Airbnb Madridissa

Airbnb Madridissa

Madrid on Espanjan uneton, vilkas pääkaupunki. Sierra de Guadarraman varjossa maan maantieteellisessä keskustassa sijaitseva, kaupunki vaihtelee tunnelmallisista keskiaikaisista alueista tyylikkäisiin moderneihin alueisiin, jotka vilisevät suuria yrityksiä. Tärkeimmät nähtävyydet ovat barokin ja kauneuden vinjetit, patsaista kuuluisasta Puerta del Solista upeaan Palacio Realiin – Espanjan kuninkaan viralliseen asuinpaikkaan. Näiden lisäksi voit jäljittää Cervantesin jalanjäljet Barrio de las Letrasissa ja juhlia yötä sangrian ja Riojan suihkutessa Huertasin alueella. Ja vielä ei edes mainittu kulttuurilla täytettyä museokolmiota ja mahdollisia päiväretkiä mukaansatempaavaan Toledoon tai Segoviaan.

Nykyään arviolta 1,2 miljoonaa Espanjan pääkaupungin kävijää valitsee Airbnb:n Madridissa perinteisen hotellin sijaan. He saavat valita tuhansista kohteista, jotka vaihtelevat uber-tyylikkäistä kattohuoneistoista Huertasin sydämessä perhekokoisiin kämppiin kävelyetäisyydellä museokolmiosta. Tämä opas on hyvä paikka aloittaa, jos olet ajatellut liittyä heidän joukkoonsa. Se tarjoaa oivalluksia Madridin tarjonnasta ja esittelee joitain kaupungin parhaita Airbnb-kohteita.

Tässä Airbnb-oppaassa Madridiin:

Is Airbnb legal in Madrid?

Onko Airbnb laillinen Madridissa?

Madridissa on Airbnb:n suhteen joitain tiukkoja rajoituksia. Sinun ei kuitenkaan tarvitse huolehtia heistä turistina: Ne kaikki hoitaa kiinteistöjen omistajat, ei koskaan vieras. Pohjimmiltaan kaupunki on päättänyt, että voit vuokrata vain kokonaisia paikkoja, joilla ei ole omaa erillistä sisäänkäyntiä, enintään 90 päiväksi vuodessa. Lisäksi kaikki asunnot on rekisteröitävä Espanjan viranomaisilla ja rekisteröintinumero ilmoitettava osana online-listausta. Jos olet epävarma, voit tarkistaa onko kaikki kunnossa ennen varaamista käyttämällä “Ota yhteyttä isäntään” -ominaisuutta ja kysyksesi mahdollisia kysymyksiä.

Missä minun kannattaa yöpyä Madridin Airbnb:ssä?

Vanha Madrid on jaettu mukaansatempaavan Barrio de las Letras (1) kaupunginosan ja baareilla täytetyn La Latina (2) naapuruston kesken, jotka molemmat tarjoavat historiaa, kulttuuria ja yöelämää yhtä lailla. Chueca (3) odottaa sen pohjoispuolella ystävällisillä ja vieraanvaraisilla LGBTQ-tunnelmillaan. Malasaña (4) on puolestaan ominut Madridin tärkeimmän hipsterikeskuksen tittelin, kun taas Salamanca (5) on tarkoitettu jetsettereille, jotka etsivät hienoja Rioja-viinejä ja fiiniä ruokaa. Etelässä sijaitsee Lavapiés (6), vilkas, monikulttuurinen erillisalue kirpputoreilla ja kiehtovilla museoilla.

La Latina
Ihmiset nauttivat brunssia kahvilassa La Latinassa © Page Light Studios / Shutterstock.com

La Latina

Hyvät puolet
 • Luultavasti kaupungin paras ruokailuskene
 • Historialliset kadut
 • Hyvät markkinat
Huonot puolet
 • Erittäin kiireinen viikonloppuisin
 • Voi tuntua hieman ahtaalta

Ilmoitus kaikille herkksuille – La Latina on Espanjan pääkaupungin gastronominen keskus. Viikonloppuisin lukuisat baarit pursuavat madridilaisia, jotka ruuhkauttavat El Jardín del Príncipe de Anglonan ja Puerta de Toledon väliset aukiot ja kadut. He syövät höyryäviä patatas bravasia, Iberico-kinkkuja ja vaahtoavia oluita lounaasta myöhäisiltaan. Shoppailijat rakastavat myös varmasti rönsyilevää Mercado de la Cebadaa, kun taas historian harrastajat voivat nauttia vaeltamisesta yhdessä kaupungin vanhimmista kulmista, barokkikirkkojen ja vintage-teatterien ympäröimänä.

Chueca
Plaza de Chueca © vali.lung / Shutterstock.com

Chueca

Hyvät puolet
 • Erittäin inklusiivinen
 • Mahtavia LGBTQ-baareja
 • Vilkas yöelämä
Huonot puolet
 • Melko äänekäs
 • Puuttuu hieman historiallista charmia

Aivan Gran Via -kadun pohjoispuolella ja Madridin historiallisessa sydämessä Chueca pröystäilee upealla yöelämällä ja LGBTQ-ystävällisellä tunnelmallaan. Se on epäilemättä yksi metropolin vilkkaimmista barrioista, joka pyörii olutpysäkkien ja monikerroksisten klubien ympärillä Plaza de Chuecan ympäristössä. Vierailijoita tervehtii hulmuavat sateenkaariliput jokaisella bulevardilla ja useampi kahvila-baari, kuin missä ehdit ikinä viihtymään. Saavu kesäkuun lopulla tai heinäkuun alussa, jos haluat todella nähdä naapuruston täydessä vauhdissa. Silloin yksi Euroopan suurimmista Pride-juhlista ottaa vallan.

Barrio de las Letras (Huertas)
Plaza Santa Ana © Vivvi Smak / Shutterstock.com

Barrio de las Letras (Huertas)

Hyvät puolet
 • Vilkas yöelämä
 • Mielenkiintoinen kirjallisuushistoria
 • Hyviä paikkoja katsella flamencoa
Huonot puolet
 • Erittäin äänekäs pimeän jälkeen
 • Hyvin vähän puistoja tai viheralueita

Kirjallisuuskortteli, Barrio de las Letras, Huertas – kutsu sitä miksi haluat, mutta tämä Madridin keskus on täynnä elämää. Siellä on hyvä juhlia. Aloita ilta Plaza Santa Anan al fresco cerveceriassa ja siirry sitten viinikellareihin ja flamenco-paikkoihin, jotka leviävät etelään kohti Calle de Atochaa. Päivällä – jos pääset yli krapulastasi! – tarjolla on kulttuuria paljon. Tämä oli aikoinaan Miguel de Cervantesin (ylivoimaisesti Espanjan tunnetuin kirjailija) temmellyskenttä, ja täällä on baareja joissa Ernest Hemingway on aikoinaan vieraillut.

Malasaña
Malasaña the alternative, creative, hipster hub of the Spanish capital. © JJFarq / Shutterstock.com

Malasaña

Hyvät puolet
 • Hipsterikahvilat
 • Vintage-vaatteiden shoppailua
 • Boutique Airbnb-kohteita
Huonot puolet
 • Ei merkittäviä maamerkkejä
 • Ei hyviä yhteyksiä muuhun kaupunkiin

New Yorkissa on Greenwich Village, Lontoossa Camden, Madridissa Malasaña. Tervetuloa Espanjan pääkaupungin vaihtoehtoiseen, luovaan hipsterikeskukseen. Se on valmis houkuttelemaan kävijöitä vintage-vaatekauppojen, paahtimokahviloiden ja maanalaisten punkklubien sekoituksella, ja se sijoittuu siististi kaupunkirakenteeseen vain vähän pohjoiseen keskustan ytimestä. Teatterikävelyjen ja ostosten tekeminen Calle Fuencarralin värikkäällä kadulla tulisi olla myös näiden osien reittisuunnitelmassa.

Salamanca
Castellana Avenue Salamancan alueella © JJFarq / Shutterstock.com

Salamanca

Hyvät puolet
 • Erittäin tyylikäs
 • Madridin parasta ruokaa
 • Tyylikkäitä Airbnb-kohteita
Huonot puolet
 • Kallis
 • Ei pääkaupungin aidoin osa

Madridin 1% asuu Salamancan alueella. Se on paikka mennä, jos haluat maistaa parempaa elämää ja hemmottelua. Vuosisadan vaihteen arkkitehtuurin suuret kadut avautuvat haute couture -myymälöiden ja suunnittelijabrändien myymälöissä. Plaza de Colónilla odottavat houkuttelevat ruokasalit, joissa on samppanjaa ja gourmet-annoksia. Näet Michelin-palkittuja ravintoloita ja tyylikkäitä Aperitivo-baareja yllin kyllin. Varmista vain, että lompakossa on tarpeeksi euroja kaiken rahoittamiseksi!

Lavapiés
Museo Reina Sofía © ItzaVU / Shutterstock.com

Lavapiés

Hyvät puolet
 • Monikulttuuriset ruokavaihtoehdot
 • Erinomaiset markkinat
 • Koti Museo Reina Sofíalle
Huonot puolet
 • Ei paljon tunnettuja maamerkkejä
 • Ei perinteisen espanjalainen

Keskustan eteläpuolella on Lavapiés, jossa Madridista tulee todella monikulttuurinen. Katumarkkinat ja ruokakaupat odottavat täällä, mutta tarjolla ei ole vain espanjalainen luomuvihannes, vaan myös Itä-Aasian mausteet ja erikoiset pohjoisafrikkalaiset käsityötavarat. Sen lisäksi tulevat meksikolaiset grillit, luovat fuusio-tapas-talot ja kahvipaahtimot yhden alkuperän pavuilla. Lopuksi, Lavapiés omistaa kolmanneksen kuuluisasta Madridin museokolmiosta: Museo Reina Sofía. Sisällä on Picasson, Juan Grisin ja Joan Mirón moderneja mestariteoksia.

Parhaat Airbnb-kohteet Madridissa

Paras Airbnb-huoneisto Madridissa

Mökki & vintage

Mökki & vintage

La Latinan eteläosassa sijaitsevassa retrohenkisessä asunnossa on aitoa espanjalaista tunnelmaa. Tapas-baarien ja oluttupien ympäröimä, siinä on paljaat palkit ja valkoiseksi maalatut seinät. Asunto on kompakti, mutta kitsahtava, ja tasapainottaa taidokkaasti uuden ja vanhan valoisan olohuoneen, yhden makuuhuoneen ja modernin kylpyhuoneen välillä.

Paras Airbnb-talo Madridissa

Casa de Campo en Toledo

Casa de Campo en Toledo

Casa de Campo en Toledo sijaitsee vain 40 minuutin ajomatkan päässä Espanjan pääkaupungin sydämestä, mutta myös vain 30 minuutin päässä Unescon maailmanperintökohteisiin kuuluvasta Toledosta, joka on yksi maan upeimmista kohteista. Voit nähdä molemmat ja palata sitten maalaismaiseen kotiin, jossa on oma uima-allas ja laajat näkymät keskeisen ylängön tasankojen laajoille maatiloille ja metsille.

Paras Airbnb perheille Madridissa

Uusi upea design-asunto

Uusi upea design-asunto

Tyylikäs, elegantti ja täynnä Skandi-tyylisiä huonekaluja, tämä tilava ja tuulinen asunto voi viedä perheen Huertasin ja Lavapiésin väliselle alueelle. Tämä tarkoittaa, että olet vain muutaman askeleen päässä museokolmion kulttuurikohteista, mutta myös kirpputorien ja espanjalaisten tapas-ravintoloiden ulottuvilla – paljon kaikkea kaiken ikäisille. Itse majoituspaikka tarjoaa kolme makuuhuonetta, kapasiteetin kuudelle ja sisätilat, jotka tihkuvat taiteellista tunnelmaa.

Paras Airbnb suurille ryhmille Madridissa

Gran Apartamento en Madrid Centro

Gran Apartamento en Madrid Centro

Jopa 16 hengen ryhmät voivat tehdä kodin poissa kotoa tässä yli 180 neliömetrin huoneistossa Madrid Centron sydämessä. Nähtävyydet, kuten Plaza Mayor, ovat vain kivenheiton päässä etuovesta, kun taas sisätilat vaihtelevat kahden hengen huoneista kerrossänkyihin, jotta kaikentyyppiset ryhmät voidaan majoittaa. Designin kannalta voit odottaa modernismin, klassisen espanjalaisen laatoituksen ja huippuluokan asennusten yhdistelmää.

Paras Airbnb romanttiseen oleskeluun Madridissa

Tyylikäs kattohuoneisto

Tyylikäs kattohuoneisto

Nappa tilaa itsellesi ja toiselle puoliskolle vetäytyäksesi pitkien nähtävyyksien katselun jälkeen varaamalla tämä kattohuoneisto trendikkään Malasañan itäreunalle. Se pyrkii kanavoimaan paikallisen alueen boho-tunnelmia sekoittamalla teollisuus-tyyliä ja kierrätettyjä materiaaleja, sekä ripauksen nykytaidetta ja skandinaavisia innoituksia. Lopputulos? Asunto, joka on täydellinen pariskunnille, jotka pitävät pienestä ylellisyydestä.

Onko Airbnb halvempi kuin hotellit Madridissa?

Jos haluat säästää niin monta euroa kuin mahdollista tapasmatkoillesi La Latinan läpi ja sangrianhuuruisille öille Chuecassa, Airbnb Madridissa saattaa olla täydellinen valinta. Yleisesti ottaen alustan lyhytaikaiset vuokrat tulevat hieman halvemmiksi kuin perinteiset hotellit. Lisäksi voit usein vähentää kustannuksia etsimällä paikkoja, jotka voivat majoittaa koko matkaryhmäsi (ja jakaa sitten oleskelun hinnan) ja joissa on itsepalvelupalvelut (vähemmän rahaa Madridin ravintoloihin). Alustan kautta on myös mahdollista saada melko anteliaita, jopa 50% alennuksia pidemmän aikavälin vuokrauksista.

Riu Plaza Espana

On tärkeää huomata, että Airbnb-kohteet tarjoaa harvoin samaa palvelutasoa kuin hotelli. Palvelut, kuten siivous ja lämmin aamiaisbuffet, eivät todennäköisesti sisälly pakettiin, jos menet lyhytaikaiseen huoneistoon tai taloon. Sitä varten sinun täytyy katsella paikkoja, kuten Riu Plaza Espana. Tyylikkäät, nykyaikaiset huoneet sijatisevat aivan Gran Via -kadun varrella ja tarjoaa pääsyn kattouima-altaalle ja aurinkoterassille, josta on laajat panoraamanäkymät pääkaupungin taivaanrantaan. Mukavaa.

Sukella pääkaupunkiin, jossa on sangriaa, flamencotanssijoita, silmiinpistäviä kuninkaallisia palatseja ja unetonta yöelämää valitsemalla yksi Madridin upeista Airbnbsistä tänään.

Kuinka hyödyllinen tämä julkaisu oli?

Klikkaa tähteä arvostellaksesi se!

Keskimääräinen arvostelu: / 5. Äänimäärä: