Hvordan reise fra Zürich til Genève

Hvordan reise fra Zürich til Genève

Så du er ute etter å komme deg til Genève til Zürich? Det er lett å forstå. Der finner du glitrende innsjøer, konturene av Alpene og Mont Blanc, de herlige utstillingene ved CERN og en sjarmerende gamlebyen, alt dette venter deg i den livlige byen vest i Sveits. Heldigvis er turen fra bank distriktet i Zürich ganske enkel å planlegge.

Du vil kunne dekke avstande på de 220 km som skiller dem, og hele reisen kan fullføres på under tre timer. Fortsett å lese videre om du vil få greie på hvordan. Denne guiden inneholder informasjon om veien dit, togene og flyene som vil ta deg fra den ene sveitsiske byen til den andre.

TransportTidPrisBilletter
Zürich til Genève med tog3 t450 krBook Online
Zürich til Genève med fly1 t1300 krBook Online
Zürich til Genève med bil3 t2200 krBook Online

Zürich til Genève med tog

Zürich til Genève med tog

Tid – 2 h 44 min+
Pris – 450 kr+
Komfort – 5/5

Når du velger å rekke et tog fra by til by, vil det ikke bli enklere enn med den sveistsiske tog-forbindelsen IC (InterCity). De har avgang hver halvtime fra Zürich Hauptbahnhof fra kl 6:00 og utover, du kan være sikker på å finne en avgang som vil passe reiseplanen din, hele veien tvers over landet. Enda bedre er at det tar deg direkte dit, slik at du slipper å bytte tog langs veien. Det er bare å lene seg tilbake og nyte reisen.    

For å nevne selve reisen, er det en rute som går langs den nordlige delen av de sveitsiske Alpene, toget går noe sørvest-over på hovedjernbane-linjene i landet, på omtrent 270 km. Du vil få noen fantastiske utsikter, men det kan ikke måles med den beste landet har å by på, fordi toget ikke går gjennom Bernese Oberland eller høyden i Alpene der du kan se snøkledte topper. Likevel anbefaler vi å forsøke å få et sete på venstre side i togvognen, der får du de beste utsiktene.

Sitteplasser Intercitytog

Direktetoget kan være et praktisk og effektivt valg for å ta turen til Genève på under tre timer.

Prisen på billetter for direktetogene mellom Zurich og Genève kan endres. Dette er verdt å vite om du allerede har bestemt deg for reisedatoene fordi det betyr at du kan få tak i «Supersaver» billetter. De tilbys via 12Go.co omtrent 30 til 60 dager før avreise, de kan da koste kun 450 kr per person. For de som virkelig er ute etter herlige utsikter, finnes det et annet spennende reisealternativ. Det involverer å rekke et IC tog fra Zürich til Brig, deretter hoppe på det verdenskjente Clacier Express som tar deg vestover. Du vil måtte dra fra Zürich Hauptbahnhof rundt kl 10:00 for å rekke forbindelsen, og når du har gjort det, vil turen være en heldagsreise gjennom de snødekte Alpene forbi naturskjønne daler og elver. Prisen er også deretter, og turen vil ta over åtte timer med dette toget.

Zürich til Genève med fly

Zürich til Genève med fly
Et Swiss International Airline fly som letter fra Zürich flyplass © Anton Gvozdikov / Shutterstock.com

Tid – 50 minutter (kun fly)
Pris – $125+
Komfort – 4/5

Swiss International Air Lines tilbyr mange forbindelser mellom de to viktige destinasjonene; Zürich flyplass og Genève flyplass. Reisen vil bli på et mindre pendlerfly med to-og-to eller tre-og-tre seter, det tar kun 50 minutter å reise langs Alpene, fra en rullebane til den neste. Ruten er ment for å betjene reisende som både vil reise innenlands og de som reiser internasjonalt, som er ute etter forbindelser via flyplassene i Sveits. Det betyr at du vil finne avganger som er spredt utover dagen, de starter å gå kl 7:30 og slutter å gå kl 22:35.

Flyene mellom Zürich og Genève driftes av Swiss Air Lines og har flere avganger daglig.

Den ene ulempen ved å fly, vil kanskje være den uunngåelige prisstigningen det vil innebære. Disse korte flyvningene kan nemlig bli dyre. Billetter som bookes 90 dager i forveien kan ligge på rundt 1250 kr, som ikke inkluderer innsjekket bagasje eller setevalg (du kan oppgradere til Economy Classic som inkluderer dette, det koster rundt 400 kr). Når det er sagt er det alltid verdt å sjekke ut 12Go.co i tilfelle du skulle komme over gode tilbud. Den totale reisetiden i luften vil bli på 3,5 til 4,5 timer. Det inkluderer de 15 minuttene det tar å dra fra terminalene i Zürich med direktetog og en 20 minutters busstur inn til Genève sentrum når du ankommer, med innsjekking, sikkerhetskontroll og køer ved avgangshallen. Konklusjonen er at det å fly ikke er så raskt som IC togene om du er ute etter å reise fra bysentrum til bysentrum.

Zürich til Genève med bil

Zürich til Genève med bil

Tid – 3 timer (om du kjører rett fra Zürich til Genève)
Pris – 2100 kr+ (for en tre-dagers billeie)
Komfort – 4/5

Det er mye som kan friste den mest erfarne reisende til å leie en bil i Sveits og ta kjøreturen ned til Genève på egenhånd. For det første er veien i denne delen av Europa av ypperste kvalitet. God asfalt, utmerket skilting slik at du kan føle deg trygg når du kjører, du vil lett kunne sette deg til rette bak rattet og legge ut på en hyggelig tur. I tillegg vil du kunne få med deg noen skikkelig vakre steder og du vil ha friheten til å utforske hva enn du måtte ønske mellom de to byene om du velger å reise med bil.

Dersom du ikke har tilgang på egen bil, vil du måtte legge ut omtrent 2000 kr for en tredagers leie fra RentalCars.com, som ikke inkluderer tilleggsavgiften for å reise i en retning. Likevel er det ikke så verst når du får alle de fantastiske tingene som du kan gjøre til en del av turen din. Det opplagte valget bør være fjellandskapet Grindelwald og Jungfrau regionen med sine fossefall og fjelltopper. Det kan også hende at du vil like det paradis-lignende Brienz Lake, eller den avsidesliggende regionale naturparken Gruyère Pays-d’Enhaut. Vel, allt dette blir opp til deg å velge.


Så valget står mellom å suse østover langs de sveitsiske Alpene fra Zürich til Genève på kun noe timer, eller gjøre turen om til et eventyr, ved å legge til noen stopp i Jungfrau regionen eller en tur på den fantastiske Glacier Express mens du er igang. Dette er vel ikke så ille å måtte velge mellom.


Zürich til Genève Vanlige spørsmål (FAQ)

Hva er den billigste måten å reise fra Zürich til Genève på?

Fordi det sjeldent finnes offentlig busstilbud vil den direkte togforbindelsen være det beste alternativet på menyen i Sveits. Så det er sannsynlig at det vil bli toget som er det rimeligste alternativet fra Zürich til Genéve. Det som er viktig er å huske å booke billetten tidlig, da vil du kunne spare opp til 70% og finne gode tilbud online via 12Go.co!

Hva er den raskeste måten å reise fra Zürich til Genève på?

Toget er den raskeste formen for transport som du kan reise med. De hurtige IC togene vil ta deg over bredden av landet på 2t 44min totalt. Det er raskere enn å fly, når du legger til tid for å reise til og fra terminalene og med venting ved avgangshallen ved Zürich.

Hva er den beste måten å reise fra Zürich til Genève på?

Vi er fan av togene. De sveitsiske IC togene er komfortable og hurtige og de kan by på fantastiske utsikter langs foten av Alpene. Om det er fristende for deg er det verdt å vurdere en utflukt med Glacier Express. Du vil få en helt spesiell opplevelse, men det vil definitivt øke gjennomsnitts reisetid betraktelig, fra kun tre timer til over åtte!

Hvor mye koster en togbillett fra Zürich til Genève?

Det er alltid verdt å booke togbilletten fra Zürich til Genève på 12Go.co god tid i forveien. Det er fordi den sveitsiske jernbanen tilbyr såkalte Supersaver billetter som kan gi deg gode tilbud, med en prisforskjell på hele 70%, kostnade kan ligge på kun 450 kr. Om du lar det vente til senere kan du risikere å betale mye mer.

Hvor lang er togturen fra Zürich til Genève?

Den er ikke så lang, den bruker 2,75 timer totalt, det er det toget bruker på å bytte ut bankene i Zürich for de glitrende innsjøene i Genève. Reisen vil bli med de raske IC togene som tilbys i Sveits, som du enkelt kan booke via 12Go.co.

Er togturen fra Zürich til Genève vakker?

Ja, det er helt sikkert. Forsøk å få tak i seter på venstre side i togvognen. På den måten vil du få vakre utsikter av de sveitsiske Alpene hele veien fra Zürich til Genève, og det kan hende du kan skimte konturen av Mont Blanc på en klar dag. Om målet med turen din handler om de beste utsiktene, kan du stige ombord på den legendariske Glacier Express, men det vil bli en heldags utflukt. Den vil ta deg til Chur og så til Brig før det bærer mot selve Genéve.

Er det bedre å fly eller ta toget fra Zürich til Genève?

Toget er en ganske klar vinner. Årsaken? Det er raskere, men kun når du legger til tiden det tar å reise frem og tilbake til flyplassene og innsjekk av bagasje. Det er som regel billigere og mer komfortabelt. De tilbyr aircondition og fine utsikter over Alpene mens du reiser.

Hvor nyttig var dette innlegget?

Klikk på en stjerne for å vurdere!

Gjennomsnittlig vurdering: / 5. Antall stemmer: