Airbnb Amsterdamissa

Airbnb Amsterdamissa

Elämästä nautiskeleva ja suorastaan hauska, mutta myös kultaisen ajan taidetta ja upeaa flaamilaista arkkitehtuuria täynnä oleva Amsterdam on urbaanin taukokohteen huippu. Kävellessäsi Unescon maailmanperintökohteiksi merkattujen kanavien äärellä saat sellaisen tunteen, että hollantilaiset todella osaavat elää. He joko napostelevat karamellilla päällystettyä stroopwafelia tai siemailevat kylmää olutta raitiovaunuradan varrella, viilettävät polkupyörällä tai hymyilevät paikallisissa kahviloissa. Voit liittyä heidän seuraansa tässä upeassa kaupungissa, tai valita Van Goghin korvaamattomat teokset, nähdä Anne Frankin ahdistavan piilopaikan, tutustua Rembrandtin entiseen kotiin, kävellä Punaisten lyhtyjen alueen utuisia katuja – luetteloa voidaan jatkaa ja jatkaa.

Hotelleja on runsaasti Amsterdamissa, mutta miksi et antaisi itsellesi hieman ylimääräistä asuintilaa valitsemalla Airbnb-vuokrauksen? Voit valita yksityisiä huoneita tai kokonaisia kiinteistöjä ja jopa lepäillä erittäin tyylikkäissä kattohuoneistoissa ja luukuissa, jotka houkuttelevat hipsterin charmilla ja kanavoivat Damin luovaa, taiteellista puolta. Tämä opas on täydellinen intro navigointiin Airbnb:n maailmassa Amsterdamissa. Lue naapurustovinkkejä ja joitain lyhytaikaisen vuokrauksen kohokohtia…

Tässä Airbnb-oppaassa Amsterdamiin:

Is Airbnb legal in Amsterdam?

Onko Airbnb laillinen Amsterdamissa?

On. Palvelun käytön rajoittamisesta tietyillä kaupungin alueilla on puhuttu paljon sen jälkeen, kun on pelätty liiallisesta gentrifikaatiosta ja paikallisten vuokrien noususta. Muutokset ovat kuitenkin toistaiseksi rajoituksia päivien määrälle, jonka isännät saavat antaa omaisuutensa matkailijoiden saataville, mikä on nyt vain 30 päivää yhdessä vuodessa. Vierailijana voit silti varata ja selata Dam-aukion ja Centraal-aseman välillä sydämesi kyllyydestä. Huomaa vain, että joudut ehkä maksamaan ylimääräisiä kaupunkiveroja ja esittämään henkilötodistuksesi tai passisi saapuessasi.

Missä minun kannattaa yöpyä Amsterdamin Airbnb:ssä?

Amsterdamin keskustaa reunustavat Canal Ringin kuuluisat vedet. Sen sisällä sijaitsee Dam-aukio (1) – Alankomaiden tunnetuin tori ja pahamaineinen Punaisten lyhtyjen alue (2) Jätä Canal Ring taakse ja löydät kaupunginosia, kuten vihreän ja tyylikkään Noordin (3) (pohjoisessa) tai De Pijpin (4) vaihtoehtoisen ja etnisesti monimuotoisen alueen (etelässä). Muita mainitsemisen arvoisia vaihtoehtoja ovat komeat punatiiliset kävelytiet Jordaanilla (5) ja Westerpark rauhoittavat puistoalueet (6).

Dam-aukio & lähialue
Dam-aukio, jossa kuninkaallinen palatsi oikealla © TTstudio / Shutterstock.com

Dam-aukio & lähialue

Hyvät puolet
 • Erittäin keskeinen
 • Hyvä perheille
 • Lähellä rautatieasemaa
Huonot puolet
 • Vilkkain osa kaupunkia
 • Kallis paikka yöpyä

Vanhan Amsterdamin keskustan sykkivä sydän, joka sijaitsee kaupungin Unescon maailmanperintökohteiden Canal Ringin välissä, Dam-aukio on koko pääkaupungin ankkuri. Enemmän – se on koko Alankomaiden valtion ankkuri, ylpeän kuninkaallisen palatsin ja Nieuwe Kerkin 1400-luvun tornin kanssa. Alue yhdistettynä pohjoisessa sijaitsevan Grachtengordelin tunnelmallisiin katuihin on hyvin yhdistetty melkein kaikkialle kaupunkiin, ja se on täynnä kahviloita, museoita ja perheystävällisiä nähtävyyksiä.

Punaisten lyhtyjen alue (De Wallen)
Punaisten lyhtyjen alue © Olena Z / Shutterstock.com

Punaisten lyhtyjen alue (De Wallen)

Hyvät puolet
 • Hyvä yöelämä
 • Alue, jolla on runsaasti luonnetta!
 • Paljon Amsterdamin kuuluisa “kahviloita” ovat täällä
Huonot puolet
 • Ei perheille
 • Erittäin meluisa yöllä

Punaisten lyhtyjen alue saattaa olla koko Alankomaiden tunnetuin naapurusto. Se tunnetaan myös nimellä De Wallen, se on ollut kaupungin bordellien ja prostituutiokojujen (jotka ovat laillisia näissä osissa) koti jo 1300-luvulta lähtien! Perinne jatkuu tänään, joten odota näkeväsi mainoksia tirkistelyesityksistä ja kabareista jokaisessa kulmassa. Uskaliaan maineensa lisäksi Punaisten lyhtyjen alueella on myös lukemattomia “kahviloita” (ahem – ei oikeastaan kahvia varten!) ja joitain pääkaupungin parhaita yöelämän paikkoja.

Noord
NDSM kulttuuritila Noordissa © fokke baarssen / Shutterstock.com

Noord

Hyvät puolet
 • Erittäin siisti baari skene
 • Vihreä ja vehreä alue
 • Fantastiset modernit taidegalleriat
Huonot puolet
 • Kaukana kaikista tärkeimmistä nähtävyyksistä
 • Hieman nurkkakuntamainen

Monet kävijät eivät pääse pakenemaan Noordiin, ja siinä juuri paikan viehätys. Kiireetön, mutta kiinnostava, tämä yksittäinen kaupungin teollinen keskus sijatsee satamaa vastapäätä Centraal-asemalta katsottuna. Viime vuosikymmenien aikana sen valtavat teräsvarastot ja laivalaiturit ovat muuttuneet luovien työpajojen ja museoiden kodiksi, joista NDSM-kulttuuritila on varmasti yksi parhaista. Sen lisäksi ovat vihreät puistot, joissa on ulkoilmabaarit ja beatnik-olutpisteet, joilla on dystopinen tunnelma. Varoitan vain, että olet kaukana (ainakin lauttamatkan päässä) suosituimmista Amsterdamin nähtävyyksistä.

De Pijp
Käy hektisessä Albert Cuyp Marketissa nähdäksesi, mistä me puhumme. © Hindrik Johannes de Groot / Shutterstock.com

De Pijp

Hyvät puolet
 • Monikulttuurinen naapurusto
 • Mukaansatempaavat katumarkkinat
 • Tilavat Airbnb-kohteet
Huonot puolet
 • Äänekäs
 • Eteläinen De Pijp on kaukana Canal Ringistä

Alakulttuuri ja kahvilakenttä ovat vetäneet De Pijpiin vuosikymmenien ajan vaihtoehto- ja vapaa-ajattelijoita. Vuosien varrella alue – joka avautuu suoraan lounaaseen Rijksmuseumista – on myös muuttunut yhdeksi monikulttuurisimmista kaupungin kulmista. Käy hektisessä Albert Cuyp Marketissa nähdäksesi, mistä me puhumme. Siellä on tarjolla kaikkea Rajasthanin curryista Lähi-idän mezzeen ja Argentiinan empanadoihin perinteisen hollantilaisen sillin ja kahvin kera. Ylimääräinen tila De Pijpissä tarkoittaa, että löydät usein suurempia Airbnb-kohteita, jotka sopivat hyvin ryhmille.

Jordaan
Jordaan on kuin postikortti Amsterdamista © Harry Beugelink / Shutterstock.com

Jordaan

Hyvät puolet
 • Historiallisia Airbnb-kohteita
 • Erinomainen valokuvaajille
 • Lähellä Anne Frankin taloa
Huonot puolet
 • Usein kallista
 • Melko turistinen

Canal Ringin entinen sinikaulakulma on kuin postikortti Amsterdamista. Flaamilaiset punatiiliset kaupunkitalot, joissa on suuret ikkunat ja porrastetut julkisivut, asettuvat tiukoihin riveihin pitkin näiden alueiden vesialueita, kun taas kaarevat sillat risteilevät kanavien välillä yhdistääkseen olutbaareja kahviloihin ja pannukakkukeittiöihin. Alueella olevat Airbnb-kohteet ovat usein tyylikkäimpiä joita saat, aina historiallisilla huoneilla ja alkuperäisillä ominaisuuksilla, jotka juontavat juurensa vuosisatojen taakse.

Westerpark

Westerpark

Hyvät puolet
 • Vihreä ja rauhallinen
 • Hyvät puistot
 • Taideputiikkeja
Huonot puolet
 • Melko kaukana Dam-aukiosta
 • Vain muutama Airbnb-kohde

Vondelpark saattaa olla Amsterdamin suosituin, mutta se on myös turistikohde. Todellisen raikkaan tuulahduksen saamiseksi kokeile Westerparkia. Se on kokonainen kaupunginosa kaupungin luoteisreunalla, josta on erittäin hyvät rautatie- ja bussiyhteydet kaupunkiin, mutta joka on myös täynnä suuria viheralueita, jotka toimivat tapaamispaikkoina piknikillä ja uimareille kuumimpina kuukausina. Yksi alueen osa on nyt myös nuorennettu teollisuuskeskus, joka isännöi putiikki-taidenäyttelyitä ja gallerioita.

Parhaat Airbnb-kohteet Amsterdamissa

Paras Airbnb-huoneisto Amsterdamissa

2 makuuhuonetta 30m2 terassilla erinomaisella paikalla

2 makuuhuonetta 30m2 terassilla erinomaisella paikalla

Elää sekä sisällä että ulkona tässä upeassa kahden makuuhuoneen kämpässä. Kahdessa tasossa se kattaa kalkitut ja puulla päällystetyt sisätilat, jotka jatkuvat huikealle 30 neliömetrille ulkotilaa. Se tuo upeat näkymät Amsterdamin taivaanrantaan, puhumattakaan kiehtovasta nurkkauksesta, johon voit asettua kirjan ja stroopwafelin kanssa, kun on aika rentoutua. Sijainti on loistava kulttuurinahmijoille, sillä se on lähellä Van Gogh museota ja Rijksmuseumia.

Paras Airbnb-talo Amsterdamissa

1800-luvun kaupunkitalo

1800-luvun kaupunkitalo

Jos voit repiä itsesi irti tämän Amsterdamin vintage-kaupunkitalon suklaarasiamaisen ulkokuoren ihailusta, sinua odottaa kaunis sisustus. Vinoseinäisestä asuintilasta, jossa on retrotakka, kapeaan ruokailutilaan ja kirisevään puuportaikkoon, asunto lumoaa kauttaaltaan. Neljä kerrosta sisältävä talo on yli 120 vuotta vanha ja saa sinut lomailemaan keskellä uber-coolia Jordaanin aluetta.

Paras Airbnb perheille Amsterdamissa

Hermitage-museovene näkymällä Amstel-joelle

Hermitage-museovene näkymällä Amstel-joelle

Auta lapsia kanavoimaan sisempi seikkailijansa valitsemalla perhekäynti tähän omituiseen veneeseen Amsterdamin telakalla. Kukkamarkkinoiden ja museoiden ympäröimä paikka on erinomainen paikka tutustua kaupunkiin. Palattuasi saat nauttia kelluvasta kodista, mukaan lukien tilava olohuone, ruokailutila näköalalla Amstel-joelle ja täysin varustetut kylpyhuoneet.

Paras Airbnb suurille ryhmille Amsterdamissa

The Mansion

“The Mansion”

Suurten ryhmien, jotka ovat matkalla Damiin, ei tarvitse etsiä pidemmälle kuin The Mansion, kun he oleskelevat Hollannin pääkaupungissa. Sisällä on tarpeeksi tilaa isännöidä jopa 16 vierasta, kaikki jakautuen viiteen makuuhuoneeseen joista löytyy sekä parisänkyjä, että yhden hengen vuoteita ryhmissä. Kiinteistössä on kaksi kerrosta, ja siinä on suuri oleskelutila, jossa on oma taulu-TV. Sijainti on huikea nähtävyyksille ja kahviloille, vilkkaan ja siistin Jordaanin eteläpuolella.

Paras Airbnb romanttiseen oleskeluun Amsterdamissa

Tyylikäs kellari 17-luvun kanavatalossa

Tyylikäs kellari 17-luvun kanavatalossa

Tämä yksityisen huoneen vuokraus voi viedä sinut ja paremman puoliskosi viihtyisään maanalaiseen, joka vaanii Amsterdamin 1500-luvun Canal Ringin alapuolella. Useisiin erillisiin nurkkiin ja koloihin levinnyt kellari on kaikki paljasta tiiltä ja aitoja puupintoja, sekä tyylikkäitä lasiovi-väliseiniä ja muhkeita sohvia ympäriinsä. Siellä on myös pieni minikeittiö ja oma retro kylpyhuone.

Onko Airbnb halvempi kuin hotellit Amsterdamissa?

Yleisesti ottaen lyhytaikainen vuokra maksaa vähemmän kuin perinteinen hotelli. Tämä ei johdu vain siitä, että alustan hinnat ovat yleensä hyviä tarjouksia, vaan myös siksi, että voit jakaa kokonaisen huoneiston hinnan koko matkaporukan kesken ja leikata menoja valitsemalla paikan, jossa on itsepalvelu ja ruokasali. Airbnb-isännät tarjoavat myös melko anteliaita alennuksia viikoittaisista tai kuukausittaisista vuokrista, jotka voivat leikata 25-50% pois oleskelun kokonaiskustannuksista.

Park Plaza Victoria Amsterdam

Airbnb:n haittapuoli on, että et saa samanlaista käytännön ja henkilökohtaista palvelua, joka on Amsterdamin hotellien tunnusmerkki. Ota vain esimerkkinä upea Park Plaza Victoria Amsterdam -hotelli. Sillä ei ole vain keskeistä sijaintia, vaan myös paikan päällä oleva uima-allas ja kylpylä, päivittäinen siivouspalvelu, kuntosali, oma ravintola ja 24h-vastaanotto. Jos olet sellainen matkustaja, joka haluaa hemmotella itseään, nämä ovat sellaisia ekstroja, joista haluat ehkä maksaa enemmän.

Kanavien ympäröimä ja täynnä Van Goghin ja Rembrandtin taidetta, hollantilaisilta tulppaaneilta ja suolaiselta silliltä tuoksuva, Amsterdamin vilkas metropoli haluaa olla seuraava kaupunkilomamatkasi kohde. Tutustu Airbnb:hen, jos etsit edullisia, tyylikkäitä ja upeilla paikoilla sijaitsevia yöpymispaikkoja kaupungin kiehtovimmilla alueilla.

Kuinka hyödyllinen tämä julkaisu oli?

Klikkaa tähteä arvostellaksesi se!

Keskimääräinen arvostelu: / 5. Äänimäärä: