Airbnb i Berlin

Airbnb i Berlin

Byen der er super festglad og super chill, elegant og rolig, stor og ægte, på en og samme tid, er Berlin den ultimative by af kontraster. Den er berømt for sine majestætiske Reichstag, men også for dens søvnløse technoklubber. Det vrimler med smarte pop-up spisesteder og afslappende bratwurst boder. Du kan tage en tur gennem den grønne park ved Tiergarten før du smutter ned mod boulevarderne under Brandenburg Gate tæt på Mitte. Imens, ligger de prisløse kunstsamlinger ved Museum Island dør til dør med ramshackle squat bars, jazzklubber og dejligt duftende kebab boder i det moderne Friedrichshain og cool Kreuzberg. Kreativ, med fart på, men døbt i historie, er dette en hovedstad man ikke glemmer lige foreløbig.

I dag tilbyder Airbnb en del forskellige potentielle ophold i Tysklands første by. Der er elegante penthouses som åbner ind i Mitte kvarteret, i hjertet af hovedstaden. Der er boho-boutique boliger nede i natteliv kvarteret. Der er endda også husbåde og dele lejligheder hvor man virkelig kan få den lokale følelse. Lad os tage et kig.

I denne Airbnb guide til Berlin:

Is Airbnb legal in Berlin?

Er Airbnb lovligt i Berlin?

Situationen med Airbnb i Berlin er en smule flydende. Indtil
2018, havde boligejere stramme regler angående korttidsleje. Det har dog ændret sig siden. En ny lov har for nyligt gjort det lovligt at udleje sin bolig i hele byen, det eneste der kræver er at udlejeren skal have officiel tilladelse. Hvis ikke man har tilladelsen, er der kæmpe bøder – Op til en halv million euro! – så de fleste boligejere gør det hele efter bogen. De gode nyheder er at rejsende der bruger Airbnb ikke bliver ramt af loven. Du kan lede og booke lige det ophold du føler for, men det ville nok være en god ide at tjekke om dit fremtidige ophold har alle registreringer og så videre.

Hvor skal jeg være i Berlin med Airbnb?

Berlin er fyldt med utallige nabolag og kvarterer, hver et med dens egen karakter og charme. Vi synes det er en god ide at starte med at lede efter noget i Mitte (1), det er altid en god ide fordi det er placeret lige ved siden af det største attraktioner og museer. For hipster barer og multikulturelle køkkener, kan duoen Kreuzberg (2) og Friedrichshain (3) simpelthen ikke overses. Neukölln (4) er en upcoming kunstner hub, som er perfekt til dem som vil udforske byen. Så har du det professionelle kvarter ved Prenzlauer Berg (5), bakket op af det afslappende og godt kørende Charlottenburg (6).

Mitte
Brandenburg Gate

Mitte

Fordele

 

 • Utrolige landmærker
 • Fantastiske museer
 • Fyldt med fashion shopping
Ulemper

 

 • Nok den dyreste del af byen
 • Dyr at være og bo

Mitte betyder “midten” og byen lever op til sit navn: Dette kvarter former det pumpende hjerte i den tyske hovedstad. Dette er omtale grund af ikoniske landmærker ligesom Brandenburg Gate, den skinnende glaskuppel Reichstag og den store togstation ved Potsdamer Platz. Du kan nemt bruge flere dage på shopping i butikkerne ved Unter den Linden (Berlins svar på Champs-Élysées). Du kan se rå historie fra det tyvende årtusinde ved Checkpoint Charlie. Du kan fortabe dig i blandt mesopotamiske relikvier og græsk kunst i det fascinerende Museum Island. Det er utallige ting at tage sig til.

Kreuzberg

Kreuzberg

Fordele
 • Gritty natteliv
 • Multikulturelle spisesteder
 • Hipster vibe
Ulemper

 

 • Larm til sent om natten
 • Ikke den smukkeste del af byen

Den originale start på Berlins subkultur scene er Kreuzberg, som er en punky og alternativ del af hovedstaden. Over sidste år har byen blomstret, så du vil nu møde graffitimalede barer, ved siden af kaffebryggere og kreative media brands. Viben er altid afslappet og levende. Det er oceaner af multikulturelle menuer som * Tyrkisk falafel, stærke mexikanske tacos, indiske retter – kombineret med live musik i gaderne om natten.

Friedrichshain
Friedrichshain har etableret sig selv som hub for subversiv politik and kustnere © Bokehboo Studios / Shutterstock.com

Friedrichshain

Fordele

 

 • Urbaniseret gadescene
 • Cool cafeer og barer
 • Techno natteliv
Ulemper
 • Ikke den reneste eller pæneste del af byen
 • Lidt kliche agtigt med hipster grupperne

Karakteren på Friedrichshain blev skabt i eftermælet af faldet af den Berlinske Mur. Faktisk, så kan man stadig se noget af den berømte og omtale mur, næsten smuldret og smadret, fyldt med inspirerende graffiti kunst , ved East Side Gallery langs kvarteret floden. Nøgleordene her er alternative, rebelske og oprørske. Friedrichshain har etableret sig som en hub for subversiv politik og kunstner over de sidste årtier. Den rummer på utallige gallerier, rygende cafeer hvor studenter sludrer, og åbenlyst de legendariske natklubber som Berghain (Som stort set er umuligt at komme ind på).

Neukolln

Neukölln

Fordele

 

 • Kreativ kunst scene
 • Julemarked på Richardplatz
 • Airbnbs der er til at betale
Ulemper
 • Et stykke fra downtown Berlin
 • Området er kæmpe og kan være udfordrende at finde rundt i

Neukölln er uforventet kommet på listen over besøgende i Berlin. Indtil for nyligt har kvarteret været for arbejdere, uden så meget underholdning for turisterne. Pludselig kom studenter og kunstnere herhen, som med et trylleslag, og nu er der fyldt med barer, cafeer og fristende gastronomi. Området svimler i massen af stoiske lejemål fra 60’erne liggende omkring den charmerende brostensbelagte firkant ved Richardplatz (Du kan finde et fantastisk julemarked i december). Resten af området er præget af kunst-hus biografer, gademarkeder og Scandi-cool Airbnbs, der ikke efterlader dig med tomme lommer.

Prenzlauer Berg
Prenzlauer Berg is the chosen neighbourhood of Berlin’s hardworking youthful professionals. © Christian Mueller / Shutterstock.com

Prenzlauer Berg

Fordele
 • Godt til familier
 • Flotte gader med træer på linje
 • Charmerende lokale cafeer
Ulemper
 • Lidt dyrt
 • Ikke så meget hardcore natteliv

Velstående og livlige Prenzlauer Berg er det foretrukne nabolag for Berlins hårdt arbejdende unge karrieremennesker. Gaderne er fyldt med træer og fyldestgørende cafeer, veganske spisesteder og originale bagerier. Du vil møde et charmerende syn, som bugner af ældre arkitektur, fordi at det var en af de heldigere metropoler som klarede sig relativt uskadt gennem anden verdenskrig. Der er også en del parker og legepladser. kort fortalt: Det er det perfekte sted til familier!

Charlottenburg
Charlottenburg palads © Tomasz Guzowski / Shutterstock.com

Charlottenburg

Fordele
 • Meget sikkert
 • Flotte parker
 • Masser af Airbnbs og B&Bs

Ulemper

 • En smule væk fra museer og sightseeing
 • Nogle mennesker synes at tempoet er for langsomt

Ude på hovedstadens vestlige udkant, forbi de store parkområder ved Tiergarten, tilbyder kvarteret Charlottenburg, en oplevelser hvor du kommer væk fra det pumpende natteliv og barer ved Mitte. Det er perfekt til par, familier og ældre rejsende, som ikke er på jagt efter søvnløse nætter, men mere finder moderne kunstmuseer, stilede og komfortable Airbnbs, sikre gader og grønne byområder interessant. Yep, det er stedet hvor der er større chance for at du render ind i en Baroque opera end en tørstig bar.

Bedste Airbnbs i Berlin

Bedste Airbnb lejlighed i Berlin

Maybach Apartment

Maybach Apartment

Der er et element fra den industrielle tid, med i denne moderne lejlighed i Berlin. Minimalistiske hvide vægge, retro metrofliser, synlige mursten og børstet stål er det materiale og farver som du kan forvente inden for. Det løber gennem et smalt køkken og en stor spisestue. Badeværelset er et kæmpe, med et rummelig walk-in bad og langstrakt spejl på væggen.

Bedste Airbnb hus i Berlin

Byhus i Berlin Mitte

Byhus i Berlin Mitte

Gemt i et gammelt industrikompleks på nordlige egne af downtown Berlin, finder du det dette nyrenoverede byhus, som muligvis er den bedste mulighed, hvis du er på jagt efter en Airbnb med lidt ekstra plads hvor du kan sprede dig og slappe af. Med tre individuelle soveværelser og en kæmpe åben stue og spisestue, er det som at være hjemme, selvom man er ude – perfekt til medium-størrelse grupper og familier. Udover det, så er der små 1,5 km eller mindre, til nogle af de større landmærker som Hackescher Markt og Museum Island.

Bedste Airbnb til familier i Berlin

Luksus 250m Penthouse

Luksus 250m Penthouse

Placeret lige over den livlige banegård og bar hub ved Hackescher Markt, vil der være rigeligt til at underholde hele familien, lige ude foran døren i denne penthouse. Men der er skam også rigeligt af det gode indenfor. Den smager nærmest af luksus, med dejligt naturligt lys gennem loft vinduerne over det stilfulde moderne køkken og store stue. Du kan forvente 3 soveværelser med kapacitet nok til at kunne rumme otte gæster i alt.

Bedste Airbnb til større grupper i Berlin

Ferienremise-Berlin

Ferienremise-Berlin

Det er muligt at booke hele det her gæstehus, i det levende og centrale kvarter ved Schöneberg. Fordelt på fire individuelle lejligheder, kommer den med nok plads til over 16 personer på en gang, med sovemuligheder på sovesofaer, foldemadrasser og dobbeltsenge. Det der virkelig trækker må være fællespladsen. Gæstehuset kommer med en privat brostensbelagt have komplet med siddepladser i skyggen, for ikke at nævne de fantastiske faciliteter som egner sig sin workshops og møder.

Bedste Airbnb for et alternativt ophold i Berlin

Gemütliches Hausboot

Gemütliches Hausboot

Drop gaderne i Berlin og vælg at ramme vandet ved River Spree, ved at vælge at booke denne husbåd. Den er omringet af vand på alle sider, med vinduer fra gulv til loft, som giver dig muligheden for at at nyde udsigten over floden mens den flyder igennem hovedstaden. Indenfor vil du have en brændeovn, en hyggeligt stue med et lille køkken. Husk du skal sejle over på din gratis vandcykel for at komme frem!

Er Airbnb billiger end hoteller i Berlin?

Prisen på både hoteller og Airbnb i Berlin kan komme som en glædelig overraskelse. Ingen er dem burde ødelægge budgettet, men du vil nok se at de private, korttidsleje lejligheder og huse er en smule billigere. Udover det, så kan du bruge Airbnb til at finde den rigtige pris og størrelse til din rejse til Tyskland. Først, så skal du finde et sted med soveværelser nok til dig og din gruppe, så i kan dele regningen på opholdet. Derefter skal du altid tjekke om der er en ugentlig eller månedlig rabat på opholdet – langtidsrejsende kan nogle gange spare over 50%!

Classik Hotel Hackescher Markt

Ulempen ved Airbnb sammenlignet med traditionelle hoteller er manglen på service. Hvis du virkelig vil forkæles, have din bratwurst og øl leveret direkte til din suite, eller at komme hjem til at dejligt rent værelse, så skal du finde et sted som Classik Hotel Hackescher Markt. Det ligger midt i hjeret af byen og har sin egen brostensbelagte have, morgenmadsbuffet, portner og så videre.

Oplev historien ved Berlinmuren, feste natten væk i undergrunds technoklubber, smage currywurst og skummmende tyske øl, shoppe på gademarkederne, se jazz på klubberne – der utallige ting at lave i hovedstaden. Hvad venter du på?

Hvor nyttigt var dette opslag?

Klik på en stjerne for at bedømme!

Gennemsnitlig vurdering: / 5. Antal stemmer: