Airbnb i Prag

Airbnb i Prag

Som Vltava River snor sig gennem hjertet af prag, passerer den store Gotiske bygning af en af europas største slotte, uanede kirker og de hellige hjemsøgte statuer af Charles Bridge. Og det er kun begyndelsen. Denne bucket-list by gemmer på øl beværtninger der byder på Tjekkisk bryggede øl og bagel joints og en labyrint Old Town, der ligner noget taget ud fra Game of Thrones. Siden Berlinmuren faldt, har Prag været en af de mest famøse kontinentale hovedstæder. Millioner af besøgende samles gennem året, nogle for maden, nogle for noget af det ovenstående.

Nogle beregninger viser at årlige bestillinger via Airbnb i Prag er omkring to millioner! De betyder at Airbnbs service kan blive set som en kæmpe kilde til overnatninger i den tjekkiske hovedstad.

Den tilbyder alle former, fra overdådige duplexer med super cool interiør, til historiske gemmesteder i midten af kirkerne og middelalder pladserne. Denne guide har indsigter i de bedste kvartere at bestille Airbnbs og tips til svedige lejligheder at besøge…

I denne Airbnb guide til Prag:

Is Airbnb legal in Prague

Er Airbnb lovligt i Prag?

Jep. Der er intet i vejen med at bruge Airbnb til at søge efter ferielogi i Prag. Faktisk, tilbyder platformen nogle af de bedste muligheder af selvbetjenings overnatninger. Der har været tale om strammere restriktioner, for at holde styr på de korte udlejninger i byen, men det er med alt fokus på udlejeren og ikke gæsten. Du vil muligvis blive bedt om at vise ID eller pas ved ankomsten og du kan måske komme til at betale en natlig turistskat, men det er kun det samme som de på de konventionelle hoteller.

Hvor burde jeg være i Prag med Airbnb?

Prag er en sprude hovedstad der er en mosaik af middelalderne og kommunist kvartere. Den mest eventyrs lignende kvarter må klart være Old Town (1), hvor gotiske kirker møder travle pladser. Over floden derfra, er Malá Strana (2) et mere stille enklave der stadig oser af kulturarv. New Town (3) har en del mere moderne liv til sig, med shopping striber og store pladser. Længere ud er der Holešovice (4) og Žižkov (5) – kendt for deres cool hipster barer og gennemskærende spisesteder. Vinohrady (6) læner sig ind i det sydøstlige af dem dem alle, en lokals favorit der har fristende barer og multikulturelle restauranter.

Old Town
Besøgende samlet på Old Town Square © Aliaksandr Antanovich / Shutterstock.com

Old Town

Fordele
 • Historiske seværdigheder overalt
 • Famøse øl kældre
 • Fordybende gadebilleder
Ulemper
 • Mange mennesker!
 • Meget turistet

Midtpunktet af Prags bragende turisme er den flotte Old Town. En chokoladeæske af lækkerier, der udfolder sig i en labyrint af gader, med skæve brosten, som går i en bue i VItava River. Besøgende samles i Old Town Square om dagen for at vidne det spændende astronomiske ur og få hurtige blik af den hjemsøgte kirke af Our Lady Before Týn. Samtidig i baggrunden, er der århundrede gamle ølkældre, souvenirbutikker og tjekkiske dumpling restauranter. Det er et fordybende sted, men der er knapt plads at stå på i højsæsonen, så vær forberedt til at håndtere mængden!

Malá Strana

Malá Strana

Fordele
 • Meget romantisk
 • Tæt på Prague Castle
 • En fotografs drøm
Ulemper
 • Stadig meget turistpræget
 • Småt, så ikke for mange AirbnbsSmall

Hvis du vil have de gamle gader og historiske følelse af Old Town, men med en brøkdel af mængden , en Airbnb i Prags Malá Strana kunne være svaret for dig. Åbner op gennem middelalder porthuse i enden af den smukke Charles Bridge, Den har en distinkt landsby-inde-i-en-by følelse. Stenede veje kranser sig med nogle af de mest ærværdige beværtninger i byen som går igennem her. Lunefulde kappeler med løgkuppel overhovedet. Mere end alt, er Malá Stana kendt for flugtvejen til Prague Castle, som dominere bakkerne derover. Vi ville sige at dette er det perfekte sted for en romantisk byferie, krydret med en smule historie.

New Town
Wenceslas Square

New Town

Fordele
 • God shopping
 • Fyldige gader
 • Billigere end Old Town
Ulemper
 • Kan være en smule sjælløst
 • Trafik kan være slem

For at opstille den rige og rå historie af Old Town, er New Town i Prag faktisk ikke så ny igen – det var etableret helt tilbage i det 14. århundrede! Stadig, har området set store mængder af regenerering igennem tiden og ligger nu grund til alt fra kommunist æra boligblokke til de tvistede arkitektur kreationer af Frank Gehry. Wenceslas Square er midtpunktet af bykommunen. Det gennemskæres af Prags hoved shopping stribe, værter fortryllende julemarkeder i vinteren og iklæder sig i prægtig Neo-Classical og Art Deco bygninger.

Holesovice
I sommeren, vær sikker på at planlægge en tur til Letná Park til en picnic med byens panoramaer

Holešovice

Fordele
 • Fantastiske caféer
 • Kunstgallerier og workshops
 • Alternative shopping steder
Ulemper
 • Et stykke fra hoved seværdighederne
 • Ikke mange egne landemærker

Det kunne lige så godt blive kaldt hipster Holešovice i disse dage, i stigningen af disse grønne hjørner af Prag på den nordlige side af VItava River. Jep, du vil aldrig være langt fra en enkelt-oprindelig bryg eller en håndlavet øl i denne ende og der er et medley af konceptbutikker og vintage tøj butikker for at holde dig beskæftiget på shopping fronten. I sommeren, skal du sikre dig en tur til Letná Park til et picnic med byens panorama syn. Åh, og gå ikke glip af en sviptur til bazarerne og de cool co-working steder der popper op i det gamle industrielle kompleks af Prague Market en smule øst på.

Vinohrady
Julemarked i Vinohrady © kaprik / Shutterstock.com

Vinohrady

Fordele
 • En smag på det lokale liv
 • Til at betale
 • Eklektisk, multikultural spise scene
Ulemper
 • Du skal på med offentlig transport for at se hoved seværdighederne af Old Town
 • Ikke så mange Airbnbs

For at få en smag af hvad Prag betyder for de lokale, vil du måske tilsidesætte Old Town og slot området for Vinohrady. Det forlænges ud til den østlige flække af byen og var engang er royal vinfarm til at kultivere tjekkisk vin. Druerne er alle forsvundet nu. De er blevet erstattet med grønne boulevarder og blokke der værter dragende række af multikulturel spisesteder og barer. Forvent at finde alt fra vietnamesisk pho supper til mexicanske tacos og indisk karry i nabolaget, sammen med natklubber der ikke kun samler turisterne.

Zizkov

Žižkov

Fordele
 • Bohemisk barer ved siden af stilede bistroer
 • Godt natteliv
 • Billigere end store dele af byen
Ulemper
 • Det er ikke det pæneste
 • Svært at komme til Prag slottet

Žižkov er en kikset fusion af kommunisterne og de cool. Prags udvalgte hipster midtpunkt i mange årtier, det har nu sat en bremse på gentrifikationen. Det betyder at maling afskallende barer bliver sat sammen med elegante rooftop cocktail joints, klassisk Slavic mælk barer (billig og herligt øst europæisk køkken), nu deler gader med store vin bistroer. Andre vil komme for at se udkig stederne og unikke landmærker, som inkludere Žižkov Television Tower og graven af en Franz Kafka i området af New Jewish kirkegård.

Bedste Airbnbs i Prag

Bedste Airbnb lejligheder i Prag

Forbløffende Duplex Penthouse

Forbløffende Duplex Penthouse

Skinnende hvide arbejdsområder og rigt mahogni træ toner løber igennem denne smukke færdige lejlighed i det fede distrikt af Žižkov. Det sender dig afsted fra det hoved turist området af byen og tilbyder et sted der er et sandt hjem væk fra hjemmet, et pralende klart køkken og et komfortabelt L-formet stue. Gæster nyder også en lille udendørs siddeplads for de varme sommermåneder.

Bedste Airbnb hus i Prag

Charles Bridge – 14. århundrede unikt hus

Charles Bridge – 14. århundrede unikt hus

Historie oser fra hver en splint og sprække i gulvet i denne otte-personers hus tæt på flod siden af Prague Old Town. Så snart du kommer ind fra at vandre rundt om Charles Bridge statuerne, kan du tage det kompakte køkken i brug, eller trække dig tilbage i det hyggelige soveværelse med lav stigning loft med autentiske kroge og kranier der går mere end 600 år tilbage.

Bedste Airbnb til familier i Prag

Loft på Old Town plads

Loft på Old Town plads

Opsat på to etager i en penthouse med et nutidig stue og køkken alrum, vil dette stillede loftslejlighed være det perfekte valg til rejsende familier. Ikke nok med at lejligheden har nok plads til alle i familien, men den er også placeret lige over Old Town Square. Bucket-list steder som Astronomical Clock og byens fineste Tjekkiske restauranter er ikke mere end et møntkast fra hoveddøren.

Bedste Airbnb til store grupper i Prag

5-star President's Apartment

5-stjernet Præsident Lejlighed

Sving de franske døre op til dit store soveværelse og du vil stirre over de majestætiske midaldrende tårne af Prague Castle – sådan er goderne ved denne store og luksuriøse lejlighed i den maleriske Malá Strana del af hovedstaden. Der er også en storslået spisestue med stue til, sammen med al fresco terrasser med et fejende panorama syn. Åh, og der er portnere på stedet for at tilføje lidt ekstra personlig service til dit ophold.

Er Airbnb billigere end hoteller i Prag?

At vælge en Airbnb i Prag vil nok give dig et par ekstra koruna i lommen til dine sene aftener i byen. Satsen er for det meste en tand billigere end et klassisk hotel, mens ugelig eller månedlig rabatter kan skære 50% eller mere af prisen af dit ophold. Ekstra besparelser er også muligt ved at søge større lejligheder eller huse der lader dig dele prisen med alle i din rejsegruppe, eller lejligheder der praler med selvbetjenings faciliteter.

Hotel Noir

En ulempe ved at vælge Airbnb er manglen på service sammenlignet til hoteller. Hvis du er ude efter en morgenmadsbuffet og roomservice og daglig rengøring, vil vi anbefale at du søger efter et sted som Hotel Noir. Det er en butik etableret med et glat indvendigt design, ikke for at glemme en super lokation på kanten af den spændende Prag New Town.

Prag lover glimt af de store slot tårne, lækre fade af Slavic dumplinger, fortryllende Old Town gåture og mere øl end du kan forestille dig. Få gang i din Airbnb bucket-list i Tjekkiets hovedstad i dag…

Hvor nyttigt var dette opslag?

Klik på en stjerne for at bedømme!

Gennemsnitlig vurdering: / 5. Antal stemmer: