Airbnb i Edinburgh

Airbnb i Edinburgh

Kåret som en af det største slotte i Skotland, med juvelen det faktiske Old Town, hvor man finder barer og pubs dyppet i whiskey, de fantastiske og enestående gotiske og baroniske bygninger i overalt, er Edinburgh en drømmedestination til et par dages fred og ro. Gå den berømte Royal Mile og se det storslåede Holyroodhouse (Dronningens officielle bolig nord for grænsen). Kom og smag haggis, kålroe og tatties (nationalretten), og sidde på Arthurs Stol, for at opleve den fantastiske udsigt udover Lowlands og kysterne ved Firth of Forth. Det er fantastisk.

Hvis ovenstående har fået til at undersøge mulighederne ved at rejse til Edinburgh, så husk at overveje Airbnb som en mulighed ved opholdet. Denne dele-service, tilbyder stort set alle former for ophold, i den skotske hovedstad. Alt fra de klassisk designet, historiske lejligheder i den gamle bydel, til rustikke hytter til vil tage dig med til den ægte Lowland natur. Og der endda også super luksus moderne lejligheder, med meget plads og flere soveværelser. Lad os tjekke dem ud…

I denne Airbnb guide til Edinburgh:

Is Airbnb legal in Edinburgh

Er Airbnb lovligt i Edinburgh?

Airbnb i Edinburgh er helt lovligt. Du vil ikke have nogle problemer ved at lede og søge bolig på platformen, og du skal ikke bekymre dig om at bryde nogle love eller regler når du ankommer i denne historiske by. Du bliver muligvis bedt om at vise dit pas ved ankomst – ligesom skal i de traditionelle hoteller i den skotske hovedstad.

Hvor skal jeg opholde mig i Edinburgh Airbnb?

Edinburgh’s UNESCO Verdensarvsliste består af Old Town (1) og New Town (2), hvor begge er pakket med historie og populære sightseeing. Tæt på disse er fremskredne hipster del ved Stockbridge (3), som har vintage shopping og delikatesser med indbydende skotsk mad. For saltes skaldyr ved havnen i Edinburgh, er Leith (4) den bedste mulighed. Dean Village (5), er også en oplagt mulighed hvis man er afsted på en romantisk weekend, mens Portobello (6) rummer hovedstadens flotte havnepromenade – en ren fornøjelse i sommermånederne.

Old Town

Old Town

Fordele
 • Rig mulighed for sightseeing
 • Historie hvorend du ser
 • Hele området har perfekte omgivelser til billeder

Ulemper

 • Virkelig travl
 • Meget turistet

Charmen ligger dybt gennem labyrinten af veje, gader og brostensbelagte fortove der løber igennem Edinburgh Old Town. Som navnet siger i sig selv, er dette UNESCO-udvalgte kvarter den ældste bydel af den skotske hovedstad. Det er også den mest turistede. Men lad ikke det skræmme dig væk, fordi første gang med besøger byen er man sikker på at blive blæst omkuld Royal Mile turen og det fantastiske syn af Edinburgh Slottet fra oven. Der også andre områder med andre seværdigheder, ligesom cafeen hvor JK Rowling skrev Harry Potter og tårnene på Palace of Holyroodhouse – Edinburgh boligen af intet mindre end dronningen!

New Town

New Town

Fordele

 • En kaffe elskers drøm!
 • Massere af shopping
 • Smuk Georgian arkitektur
Ulemper
 • Ret dyr
 • Meget travl

New Town er faktisk ikke så nyt. Det var bygget i 1700 and 1800 tallet, for at gøre Edinburgh moderne. Det betyder at du kan gøre dig klar til at blive opslugt af en symfoni af Georgisk and Neo-Gotisk arkitektur, som spreder nordligt fra the Old Town og det fantastisk Edinburgh Slot – Begge er inden for gåafstand. I dag er the New Town sample punktet for aktiviteter. Det er shopping af massevis ned af Princes Street. Det er sprængfyldt af lækre cafeer og ølbryggerier. Gastronomisk set, er en multikulturel sammensætning af tcas, Rajput curries og retter fra mellemøsten.

Stockbridge

Stockbridge

Fordele

 • Hipster vibes
 • Flot Victorian arkitektur
 • Butik shopping
Ulemper
 • Kan være dyrt
 • Ikke det største udvalg af Airbnbs

Der er ingen tvivl omkring det – Stockbrigde er på vej op! Siden de denne del af Edinburgh blev valgt af de unge arbejdende og kreative, tilbyder bydelen alt fra berømte boghandlere til de omtalte ostemagere. Du vil aldrig gå og mangle en Skotsk brie eller hurtig kaffe lavet af lækkert bryg af Costa Ricas bønner. Og disse forfriskninger falder i god jord, mellem de oceaner af shoppingmuligheder og at se på den smukke store Victorian terrasse, som kaldes kvarterets hjem.

Leith

Leith

Fordele

 • Godt skaldyr
 • Tæt på kysten
 • Lokal shopping og cafeer
Ulemper
 • Et godt stykke væk fra de berømte seværdigheder
 • Kan være dyrt

Fra engang at være en grim havn, har Leith lagt sit industrielle ry bag sig, for noget lidt anderledes. Kaje og opbevaringsrum er blevet nedlagt til fordel for omtalte hav-restauranter (nogle af dem har endda Michelin stjerner) og moderne cafeer. Kvarteret har den populære Leith Walk shopping gade, hvor de vintage tøjbutikker og lokale håndværk mingler perfekt sammen. Men der er stadig spor af den gamle søfartshistorie – Bare tag et smut forbi the Royal Yacht Britannia, hvor du kan få en guidet tour på dette royale skib, der engang sejlede på de syv verdenshave.

Dean Village

Dean Village

Fordele

 • Meget romantisk
 • Tæt på Old Town og New Town attraktioner
 • Fredelig
Ulemper
 • Ikke så mange Airbnbs
 • Intet natteliv

Tag på en rejse tilbage i tiden og væk fra storbyens støj, ved du vælger at opholde dig i det fredelige Dean Village. Det er en overraskende lille juvel i det centrale Edinburgh, der mere ligner en lille skotsk landsby end et hjørne af hovedstaden. Du kan se en utrolig smuk lille flod nordvest på kanten til New Town, sammen med flotte Noe-Gotiske bygninger som går helt tilbage til midten af 1800-tallet. Det er en stille og romantisk del, men er dog stadig indenfor gåafstand til Edinburgh slottet og de mest populære attraktioner.

Portobello

Portobello

Fordele
 • Ved siden af kysten
 • Har sin egen strand
 • Massere af underholdning ved strandpromenaden
Ulemper
 • Langt fra centrum
 • Ikke meget at lave om vinteren

Hvis du vil have sand under fødderne og smage saltet i luften fra the North Sea, så er det eneste at gøre, at rejse en tur til Portobello. Løbende ned fra kystlinjen af the Firth of Forth på den østlige side af byen, har den flotte strejf af det sidste århundrede med bygninger fra 1920-erne, som rammer spot on ved strandpromenaden. Det er her de gemmer alle de gode autentiske bagerier og er fyldt med underholdende arkader. Det er specielt et godt kvarter at besøge med hele familien, under de varme sommermåneder.

Bedste Airbnbs i Edinburgh

Bedste Airbnb lejlighed i Edinburgh

Klassisk Lejlighed på the Royal Mile

Klassisk Lejlighed på the Royal Mile

Vrimlende med historie, men med en kant af det moderne kunst og design, er dette Airbnb Plus ophold fyldt med stolthed og lokaliseret på Edinburgh’s Royal Mile. Indenfor er væggene dekoreret med vintage portrætter af konger, dronninger og noble, mens nogle af rummene kommer pakket med bøger fra gulv til loft. Udenfor lejligheden, ser man Edinburgh Slot strække sig højt i vest, mens det flotte Old Town er lige uden for døren.

Bedste Airbnb hus i Edinburgh

1600-tallet Dovecot Hytte i Privat Have

1600-tallet Dovecot Hytte i Privat Have

Forbered dig på at blive fortryllet! Dette er en af det smukke muligheder på Airbnb, placeret mellem den Gotiske forstad og grønne og skovlige bakker i den sydlige del af byen. Det er en smule væk fra sightseeing, men det transporterer dig til en hel anden verden. Den består af rå stenvægge og en hyggelig stue opvarmet af en dejlig pejs. Der er ægte træ loftsbjælker der buer sig hen over det flotte køkken, sammen med en seng der er hugget en kæmpe eg. Det er lig præcis hvad man kunne forestille sig af en bolig der går helt tilbage til det 16. århundrede!

Bedste Airbnb ftil familier i Edinburgh

Utrolig 3 Værelses Lejlighed Tæt På Edinburgh City Centre

Utrolig 3 Værelses Lejlighed Tæt På Edinburgh City Centre

Tag familien med væk fra storbyens jag og turistede steder og få lidt mere arms plads i denne fantastiske lejlighed i Leith. Tæt på sightseeings og den bølgeramte kystside, er det med garanti et ophold der vil sørge for at de små er beskæftiget og har det sjovt! Udover at have 3 individuelle soveværelser, har den også en fed stue med brændeovn. Super hyggeligt om vinteren, men passer alle årstider.

Bedste Airbnb til større grupper i Edinburgh

Gogisk Familie Byhus Med Udsigt Til Slottet

Gogisk Familie Byhus Med Udsigt Til Slottet

Der ligger luksus dybt i luften med dette fantastiske familiehus i New Town kvarteret i Edinburgh. Med en flot udsigt til slottet og en vild placeret på kanten af det historiske samlepunkt af hovedstaden, ligger dette ophold med 6 soveværelser og 6 badeværelser. Boligen er dekoreret med dinglende lysekroner, guldblad belagte spejle og kæmpe klaverer, som gør oplevelsen ekstraordinær for hele din gruppe.

Bedste Airbnb for budgetophold i Edinburgh

Pod in Shared 10 Bed Dormitory - The Court

Plads i Delt 10 Sengs Sovesal – The Court

Lokaliseret i det hjemsøgte Victorian Fængsel, er dette stilede ‘posh-tel’ lav-pris ophold noget for sig selv. Airbnb opslår senge til leje i deres sovesal, men du får ikke kun bare en hård madras. Du får en specialbygget seng, som giver gæsterne ekstra privatliv, deres egne stikkontakter, læselys og mere til. Det er også et socialt sted, hvor du har mulighed for møde og dele en øl med andre rejsende, inden turen går mod byen.

Er Airbnb billigere end hoteller i Edinburgh?

Normalvis er Airbnb ophold en smule billigere end hotelophold i Edinburgh. Ikke kun på grund af at prisen pr overnatning er billigere, men også fordi at man kan spare en del ved at vælge ophold med flere værelser når i rejser som en gruppe, hvor i har mulighed for at dele boligen. Hvis man samtidig vælger en at de mindre kendte nabolag som Stockbridge og Portobello, kan man spare kassen sammenlignet med de mere centralt placerede hoteller. De fleste ophold giver som regel også en 50& rabat eller mere, hvis man booker det samme sted i en uge eller længere tid.

Courtyard by Marriott Edinburgh City

En af ulemperne ved at vælge en Airbnb i Edinburgh er at du ikke vil modtage den samme personlige service som man normalt ville få på et hotel. Morgenmadsbuffet, hotelbar, daglig rengøring, er noget du må betale en smule ekstra for. Eksempelvis ligesom det højt anmeldte Courtyard by Marriott Edinburgh City ville give dig alle disse ekstra goder, fra en fin lokation lige nær Calton Hill hen i mod siden af New Town

Edinburgh er en fortryllende by, med massere af værtshuse og pubs, med hyggelige pejse med levende ild, smukke syn af slotte og gotiske huse samt bygninger. Book allerede i dag et hyggeligt ophold til din rejse i den skotske hovedstad.

Hvor nyttigt var dette opslag?

Klik på en stjerne for at bedømme!

Gennemsnitlig vurdering: / 5. Antal stemmer: