde på nogle seriøst stilede penthouse lejligheder og blokke der oser hipster charme og tune ind på Dams kreativitet, kunstneriske side. Denne guide er perfekt til at navigere rundt i Airbnbs verden i Amsterdam. Læs på nabolags tips og nogle af de bedste kort tids leje muligheder på markedet…

I denne Airbnb guide til Amsterdam:

Er Airbnb lovligt i Amsterdam?

Er Airbnb lovligt i Amsterdam?

Det er det. Der har været meget snak om at begrænse brugen af servicen til bestemte dele af byen, efter frygt for gentrifikation og stigende husleje for lokale. Dog har reguleringerne nu gjort at der er en begrænsning på antal dage en udlejer må sætte deres lejlighed til rådighed, som nu er på kun 30 dage på et helt år. Bare vær forberedt på at skulle betale ekstra turist skat og vise ID kort eller pas ved ankomst.

Hvor skulle jeg bo i Amsterdam med Airbnb?

Amsterdams indre by er delt op af det famøse vand i Canal Ring. Inden for den har du Dam Square (1) – den bedst kendte plads i Holland – og det vilde Red Light District (2). Hvis du træder ud for Canal Ring vil du opdage kvartere som det grønne og industri smarte Noord (3) (mod nord), eller det alternative og etnisk alsidige afdeling af De Pijp (4) (mod syd). Andre muligheder der er værd at nævne er de flotte røde murstens ture ved Jordaan (5) og den mere beroligende parkområde af Westerpark (6).

Dam Square & omkring
Dam Square med Royal Palace til højre © TTstudio / Shutterstock.com

Dam Square & omkring

Fordele
 • Very central
 • Good for families
 • Close to the train station
Ulemper
 • Den travleste del af byen
 • Dyre steder at bo

Det bankende hjerte af det gamle centrum af Amsterdam der ligger mellem UNESCO World Heritage Canal Ring af byen, er Dam Square midtpunktet af hele hovedstaden. Mere end det – er det anker for hele den Hollandske stat, som med den stolte Royal Palace og det 15. århundrede tårn af Nieuwe Kerk. Området kombineret med de atmosfæriske gader af Grachtengordel mod nord, er vel forbundet til stort set hvor som helst i byen og er mættet med cafeer, museer og familievenlige attraktioner.

The Red Light District (De Wallen)
Red Light District © Olena Z / Shutterstock.com

The Red Light District (De Wallen)

Fordele
 • Godt natteliv
 • Et område med massere karakter!
 • Masser af Amsterdams famøse “coffeeshops” ligger her
Ulemper
 • Ikke for familier
 • Meget støj om natten

Red Light District er muligvis det mest kendte kvarter i hele Holland. Også kendt som De Wallen, har det været hjemmet for bordeller og prostituerede (hvilket er lovligt i disse dele) helt tilbage side 1300-tallet! Traditionen fortsætter i dag, så forvent at se reklamer for lurer shows og kabaret på ethvert hjørne. På toppen af dens ry, er Red Light District også vært for uanede “Coffeshops” (host – ikke den rigtig kaffe!) og nogle af de bedste nattelivs spillesteder i hovedstaden.

Noord
NDSM kultural plads Noord © fokke baarssen / Shutterstock.com

Noord

Fordele
 • Super-cool bar scene
 • Grønne arealer
 • Fantastisk moderne kunst gallarier
Ulemper
 • Langt fra alle de store seværdigheder
 • En smule reserveret af lokale

Ikke mange besøgende formår at nå ud til Noord, som kort sagt er hvor charmen ligger. Det ikke travle men interesserede, denne engang industrielle del af byen ligger overfor dokken ved Central Station. De seneste årtier har transformeret dets kolossale stål depoter og shipping perroner indtil en samlested for kreative workshops og museer, hvor NDSM kulturelle samlested helt sikkert er et af de bedste. Udover det er der grønne parker med open-air barer og beatnik øl steder med en dystopisk følelse. Du skal bare advares at du vil være langt væk (i hvert fald en færgetur) fra de mest populære Amsterdam attraktioner.

De Pijp
Ram det afsindige Albert Cuyp Market og se hvad det handler om © Hindrik Johannes de Groot / Shutterstock.com

De Pijp

Fordele

 

 • Multikultural nabolag
 • Fordybende gademarkeder
 • Rummelige Airbnbs
Ulemper
 • Der er meget larm
 • Syd De Pijp er langt fra Canal Ring 

Alternative og fritænkere er blevet tiltrukket af De Pijp i årtier af subkulturen og café scenen. Over årene er området – som udfolder sig direkte sydvest for Rijksmuseum – er også blevet et af de mest multikulturelle hjørner af byen. Ram det afsindige Albert Cuyp Market og se hvad det handler om. Alt fra Rajasthani karry til mellemøstlige mezze til argentinske empanadas er til at finde her, sammen med de almindelige rigmarole af hollandsk sild og kaffe. Ekstra plads i De Pijp betyder at du ofte kan finde større Airbnbs der er perfekt til grupper.

Jordaan
Jordaan Amsterdams postkort © Harry Beugelink / Shutterstock.com

Jordaan

Fordele
 • Historiske Airbnbs
 • Kanon for fotografer
 • Tæt på Anne Frank huset
Ulemper
 • Ofte dyrt
 • Rimelig turistet

Det tidligere blue-collar hjørne af Canal Ring er Amsterdams postkort. Redbrick Flemish rækkehuse med store vinduer og trådte facader linet op i tætte falanks langs vandet i disse dele, mens hvælvet broer siksakker mellem kanalerne for at forbinde øl barer med caféer og pandekage køkkener. De Airbnbs her er ofte nogle af de mest stilede du kan finde, uvægerlig med historiske rum og originale egenskaber der går århundrede tilbage.

Westerpark

Westerpark

Fordele
 • Grøn og fredfyldt
 • Gode parker
 • Kunstneriske butikker

Ulemper

 • Rimelig langt fra Dam Square
 • Kun få Airbnbs

Vondelpark er nok Amsterdams mest populære, men det er også et turist hotspot. For et sandt indånd af frisk luft, skal du prøve Westerpark. Det er et helt kvarter på den nordvestlige del af byen, virkeligt vel forbundet med tog og bus til byen, men også mættet med store grønne steder der ses som samlepunkt for picknickere og svømmere i de varmeste måneder. En del af distriktet er også nu et forynget industrielt centrum der værter kunst butikker og gallerier.

Bedste Airbnbs i Amsterdam

Bedste Airbnb lejligheder i Amsterdam

2 Soveværelser Med 30m2 Terrasse ved Kanon Lokation

2 Soveværelser Med 30m2 Terrasse ved Kanon Lokation

Lev både inde og udendørs i denne vidunderlige to-soveværelses lejlighed. Delt på to plan og omfatter hvide belagte, træbeklædte indersider der går ud til en 30 kvadratmeters udendørs terrasse. Der giver et fantastisk syn af Amsterdams skyline, ikke for at glemme de fascinerende kroge hvor man kan slå sig ned med en bog og en stroopwafel når det er tid til afslapning. Lokationen er kanon til kulturelle gribbe, som vil være tæt på Van Gogh Museum og Rijksmuseum.

Bedste Airbnb hus i Amsterdam

19. århundrede Rækkehus

19. århundrede Rækkehus

Hvis du kan løsrive dig fra at stirre på det udvendige chokoladeæske af dette gamle Amsterdam rækkehus, venter der en smuk inderside. Fra de skæve vægge, stue med et retro hjerte til den smalle spisestue og den knirkende trappe, den er helt igennem fortryllende. Fordelt på fire etager, er lejligheden mere end 120 år gammel og er din ferie midt i det super fede Jordaan område.

Bedste Airbnb til familier i Amsterdam

Eremitage Museum Båd Med Amstel River Udsigt

Eremitage Museum Båd Med Amstel River Udsigt

Hjælp de små med at finde deres indre swashbuckler ved at vælge at lade turen gå forbi denne autentiske båd nede ved Amsterdams havn. Omringet af blomster markeder og museer, vil du være i midtpunktet til at udforske alt hvad byen har at byde på. Når du vender hjem, kommer du hjem til dette flydende hjem, som inkluderer en rummelige stue, en spisestue med udsigt ud over Amstel River og tilpassede badeværelser.

Bedste Airbnb til store grupper i Amsterdam

Palæet

Palæet

Store grupper på vej til Dammen behøver ikke lede længere end Palæet for deres spændende ophold i den hollandske hovedstad. Der er rigeligt med plads her, til op mod 16 gæster fordelt på fem soveværelser med dobbeltsenge og enkeltmandssenge. Lejligheden har to etager og kommer med en stor lounge som har sit eget fladskærms tv. Lokationen er himlen for seværdigheder og café nydere, nede på sydsiden af det travle og cool Jordaan.

Bedste Airbnb til romantisk overnatning i Amsterdam

Classy Basement in 17th-century Canalhouse

Klassisk Kælder i 17. århundrede Kanal-hus

Dette private værelse kan sende dig og din bedre halvdel til det hyggelige underjordiske der lurer under den 16. århundrede Canal Ring af Amsterdam. Spredt gennem adskillige separerede afkroge, er kælderen af ren mursten og ægte træ, med elegant glasdøre og hyggelige sofaer rundt omkring. Der er også et lille køkken og et retro badeværelse.

Er Airbnb billigere end hoteller i Amsterdam?

Generalt set, vil et kort besøg koste mindre end et klassisk hotel. Det er ikke kun fordi priser på platformen har det med at være gode aftaler, men også fordi man kan dele prisen af hele lejligheden mellem hele rejsegruppen og begrænse at spise ude ved at vælge et sted med køkken og spisestue. Airbnb værter tilbyder også meget generøse rabatter hvis man lejer en uge eller en hel måned, hvilket kan banke 25-50% af den totale pris af opholdet.

Park Plaza Victoria Amsterdam

Ulempen ved Airbnb er at du ikke vil få det samme niveau af personlig service som du ville få hotellerne i Amsterdam. Hvis vi tager det store Park Plaza Victoria Amsterdam Hotel for eksempel. Det ligger ikke kun godt centralt, men det har også swimming pool og spa, daglig rengøring, et træningscenter, dedikeret restaurant og en 24 timers reception. Hvis du er den rejsende som godt kan lide at blive forkælet med fordele, så kan det være en god idé at betale det ekstra.

Omringet af kanaler og uanede Van Gogh kunst og Rembrandt, med aroma af hollandske tulipaner og saltet sild, den brummende metropol af Amsterdam venter som den næste byrejse destination. Tjek Airbnb ud hvis du leder efter en overkommelig pris, stilet og fantastiske lokationer i de mest henrivende kvartere af byen.

Hvor nyttigt var dette opslag?

Klik på en stjerne for at bedømme!

Gennemsnitlig vurdering: / 5. Antal stemmer: