Airbnb Budapestissa

Airbnb Budapestissa

Pohjoisen Unkarin läpi kiemurtelevan Tonavan ympärillä kulkevien kukkuloiden ja tasankojen äärellä sijaitseva Budapest on maan ainoa todellinen metropoli. Se on unkarilaisten sydän ja sielu; kaupunki, jossa on äänekkäitä baareja ja villejä yöllisiä alueita, suuria Habsburgin aikakauden palatseja ja stoisia linnoja. Koko paikka on rohkeasti rakennettu rikkipitoisten kuumien lähteiden päälle. Ne antavat Budapestille sen kuuluisat art deco -kylpytalot ja -terveyskylpylät, jotka ovat välttämättömiä jokaiselle ensimmäiselle vierailijalle. Sen lisäksi pääset katsomaan valtaisaa Unkarin parlamenttia, vaeltamaan Unescon listaamia linnoituksia ja maistelemaan Euroopan ehkä hedonistisinta yöelämää.

Nykyään Budapest on täynnä Airbnb-kohteita. Tapahtumarikkaasta Juutalaiskorttelista historialliseen kantakaupunkiin löydät kaikenlaisia paikkoja – ajattele reppureissaajien budjettihotellien vieressä olevia kattohuoneistoja, joista on näkymät linnalle. Tämän oppaan tarkoituksena on paljastaa joitain Unkarin pääkaupungin kiehtovimpia kaupunginosia sekä joitain kuumimpia Airbnb-kohteita, jotka ovat parhaillaan jaossa. Aloitetaan…

Tässä Airbnb-oppaassa Budapestiin:

Is Airbnb legal in Budapest

Onko Airbnb laillinen Budapestissa?

Budapestin Airbnb-markkinoiden sääntelystä on jo pitkään puhuttu. Mutta on todennäköistä, että matkustajien ei tarvitse huolehtia siitä, koska kaikki palvelun muutosehdotukset koskevat kiinteistön omistajaa, ei heidän vierastaan. Alusta on edelleen 100% laillinen kaupungissa, joten voit hankkia varauksen unelmiesi huoneistoon näkymällä Budan kukkuloille. Joitakin muistettavia asioita: Sinulta saatetaan kysyä henkilötodistusta ja sinun on ehkä maksettava kaupungin turistivero sisäänkirjautumisen yhteydessä. Mutta se on aivan sama kuin missä tahansa perinteisessä hotellissa.

Missä minun kannattaa yöpyä Budapestin Airbnb:ssä?

Budapest voidaan jakaa kahteen osaan. Tonavan länsirannalla on Buda. Siellä on upea Linnavuori (1) ja vihreä Taban (2), paikka jossa kiipeillä linnoituksia ja kävellä vehreissä puistoissa, joilta on näkymät joelle. Idässä on suurin osa kaupungista: Pest. Mene sinne löytääksesi Juutalaiskorttelin eloisat klubit (3), Belvárosin kantakaupungin ylpeät uusklassiset korttelit (4) ja Terézvárosin turistikohteet (5). Újlipótváros (6) on suosiotaan kasvattava vaihtoehto, joka pursuaa paikallista tunnelmaa ja erinomaisia brunssikahviloita.

Linnavuori

Linnavuori

Hyvät puolet
 • Paljon nähtävyyksiä
 • Paljon historiaa
 • Hyvät näkymät Budapestista
Huonot puolet
 • Erittäin turistinen
 • Irrallaan asutusta osasta kaupunkia

Linnavuori on Budapestin mahtavin. Se tunnetaan myös nimellä Piiri I, jonka pitäisi antaa sinulle käsitys siitä, kuinka tärkeitä sen maamerkit ovat. Niiden joukossa on Unescon kuninkaallinen Buda-kukkula, joka on entisten voimakkaiden unkarilaisten kuninkaiden ja kuningattarien koti, puhumattakaan mahtavan Habsburg-dynastian keisareista. Kalastajalinnakkeen suojamuurit ovat toinen historiallinen nähtävyys, mutta ne tarjoavat myös laajat näkymät kiemurtavalle Tonavalle, kun taas kaunis Matthiasin kirkko on pyhä maa, joka on nähnyt hallitsijoiden vihkimisen omana aikanaan. Linnavuoren haittapuolet ovat hinnat ja etäisyys Pestin vilkkaasta kaupunginosasta joen toisella puolen.

Taban

Taban

Hyvät puolet
 • Näköalapaikat
 • Hiljaiset kadut
 • Romanttinen
Huonot puolet
 • Irrallaan vilkkaammasta Pestistä
 • Ei mainittavaa yöelämää

Tonavan länsirannalla pysyminen, mutta hieman Budan linnan eteläpuolelle siirtyminen voi viedä sinut Tabanin puita täynnä oleville kukkuloille. Kompakti alue, se tunnetaan upeasta Citadellastaan – todellinen symboli koko Budapestista, josta on vertaansa vailla olevat panoraamat keskustan yli. Sen alapuolella on Airbnb-kohteita, jotka on sijoitettu hiljaisemmille sivukaduille suuren ja ylevän Gellértin kylpylän ympärillä. Yhteenvetona – tämä on hieno alue niille, jotka etsivät rauhaa tai romanssia Unkarin suurimmasta kaupungista.

Belvárosin kantakaupunki
Elisabethin silta on Belvárosin kantakaupungin keskustassa. © Milan Gonda / Shutterstock.com

Belvárosin kantakaupunki

Hyvät puolet
 • Viehättäviä mukulakivikatuja
 • Upea uusklassinen arkkitehtuuri
 • Hyvä pääsy Budaan ja Pestiin (kaupungin molemmat puolet)
Huonot puolet
 • Hiljainen ja hillitty yöelämä
 • Epähoukutteleva jokivarren alue

Belvárosin kantakaupunki – tai Piiri V – on uusklassisen arkkitehtuurin sinfonia, joka kulkee Tonavan rinnalla. Se on ihana paikka vaeltaa, ottaen huomioon sen mukulakivikadut ja kahvilatäyteiset aukiot. Seudun kaakkoisreunassa on ikoninen Keskuskauppahalli, joka on yksi kaupungin suurimmista ruokailupaikoista. Joen rannalta sen sijaan on näkymät Budapestin suurelle Liberty Bridge -sillalle, ja siellä on paljon yhtiöitä, jotka tarjoavat Tonavan risteilyjä. Yöllä hiljaiset sivutiet tarjoavat satunnaisia yllätyksiä, kuten jazzbaareja, blues-paikkoja ja vintage-salakapakoita.

Juutalaiskortteli

Juutalaiskortteli

Hyvät puolet
 • Yöelämä
 • Erilaisia ravintoloita
 • Upeita juutalaisten perintökohteita
Huonot puolet
 • Erittäin äänekäs
 • Hieman likainen

Täydet gulassi-keittiöt sekoittuvat Juutalaiskorttelin ulkoilmaruokapaikkoihin. Alue on aivan keskellä Pestin puoleista kaupunkia, ja siellä on epäilemättä suurin joukko turistiystävällisiä ruokapaikkoja ja kahviloita. Keskeiset nähtävyyet ovat hieman harvassa, mutta et halua jättää väliin Dohány-kadun synagogaa (siellä on silmiinpistävä holokaustimuistomerkki ja siinä on maurilais-goottilaista muotoilua). Ennen kaikkea Juutalaiskortteli on kuuluisa yöelämästä. Monet Budapestin (paha)maineikkaat rauniobaarit sijaitsevat täällä, beatnik-baarien, savuisten välikerrosten ja kaikkialla olevien erikoisten graffiteilla koristeltujen sisätilojen keskellä.

Terézváros
Sankarien aukio Andrássy út -kadun takana.

Terézváros

Hyvät puolet
 • Upeat museot
 • Paljon maamerkkejä ja nähtävyyksiä
 • Hyvät yhteydet koko kaupunkiin
Huonot puolet
 • Paljon autoliikennettä
 • Suuret bulevardit ja korttelit, jotka vaikeuttavat kävelyä

Tätä ikuisesti hektistä palaa keskeistä Pestiä ankkuroi upea puistojen reunustama Andrássy út -katu. Se on koko pääkaupungin laskimo, joka kulkee kaupungin puistonurmikoilta ja veneilyjärviltä Deák Ferenc térin matkakeskukseen. Jotkut mielenkiintoisimmista vetonauloista turisteille sijaitsevat Terézvárosin alueella, mukaan lukien ahdistava Terror House (museo, joka kertoo Unkarin Stasin hallinnan pimeistä päivistä) ja silmiinpistävä Sankarien aukio (majesteettinen aukio, jonka päällä on Unesco-listattuja patsaita, jotka kunnioittavat seitsemää unkarilaista heimoa).

Újlipótváros

Újlipótváros

Hyvät puolet
 • Keskeinen mutta hiljainen
 • Elä paikallisten kanssa
 • Fantastiset kahvilat
Huonot puolet
 • Ei merkittäviä maamerkkejä
 • Ei suurin Airbnb-kohteiden valikoima

Aikoinaan arkinen asuinalue, Újlipótváros – joka sijaitsee hiukan Unkarin valtavan parlamenttirakennuksen pohjoispuolella – on hitaasti muodustmassa hipsterien suosikiksi. Pääkaupungin kahvila-kulttuuri on valloittanut nämä osat, ja katuja näyttää elävöittävän joka toinen kuukausi uusi boho-paahtimo tai belgialainen olutbaari. Tonavan Margitinsaaren läheisyys tarkoittaa, että et ole kaipaaa paikkaa minne mennä ja rentoutua, kun taas Újlipótvárosissa on myös kaupungin rauhallisimpia, mutta silti parhaimmilla kulkuyhteyksillä varustetut Airbnb-kohteet.

Parhaat Airbnb-kohteet Budapestissa

Paras Airbnb-huoneisto Budapestissa

Henkeäsalpaava näkymä ja sata neliömetriä ainutlaatuista elämystä

Henkeäsalpaava näkymä ja sata neliömetriä ainutlaatuista elämystä

Korkealle nousevat katot ja rönsyilevät päämakuuhuoneet tarjoavat kunnolla tilaa ja ylellisyyttä tässä upeassa Plus-kohteessa, joka sijaitsee aivan Unkarin parlamenttitalon vierellä – oikeasti, voit nähdä sen ikkunasta! Täysin varustettu keittiö on näköpiirissä, mutta kaikki katseet ovat ylellisessä asuintilassa, jossa on vintage-takka ja klassiset kalusteet.

Paras Airbnb-talo Budapestissa

Moderni talo balilaisella puutarhalla

Moderni talo balilaisella puutarhalla

Kaukana hiljaisen Taban-alueen takana, rauhallisella Budan puolella jokea, tämä kahden makuuhuoneen talo tarjoaa jotain hieman erilaista. Sisätilat ovat suuria ja ankkuroituvat tyylikkääseen olohuoneeseen, jossa on alasvedettävä kotiteatteri. Ulkopuolella asiat kääntyvät itämaisten puoleen, mikä tapahtuu vehreän puutarhan ja balilaistyylisen uima-altaan avulla.

Paras Airbnb perheille Budapestissa

Ylellinen huoneisto 104

Ylellinen huoneisto 104

Tässä deluxe-huoneistossa, joka sijaitsee tunnelmallisen Belvárosin kantakaupungin pohjoispäässä, on riisuttua minimalismia. Tämä tarkoittaa, että vierailevat perheet voivat helposti asettua sisään ja jättää jälkensä nauttien yksityisistä makuuhuoneista (kaikkiaan kolmea) ja runsaasta oleskelutilasta (kiinteistössä on huimat 130 neliömetriä). Pyyhkeet, vuodevaatteet ja WiFi sisältyvät hintaan, ja lentokenttäkuljetukset voidaan järjestää pyynnöstä.

Paras Airbnb suurille ryhmille Budapestissa

Parlamenttinäkymän terassit

Parlamenttinäkymän terassit

Tässä Terézvárosin ja joen välillä kulkevilla pääbulevardeilla sijaitsevassa neljän makuuhuoneen asunnossa on runsaasti tyyliä. Makuutilat ovat täynnä piristäviä trooppisia kuoseja ja Frida Kahlo -tyylisiä värejä, kun taas Pop Art -tyyli koristelee saleja ja oleskelutiloja. Suurille ryhmille on hyviä uutisia: paikan kapasiteetti on 16 vierasta, sekä valtava ruokasali, jossa on pitkänomainen pöytä.

Paras budjetti-Airbnb Budapestissa

Viihtyisä yksityinen huone, jossa kaupungin hienoimmat annit

Viihtyisä yksityinen huone, jossa kaupungin hienoimmat annit

Kuka sanoi, että budjettihostellien on oltava likaisia? No … he eivät todellakaan ole käyneet Budapestin tyylikkäässä Miller Hostellissa. Erittäin arvostettu valoisista ja ilmavista huoneistaan, se tarjoaa yksityiset parivuoteelliset huoneet Airbnb:llä. Sisätilat ovat kalkittu ja niissä on aidot puulattiat, joissa on ripaus rohkeaa modernia taidetta ja värejä. Asiakkaat pääsevät myös itsepalvelukeittiöön ja ruokailutilaan.

Onko Airbnb halvempi kuin hotellit Budapestissa?

On todennäköistä, että säästät kokonaisen joukon unkarilaisia forintteja vuokraamalla Airbnb:n tavanomaisen hotellimajoituksen sijaan. Miksi? Ensinnäkin palvelussa on nykyään paljon ja paljon ilmoituksia, joten sinun on varmasti löydettävä sellainen, joka on helppo matkabudjetissa. Lisäksi voit käyttää hyödyksesi usean huoneen asuntoja jakamaan oleskelukustannukset koko ryhmän kesken. Sitten on mojovat viikoittaiset ja kuukausittaiset alennukset, joita Airbnb-isännät tarjoavat säännöllisesti – mikä tahansa välillä 25-50% on mahdollista!

Three Corners Hotel Anna

Siitä huolimatta, jos haluat että sinua hemmotellaan sisäänkirjautumisesta uloskirjautumiseen, voi olla parempi ajatus keskittyä klassisiin hotelliin. Airbnb on enemmän omaan rauhaan ja yksityisyyteen keskittyvä. Niissä ei ole aulabaareja ja runsasta buffetaamiaista, kuten esimerkiksi Three Corners Hotel Annassa on. Varaa tämä ja nautit myös ylellisyyksistä, kuten päivittäisestä huoneen siivouksesta ja ilmastoinnista kaikkialla.

Budapest lupaa unettomia juhlia boho-tyylisissä rauniobaareissa, kiehtovaa kommunistista historiaa, upeita kylpylöitä ja näyttäviä linnoja, joita kaikki täydentävät sadat houkuttelevat Airbnb-vuokrat.

Kuinka hyödyllinen tämä julkaisu oli?

Klikkaa tähteä arvostellaksesi se!

Keskimääräinen arvostelu: / 5. Äänimäärä: