Airbnb Oslossa

Airbnb Oslossa

Oslo on syvällä oman vuononsa perällä Norjan eteläpäässä. Tämä on hämmästyttävä kaupunki, joka huokuu skandinaavista kulttuuria ja todellista urbaania trendikkyyttä. Tyylikkäät, teräksellä verhotut rakennukset täyttävät sen satamaa. Huippuluokan oopperatalo, joka jäljittelee jäävuorta, hehkuu Carraran marmorissa merenrannalla. Kaupungin pohjoispuolella sijaitsevilla Holmenkollbakkenin kukkuloilla on jopa hyppyrimäki. Kun olet haukkonut tarpeeksi henkeä sen kaiken upeuden edessä, valmistaudu kaivautumaan historiaan ja kulttuuriin. Tämä tarkoittaa Henrik Ibsenin pohdiskelevien näytelmien ja Edvard Munchin ahdistavan taiteen tutkimita, sekä Norjan kuninkaallisen palatsin ja jopa viikinkisotilaivojen katselua.

Moderneista studioista joissa on kaikki kodin mukavuudet tyylikkäisiin kattohuoneistoihin joista on näkymät Oslon vuonolle, Norjan pääkaupungin Airbnb:llä on kaikenlaisia houkuttelevia vuokrakohteita hihassaan. Tämä opas voi auttaa sinua löytämään tiesi kaupungin houkuttelevimpiin alueisiin. Se antaa myös joitakin kuumia vinkkejä parhaista Airbnb-kohteista joita Oslolla on tarjota. Katsotaanpa hieman tarkemmin…

Tässä Airbnb-oppaassa Osloon:

Is Airbnb legal in Oslo

Onko Airbnb laillinen Oslossa?

Kyllä. Airbnb toimii aivan kuten mikä tahansa muu matkailijamajoitusportaali Norjassa. Se on täysin laillista ja sallittua. Voit varata trendikkään kämpän parvekkeella, jolta on näkymät Aker Bryggen kalamarkkinoille tai boho-luukun taiteellisessa Grünerløkkassa, äläkä huolehdi paikallisten viranomaisten suuttumisesta. Nykyisessä muodossaan edes turistiveroa ei makseta yöpymisestä pääkaupungissa. Sinua saatetaan pyytää esittämään passi joko ennen saapumista tai saavuttaessa, mutta se on sama kuin perinteisessä hotellissa.

Missä minun kannattaa yöpyä Oslon Airbnb:ssä?

Useimmat matkailijat aloittavat Oslon matka vähittäiskaupan mekassa Sentrumin (1) alueella, tai valitsevat venesataman vierestä kämpän Aker Brygge (2) kalaruokapaikkojen välistä. Pieni Vika (3) on lähellä molempia, mutta sillä on enemmän kulttuuritapahtumia konserttisalien ja museoiden ansiosta. Nuorten, jotka haluavat roikkua Norjan hipsterien kanssa, tulisi suunnata suoraan Grünerløkkaan (4). Hiljaisempia katuja ja hyviä Airbnb-tarjouksia voi olla itään Gamle Oslossa (5). Lopuksi, siellä on ihana Holmenkollen (6), mäkien ja metsien alueella pohjoisessa jossa on metsäisiä vaellusreittejä ja hyvin hoidettuja laskettelurinteitä.

Sentrum (kaupungin keskusta)

Sentrum (kaupungin keskusta)

Hyvät puolet
 • Jokaiselle jotakin
 • Erittäin keskeinen – aivan kuten nimestä voi päätellä
 • Hyvät shoppailupaikat
Huonot puolet
 • Voi olla hintava
 • Ruuhkainen kaiken aikaa

Oslon sydän ja kaupungin suosituin kulma on Sentrum. Se on täynnä elämän hälinää, etenkin Karl Johansin tärkeimmän shoppailu vetonaulan ympärillä – katuviihdyttäjien, pääkadun muotikauppojen ja ketjukahvimerkkien montaasi, joka herää eloon lämpiminä kesäkuukausina. Muutama historiallinen maamerkki, kuten kaunis Oslon katedraali ja Norjan parlamentin upeat Stortinget-rakennukset, voivat pitää nähtävyydet kiireisinä. Lisäksi Torggatan hauskalla alueella on ruokailua, kahviloita, keilahalleja ja monikulttuurisia ruokia.

Aker Brygge
Aker Bryggellä on yleensä ylpeys olla Oslon parhaiden kaupunginosien luetteloissa © Murat Can Kirmizigul / Shutterstock.com

Aker Brygge

Hyvät puolet
 • Kaupungin parhaat merenantimet!
 • Upeat näkymät Oslon vuonolle
 • Silmiinpistävä arkkitehtuuri
Huonot puolet
 • Erittäin kallis
 • Ei merkittäviä historiallisia nähtävyyksiä

Aker Bryggellä on yleensä ylpeys olla Oslon parhaiden kaupunginosien luetteloissa. Se on tullut täyden ympyrän päivistään ankeana kalasatamana. Nyt se on kullattu kiiltävillä uusilla kerrostaloilla, täynnä luovia gallerioita, ja sillä on maine kaupungin parhaiden merellisten ravintoloiden kotina. Jep, täällä pysyminen tarkoittaa fantastisia ulkoilmaravintoloita aivan veden kynnyksellä, jotka tarjoavat pohjoismaisen kalaruuan parhaimmistoa. Se on myös oikea paikka, jos haluat tehdä veneretkiä Oslon vuonoon.

Vika
Valtava Oslon konserttisali tarjoaa säännöllisiä filharmonisia orkestereita, jazz-keikkoja ja paljon muuta © Nataly Reinch / Shutterstock.com

Vika

Hyvät puolet
 • Runsaasti kulttuuria
 • Taidemuseot
 • Maailmankuulut musiikkipaikat
Huonot puolet
 • Voi tuntea hieman tunkkaiselta
 • Ei paljon yöelämää

Kulttuurin ahneiden pitäisi tuntea olonsa kotoisaksi keskeisellä Vikan alueella. Se on pieni, mutta se on täynnä tekemistä. Suuri kansallinen taide-, arkkitehtuuri- ja muotoilumuseo näyttää epäilemättä tietä etenkin sen Edvard Munchin maalauskokoelman osalta. Valtava Oslon konserttisali on myös täällä, tarjoten säännöllisiä filharmonisia orkestereita, jazz-keikkoja ja paljon muuta Sitten tulee Nobelin rauhankeskus, joka kertoo Nobelin rauhanpalkinnon filosofiasta ja historiasta. Tarkistitko ne kaikki? Meriveden huuhtoma venesatama upeine kalakeittiöineen ja Sentrum ja sen ostosalueet ovat vain lyhyen kävelymatkan päässä.

Grünerløkka
Mathallen Oslo, jossa kahviloita, ruokapaikkoja ja erikoisliikkeitä, joissa on pieniä norjalaisia tuottajia © JJFarq / Shutterstock.com

Grünerløkka

Hyvät puolet
 • Boheemi-fiilis
 • Mahtavat kahvilat
 • Kirpputorit
Huonot puolet
 • Se on iso alue, joten sinun täytyy tietää minne mennä
 • Ei kaunein osa kaupunkia

Grünerløkka on seurannut samaa reittiä kuin monet muut Euroopan hipsterialueet: Aikaisemmin teollisuuskortteli on nyt uudistettu isännöimään luovia start-uppeja ja erikoisia taidepajoja. Se tekee siitä Oslon nuorekkaimman ja särmikkäimmän kulman. Tule etsimään kahvipapuja, jotka paahdetaan 18-luvun vuokrataloissa. Etsi vintage-kirpputorit Birkelundenissa viikonlopun lopussa. Tule loukkobaarien, pienpanimoiden ja Mathallen Foodhallin maukkaiden tuotteiden vuoksi.

Gamle Oslo
Lähellä vettä saat esimerkkejä upeasta modernista arkkitehtuurista, kuten Oslon oopperatalo © Danne_l / Shutterstock.com

Gamle Oslo

Hyvät puolet
 • Jälkiä vanhemmasta historiasta
 • Edullisempi kuin Sentrum
 • Munch-museo on täällä!
Huonot puolet
 • Iso alue, jonka ympäri on hankala löytää tiesi
 • Jotkut osat ovat hieman liian hiljaisia joillekin

Oslosta valitettavasti keskiaikaisen kaupungin historiallinen ydin – alue, joka tunnetaan nimellä Gamle Oslo – paloi maan tasalle 1600-luvulla. Mutta siitä kunnioitettavasta kaupungin osasta on edelleen jälkiä monissa raunioissa ja kunnostetuissa julkisivuissa, jotka täplittävät Sentrumin itäpuolista kaupunginosaa. Veden lähellä on esimerkkejä hämmästyttävästä modernista arkkitehtuurista, kuten Oslon oopperatalo, joka pian päistyy vanhan kaupungin ruudukolle – nyt lähinnä asuinrakennuksia. Gamle Oslon osat, jotka on syytä ottaa huomioon Airbnb-kohdetta valitessa, ovat Grønland (monikulttuurinen keskus, jolla on vahvat aasialaiset ja Lähi-idän vaikutteet) ja Tøyen (vihreä alue, josta löytyy legendaarinen Munch-museo).

Holmenkollen
Ampumahiihdon kilpailu, kuuluisan Holmenkollen-mäkihyppyradan takana © Julia_Sadykova / Shutterstock.com

Holmenkollen

Hyvät puolet
 • Uppoudu skandinaaviseen luontoon
 • Laskettelurinteet talvella
 • Metsäretket kesällä
Huonot puolet
 • Kaukana kaupungin tärkeimmistä nähtävyyksistä
 • Voi olla vaikea päästä

Oslon vuonon veden ääreltä Holmenkollenin metsäisille kukkuloille voi kestää noin 30 minuuttia. Mutta matkan tekeminen tarkoittaa tiili- ja betoniviidakon vaihtaminen joksikin pohjoismaisemmaksi. Täällä metsät valuvat korkeiden tunturien sivuille, talvi tuo puistoon lunta ja pienet järvet piiloutuvat laaksoihin. Tule viileämpinä kuukausina, Oslon talvipuiston rinteet ja Holmenkollen ovat kaksi tärkeintä nähtävyyttä, jotka tuovat hiihtäjiä ja hyppääjiä (ja niitä, jotka haluavat vain katsella) ympäri maailmaa!

Parhaat Airbnb-kohteet Oslossa

Paras Airbnb-huoneisto Oslossa

Viihtyisä Huoneisto, Loistava Sijainti

Viihtyisä Huoneisto, Loistava Sijainti

Tunnet olosi kotoisaksi tässä mukavassa huoneistossa vilkkaassa Grünerløkkassa. Siinä yhdistyvät boheemityylit ripaukseen skandinaavista charmia sekoittamalla paljaat tiiliseinät maalattuihin lankkuihin ja nykyaikaisiin kalusteisiin. Näkymät kadulle laiskotteluun houkuttelevasta olohuoneesta ovat upeita. Siellä on varustettu, erillinen keittiö. Makuuhuone on valoisa ja tuulinen.

Paras Airbnb-talo Oslossa

Mukava talo lähellä Holmenkollenin hyppyrimäkeä

Mukava talo lähellä Holmenkollenin hyppyrimäkeä

Kaivaudu syvälle Oslon pohjoisosaan, jotta pääset kaupungin vihreisiin metsiin ja vuoristoon tämän kodikkaan mökin avulla Holmenkollenissa. Sillä on riittävästi tilaa neljälle vieraalle puupäällysteisten seinien takana, sekä viihtyisä oleskelutila ja pieni kukkakuvioinen terassi. Todellinen vetovoima on sijainti luonnon keskellä, joka tuo vaellusreitit ja hiihtoladut aivan oven ulkopuolelle.

Paras Airbnb perheille Oslossa

Fin De Siècle -huoneisto

Fin De Siècle -huoneisto

Sinulla on 135 neliömetriä tilaa nauttia perheenä tässä ihanassa asunnossa. Täynnä ajatuksia herättäviä taideteoksia, jotka antavat sille vintagen ja kitschyn, vuosisadan vaihteen tunnelman, kiinteistö ei tee kompromisseja mukavuudesta – kuvittele suuri ruokailutila yhdessä ruokailuun ja kaksi olohuonetta sohvilla. Sijainnin suhteen olet trendikkäässä ja tapahtumarikkaassta Grünerløkkassa, jossa on runsaasti kahviloita ja ravintoloita sekä tehokkaat raitiovaunuyhteydet Oslon tärkeimpiin nähtävyyksiin.

Paras Airbnb suurille ryhmille Oslossa

9 makuuhuoneen huoneisto Solli Plassissa

9 makuuhuoneen huoneisto Solli Plassissa

Yhdeksän erillistä makuuhuonetta tarkoittaa, että tämä suuri huoneisto voi isännöidä huikeat 15 vierasta yhteensä. Lisäksi se on lähellä Vikan alueen arvostettuja museoita ja näyttelyitä, joten lähistöllä on paljon, mikä pitää kulttuurireseptorisi tyytyväisinä. Matkailijat nauttivat suuren itsepalvelukeittiön ja kahden kylpyhuoneen käytöstä. Lisäksi ylimääräisiä palveluita, kuten säännöllistä taloudenhoitoa, voidaan järjestää pyynnöstä.

Paras Airbnb romanttiseen oleskeluun Oslossa

Paras paikka Oslon keskustassa

Paras paikka Oslon keskustassa

Avaa aamuisin ikkuna, ja sinua odottaa tuulinen terassi ja suolaisen Oslon vuonon tuoksut, kiitos tämän modernin asunnon sijainnin Gamle Oslon reunoilla. Sillä on upea parveke, jolla sinä ja toinen puoliskosi voitte juoda lasillisen viiniä, sekä kirkkaat sisätilat ja suuri king-size-vuode. Asiakkaat voivat myös käyttää Zen-kattopuutarhaa.

Onko Airbnb halvempi kuin hotellit Oslossa?

Oslo ei todellakaan ole halvin kaupunkilomavaihtoehto Euroopassa. Airbnb voi kuitenkin auttaa sinua lieventämään tämän Skandi-pääkaupungin mukana tulevaa muhkeaa hintalappua. Tämä ei johdu vain siitä, että Airbnb-huoneistojen yöpymishinnat ovat yleensä hieman alhaisemmat kuin tavanomaisissa hotelleissa. Tämä johtuu myös siitä, että saat itsepalvelupalveluja monissa tällaisissa majoitusvaihtoehdoissa, mikä tarkoittaa vähemmän rahankulutusta ulkona syömiseen, ja on mahdollista saada usean huoneen asuntoja jakamaan kustannukset kaikkien kanssa, joiden kanssa aiot matkustaa.

Grand Hotel

Haittapuoli on, että et saa samantasoista palvelua Airbnb:ssä kuin hotellissa. Suurimmaksi osaksi voit unohtaa hienoudet, kuten päivittäisen siivouspalvelun ja aamiaisbuffetit, paikan päällä olevat concierge-tilat ja omat aulabaarit. Niiden kaltaisia on saatavana perinteisemmissä laitoksissa, kuten Grand Hotellissa, joka yhdistää klassisen eurooppalaisen loistokkuuden tyylikkään kylpylän ja uima-altaan kanssa aivan pääkaupungin sykkivässä sydämessä.

Trendikäs ja tyyni Oslo on yksi Skandinavian tapahtumarikkaimmista pääkaupungeista. Yhtenä hetkenä haukot henkeäsi kun uskaliaat hyppääjtä lentävät Holmenkollenin mäestä. Seuraavaksi purjehdit Oslon vuonolla tai arvioit Munchin maalausta. Oslon Airbnb tarjoaa mukavan kämpän lomallesi, puhumattakaan yökohtaisista hinnoista, jotka voivat olla hieman armeliaampia lompakokke kuin tavallinen hotelli.

Kuinka hyödyllinen tämä julkaisu oli?

Klikkaa tähteä arvostellaksesi se!

Keskimääräinen arvostelu: / 5. Äänimäärä: