Airbnb Roomassa

Airbnb Roomassa

Yhdistämällä yli 2500 vuoden historia suussa sulavaan ruokaan Lazion tapaan, voimakkaiden keisarien rakennuttamiin muinaisiin temppeleihin ja maailman hienoimpiin taidekokoelmiin, Rooma on kiehtova ikuinen kaupunki aivan Italian sydämessä. Ensimmäistä kertaa vierailevat joutuvat usein hämmennykseen ohitse viilettävien Piaggio-skootterien ja solisevien suihkulähteiden vuoksi, mutta kaikki se energia on osa viehätystä. Hengähdystauot ovat mahdollisia myös Villa Borghesenn kaltaisten mäntyjen tuoksuisten puistojen, tai vakavien kirkkojen ansiosta, joita on yli 900!

Jos suunnittelet retkeä nähdäksesi Rooman rauniot ja upean Vatikaanin kupolin tänä vuonna, kannattaa harkita majoituksen varaamista Airbnb:n kautta. Paitsi, että siellä olevat Airbnb-kohteet tarjoavat laatua rahallesi, ne ovat kaikenlaisia ja kokoisia, kaikenlaisissa jännittävissä pääkaupungin kulmissa. Lue lisää alueoppaasta, joka tuo esiin joitain kaikkien parhaista Airbnb-kämpistä…

Tässä Airbnb-oppaassa Roomaan:

Is Airbnb legal in Rome?

Onko Airbnb laillinen Roomassa?

Airbnb on yksi majoitusvaihtoehdoista matkailijoille, jotka ovat tarpeeksi onnekkaita pääsäkseen ikuiseen kaupunkiin. Se on täysin laillinen Italiassa, ja se on loistava tapa löytää yöpaikkoja, jotka eivät ole tavallisia hotelleja. Jotkut vaatimukset ovat voimassa. Sinun on esimerkiksi toimitettava kopio passistasi sisäänkirjautumisen yhteydessä. Lisäksi turistivero on 3,5 euroa per henkilö, per yö enintään 10 päivää. Airbnb:n isäntä huolehtii yleensä kaikesta siitä sinun puolestasi.

Missä minun kannattaa yöpyä Rooman Airbnb:ssä?

Rooma on valtava kaupunki, joka jatkuu aina Välimeren rannikolta Sabina-vuoriston juurelle. On joitain kaupunginosia, joista sinun on pakko tietää. Centro Storico (1) on niiden joukossa tärkein – siellä voit kaivautua keskiaikaiseen Roomaan ja sen kuuluisiin piazzoihin. Trastevere (2) on etelään ja joen yli, joka tarjoaa foodien paratiisin, joka on vieläpä romanttinen. Prati (3) ja Tridente (4) yhdistyvät lähempänä Vatikaania ja nähtävyyksiä, kuten Espanjalaiset portaat. Testaccio (5), sen sijaan, on niille matkailijoille, jotka rakastavat tutkia enemmän paikkoja, joissa ei ole väkijoukkoja, ja Terminissä (6) on hyvät yhteydet ja huokeammat hinnat.

Centro Storico
Storico Piazza Navona

Centro Storico

Hyvät puolet
 • Loputtomat nähtävyydet ja historialliset kohteet
 • Ihmisten katselua piazzoilla
 • Valtavat määrät upeita historiallisia Airbnb-kohteita
Huonot puolet
 • Vilkkain osa kaupunkia
 • Kallis

Rooma on monien kerrosten kaupunki. Sen keskiaikaisen aikakauden jäänteet avautuvat kun Centro Storico kohtaa Tiber-joen mutkat. Se on Rooma epäilemättä italialaisimmillaan, missä mukulakivikatuja, piilotettuja aukioita ja valtavia piazzoja kaikkialla. Jotkut kokoontumispisteet ovat legendaarisia. Tutustu vain upeaan Piazza Navona -aukioon ja sen pulputtaviin suihkulähteisiin. Älä myöskään missaa Piazza della Rotondaa, jossa Pantheon seisoo korkeana. Pohjimmiltaan historian harrastajille, ruoan ystäville, ihmisten katsojille – täällä on jokaiselle jotakin!

Trastevere

Trastevere

Hyvät puolet
 • Romanttisin kaupunginosa
 • Mahtavia ruokailupaikkoja
 • Lähellä hiljaisia puistoja
Huonot puolet
 • Tulossa vilkkaammaksi joka vuosi
 • Ei tärkeitä nähtävyyksiä

Tiberin länsirannalla Trastevere avautuu mosaiikkiin vinoja mukulakivikaistoja ja murattipinnoitettuja taloja. Foodiet tulevat etsimään perinteisiä italialaisia pasta-ravintoloita ja tavernoja, jotka avautuvat kulmissa roikkuvien parvekkeiden ja ihmeköynnösten kukinnan alla. Valokuvaajat rakastavat aluetta Instagram-arvoisen arkkitehtuurin vuoksi. Pääasiassa tosin se on rakastuneille pariskunnille, jotka haluavat hyödyntää Rooman romanttista puolta.

Prati

Prati

Hyvät puolet
 • Lähellä Vatikaania
 • Erittäin edullinen
 • Valtavasti ruokailupaikkoja
Huonot puolet
 • Ei kaunein alue
 • Melko kävelymatkan päässä antiikin Rooman nähtävyyksistä

Prati on laajasti tunnettu Rooman edullisimpien Airbnb-vuokrien kotina, ja se on ristikkäisten katujen ruudukko, joka piilee suuren punatiilisen Castel Sant’Angelon takana. Sijainti on suorastaan täydellinen, jos tulet tänne tutustumaan Vatikaanin museoihin ja katsomaan Sikstuksen kappelia – ne ovat aivan kynnyksellä. Perheiden tulisi myös tuntea olonsa kotoisiksi huomioon ottaen turisti-ystävällisen fiiliksen ja kansainvälisen ruokapaikkojen valikoiman. Etkö halua pizzaa? Entä filippiiniläinen, intialainen, tai vain pikaruokapaikka?

Termini
Termini on Rooman suurin rautatieasema © Resul Muslu / Shutterstock.com

Termini

Hyvät puolet
 • Erittäin hyvät yhteydet
 • Halvat huoneistot
 • Hyvä päiväretkille
Huonot puolet
 • Ei kovin kaunis
 • Ei kaupungin turvallisin alue

Budjettimatkailijat ja reppureissaajat ovat käyttäneet hostelleja ja majataloja Terminin alueella jo vuosikymmenien ajan. Se ei tule voittamaan palkintoja hyvästä ulkonäöstä, mutta maanläheisestä ilmapiiristä ja edullisista Airbnb-kohteista on paljon hyvää sanottavaa. Lisäksi Termini – joka on lähellä valtavaa Termini-asemaa – on yksi Rooman tärkeimmistä liikennekeskuksista. Voit hypätä metroon täällä ja olla Colosseumissa tai Vatikaanissa nopeasti. Tai voit paeta Ostiaan rannikolla tai jopa Firenzeen päiväretkelle.

Tridente
Piazza del Popolo

Tridente

Hyvät puolet
 • Lähellä Piazza del Popolon hälinää
 • Paljon shoppailupaikkoja
 • Täydellinen nähtävyyksien näkemistä varten
Huonot puolet
 • Tämä on kallis alue
 • Aina hyvin ruuhkainen

Tunnistat todennäköisesti paljon siitä, mitä näet Tridentessä. Muodostuu kolmesta suuresta kulkuväylästä, jotka yhtyvät fantastisen vilkkaalle Piazza del Popololle, tämä on Espanjan portaiden, Trevin suihkulähteen ja Augustuksen mausoleumin koti. Lisää tähän korkealuokkaiset muotikaupat ja jalokivikauppiaat ja voila: Sinulla on yksi kaupungin hienoimmista kulmista.

Testaccio
Piramide di Caio Cestio

Testaccio

Hyvät puolet
 • Hyvin paikallinen tunnelma
 • Fantastinen roomalainen ruoka
 • Nähtävyydet, joita monet muut eivät näe
Huonot puolet
 • Kaukana Vatikaanista
 • Ei paljon puistoja

Asutun oloinen Testaccio houkuttelee yhä useampia matkustajia lupaamalla vilkaisun aitoon roomalaiseen elämään. Siinä on molempien maailmojen parhaat puolet, koska Colosseum ja Rooman Forum eivät ole liian kaukana Tiberin varrella, mutta löydät kuitenkin maanläheisiä pizzerioita (kokeile upeaa Remoa) ja paikallisia toreja, jotka tekevät omaa juttuaan. Alueen silmiinpistävin maamerkki on Piramide di Caio Cestio – outo muinainen pyramidi, jota monet kävijät eivät näe.

Parhaat Airbnb-kohteet Roomassa

Paras Airbnb-huoneisto Roomassa

Deluxe Appartamento in Palazzo Nobile Nel Centro

Deluxe Appartamento in Palazzo Nobile Nel Centro

Harvat Airbnb-kohteet vangitsevat ikuisen kaupungin upean loiston yhtä hyvin kuin tämä majapaikka keskellä Centro Storicoa. Kullanväriset huonekalut ja marmorista veistetyt takat odottavat sisällä, upeilla menneiden aikojen freskojen alla. Sänky on erittäin houkutteleva, kylpyhuone on koristeltu tyylikkäillä laatoituksilla, ja jopa ylös johtavat portaat tihkuvat ikivanhaa tunnelmaa.

Paras Airbnb-talo Roomassa

Palazzo Scapucci Apartment Navona

Palazzo Scapucci Navona

Tämä viehättävä kaksikerroksinen kaupunkitalo sijaitsee aivan aukion yläpuolella, jossa Julia Roberts kuvattiin saapumassa Roomaan Eat, Pray, Love -elokuvassa, ja vie sinut suoraan kaupungin keskustaan. Se on kompakti sisällä, mutta siinä on suuri keittiö-ruokailutila, jossa on avoin ikkuna kadulle. On vain yksi makuuhuone, mutta paljon ylimääräistä nukkumatilaa yhteisissä tiloissa.

Paras Airbnb perheille Roomassa

Love Rome Apartments Trevi Fountain

Love Rome Apartments Trevi Fountain

Puhdas, persoonallinen ja ripaus roomalaista kuninkaallista eleganssia, tämä kompakti asunto voi majoittaa jopa seitsemän henkeä. Se on kuitenkin sijainniltaan keskellä pääkaupungin tärkeintä nähtävyysaluetta, joka todella tekee siitä vetovoimaisen perheille. Muutaman askeleen päässä voit katsella Trevin suihkulähdettä. Muutama lisää ja voit kiivetä Espanjalaiset portaat. Tajuat kyllä!

Paras Airbnb suurille ryhmille Roomassa

Margana Palace

Margana Palace

Tämän huippulaatuisen kohteen avulla voit saada oman roomalaisen palatsisi Colosseumin ja Forum Romanumin edessä kulkevilla kaduilla. Se isännöi jopa 20 henkilöä kerrallaan, yhdeksässä erillisessä makuuhuoneessa. Tyylin suhteen ei ole kompromisseja – koko paikka kanavoi italialaista maalaistunnelmaa huippuluokan sisustukseen, jossa on taulu-tv ja kauniisti varustettu keittiö.

Paras Airbnb romanttiseen oleskeluun Roomassa

Poreallas Sviitti

Poreallas Sviitti

Deluxe-poreallasviitti on varma tapa hemmotella puolisoa Rooman matkalla. Sillä on oma sisäänkäynti, joka tulee uberromanttisen La Trasteveren alueen sydämestä. Se johtaa rauhalliseen tilaan, jossa on oma maahan upotettu poreallas. Makuuhuone ja kylpyhuone ovat sekä puhtaita että nykyaikaisia.

Onko Airbnb halvempi kuin hotellit Roomassa?

Roomalla on maine Italian kalleimpien hotellien kotina, etenkin kesän sesonkiaikana. Onneksi kaupungin Airbnb voi tarjota hyvää vastinetta rahalle. Muista tarkistaa saatavilla olevat runsaat kuukausi- ja viikoalennukset tai etsiä paikkaa, jonka avulla voit jakaa oleskelun kustannukset koko matkaryhmällesi. Useissa ilmoituksissa on yleensä myös itsepalvelutilat, jotka auttavat leikkaamaan kustannuksia, kun olet lomalla.

The Building Hotel

On tärkeää muistaa, että Airbnb ei ole sama kuin hotellit. Sellaisen ylimääräisen palvelutason vuoksi kannattaa harkita oleskelua paikassa kuten The Building Hotel. Se on 4 tähden vaihtoehto Terminin läheisyydessä, joka vastaa suunnilleen asunnon vuokrauksen kustannuksia. Se tarjoaa kuitenkin myös yksityisen kylpylän, päivittäisen siivouspalvelun ja aamiaisbuffetit polttoaineeksi nähtävyyksiin joka päivä.

Colosseum, muinaisten temppelien rauniot, Pyhän Pietarin suuri kupoli, Vatikaani – Rooma on ihmemaailma täynnä upeita nähtävyyksiä ja kohteita. Niiden ympärillä pyörii pizzoja tarjoilevat trattoriat ja vilkkaat piazzat, joka harvoin ei houkuttele matkailijoita. Valitse hotelli tai Airbnb aloittaaksesi matkasi kiehtovaan Italian pääkaupunkiin tänään.

Kuinka hyödyllinen tämä julkaisu oli?

Klikkaa tähteä arvostellaksesi se!

Keskimääräinen arvostelu: / 5. Äänimäärä: