Hvordan reise fra Zürich til Luzern

Hvordan reise fra Zürich til Luzern

Bank og businessfolk har forvandlet Zürich til en av de mest velstående byene i verden. I dag flokker folk dit til møterom, men også for å se den fantastiske gamlebyen og kirken Grossmunster, sammen med de glitrende innsjøene og de storartede Alpene.

For å fortsette eventyret er et åpenbart stopp på ruten; Luzern. Det ligger under de høye fjelltoppene Pilatus og Rigi, kun 38 km i luftlinje sørvest-over. Selvsagt vil reisen bli lenger, når du regner med de svingete veiene gjennom fjell og daler på veien dit. Likevel er det verdt det: en fortryllende samling av sveitsiske hytter og hus med vindusskodder, romantiske broer og plasser dekorert med blomstser. Høres fristende ut? Ta turen dit da vel…

TransportTidPrisBilletter
Zürich til Luzern med tog1 t260 krBook Online
Zürich til Luzern med bil40 min970 krBook Online
Zürich til Luzern med organisert tur10 t970 krBook Online
Zürich til Luzern med taxi40 min2900 krBook Online

Zürich til Luzern med tog

Zürich til Luzern med tog
Det nasjonale sveistsiske togsettene er komfortable og moderne, med dobbel-dekker vogner, med herlige utsikter fra øverste etasje. © EQRoy / Shutterstock.com

Tid – 45-60 minutter
Pris – Fra 260 kr
Komfort – 5/5

Det sveitsiske nasjonale jernbanetoget går veldig ofte fra det store bankdistriktet i Zürich til den romantiske byen Luzern. De drar fra den store hovedjernbanestasjonen Zürich HB, som du finner på Bahnhofplatz i hjertet av byen, rundt tre ganger i timen gjennomsnittlig. De starter å gå ganske tidlig, veldig tidlig (om du vil kan du dra fra by til by, 8 minutter over midnatt om du vil), og den siste muligheten er et tog satt opp kl 23:35.

Reisetidene varierer, men de overstiger aldri over en time. De raskeste forbindelsene du kan få til å ankomme til 1800-talls portene ved Luzern jernbanestasjon, er på 45 minutter. Den reisen er ombord på IC tog som ikke innebærer noen bytter på ruten. Det finnes noen langsommere alternativ med et bytte i den sjarmerende byen Zug på halvveien mellom de to destinasjonene. Vi anbefaler å stoppe der kun om du vil dra innom den vakre plassen i sentrum for å smake på den populære lokale kirsebærkaken.

Første klasse seter på et InterCity tog
Første klasse seter på et InterCity tog © Phuong D. Nguyen / Shutterstock.com

Tog fra Zürich til Luzern vil ikke skuffe med de fantastiske utsiktene og den høye standarden, vi anbefaler å booke på forhånd for bedre priser.

Du kan forvente at togreisen vil by på flotte utsikter. Den er ikke like kjent som Glacier Express, men har en likevel mye å skryte av. Første går langs bredden av den fantastiske innsjøen Zurichsee. Hold et øye åpent for Albis høyden som vil stige frem, det er første del av Alpene som går fra lavlandet i nord. Når du krysser inn i kantonet Zug, begynner det å se mer typisk sveitsisk ut, med enger og beitemark sammen med fjelltopper pudret med snø, som rammer inn horisonten.

De billigste prisene på alle de sveitsiske jernbanetog SBB kan du få til Supersaver tilbud. Men de er typisk tilgjengelig i forkant av reisen, så du bør starte med et søk på 12Go.co, til og med før du kommer til Zürich. For å gi deg en idé av hva du kan betale for et sete direkte ned til Luzern er det omkring 260 kr per person. Den gode nyheten er at de sveitsiske togene er komfortable og moderne, og er samtidig dobbelekkere med herlige utsikter fra øverste etasje.

Zürich til Luzern med bil

Zürich til Luzern med bil

Tid – Rundt 40 minutter
Pris – Rundt 950 kr
Komfort – 4/5

Det er mulige å planlegge å leie en bil fra RentalCars.com som kun vil koste 950 kr eller deromkring for en full dags leie. Du kan plukke opp bilen hvor som helst i Zürich, eller praktisk nok gjøre det mest populære som er å plukke den opp ved ankomsthallen på flyplassen. Derfra kjører du bare vestover på motorvei A1, bytt til A3 og så A4 sørover, før du bytter til A14 som tar deg hele veien til Luzern. Totalt kan du få det unnagjort på så kort tid som 40-50 minutter.

Om du har tid til overs og romslig budsjett, kan du jo legge inn noen stopp langs veien mot Luzern. Synet av trehusene ved elvebredden i Zug er definitivt verdt en overnatting. Alternativt er det mulig å gå tur over det vidstrakte landskapet og ved siden av de isdekte fjelltopper som befinner seg i det UNESCO bevarte Biosphäre Entlebuch, som ligger vest for Luzern.

Zürich til Luzern med organisert tur

Zürich til Luzern med organisert tur
Luzern båttur og taubane turer er tilgjengelige rundt Luzern elven © Thanakorn.P / Shutterstock.com

Tid – Vanligvis hele dagen
Pris – Fra rundt 950 kr per person
Komfort – 4/5

Tar du sikte på en eventyr-reise gjennom dalene og ved foten av de vakre Schwyz og Uri Alpene, som omkranser Luzern i sør og øst, med litt Sveitsisk kultur når du først er igang? Alt dette og mer kan du få med deg på en organisert tur, eller på flere dager, som kombinerer en tur til Luzern med historie og fotturer i denne vakre delen av Europa. Vær sikker på å finne den turenn som virker mest tiltalende for ditt ønske. Noen handler mest om besøke alpebyene Zug og Luzern, og andre vil heller ha fokus på å ta turen i taubanen til de snødekte toppene.

Prisen for turer varierer fra sesong til sesong, men du kan nesten alltid få en full pakke for omkring 950 kr per person. Det vil typisk inkludere transport til Lucerne i en privat eller delt buss eller minivan, du vil bli plukket opp ved hotellet ditt eller på flyplassen. Husk at turene nesten alltid er rundturer, slik at du kan se for deg å være i Luzern for å besøke severdighetene og deretter komme tilbake til Zürich for en fondue til middag.

Zürich til Luzern med taxi

Zürich til Luzern med taxi
Taxi fra Zürich til Luzern er ikke rimelig, men de er veldig komfortable © chopjai photo / Shutterstock.com

Tid – 40 minutter
Pris – Fra 2900 kr
Komfort – 5/5

Taxi fra Zürich til Luzern er ikke billig, det er jo riktignok Sveits! Kostnaden for turen fra den ene byen til den andre, kan som regel bli noe over 2800 kr, og kan fort bli mer om du vil reise under sommer- eller skisesongen, og sent på kvelden. Likevel er bonusen at du vil ha mulighet for å bli plukket opp fra hvor enn du ønsker. Det er godt nytt for de som flyr rett til Zürich flyplass, eller for de som ønsker å leie en av de vakre hyttene som er spredt rundt i dalene i selve Luzern.

Ruten følger akkurat samme rute som om du ville reist med bil. Den vil kjøre langs motorvei A4 forbi Mettmenstetten, inn til den vakre Zug kantonet, og så sørøst rett mot selve Luzern. På solrike dager kan du få utsikt mot de spisse høydene av Rooterberg og Alpene i det fjerne som reiser seg i sør.


Å legge Zürich bak seg for å rette nesen sør-vest over mot Luzern er det første steget mot de fantastiske sveistsiske Alpene. Det vil handle om å bytte ut de fancy spisestedene og store bankene mot snødekte topper i horisonten og smaragdgrønne beitemarker som våkes over av kirketårn.


Zürich til Luzern Vanlige spørsmål (FAQ)

Hva er den billigste måten å reise fra fra Zürich til Luzern på?

Togene kan tilby en god verdi for pengene når du er på vei mot fjellene og vekk fra Zürichs travle bysentrum. Så lenge du booker billetter på forhånd ved å bruke pålitelige nettsteder som 12Go.co kan du mulig finne billetter til kun 250 kr for et sete på toget.

Hva er den raskeste måten å reise fra Zürich til Luzern på?

Å kjøre blir nok det raskeste av alle alternativ. Selvsagt vil det ikke bli stor forskjell på tid, om du leier en bil via RentalCars.com eller booker en privat taxi gjennom 12Go.co. Det vil ta omkring 40 til 50 minutter på veien før du ankommer de sjarmerende broene og de karakteristiske husene i Luzern.  

Hva er den beste måten å reise fra Zürich til Luzern på?

De fleste vil foretrekke toget. Det går hele natten og har avgang opp til tre ganger i timen, så ventingen blir neppe for lang før du kan komme deg avgårde mot Luzern. I tillegg kan du få gode tilbud om du kjøper billetter på forhånd som koster rundt 250 kr.

Hvor mye koster toget fra Zürich til Luzern?

En standard pris om du kjøper billetter 60 dager i forveien (såkalt Supersaver), koster som regel 250 kr per pserson på reisen fra Zürich til Luzern. Du vil kunne finne tilbud med hele 70% avslag av en billett til fullpris, så vi anbefaler alltid å booke i forveien om du allerede vet hvilke datoer du vil reise.

Hvor lang tid tar togturen fra Zürich til Luzern?

Å reise fra Zürich til Luzern er en kort reise forbi Zürich elven og langs grensen til Alpene i Schwyz. Alt i alt vil det ta fra 45 minutter eller en time med toget som har et stopp i byen Zug.

Kan togturen fra Zürich til Luzern by på vakre utsikter?

Det er helt sikkert, du vil kunne få med deg det klarblå vannet i Zürichsjøen, toget går langs hele til Horgen. Etter det drar toget østover og inn mot Albis høyden, gjennom Zugersee, der Wildspitz fjellene er. Etter det går det rakere gjennom beitemarker og gårder på vei mot Luzern, til sist vil du få øye på det ruvende Pilatus fjellet.

Går det et direktetog fra Zürich til Luzern?

Ja, det er flere direktetog hver time fra Zürich til Luzern. De er blant de mest komfortable og rimeligste form for transport du kan reise med på denne ruten, så husk å sjekk avgangstider og priser på forhånd ved å bruke 12Go.co om du planlegger en reise mot de sveitsiske Alper i år.

Hvor nyttig var dette innlegget?

Klikk på en stjerne for å vurdere!

Gjennomsnittlig vurdering: / 5. Antall stemmer: