Hvordan reise fra Zürich til Interlaken

Hvordan reise fra Zürich til Interlaken

Lad batteriet til kameraet, gjør klar turstavne og finn frem turstøvlene. Interlaken er Sveits på sitt mest eventyrlige. Å rusle langs det lekre landskapet mellom den klarblå innsjøen Brienz og den turkise Thun, er portalen til det fabelaktige Bernese Oberland, der turstier veves elegant rundt isbreer og de ruvende fjelltoppene i Eiger og Dreipspitz.

Det er kun 120 km på de svingete sveitsiske veiene til denne delen av Alpene i Zürich. Denne strekken kan du fullføre enten i bil eller med tog, på en seriøst fabelaktig tur som kan by på landskap med vakre enger og daler langs veien. Er du klar for avreise? Flott.

TransportTidPrisBilletter
Zürich til Interlaken med tog2 t240 krBook Online
Zürich til Interlaken med buss2 t540 krBook Online
Zürich til Interlaken med bil1.5 t920 krBook Online
Zürich til Interlaken med organisert tur8 t970 krBook Online

Zürich til Interlaken med tog

Zürich til Interlaken med tog
Utsikt fra den vakre togturen mellom Luzern og Interlaken © Pixeljoy / Shutterstock.com

Tid – 1h50+
Pris – 240 kr+
Komfort – 5/5

Det er to måter du kan reise fra Zürich til Interlaken på, med den sveitsiske jernbanen. Den første er det raskeste toget, som tar turen innom hovedstaden Bern. Det andre toget du kan du hoppe på går sørover til Thun og så til selve Interlaken. Det ankommer en time senere, bruker 2t50min og går via Luzern. Begge forbindelsene fullfører du ombord på InterRegio eller InterCity togene, som har romslige andreklasse og førsteklasse alternativ med bord ved setene og brede vinduer, noe som er essensielt på denne reisen.

De fleste reisende vil nok velge forbindelsen via Bern, selv om det er noe dyrere, omkring 350 kr per person. Det er fordi den er raskere og harhyppigere avgang fra Zürich HB. Den første etappen av reisen er ombord på IC toget mot Brig, på omtrent en time. Etter et bytte er det en 55 minutters forbindelse i retning Interlaken øst. Om du lurer på hvorfor det vil være verdt å ta toget som bruker lenger tid via Luzern, vil det måtte bli kun på grunn av utsikten.

Første klasse seter på et InterCity tog
Første klasse seter på et InterCity tog © Phuong D. Nguyen / Shutterstock.com

Velg mellom den raske forbindelsene via Bern eller en annen rute gjennom Luzern, med vakre utsikter av de sveitsiske Alpene.

Du får vakker utsikt med det raske alternativet, spesielt når du kjører forbi Aare dalen sør for Bern, det er den nordlige delen av lavlandet i Sveits. Ved å reise via Luzern vil du ha en mer direkte retning mot Oberland. Det betyr at du blant annet raskt vil kunne få øye på fjellandskapet få et øye på Uri Alpene, den glitrende Sarnersee innsjøen, og de snødekte toppene på Urner Alpene, samt den idylliske landsbyen Brienz, og listen fortsetter.

Det er alltid viktig å booke setene dine på det sveitsiske toget så tidlig som mulig, allerede når du vet hvilke datoer du skal reise. Hvorfor? Toget er av de dyreste i Europa, men du kan unngå det ved å finne Supersaver priser på 12Go.co. De er vanligvis tilgjengelige 60 eller 30 dager i forkant av avreise dagen, og du vil kunne spare 70% av prisen på en standard billett. Fordelen er at du kan få billetter til så lite som rundt 250 kr per person.

Zürich til Interlaken med buss

Zürich til Interlaken med buss

Tid – 2 t 10 min
Pris – 500 kr per person
Komfort – 3/5

Det går ingen offentlige buss-forbindelser som kan ta deg med til Alpene av de sentrale Sveits fra Zürich. Likevel finnes det private busselskap som tilbyr minst tre avganger til Interlaken daglig. De har avgang rett utenfor Zürich flyplass, bruker litt over to timer fra start til slutt, og du må forhåndsbooke billetten. Bussen vil kun ta turen om det er minst 15 bookinger per avgang. Søk opp operatøren FLY-BUS/Oberland Reisen når du gjør et søk på 12Go.co.

Disse er ganske gode alternativ for de som ankommer med fly til Zürich flyplass og ikke vil vente for lenge med å komme seg mot fjellene. De tre avgangen er godt matchet med fly ankomstene i løpet av dagen. Det er en kl 8:05, en kl 12:35 og en annen som drar senere kl 16:35. Alle disse bussene drar i retning Grindewald som er en populær alpinby, som ligger i høyden i Bernese Oberland. Du må bare huske å hoppe av når bussen drar innom Interlaken.

Zürich til Interlaken med bil

Zürich til Interlaken med bil

Tid – 1.5 timer
Pris – Rundt 900 kr+ for en dags leie
Komfort – 4/5

Reisende som ikke liker ideen på å forholde seg til en tog- eller bussavgang, vil kanskje foretrekke å leie en egen bil fra Zürich til Interlaken. Heldigvis finnes det tilbydere som RentalCars.com som har pakker på billeie fra både sentrum av Zürich eller flyplassen. Det vil gi deg muligheten til å legge ut på motorveien i en fei, uansett om du våkner ved et hotell eller stiger av et fly. I tillegg er de sveitsiske veiene av veldig høy kvalitet og veiene A4, A14 og A8 som tar deg til Interlaken er en ren glede å kjøre på, spesielt på en solfylt dag.

Yep, de er kjent som noen av de vakreste veiene i hele Alpe-regionen. De tar deg via Luzern med de fine broene og husene med vindusskodder, under den store Pilatus høyden, ved de grønne engene og skogene i vakre Sarnen og langs den herlige Brienz innsjøen. Det er mange muligheter for stopp langs veien, og samtidig kanskje fristende å gå tur, sykle eller bade. Det betyr at det kanskje er lurt å gjøre en overnattingstur ut av det på flere dager.

Zürich til Interlaken med organisert tur

Zürich til Interlaken med organisert tur
Taubaner i Grindewald til venstre og Lauterbrunnen til høyre.

Tid – Heldags
Pris – 970 kr+
Komfort – 4/5

Frister det med mindre styr og mye tid til å slappe av og nyte utsiktene, og en garanti om å bli plukket opp ved hotellet ditt sentralt i Zürich, det er mange fordeler med organiserte turer til Interlaken. Selvsagt innebærer det at at du er villig til å legge ut nærmere 950 kr, det er som regel det det vil koste. Det hele vil starte med en tur i minivan eller busstur hele veien gjennom kantonet Zug og så Luzern. Det vil ta omkring 1,5 timer totalt, det er uten å regne med stopp for å knipse bilder ved de vakre innsjøene på veien.    

Turen til Interlaken er kun litt av gleden, de vanligste inkluderer også noen stopp for shopping i sentrum, det blir også som regel en tur innom Jungfrau regionen i sør. Noen pakker kan inkludere at du hopper på jernbanen i fjellet til Grindelwald for å ta taubanen som har utsikt mot Eiger. Andre vil kanskje ta deg ned til Lauterbrunnen, for utsikt over de mest ikoniske fjelltoppene i Alpene.


Å komme seg til Interlaken fra Zürich er lett, takket være hyppige avganger fra den sveitsiske jernbanen. Du kan også hoppe på en buss eller kjøre dit på egenhånd, for å komme frem gjennom røffe fjelltopper og asurblå sjøer, og til sist finne denne bortgjemte byen som hviler ved elvebredden.


Zürich til Interlaken Vanlige Spørsmål (FAQ)

Hva er den billigste måten å reise fra Zürich til Interlaken på?

Fordi det ikke går noen lokalbusser på denne linjen, er toget den beste forbindelsen du kan bruke om du vil spare litt, på denne turen fra Zürich til Interlaken. Disse billettene kan du booke på 12Go.co, opp til 60 dager på forhånd, slik at du kan sikre deg en Supersaver billett som tilbys av den sveitsiske jernbanen, da vil de koste kun 250 kr per person.

Hva er den raskeste måten å reise fra Zürich til Interlaken på?

Det er ingen raskere måte å bytte ut de fancy bistroene og Grossmunster kirken i Zürich på, for utsikten av alpelandskapet i Interlaken enn ved å kjøre. Reisende som har booket en leiebil via RentalCars.com kan kjøre rett nedover på de velholdte sveitsiske veiene til destinasjonen på kun 1,5 timer. Du vil kunne gå tur i Morgenberghorn før du rekker å si fondue…     

Hva er den beste måten å reise fra Zürich til Interlaken på?

Om du sammenligner er det nok toget, de har avgang flere ganger i timen og du kommer deg til Interlaken på under to timer. Ja, du må gjøre et bytte i Bern, men sveitsiske tog er komfortable og moderne, og du kan til og med få gode tilbud om du booker lenge nok i forveien via 12Go.co.

Hvor mye koster en tog billett fra Zürich til Interlaken?

Prisen du vil betale for et tog fra Zürich til Interlaken er avhengig av når du booker. Om du er tidlig ute og booker via 12Go.co minst 30 dager i forveien, kan det hende du får en rimelig Supersaver-billett. De kan bli så billige som 250 kr per person. Om du må betale en billett til fullpris, kan den stige opp til rundt 1500 kr!

Hvordan reiser jeg fra Zürich til Interlaken med tog?

Velg ruten først. Den raskeste er med IC togene fra Zürich HB til Bern og så videre til Interlaken. Den mer langsomme togturen går gjennom Luzern. Begge innebærer et bytte og koster omtrent det samme. Vi anbefaler å sjekke ut 12Go.co for å sammenligne alle mulighetene og de ulike avgangene.

Hvor lang er togturen fra Zürich til Interlaken?

Det raskeste du kan fullføre reisen fra Zürich til Interlaken på er 1t50min. Det er med IC togene via Bern. Andre forbindelser vil ta deg til de vakre dalene i Alpene rundt Luzern og Zug kantonet, det vil ta opp mot 2t50min. Du kan sammenligne og booke de idag ved å søke de opp på nettsiden 12Go.co.

Hvor nyttig var dette innlegget?

Klikk på en stjerne for å vurdere!

Gjennomsnittlig vurdering: / 5. Antall stemmer: